Мартенчета 2009

• 27 822
  • 745
  •   1
Отговори
# 615
Момичета, не съм чела назад, само да питам получихте ли си майчинството за август  newsm78 Че аз още не съм и май има нещо гнило... Confused

# 616
Аз само да вметна нещо за привързаността на децата... И аз си мислих, че Рая е много привързана към мен и баща и, ама разходката до България не опроверга - отива да се гушка в непознати какички и да играе с тях и изобщо с часове не се сеща за нас, а ако и дядовците и са наоколо може и изобщо да не се сети, че мама и тати ги няма.
Поредния пример, че детето на тази възраст има нужда от контакт не само с мама и е готово за ясла или такъв тип заведение Simple Smile

Не знам дали точно това е заключението, което аз бих направила в този случай, защото Рая не играе с други деца, както би било в яслата... а и не съм казала, че няма нужда да контактува с други хора. Просто споделих, че въпреки, че живее и вижда предимно мен и баща и, тя е доста контактна и няма явно проблем да остава при нови и приятни хора, пък ако са дядовците там съвсем и е добре и без нас.

Виждам, че има доста сополчовци като нас. Ние само със Стеримара се оправяме - след това Рая киха и изважда всичко от носа си...днес се преобличаме за 3-ти път. Sad Добрата новина при нас е, че си суче и спи без проблем...явно не е толкоз зле положението и се надявам да  ги преборим до утре тези сополи...

# 617
  • Стара Загора
Момичета, не съм чела назад, само да питам получихте ли си майчинството за август  newsm78 Че аз още не съм и май има нещо гнило... Confused

аз го получавам около 20 число на месеца!

# 618
Ще чета по-късно, само видях, че Бухта пита за помпата - такава е.
Прочетох и ще напиша набързо, че още съм на работа и ще бягам.

Даниелка, малката е страхотна, а колко коса има... Да ви е жива и здрава!

За сополите донякъде е така, но вечер преди лягане предпочитам да изтегля с помпата и да капна капчици, отколкото да не може да спи детето и да си раздразни гърлото от плач. А и зависи от помпата какво е индивидуалното усещане (с тази, която аз ползвам не успявам да изтегля всички сополи, но значително облегчава дишането). С помпите трябва да се внимава да не се нарани ноздрата според мен. За капките - повечето капки подтискат секрецията и това е всъщност "лошата услуга", но капки от типа на Коларгол, сребърна вода, Тобрин (и други за очи) действат бактерицидно и така помагат на детето да се справи с инфекцията. Промиването със Стеримар също е добро, защото отмива част от бактериите и така намалява количеството им в нослето.

Зеленко, ние си ползваме всички играчки без дрънкалките. Някой от най-бебешките прибрах или подарих, но за другите се присеща от време на време и си играе с тях, ако ги види. Така че аз още продължавам с практиката да прибирам и да вадя периодично. Прави ми впечатление, че внася нови елементи в играта със стари играчки.

Детски не получавам.

Последна редакция: вт, 14 сеп 2010, 18:50 от ТаняТ

# 619
  • София
Никита и аз около 17- 20ти го получавам майчинството.
Даниелка, сладкиш страхотен си имаш- пу-пу-пу!
Зеленко, със все по- малко играчки си играе Мария. Бебешките съм го прибрала трайно. Книжките не мисля да ги махам, само гумената, която беше съвсем бебешка. Мисля, че сега пъзелите са й нтересни, защото иска само да подрежда този грамадния гумения, който е за под.
Съжалявам, че и тоза пост е така телеграфен, ама....

# 620
  • София

Поредния пример, че детето на тази възраст има нужда от контакт не само с мама и е готово за ясла или такъв тип заведение Simple Smile
newsm78 Това не го разбрах как точно стана ясно, че има нужда?

..... отива да се гушка в непознати какички и да играе с тях и изобщо с часове не се сеща за нас....

Тони почти ме разбра Simple Smile Да знаеш, че в яслата възпитателките също играят с децата, та на Рая няма да й е скучно. Поне в БГ е така  Thinking

# 621
  • София
Аз днес имам пари.  Simple Smile Нали за майчинството става дума, а не за детските  Rolling Eyes
ТаняТ, така е - има случаи, в които се налага да се помогне на организма (или поне така смята официалната медицина). Въпреки че не съм убедена какво количество изобщо остава в носа от 2-3 капки, които се слагат след борба и последващ рев, при който изтичат обратно  Crazy Но съм с чиста съвест, че съм сложила л-вото  Laughing Същото е като с високата Т. Хем е хубаво да я има, хем се плашим от нея и я сваляме.

# 622
Аха, за майчинството, да. Аз детски не взимам, че сме много богати  Crazy На мен обикновено ми ги прежеждат около 4-то число, а този месец нещо много се забавиха, от миналата седмица ги чакам и още няма. Дано нещо не са оплескали в счетоводството...Аз не съм много наясно, ама всеки месец ли се подават пак някакви декларации и ако нещо счетоводителката е забавила, дали е възможно от това да е?
Иначе ние сме ОК, готвим се за утре и след малко лягам, че ще ставаме рано за 1-я учебен ден  Grinning
Днес се прибрахме от Пловдив, хубаво изкарахме, ама голяма лудница.Не си е работа с много рода наблизо, да знаете  Laughing Никол обаче така се набесня с братовчедите, че сигурно цяла година ще я държи  Mr. Green Тия деца все едно в клетка сме ги държали, събориха къщата  Crazy
Като прочета какво сте писали, ще се включа и по-адекватно по темите.

# 623
  • Варна
Никита, и на мен ми превеждат майчинството към 20то число и имам превод за август. Иначе с документацията не съм наясно и слава Богу не се налага да влизам в час, че нашите са супер точни.
СЗА, благодаря за информацията за обучението! И честита хлебопекарна. Аз покрай коментарите тук, докато бяхме бременни, се запалих и взехме същата/подобна на вашата. Правя предимно бял хляб и плодов кекс, а веднъж се обърках и направих и питка. Казвам обърках, защото не видях, че тестото се вади от машинката и се пече във фурна. То не че е кой знае какво усилие, но не е като да оставиш пекарната и да забравиш. Багети също не съм правила, но нещо оформянето ми се вижда доста сложно обяснено и не ми се почва.
Даниелка, много сладка кукличка си имаш, да ви е жива и здрава!
А относно играчките - нашите всичките са в кошове, несортирани, че и разпарчатени даже. Изхвърлям тези, които не стават за нищо, а останалите сами се крият на дъното. Децата ровят и играят с каквото им хареса. При нас книжките чак сега станаха актуални. Че даже и на по-големия му стана интересно да учи по-малкия кое животно какво е и как прави.

# 624
  • Костинброд
ЧЕСТИТ ПЪРВИ УЧЕБЕН ДЕН НА МАЛКИ,ГОЛЕМИ И ОЩЕ ПО-ГОЛЕМИ УЧЕНИЦИ.УСПЕШНА И СПОРНА ДА Е НОВАТА УЧЕБНА ГОДИНА.

Поздрави на всички от нас.
Даниелка-честита радост от мен.Желая ви незабравими бебешки дни.
Честито и на бременните мами-леки и безпроблемни да са дните ви.

Хубав ден на всички.

# 625
Честит Първи Учебен Ден на всички ученици и техните мами! Grinning

Аз пък днес съм на работа и за първи път няма да изпратя баткото на училище. Sad

Освен това днес имам и Рожден ден-пораствам с още една година... Flutter Чувствайте се почерпени с най-хубавата торта,която обичате!/от тук не мога да качвам картинки/

Даниелка,малката е страхотна сладурка!Жива и здрава да ви е!
Майчинството аз си го получих още на 07-ми,но сме бюджетно предприятие и затова е така. Преди в частната фирма  като работех,го получавах след 25-ти,дори веднъж го получих и след детските Crazy

Слънчев ден от мен!/а пък аз ще чакам с нетърпение да се прибера довечераи да почваме купона!/ Laughing

# 626
  • София
Даниелка, много сладко бузанесто таралежче си имаш! Grinning
 Пък аз да си кажа мъката, преди да я опиша в жалба до общината. Ще ми уморят детето от глад в тази ясла. Взимам го от обяд, за който сестрите твърдят, че си е изял всичко и още по пътя към къщи той вече реве от глад. Вкъщи изяжда обичайната си дажба и чак тогава си идват нещата на място. Или ги мързи да ги хранят и те въобще не ядат, или дажбите нещо не са наред. Повече съм склонна да мисля, че е първото. Апропо, другите ясленчета как са с храненето?
 Е, и вече разбра, че градината е всеки ден и не е голямо забавление и започна да реве.

# 627
Mama bebcho, честит ти рожден ден!Да си жива и здрава и много успехи и късмет ти пожелавам!  bouquet
Благодаря на всички, които ми честитиха годишнината във ФБ! HugСнощи мъжо ме изненада че ще пътува до Германия и 5 дни няма да го има(по работа), та сега ми е едно притеснено.... Confused Дано всичко мине добре.
Сега по другите въпроси.Майчинство получих вчера за август-120 лв.Дойде ми добре, веднага си записах час за фризьор, че нали след 10 дни съм на работа и трябва малко да позамясам на човек. Mr. Green
Иначе Радо е добре, мисля утре да го пращам на яслата.В понеделник го оставих за един ден при майка ми и тя не е имала никакви проблеми-ял, играл, спал и прочие....Дано и утре мине добре в яслата, че нали 10 дни го нямаше...
Маймунке, четох някъде че стартират проверки относно храната във всички градини, ясли и ученически столове. PeaceНормално е да огладняват според мен, аз Радо преди като го взимах към 16:30, въпреки че казват че си е ял след.закуска, също беше още гладен.Аз понеже съм взимала храна от яслата първите дни, и в никакъв случай не мога да кажа че не ги хранят.Просто нямам никакви забележки.Друг е въпроса, че даже и да са гладни, ако не им харесва храната(Радо например не обича месеница с айрян и много малко е ял веднъж) много ясно че след това ще са огладнели отново.

# 628
  • Варна
Мънки,
Аз взимах храната първите дни и се учудих - имам едни купички 300 мл, в едната имаше супа - един пръст точно, бистра и с три люспи лук и стърготина яйце вътре, но пък вкусна. Второто да стигаше 1/2 купичка, случвало се е и по-пълна да е, явно зависи от манджата или от лелята, която сипва. И филия хляб към това. Общо сигурно са 250-300 мл храна плюс филията. За Ния това е премного, често аз го ядях, но ти го пиша, за да придобиеш представа. Той Илийката е по-ящен, пу да не му е уроки. Другия вариант е да го оставят да се храни сам и той да разлива повечето. Имат и следобедна закуска - някаква бутерка, руло съм виждала, мънички са, 4 хапки на голям човек най-много. Иначе Ния първата седмица се разяде страшно, а допреди да тръгне беше на плодове. И после й мина. Не знам дали има връзка - да огладняват прекомерно от емоциите ......  newsm78
Мама бебчо, честит празник, жива и здрава да си, с късмет и успех във всичко!
Даниелка, голяма рошла!  Mr. Green Много й се зарадвах. Щастливо и безпроблемно да се гушкате!

# 629
  • Стара Загора
mama bebcho честит рожден ден и от мен. Днес и моята свеки е рожденничка! Жива и здрава, много любов и пари ти пожелавам. Весел празник   bouquet
Честит първи учебен ден на най малките сладурковци и на всички останали по големи ученици. Късмет и много шестици им пожелавам през учебната година!!!

Общи условия

Активация на акаунт