Мартенчета 2009

• 27 821
  • 745
  •   1
Отговори
# 630
Честит първи учебен ден на всички учащи. Много неща да научат и през тази учебна година!

mama bebcho, честит рожден ден! Здраве и късмет!  bouquet

Чести празник и на свекървата на Слънцето - по-малко да и се ядосваш! Mr. Green

Ние днес май сме по-добре. Сополките ни се сгъстяват и отиват на минаване. Дано да съм права и до утре вече да ги няма. Praynig
Как са другите болници днес?!

Мънки, като те чета и си мисля...в яслата е само за наша Рая, тя нали не яде...тук-таме спи... дай и пъзели и книжки...та ще и е добре. Tired

# 631
  • София
Честит рожден ден на Мама бебчо, Поли Уоли и свеки на Слънцето!  Hug Heart Eyes    bouquet Живи и здрави, усмихнати и щастливи да са всички!
Успешна учебна година на каки и батковци!  Hug

# 632
Честит първи учебен ден на първолаците и по-големите дечица!
Пак много изпуснах! ЧРД на мама Бебчо!  bouquet!
Бухте, лоша работа с тази извадена ръка, ама то вече минало заминало!
Тъй като никога не съм се изказвала за гърнето - ще си позволя - не седим там и за 5 секунди, сега купихме едно от Джъмбо на Фишер Прайс - прилича на тоалетна, паркирах го в банята и влача малкия аз като ходя до тоалетната. Резултата е, че го яха като кола и го влачи из банята    Crazy. Не се шашкам толкова, то като го гушна и 5 секунди в ръцете ми не стои или пък на друго място, камо ли на гърне няколко минути. Голямата кака дето си седеше по половин час на гърнето пак на 3г. махнахме памперса.

Аз позачезнах, че го позакъсах малко! От вечното недоспиване, в петък сутринта докато правех сутрешното мляко на младежа, след безброй ставания през нощта, взех та припаднах!!!!!!! Ударих си много главата (имам яка рана) и си докарах супер мозъчно сътресение. Та по принуда тук се изсипа изведнъж помагащ персонал (баби, дядовци и т.н.) и си разпределят деня (я, как можело). Днес за пръв път ставам малко на компютъра, но главата ме цепи зловещо  Confused! Както се казва - старост нерадост - и на 40 трудно се гледа неспящ дивчо, тийн и куче!
Та и вие си почивайте като ви се падне - въпреки че знам колко редки са тия моменти!

# 633
  • Варна
 Shocked Рила, голяма беля!
Дано бързо се оправиш  Hug  Махай се от компа с мозъчно, после ще ти разкажем Simple Smile

# 634
Честит първи учебен ден и от мен на всички първолаци и по-големи ученици! На мен ми е много мил този празник, някак ми става едно свидно за годините в училище...

Честит рожден ден на Мама Бебчо и на Поли-Уоли!

Рила, много неприятна случка, не се застоявай пред компютъра, нали си знаеш! Дано бързо се оправиш.

Ивема, аз багетите със сигурност ще ги пробвам Simple Smile Само да ми остане малко повечко време... Нали заради тях си купихме точно този модел Simple Smile Ако се решиш за обучението, сподели! Наистина си струва, докторката, която го води е страхотна и много сладкодумна, а Хедра има много богат опит с всякакви случаи, които разказва...

Мънки, не знам ще ти обърнат ли внимание в общината, а и има ли как да докажеш че не ги хранят? Иначе, аз в яслата не знам как е, но в детската порциите с астандартни, според мен достатъчни, само дето в градината Гого примерно изразходва доста енергия и следобедната закуска никога не му стига и като се прибере яде втора следобедна закуска у дома Simple Smile Само че той не яде много много обяда, та може и от това да е.

# 635
Здравейте,

Честит 15 септември!!! Много интересни уроци и много отлични оценки!

ЧРД на Мама Бебчо. Да си жива и здрава!

Даниелка- много ви е сладка девойката. Да ви е жива и здрава.
Тони- успех с бебеправенето.
Никита- аз майчинство взимам на 2-5 число за предходния месец.
за играчките- Ние сме прибрали само бебешките. Но чесно казано Елия не си играе особенно много. Повече разглежда книжки.
Мънки- успех. Мойта мама, когато работеше в ясла, най- редовно една от лелките си сипваше първо за нея ядене в бурканчета и каквото остане за децата. Но мама ми не е от тези дето си траят та онази я по преместиха.
Рила-  Hug

Аз да се похваля, днес бяхме на консултация- пораснала е до 86см. И си пробихме ушите. Как и се промени визията не е истина. Тати се дърпаше яко, ама като я видя му хареса.

Аз понеже забравих да питам доки, та да ви отпера един въпрос. Давате ли вече прясно мляко и какво?
Елия от 1 седмица категорично си спря АМ и сега пие или яде само кисело.

# 636
# 637
Rila - много неприятна случка... Дано не се повтаря никога повече! Почивай си повечко..  Hug

Еля - и Миро почти отказа вечерното мляко, макар че има дни, в които си го иска, че даже и сутрин, но рядко. Аз давам Верея или Мегле 1,5 или 2%. В повечето случаи е в крем-супа или с нишесте (пудинг ванилия на д-р Йоркер). Консултирала съм се с доки - каза, че не е проблем. Важното е да приема около чаша-две на ден. Разбира се, по-добрия вариант е АМ, но като не го иска.. Заместваме.  Peace

Даниелка, много ти е хубава бубата - да я нацелуваш по бузките!  Heart Eyes

Честит празник на всички малки и по-големи ученици!   bouquet

# 638
Аз не съм ви дочела, признавам си, но напредвам.
Честит първи учебен ден на всички малки и големи ученичета! И мен много ме вълнува този ден, още повече че догодина и аз ще имам повод да се похваля с първокласник  Laughing
Даниелка, да ти е жива и здрава прекрасната принцеса. Така се зарадвах като прочетох в темата, че всичко е минало успешно. Само така!
ЧРД на Мама Бебчо!
Рила, дано бързо да ти мине.
Моята Лоричка и тя е в отбора на сополивите, а и кашлица си има, явно от нослето. Утре пак ще ходим на лекар. Аз точно се зарадвах, че на морето не лепна някой вирус, а то какво стана - тук се разболя.
За порциите в яслите и градините не знам, дали са малки, но на моя Боби никога не му стига и като го взимам редовно му нося по нещичко да си хапне, че е невъзможно да издържи докато стигнем до вкъщи.

# 639
  • София
Абе и при нас май има нещо гнило с яденето...
Вчера ми казаха, че за следобедна закуска бил изял 2 купички грис, обаче в 7ч вече беше зверски гладен, което си е странно...
Или купичките не са това, което аз си мисля, или обяда хич го е нямало, та след това си е наваксвал  newsm78

Рила, Hug Дано по-бързо се възстановиш!

# 640
Честит рожден ден на Мама_бебчо! Много сигурност в живота, любов от близките и радост от всички около теб да получиш!

Рила, дано бързо се оправиш! Добре, че сега поне са се сетили да помагат! Сега е момента да вкараш и тийн-а в графика и да помага за кучето! Майката трябва да разпределя задачите, а не да се нагърбва сама с всичко! (то не, че аз го изпълнявам, ама е лесно да давам съвети.)

Сия, да оздравявате бързо!

Еля, аз съм го пробвала Митко с Верея (аз само такова пия, защото ми е най-истинко на вкус), като сменям 1,5 и 3%, но той го яде с променлив успех. Първия път си поиска от моето (студено и неподсладено) и изпи цяла чаша. Следващите пъти леко го загрявах и пак не подслаждам, но изпиваше по-малко. Понякога закусва бисквити в прясно мляко или козунак с прясно мляко. Случва се и кремчета да правя, но гледам да са с варене, а не от бързите. Явно не са му достатъчни млечните, че от време на време си иска сирене и изяжда по две-три порции (аз съм си го нарязала на подходящи за неговите порции бучки).

Нашия опит с яслата все още е много малък - два дни и от тогава си е в къщи, че още има леко сополки, а и баба му предпочита да го гледа докато съвсем не останат. И двата дни нищо не е ял. Втория ден му запазили закуската - филия с халва (?), та си я дояждал на връщане, но обяд категорично отказва. Ние на втория ден му дадохме закуска в къщи, че цял преди обед на пост и молитви не ми се държеше детето.

# 641
  • София
 Привет и от нас. Още миналата седмица се завърнахме вкъщи, но имах много работа, търчахме да правим изследвания за детската и все не смогвах да седна да прочета какво се е случило докато отсъствах. Успях да изчета всичко, което сте писали и вече мога да се включа адекватно.

Първо да честитя раждането на свидната рожба на Danielkka -  безкрайно много да ви радва, а вие много да я глезите и слушате  Wink
 Честити християнчетата на Гери и Нинчето - много щастие им желая и от здраве да не се отърват.
 Лека бременност на Nagaina - много се зарадвах на новината. С нетърпение очаквам още някой да се похвали скоро...

Много ми беше мъчно докато четях за милите душички, плачещи в яслата  Sad , дано бързо да се адаптират. На мен ми идеше да ревна като четях, пък си представям на вас какво ви е.
 Много виртуални прегръдки и за пострадалите Светланка и Ния - дано никога не се повтарят тези инциденти (моята ръка се е вадила 2 или 3 пъти, но от рамото и нямам никакви последствия, но определено си е опасно и все правя забележки да не се вдигат децата за ръцете).

Доволна съм, че въпреки отсъствието ми от форума, не пропуснах нито една среща и успях да се видя с Гери, Тони, зеленкото, Кафе с мед и малката красавица Софи, за което от сърце благодаря на TaniaR, oki4, kris4e, rossykv и Тони, че ме информираха своевременно   bouquet Почти не съм снимала на срещите, но каквито снимки имам ще разпратя и ще помоля за същото  Embarassed

Днес с радост прочетох, че Радо вече е добре и даже пак ще тръгва на ясла. И на вас не ви е било лесно в болницата, добре че сравнително бързо се оправи младежа и дано скоро си навакса изгубените килограми.

Честито на патерички на Нинчето за годишнината и на Криси на Гери за вчерашния празник.
 Да са живи и здрави и днешните рожденички Polly-Wolly и mama_bebcho

Слънце, честит ви акт 16 - дано това бъде началото на края на черната серия при вас  Hug

Честит първи учебен ден на учениците - много успешна и плодотворна година им желая.

~Elg~, ще чакам снимки на разкрасената малка госпожица. Надявам се, че не е плакала милата докато сте слагали обиците

Поздравления за двете ни консултантки по кърмене  smile3501 - много ви се радвам, да знаете

Rila, ужас направо  ooooh!. Почивай си и се пази. Надявам се помагачите и след това да се сещат да помагат, а не всяко чудо за 3 дни

Със сигурност пропускам някой, но дано не ми се сърди. Бягам да прибираме баткото от ДГ и ще се включа пак по дискутираните теми

# 642
  • Варна
Вероники, добре дошла отново в нашите редици! Липсваше ни! Hug
Честито на патерица на всички рожденици от вчера и ученици! В нашата градина имаше тържество за началото на учебната година и ходих да снимам групата. Беше доста вълнуващо (въпреки че сме още подготвителна група), представям си какъв рев ще пада догодина Crazy
Гледаме да използваме хубавото време за разходки, отделно не успях да си купя купони за детската кухня и тази седмица готвя в къщи и много не ми остава време за интернет.
Дано хремавите дечица вече са добре, но макар и със закъснение да кажа какво ни помогна при последната хрема - инхалации (вода с по 1 лъжица сол и сода), вечер намазване на гърдичките и гръбчето с ментолов мехлем Пулмекс бебе (има и други видове, ползват се ако детето няма температура, защото загряват, помагат и при кашлица), начесто Стеримар и помпата (нашата не смуче много силно, но и без друго не мога да си преставя да не използвам средство за издърпване на секретите и да ги оставя да мъчат детето) и сребърна вода (предния път споделих, че според лекарката ни била почти същата като коларголовите капки, но поне не цапа).
Тони, чакаме хубави новини от вас в скоро време Wink Hug
СЗА, направо ме зарибихте за пекарна, но засега ще отложим покупката за по-нататък.
Прясно мляко рядко давам (обикновено в някакви десерти), предпочитам киселото.
Криса все още се връща гладна от градина, въпреки че е голяма и се храни сама и отделно се наяжда с малко. Мисля, че е нормално - изразходват енергия, няма я мама да ги натъпче до последно... Crazy
Този месец най-накрая ще кандидатстваме за "големите" детски надбавки.
Лятото май си отиде, а?.. Sad

# 643
  • София
За яслите и храненето. Нали не сте пратили децата в затвор със специален пропусквателен режим  newsm78 В нашата ясла са казали, че може да минаваме за наблюдение и контрол когато пожелаем, само да не ни вижда детето, за да не се разтройва. Още не сме стигнали до там, но май сме попаднали на добра ясла. Другото е, защо решихте, че задължително децата няма да ядат в ясла или детска градина. Злоядата ми сестра, там е прояла, едно съседско дете също, а щерката на една дружка яде всичко, само да не е готвено от майка й  hahaha
Rila, кофти случка...Мъжа и щерката не помагат ли, че да се стигне до болестно състояние?
~Elg~ и аз като 22, купувам само Мегле/преди години главния готвач на Шератън ни каза, че ползват само тази марка/ или Верея. Вики яде пр.мляко само, като добавка в нещо готвено/крем, картофено пюре, щрудел/, в чист вид не го понася/примерно с бисквити или овесени ядки/.

# 644
  • София - Рим и обратно
купувам само Мегле/преди години главния готвач на Шератън ни каза, че ползват само тази марка/ или Верея.

Ползват тази марка, защото е най-дълготрайно, тип "Бар Мляко", както ги наричат тоя сорт млека в някои страни. Иначе, личното ми мнение, че е най-добре да се пият възможно най-краткотрайно консервирани млека и разбира се, не вносни.
Да честитя и аз на Даниелка малкото съкровище - да ти е здрава и много много да ви радва   bouquet
Също да поздравя Нагайна с хубавата новина  bouquet
Рила, почивай повече и вземи да пиеш някакви витамини и минерали, бе жена!

Общи условия

Активация на акаунт