Мартенчета 2009

• 27 820
  • 745
  •   1
Отговори
# 645
Вече съм по-добре! То и една седмица мина почти! Утре се каня да карам кола! Обаче си отспах да ви кажа - то без книги, комп и телевизия иначе е голяма скука! Колкото до каката - тя е на целодневно училище още от началото на септември, имат вече много домашни и не може да помага. По скоро трябва да бъде карана и вземана от училище, водена на занимания - езда и т.н и ми е допълнителен ангажимент. Всичките й неща са на толкова неудобно място, че не може да ходи сама - училището й е на Симеоновско шосе до околовръстното - до там е 3 години път с камили, а с кола само 10 мин Simple Smile. Мъж ми работи в чужбина и се връща само за събота и неделя - то това е то проблема, че цяла седмица сама действам по задачи, въпреки че не работя! А това куче и неговите 3 часа на ден в парка - направо ми е дотегнало в момента. Марти бяга в едната посока, кучето в другата -  #Crazy - разногледа съм! Чакам с нетърпение новата година, когато Марти ще тръгне на ясла и до обяд ще имам време да свърша на спокойствие някой неща!

Аз нещо на нито една среща не успях, та дали няма да правим някоя срещичка скоро пак?
Малко ме е яд, че изпуснах най-прекрасната седмица навън с малкия, но нищо!

# 646
Добро утро и от нас.

Ние се преборихме със сополките, ама пак минахме в неядящ период, а тъкмо хапваше като хората. Sad

Рила, радвам се на хубавата новина. Дано скоро си съвсем добре! Hug Hug Hug А хубавото време при вас предстои - гледах прогнозата за времето ей сега в обедния блок. Wink

Еля, Гери, благодаря за пожеланията... ще видим на дърти години дали ще ни се отвори парашута... Blush

За прясното мляко не мога да се изкажа кой знае колко. В София купуваме или Верея, или Елби. А тук сме на Био-мляко, защото се вкисва след 2 седмици... а другите са със срок на годност до месец и половина. ooooh! Изобщо не ми се мисли с к`во са бъкани... Тя и Рая радко яде прясно мляко и то предимно в кремчета и палачинки, ако направя на татко и, което не се е случвало от 3 месеца.

Вероник, много хубаво, че писа. Дебна те на скайпа тези дни да те питам дали имаш нещо против да покажем снимките на Рая и Тео от дъждовната среща и не мога да те засека... Thinking

Май и още имаше...ама забравих какво беше...

# 647
Леле, Рила, и ти ги правиш моите номера, ама аз поне главата не съм успявала да си ударя досега Simple Smile Ама поне хубаво ти е натъртила природата, че ти е време за пълноценна почивка. Жалко, че по такъв начин, ама да си знаеш за следващия път Mr. Green  bouquet

За млякото - ако търсите свястно, всички млека в кутии трябва да се забравят. Мегле и моя мъж ми разправя, че едно време е било страхотно, ама сега или се правеше тук, или в някоя съседна балканска държавица, не помня вече. Да не говорим и че е скъпо. Освен това всички млека в кутии са УХТ, т.е. минали са през един вид топлинна обработка и издържат, защото някои от бактериите им ги няма, включително полезните, тъй, че пием просто нещо, което е с вкус на мляко. Аз си признавам, че взимаме такова, само, защото пазаруваме веднъж месечно и си ни трябва продукт, който издържа толкова време (взимаме цял стек). Но не се заблуждаваме, че пием хубаво мляко. На детето пък въобще не давам, освен, ако нещо от нашите купички не зине. Иначе няколко пъти съм взимала най-обикновено Роса в тия торбички дето е, малотрайното, и вкусът му е просто коренно различен. Има си вкус на крава, само дето не е така маслено. Не казвам, че е съвсем истинско, просто като съм свикнала с вкуса на мляко от кутия и ми прави впечатление.

По повод порциите в детската - ами като взимах храната на обяд да го храня, просто бях потресена от микроскопичните порцийки. Но пък има салата, супа, второ, десерт и филийка хляб. Всичко това прави, колкото един буркан от кухнята, като съм взимала. Моето дете е голяма хала и щом това го засити, останах доволна. Но е факт, че не е много и не е като ти да си го нахраниш с колкото поеме. Но не е в никакъв случай недостатъчно. Виж, за следобедната закуска съм сигурна, че не му стига и като го взима майка ми, винаги му дава още нещо. Но той и по принцип си хапва по няколко пъти на ден.

А аз днес по изключение съм вкъщи, защото онази вечер май го простудих и вчера следобед вече беше много зле откъм сополи, през нощта също и не бях сигурна какво да правя - дали да го давам, или не, реших, че ще е по-добре вкъщи на домашно лечение, поне да има кой да му капе капки. Ама се оказа, че няма кой да го поеме и трябваше да кръшна от работа. Ама аз с толкова клеева тинктура и капки в носа и витамини и плодове го налях, че е значително по-добре, даже няма да мога пред лекарката да го представя като болен, за да ми даде болничен Laughing Ама по-добре де, поне я хванахме навреме хремата, мисля утре да го върна на яслата. Давах му и Осцилококцинум, който по едно време беше спрял да действа, ама сега май помогна. От Пулмекс бебе също съм много доволна, и кашлицата преди много му облечкаваше. Но клеевата много му помага - слагам му по няколко капки вечер в шишето за спане, да може още през нощта да си поема, а през деня по една капка във всяка чаша вода, която изспива. А капките за носа, ако ви кажа какви са  Blush Вчера му правих чай от лайка с мед и пак клеева, ама не го искаше много и каквото остана - в шишенце и в носа Mr. Green И от сребърната вода съм доволна, ама нямам в момента. Изобщо, напоследък съм станала спец с тия сополи, просто трябва да се действа постоянно и настойчиво още в началото и има резултат. Аз много мразя да ми се влачат с дни.

Айде, олях се аз, личи си, че съм си вкъщи и детето спи.

# 648
Здравейте,

Вероники добре дошла. Елия я снимах с обичките, но не се вижда кой знае колко. Може би като сложим другите ще излежда по- така.
Тони- ще успеете с бебеправенето, не се и съмнявам.
Нагания- да се оправте бързичко.

Мерси за отговорите за млякото. Елия също го приема под формата на кремчета. Но ми беше интересно дали може и само така да го пие и какво. Ние също пазаруваме 1 път месечно и взимаме едно марка на Кауфлант или Меклето.
Май ще си караме на кисело.

Последна редакция: чт, 16 сеп 2010, 21:51 от ~Elg~

# 649
  • София
Аз понеже забравих да питам доки, та да ви отпера един въпрос. Давате ли вече прясно мляко и какво?
Елия от 1 седмица категорично си спря АМ и сега пие или яде само кисело.

Прясно мляко рядко си иска, но ако поиска - давам от нашето, натюр (студено със сламка). Вземам в кутия, защото го ползвам предимно сутрин в кафето  Mr. Green
На няколко места съм чела, че за наша възраст деца не е нужно толкова прясното мляко, колкото кисело мляко, сирене, кашкавал  Peace

РилаHug

Вероники, аз имам 1 (една) размазана снимка на Тео и ще те дебна в Скайп Simple Smile

Мислех да ви пиша за нашите приключения от вчера, обаче се отказах. Само набързо ще обобщя, че две момиченца от предучилишна възраст ме смаяха с поведението си в лошия смисъл на думата. Дотолкова ме "хвърлиха в оркестъра", че доста време след това се чудех дали ще се справя с отглеждането на моята буболеца...

# 650
  • София

Мислех да ви пиша за нашите приключения от вчера, обаче се отказах. Само набързо ще обобщя, че две момиченца от предучилишна възраст ме смаяха с поведението си в лошия смисъл на думата. Дотолкова ме "хвърлиха в оркестъра", че доста време след това се чудех дали ще се справя с отглеждането на моята буболеца...

Ее, разкажи де, заинтригува ме  Blush

# 651
За яслите и храненето. Нали не сте пратили децата в затвор със специален пропусквателен режим  newsm78 ...
В нашата ясла пък ми казаха - "Родителите до тук" (до входната врата)! Няма стая за наблюдение, а прозорците са височки и не може да се наднича през тях. За да наминавам, без да ме вижда детето, ще трябва перископ да си взема. Колкото до яденето - самите сестри ми казаха, че не яде, не съдя от апетита му, че той не винаги е показателен.

Nagaina, не се ли променя вкуса на водата от тинктурата? Аз се чудя как да я давам и така и не съм почнала (а мислех поне един месец преди яслата да е), защото ми казаха, че било по-добре през есенния период, а аз все още си чакам циганското лято!

Зеленко, възможно е наистина да препоръчват "обработено" мляко, защото млечниет продукти са по-лесто смилаеми и няма опасност от развитие на една ботулинова бактерия (ако не ме лъже паметта). Аз много си обичам прясно мляко и винаги гледам да имам под ръка, та за това се прнудих да дам и на Митко да опита - сам си иска от нашето ядене. И чесън така си пробва, ама защото не го усетих, че ми е откраднал една скилидка, докато чистех за леща. Е, после плю и плака, ама...

Вероники, аз снимките, които имам с Тео съм ги качвала във фейсбук. Нямам ти скайп, но ако искаш някои от тях в оригинал, прати ми скайп на лични.

# 652

И аз съм любопитна. Mr. Green

# 653
По принцип прясното краве мляко не е от жизненоважно значение за хората, а дори в по-големи количества е вредно. Разрушава калция в организма, не обратното. Всички останали млечни продукти са полезни, защото им е преработен белтъка.

ТаняТ, той не е кой знае колко претенциозен и като е жаден особено, не му прави впечатление вкуса. А и е една капка, не се усеща чак толкова. Аз давам от около годинката, без да се съобразявам с времето. Даже този уикенд мислим да ходим до един приятел пчелар в едно селце наблизо и да си вземем прополис, и ако има пчелен прашец и млечице. На тези по им имам вяра, от колкото на кравешки коластри, зелени водорасли и т.н.

# 654
  • Варна
Аз давам на Симона едно много вкусно сиропче Герисан (уж е добро за имунитета и за хемоглобина) и в лъжичката със сиропа капвам 1-2 капки клеева тинктура. Чела съм, че може направо тиктурата да се смеси в шишето със сиропа, след като се изчислят съответните пропорции. По тази логика не би трябвало да има проблем да се добавя към най-различни течности (по възможност по-сладички Wink ).

# 655
  • Варна
Даже този уикенд мислим да ходим до един приятел пчелар в едно селце наблизо и да си вземем прополис, и ако има пчелен прашец и млечице. На тези по им имам вяра, от колкото на кравешки коластри, зелени водорасли и т.н.
Аз давах на Радослав пчелен прашец, но на третия или четвъртия ден ужасно се изрина. А беше почти на три години. Казвам го само, за да имаш едно наум. Алергии към нищо друго не е проявявал досега. Аз го давах за стимлиране на апетита - страхотен успех, но го спрях по разбираеми причини.

Рила, и аз се присъединявам към пожеланията за бързо възстановяване.

Зелено човече, какви изследвания правихте за доказване на таласемията? Бебето на една близка е на два месеца и хемоглобинът му пада главоломно. Дават желязо. С кръвопреливане го докараха до 120 преди месец и сега е пак 90. А от теб знам, че желязото даже не е препоръчително при таласемия. Та как и кога се доказва, че това нещо го има? На тях им пускат само ПКК.

# 656
Честит имен ден на всички малки и големи именници   bouquet Бъдете здрави и щастливи  Hug
Бързо оздравяване на болничките!
Вили, идваме довечера на Плевен. Ще ти звънна тези дни Grinning

# 657
  • София
Честит имен ден на София на Никита, София-Летисия на Кафе с мед, Окич, Бухта, Мирамар и на всички други, носещи тези прекрасни имена!  Hug Heart Eyes  bouquet

# 658
  • Варна
Честит празник на всичките ни прекрасни малки и големи именички! Изпращам им много целувки и най-искрени пожелания за здраве и благоденствие! newsm51

# 659
  • София
 Честит имен ден на Бухта, miramar, oki4, София на *Nikita* и София-Летиция на Кафе с мед - много здраве и безкрайно щастие  Hug

Tony, разбира се че може да качиш снимките, на мен просто не ми остава време. Взех си даже и снимките от фотосесията на Калина и все още не съм ги качила, а систъра ме чака, че иска да ги види. Тя ще вземе да роди, докато аз се наканя  Wink

зеленко, и на мен ми е любопитно да разбера с какво те уплашиха толкоз девойките

Gery, какво стана с Криси, нали беше споменала, че има леко гръбначно изкривяване (дано не бъркам). Кажи как го открихте и какво ще предприемате.
 Ако не бъркам ти беше питала за по-възпитателни анимации. Има едно детско за самолетчето Джей Джей, което е такова  Peace Серийката, която имаме ние е за сетивата, насекомите, формите и размерите. Малко като за малоумни обясняват, но на Ники му е интересно.
 Аз също се опитвам да контролирам какво гледа и вкъщи Cartoon Network почти не се пуска, но за съжаление в градината не им го спестяват

Тео мляко е пил едивствено човешко  Mr. Green Прясното го използвам само за направата на кремчета и нарочно купувам UHT, за да съм сигурна, че няма гадини в него. Обикновеното в пликовете винаги ми се проваряваше и спрях да взимам отдавна. Кисело си хапва, когато се сетя да му дам, а понякога и сам си иска като види кофичката. Десерти на Данон избягвам да давам, но покрай баткото (който за съжаление се влияе мнооооого от рекламите) понякога и той хапва.

Днес, след като обядват децата, заминаваме малко на почивка в Добринище. Колеги на мъжа ми са му препоръчали едно хотелче, пък да видим дали ще ни хареса - ще споделя отзиви после.

Общи условия

Активация на акаунт