Мартенчета 2009

• 27 822
  • 745
  •   2
Отговори
# 600
  • Варна
При нас тоя Коларгол защо така не ще да дава ефект?! Пак ще е тежка нощ.
Танче с каква помпа сте, ти ми взе акъла!? Аз имам тази на Пиджън и е нещо страшно. Имам чувството, че наистина я боли, защото няма такова мятане и крясъци, съответно ефектът е нулев или дори обратен, защото от толкова рев носът й потича два пъти по-силно  ooooh! Пищи все едно жива я дерем. А самата помпа доста нещо изкарва, когато има какво.

# 601
Момичета,мн благодаря за топлите думи и пожелания!Ние сме си вкъщи и се гледкаме ! Heart Eyes Снимки на Диди има в профила на мъжа ми във Фейса,че аз още не съм стигнала да кача  Mr. Green !Профила му е Joro Hristov  Peace !

# 602
  • София
Даниелка, браво!

Аз искам да зачекна една тема, която се случва да съм коментирала, ама нали съвсем бързо растат пущините и вече е съвсем на дневен ред... Как процедирате с играчките? Постепенно имат нужда от нови като тип, нали растат, развиват нови умения, но пък повечето от старите са с доооста дълъг "живот": почти всички книжки, коли, топки, за сортиране и т.н. Ясно е, че съвсем "бебешките" постепенно се прибират, но как процедирате с другите? Например повечето играчки за сортиране са подходящи за учене и на формите, и на цветовете - което може доста да се проточи във времето...

# 603
  • София
Бухта
Нашия аспиратор е такъв. След като няколко пъти баща й го дава да си играе, приключиха драмите. Даже си го слага сама на носа  hahaha
Незнам как са ви предписали Коларгола, но при е три пъти по половин капкомер във всяка ноздра. Между другото, ако дретето кашля и това ще се излекува от капките.
зелено човече (.)(.), всичко с което не се играе 1м се прибира. Сигурна съм, че като дойде време за цветове, цифри, букви, ще имаме по-подходящи или интересни от бебешките форми.

# 604
  • Стара Загора
Даниелка тази рошла къде я намерихте. Пу пу. Красавица.. Тези дни ще съм в Пазаржик -някоя мама ако иска да се видим да пише!

# 605
Най-накрая да прочета и аз и да видим какво съм запомнила от почти 20 страници изчетено...

Нагайна, честита бременност! Лека и безпроблемна до самият и край...
Веси, работим ние по въпроса....от този месец... Embarassed да видим кога и дали ще се случи и при нас...

Ужасно съжалявам, че не успяхме да се видим с варненските мами, ама до последния момент не знаех кога точно ще си тръгнем...и се чух само с Бухта по телефона. Sad То с нашата напрегната програма това беше и най-очакваното нещо, но все живеех в надежда.

Аз само да вметна нещо за привързаността на децата... И аз си мислих, че Рая е много привързана към мен и баща и, ама разходката до България не опроверга - отива да се гушка в непознати какички и да играе с тях и изобщо с часове не се сеща за нас, а ако и дядовците и са наоколо може и изобщо да не се сети, че мама и тати ги няма. Та се поуспокоих малко, че лишеното дете от общуване с други хора ще е привързано към родителите си. Мислих да я пращам по няколко часа на европейско училище от тази есен, ама един колега на мъж ми такива ми ги наговори, че ме отказа на минутата... та за сега си се гледаме двете и така.

Бухта, голяма одисея е било при вас... а за извадената ръка на Ния - направо косата ми настръхна... и Рая така се глези и иска да се виси по ръцете, ама явно вече са тежички и ръчичките не издържат... ще прекратявам и аз тази практика.

Дума, с голямо закъснение да ти отговоря на въпроса - плажа е на Болата, до Калиакра. На нас много ни харесва, а какво виждаш и на Рая също..Simple Smile

Честито на всички с поводи от последните 3 седмици - живи и здрави!

Много се радвам на хубавите новини за ясленчетата - всички да ходят с удоволствие и да слушкат и папкат там, че и мамите да са доволни. Hug

ТаняТ, за съжаление сме със сополки при кихане от снощи... Днес ще я заведа да я преслушат. То ни се насъбра доста де - наваля ни в Борисовата градина /имаме невероятни снимки с Тео - то не бяха прегръдки, целувки и обяснения в любов - голямо чудо...Simple Smile Дано не ни се сърди зетя, ама то любовта не пита...Simple Smile/, макар и мен да ме наваля, а Рая да я опазих, после ни сложиха пентаксима и доки ни изписа хомеопатия, че видяла налепи по гърлото... после пътя 2 дни..ама се надявам скоро да се оправи. Praynig Бухта, виждам, че и вие сте със сополки... аз за сега само физиологичен разтвор капя и после те сами си потичат - аз само бърша. Да видим днес тукашния доктор какви ще ни ги наприказва.

Даниелка, голяма е красавица Диди. Много да те слушка и радва!

SZA, честита ти пекарна! Със здраве да си я ползваш и все вкусен да ти става хляба.
Това е и моята следваща покупка...може би в края на този месец.

Последна редакция: вт, 14 сеп 2010, 17:38 от Tony_st

# 606
Само сутринта се били сдърпали с другото дете, на което днес му е първи ден и нашия си го прибрахме с надран нос и чело  ooooh!

И при нас имаше същия инцидент с някакво ново момиченце. Засега е еднократно  Mr. Green

Бухта, аз забравих да изкажа съболезнованията си за ръчичката на Ния.. Спомних си Лъчо как ми се караше, като го провисвах Миро така за ръцете (нали неговото рамо се вади вече 5 пъти). Все си мислех, че децата са по-здрави, съответно ставите им са по-жилави, но явно греша. Записвам си никога повече да не го правя това "упражнение". Миличката, дано бързо забрави за случката и да и мине. Помня как мъжо се тресеше от болка първия път в Пирогов и си представям на нея какво и е било..  ooooh!  Sad Сега казаха ли ви някакви специални изисквания, които да спазвате? Да я пазите поне месец, да не спи на тази страна или нещо такова?  newsm78

И ние сме в клуба със сополите, но и сме с кашлица и то с храчки, заради секретите (гълта ги). Слагам само Стеримар - върши чудесна работа (даже и мъжо го ползва), но е голям рев. Вижда, че и при други се случва да се заиграват с тези неща - видя баща си, че си впръсква и сам си го навира в нослето. Но ако аз посегна да му сложа - следва рев и едвам го удържам.  Tired

# 607
  • София
Аз само да вметна нещо за привързаността на децата... И аз си мислих, че Рая е много привързана към мен и баща и, ама разходката до България не опроверга - отива да се гушка в непознати какички и да играе с тях и изобщо с часове не се сеща за нас, а ако и дядовците и са наоколо може и изобщо да не се сети, че мама и тати ги няма.
Поредния пример, че детето на тази възраст има нужда от контакт не само с мама и е готово за ясла или такъв тип заведение Simple Smile

# 608
  • Варна
22, благодаря! Ами казаха ни, че това е най-глупавото нещо - така да се носи дете  ooooh! (какво да ги правиш - доктори) и че ще я боли. Тя не дава никакви признаци да си спомня дори или да има някаква болка, в момента, в който я наместиха се нахили и край. Дадохме Нурофен за всеки случай същата вечер, както ни поръчаха, но повече не. Но до 4 години било това "заболяване", така го нарече лекарят.
При нас Коларголът нещо не помага, Виброцил май малко по-добре действа, но не сме спали и тази нощ. А днес не съм й  слагала капки  -пълен абсурд е. Мята се и се бие на живот и смърт. Е, как да й помогна !?!?  ooooh! Иде ми да се гръмна вече! 

Покрай всичко, което се случи, се замисляме за второ, но изобщо не съм сигурна, че ще издържа .......... Sad   Аз с едно не мога да се оправя.

# 609
При нас Коларголът нещо не помага, Виброцил май малко по-добре действа, но не сме спали и тази нощ. А днес не съм й  слагала капки  -пълен абсурд е. Мята се и се бие на живот и смърт. Е, как да й помогна !?!?  ooooh! Иде ми да се гръмна вече! 

Ох и ние сме така от 2 нощи. Тъкмо се беше успокоило детето, стана послушно, ядящо момченце и от вчера отново сме с ужасяваща хрема, която беше предшествана от нощ, в която се е мятал на сън из цялото легло. Ето и сега - заспа на обяд, но явно защото не можеше да си поеме въздух през нослето се събуди и направо изпадна в истерия - 20 минути не мога да го успокоя. Ама така е като ни избива 3 кучешки наведнъж - добре че това са последните (май) неизлезли зъби, туко виж след като се появят всички си починем #Crazy
За аспиратор дума и не може да става, та аз едва капки му слагам ooooh!
Уф, оплаках се.... Hug

# 610
  • София
Гадни са сополите, но имат своя смисъл. Децата, съпротивлявайки се на "лечението", правят най-доброто. Вервайте ми.  Simple Smile Бързо да се оправят всички! И ние сме хремави. Помпите пък ми бяха забранени даже от д-р. (но понякога прибягвам до тях, признавам)
Даниелка, дано не се сърдиш, че те шпионирах и издадох  Blush А снимките не можах да ги видя, има много с името на мъжи ти във ФБ  Rolling Eyes

# 611
  • Стара Загора
Elwing тук можеш да видиш снимките на Даниелка 

# 612
22, благодаря за мнението. При мен нямаше кръв, само болки, но отминаха за един ден и вече не се притеснявам, явно ще да е било това.

Бухта, Животинче, Пекарната ни е Мулинекс, с функция за багети. Но багетите са висш пилотаж Simple Smile, така че ще почакат. Засега съм правила само бързия и пълнозърнестия хляб. Установих с горчив опит за жалост, че с готовите смеси за хлебопекарна трябва да се процедира по рецептата на производителя, а не от книжката на уреда (то си го пише и в книжката де, но кой да изчете всяко редче предварително). Въпреки това, хлябът стана вкусен. Продължавам с опитите Simple Smile

Ники също е хремав от около седмица, аз капя Виброцил (вече спрях, но още има остатъци от хрема), на което той с удоволствие се подлага, но за помпата е борба и за цяла седмица съм успяла да му изпомпам общо два пъти нослето... Иначе давам и вит. С - по две малки ампули всеки ден за около 4-5 дни. Elwing, я кажи повече защо докторът я е забранил помпата и за смисъла от сополките? Аз също не съм й фен, Ники беше почнал да си духа носа, но отдавна не се е налагало и е забравил явно и сега като го накарам да си духн енослето, той надува бузите и пърпори с устата Simple Smile

Аз само да вметна нещо за привързаността на децата... И аз си мислих, че Рая е много привързана към мен и баща и, ама разходката до България не опроверга - отива да се гушка в непознати какички и да играе с тях и изобщо с часове не се сеща за нас, а ако и дядовците и са наоколо може и изобщо да не се сети, че мама и тати ги няма.
Поредния пример, че детето на тази възраст има нужда от контакт не само с мама и е готово за ясла или такъв тип заведение Simple Smile

newsm78 Това не го разбрах как точно стана ясно, че има нужда?

Зелено човече, за играчките - аз поприбирам съвсем бебешките, някои съм ги раздала дори. Като цяло засега добавям някои нови играчки към колекцията, но тъй като при нас има изобилие от играчки на баткото, дребният има достъп до много и разнообразни и си избира с какво да си играе.

За който се интересува от морската дружинка кърмачки.

# 613
  • София
Elwing тук можеш да видиш снимките на Даниелка 
Страхотна е! Пу-пу!  Hug Да е жива и здрава!  Hug Heart Eyes
СЗА, за помпата - д-рът каза, че усещането е като от удар с юмрук в носа   Confused и ефектът е краткотраен и обратен - води до още по-голямо запушване. Позволи ми да я ползвам само по 1 път на няколко дни, а при Алекс съм я вкарвала в употреба и по няколко пъти на ден  Embarassed А иначе - всяко нещо в организма си има значение. Хремата е с цел отмиване и ограничаване на инфекцията в носа, да не стига по-надолу. Като я подтискаме не правим услуга на тялото си. И все пак ще излъжа, ако кажа, че и аз не лекувам симптомите понякога Embarassed , но просто не може да спи детето със запушен нос  Tired

# 614
СЗА, за помпата - д-рът каза, че усещането е като от удар с юмрук в носа   Confused и ефектът е краткотраен и обратен - води до още по-голямо запушване. Позволи ми да я ползвам само по 1 път на няколко дни, а при Алекс съм я вкарвала в употреба и по няколко пъти на ден  Embarassed А иначе - всяко нещо в организма си има значение. Хремата е с цел отмиване и ограничаване на инфекцията в носа, да не стига по-надолу. Като я подтискаме не правим услуга на тялото си. И все пак ще излъжа, ако кажа, че и аз не лекувам симптомите понякога Embarassed , но просто не може да спи детето със запушен нос  Tired

Много благодаря  Hug Много полезно ми беше. Сега си давам сметка, че нашата педиатърка винаги ми препоръчва да лекувам хремата със Стеримар Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт