Мартенчета 2009

• 27 813
  • 745
  •   1
Отговори
# 660
  • гр.Плевен
Здравейте, момичета! Бях ви изпуснала, та се чудех коя ли тема ми липсва, но накрая след инфарктното започване на учебната година и продължаващите ми неволи с пренасянето на багажи от едно жилище в друго, най-накрая ви открих.
Честито на всички имали поводи за празнуване през изминалите месеци!
Болните и недоволните бързичко да им минава и всичко да върви като по вода!

Честита принцеса на Даниелка! ( само това успях да видя) Голяма сладурана и от сега с прическа. Да е жива и здрава за радост на цялото семейство!

В следващите нощи ще се опитам да изчета събитията, че да вляза в час и да не ми пишете двойка.  Wink Mr. Green

И накрая да се похваля: имам си първокласничка и заедно ще се борим в следващите месеци с образователната система. Пожелавам успех и на останалите първокласници в темата, а на мамите - здрави нерви!   bouquet

# 661
Честит имен ден на София на Никита, София-Летисия на Кафе с мед, Окич, Бухта, Мирамар и на всички други, носещи тези прекрасни имена!  Hug Heart Eyes  bouquet

Голямо честито и от мен на нашите и на всички именници! С много емоции да носят красивите си имена!

Вероник, благодаря ти! Тъкмо днес мислих да качвам  снимки и на Рая с опашки (пати). Mr. Green
Весело изкарване на вас и очаквам с нетърпение снимки и разказ. Много хубаво ми става като гледам снимки от красиви места в България. Wink Винаги се радвам на снимките и на Гери.

Дайте някоя идея за вкусна манджа за Рая, че ми скъсва нервите.....от 4 дни е на банан и плодово кисело мляко на ден. Confused Каквото и да и направя не го иска дори и ястия, които преди е яла с удоволствие... т.е. мисля си, че ги харесва. Cry

# 662
Честит празник на всички именници!Да сте живи и здрави!  bouquet
Ние вече 2-ри ден сме на яслата.Естествено има рев в началото, но госпожата казва че после се успокоява.Яде си, заиграва се(пу-пу)Вчера обаче го взех в 14 часа, че се събудил и почнал да реве.Явно поради това че преди да тръгнем му казвах че като се наспинка мама ще дойде да го вземе и така....разбира детето. ooooh! Laughing
Тони, постна супичка или тиквички с ориз са ни любими! Peace

# 663
Честито на всички, които празнуват днес - Окич, Бухта, София на Никита, София-Летисия на Кафе с мед, Мирамар! Да си носите имената с мног здраве и късмет! И нека днес близките ви направят този ден по-специален.. Wink

Тони - крем-супа от броколи с картофи и малко кашкавал за цвят много се тачи при нас. Или пък пилешко/свинско с грах и домати.  Peace

# 664
  • София
Честит имен ден на София на Никита, София-Летисия на Кафе с мед, Окич, Бухта, Мирамар и на всички други, носещи тези прекрасни имена!  Hug Heart Eyes  bouquet
Честито и от мен на вече изброените празнуващи, както и на Любомира на Veselina_s_p

# 665
Нинче, зеленчуковата супа ми я отказа категорично, ама виж тиквички тази седмица не съм и правила.... ще пробвам.

22, ще опитам и твоите предложения, макар че тя грах много, много не яде...

Благодаря ви!

# 666
Честит Имен Ден и от мен на всички , които носят прекрасните имена- Софи на Кафе с мед  Heart Eyes, окi4 Heart Eyes,   Софи на Nikita  Heart Eyes, Бухте и за теб  Heart Eyes,  още едно и за Бубето на Веси  Heart Eyes, Мирамар за теб двойно  Heart Eyes Heart Eyes!  Милички да изкарате най-страхотният ден и много усмивки! Целувам ви!

Тони- ама почти 99% бях сигурна ,че е този плаж! Преди 3-4 години и ние бяхме  ходили на него , но спяхме в Каварна, това заради концерта на Whitesnake. Вие къде спяхте ?

зеленко - казвай за случката , виж колко любопитки сме !  Laughing

# 667
Рая днес ме изуми - изяде си закуската и заспа още в 10:15. Shocked Вече е 12:15 и няма изгледи да става. Какво му стана на това дете?! Какъв е този сън по никое време. Не е спала така от месеци... Добре, че ми остави време да и сготвя и обяд - стискайте палци да и харесат тиквите с ориз. Praynig

Тони- ама почти 99% бях сигурна ,че е този плаж! Преди 3-4 години и ние бяхме  ходили на него , но спяхме в Каварна, това заради концерта на Whitesnake. Вие къде спяхте ?

И ние бяхме в Каварна - имаме приятели там. Гостувахме им. От 5 години ходим на гости за концертите и после почиваме на Златните, но тази година нямахме толкова време, пък и там взимахме кухня за Рая, която тя просто опитваше и баща и дояждаше...особено десертите...Simple Smile

# 668
  • София
 Embarassed пропуснах Любомира, ама кой да се сети, че и тя празнува  Embarassed Да е жива и здрава!  Grinning Hug  bouquet

# 669
ЧЕСТИТ ИМЕН ДЕН НА ВСИЧКИ ПРАЗНУВАЩИ ДНЕС!!!!!!!!!!!!
Много здраве и късмет!!!!!!!

Честито и на всички с поводи, които съм пропуснала!!!!!

Ние се прибрахме вчера, Много имам да разказвам, но трябва първо да се отърва от деца и мъж, че да си събера мислите Mr. Green. Имам много да чета, дано успея.

Сега мъжо качва снимки в неговия профил във фейса, аз няма да качвам, защото не искам едни определени хора от моите "приятели" там да ги виждат. Но ако на някой му се гледа той е Veselin Markov.

Целувам ви всички Hug

# 670
Здравейте,

Честит имен ден на днешните празнуващи!!! Много здраве и хубави неща да им се случват!!

Ние вчера се видяхме с детенцето на едни приятели от щатите. Милото тук е толкова стреснато.
Та ни дадоха 1 огромен сак с дрешки. Уж да спестим пари за дрехи, та сега още 1 шкаф за Еия ще купуваме. Ама как да ги откажеш, като са обичани по 2 пъти.

Хайде аз отивам да остяя Елия при мама ми и после ще мързелувам.

# 671
  • Варна
Мерси много за честитките и вниманието  Hug
Честит празник и на другите празнуващи - София, София Летиция, Окич, Мирамар, Мира - да се чуват имената ви с добро, уважение и много любов.

Тони, да не е вадила скоро зъби Рая или от пътуването да е изморена? Ния вчера спа почти 4 часа следобед, явно има да си наваксва, правила го е този номер още няколко пъти преди. И неяденето може да е от това.
Ние днес пак при лекарката, исках да взема бележка и в понеделник да я водя на ясла. Обаче тя поиска да я ваксинираме в понеделник и във вторник да я пускам. А понеже се оплаках, че не мога да й слагам капки в носа, тя реши да ми даде такива, които се пият. Купих ги аз - 14 лв (честито!) и като ги отворих вкъщи чета - чист антихистанмин, противоалергични  #Crazy Много се ядосах и не мисля да ги давам. Хем си мислех да погледна преди да ги купя, но имаше някаква разправия в аптеката и се отказах. Да ми е за урок.

# 672
  • София
Честит имен ден на всички малки и големи именици   bouquet  bouquet  bouquet

Зелено човече, какви изследвания правихте за доказване на таласемията? Бебето на една близка е на два месеца и хемоглобинът му пада главоломно. Дават желязо. С кръвопреливане го докараха до 120 преди месец и сега е пак 90. А от теб знам, че желязото даже не е препоръчително при таласемия. Та как и кога се доказва, че това нещо го има? На тях им пускат само ПКК.

Всичко, което ще напиша, се отнася за таласемията минор, която е просто дефект на кръвта и няма фатален изход, дори в общия случай не се отразява на качеството на живот. Както малко грубо, но съвсем правдиво се изрази един лекар, когато мен самата ме диагностицираха (случайно) и се притесних за децата на сестра ми, щом са доживели тази възраст, значи нямат тежката форма, която е с ужасни последствия и много често има фатален край.
Таласемията се доказва със специално кръвно изследване. То се прави в София, но в доста градове има лекари, които знаят как точно да вземат кръвна проба и как да я изпратят, ако не е възможно да се пътува, т.е. пътуването не е задължително. В общия случай под 2 години докторите НЕ се съгласяват, освен ако не е специален случай (или просто няма прекалено много показатели, макар и косвени). Желязото е противопоказно. При нас, тъй като аз съм диагностицирана с таласемия, ниският хемоглобин на 6 месеца въпреки изключителното кърмене не беше голяма изненада. След няколко месеца пак изследване - още по-нисък, но педиатърката пусна и някакво ръчно броене на клетките, което показа дефектни кръвни телца - косвен признак. Говорихме с детски хематолог, помоли поне до 1 годинка да изчакаме. На 1 годинка направиха специалното изследване и се оказа, че буболечката ми е таласъмче Simple Smile Вечно съм задължена на Ел, че ме насочи към един детски хематолог, който ни съдейства за вземането на кръвната проба, тъй като на много места отказват за по-малки деца.
Ето една полезна тема с много информация, в която съм се изказвала и аз: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=228183.0

Личното ми мнение за "вашата" ситуация: родителите да се изследват, ако и двамата са отрицателни, значи бебето не може да има таласемия. Причината, поради която принципно не се прави в ранна възраст това изследване на деца, е най-вече поради възможността от фалшив (грешен) резултат!   

Шу, настрой си снимките да ги виждат само приятели, освен група "НЕ – СНИМКИ", а в тази група насвяткай хората, които не искаш да ти гледат снимките. Аз така съм направила Simple Smile

П.С. Приключенията ни накрая не издържах и написах във Фб, поне ми поолекна Simple Smile Ще го копирам за по-бързо:
Малките госпожици от начало съвсем невинно си играеха, приказваха и прочие. В един момент се оказа, че нашата топка е спукана - с подбутване и ръчкане "Ти кажи", "Не, хайде двете" я донесоха и обясниха, че я спукала приятелката им и затуй се... прибрала. Да кажем, че беше вярно, не съм видяла кой е бил. После набелязаха камиончето на Калин. Съвсем невинно се присламчиха и със серия сложни "случайни" премествания съвсем "тайно" и "незабелязано" го взеха и хукнаха. След малко се включи аларма на кола - оказа се, че малките госпожици са хвърлили камиончето по нея, за да се задейства алармата. Собственикът беше наблизо и явно им знаеше номерата, затуй привика друго детенце да му донесе камиончето. В един момент мацките видяха, че камиончето не е до колата и почнаха да го търсят - е, намериха го, в ръцете на човека с колата, а като ги попита на кого е, най-невинно посочиха нас, един вид ние сме го хвърлили... Хубаво, детски лудории... после обаче последва ново "тайно" вземане на камиончето и когато дойде време да си ходим, най-невинно бяхме уведомени, че са го оставили в къщичката, от където "може някой да го е откраднал" (!!!). Тук вече назидателно им обясних, че щом не е тяхно, не могат ей така да го оставят, затуй да отиват в магазина и да търсят камионче, ама същото да бъде. След серия перипетии, които няма да описвам, за да опазя достойнството на майката на (поне) едното, се оказа, че малките дивачки са хвърлили камиончето... в контейнера... Тук аз обясних на майката да не се притеснява, че не го искам, щом е в контейнера, но явно номерата им са редовни и жената го извади - контейнерът беше пълен само с кашони, държа да подчертая, иначе щях да настоявам по-твърдо. Майката ми се извини многократно и многословно, но каза, че в момента е напълно безсилна, а си има цели две дъщери. Стана ми неудобно заради нея и после с ужас се замислих какво ли ме чака... Но пък тя каза в прав текст, че момчетата били "по-лесни"...

# 673
  • София
 Честит имен ден на всичките ни красиви малки и големи именнички!!! Много здраве и късмет да им носят имената   bouquet

# 674
Честит имен ден на всички прекрасни именици! Да си носят имената с гордост и да ги чуват от внуци и пра-внуци!

Тони, и при нас манджите се приемат с променлив успех, но Митко веднъж ме изненада, когато си поиска от пиле-кавърма (бях правила за нас с баща му) и си го изяде с голям апетит. А тиквичките с ориз аз ги правя по една рецепта от стара готварска книга със заливка от прясно мляко и яйца и се приемат доста охотно. Днес мислех да го пробвам с качамак, ама може и за утре да остане.

Зеленко, все си мисля, че не е до пол, а до навременна реакция от страна на родителите и подход. Не вярвам някое от форумските момиченца да се държи по такъв начин. Че си проявяват характерчета, така е с всички дечковци на тази възраст, но щом е система, просто нещо куца в комуникацията на възрастните с децата.

Общи условия

Активация на акаунт