Мартенчета 2009

• 27 788
  • 745
  •   1
Отговори
# 720
Аденис, жив и здрав да е рожденика и ако е възможно да слуша повечко/това съдейки по нашия бате Laughing/!
Ели** добре дошла! Пожелавам ти и един господин да си имате  Hug!

ТаняТ да нагушкаш Митачето от нас с адашчето! Бързо оздравяване! Hug Hug
Аз пак съм на работа  Tired

Шу,разказът ти е много интересен! Изкарали сте си супер-личи по снимките!Знаеш си,но пак да отбележа-малката е точно твое копие!Сладурани!

Това е засега от мен! Ако се сетя още нещо пак ще пиша!

# 721
  • Варна
Ели**, добре дошла! Лелееее, ние откакто станахме мами, имаме 2 бременни, а ти си се отчела вече - браво!
Аденис, жив и здрав да е баткото, много да слуша и да се грижи за Алекс, да му е добър пример и радост на мама и татко.

Шу, мълчи, мълчи с тази Барселона .... душата ми остана там. И на Ния пъпа за там го пазим.  Можехме да го метнем във Виена, но си остана за Барса. В центъра сте били сигурно в готическия квартал - невероятно и живописно място, а за архитектурата на Гауди - луда съм по него. Парк Гюел е наистина като изваден от приказките. Ох, завиждам здраво, но от добро сърце  Hug  Пожелала съм си пак да отидем, дано и на вас ви се случи.

Аз утре се надявам да пуснем малката на ясла и не знам що за драма ще е. Не е ходила цялата минала седмица и днес, сигурно е забравила и пак ще откачи. Но да не викам дявола, може пък да ме изненада приятно детето. Имам куп задачи и важни разговори за утре и мнооооого ми е притрябвало да си стои мирно и кротко в яслата. Стискайте палци.
Танче, аман вече - хайде дано се оправи трайно Митето, че и той ученик ще става  Hug

За клеевата тинктура и сребърната вода - подпитах педи за клеевата, тя само вдигна рамене и дори не изкоментира. Но пък ми даде антихистамин, пък аз бих предпочела нещо билково/пчелно пред него. Не че го дадох, де.
 Изби и другият кътник, но още излиза по някой сопол - бистри, водица, дано само не уплашат лелите в яслата. Горкото хлапе - има огромна черна дупка във венеца, буквално. Някакъв съсирек явно стои там. Дано излезе скоро и тоя дзвер, че луднахме Simple Smile  Дребното започна да спи, което ме кара да се надявам, че текущата офанзива е към края си.

# 722
Бухте, стискаме палци  fingerscrossedНия да не е забравила яслата и с радост да си седи там Simple Smile

Аденис, ЧРД на баткото, да ви е жив и здрав  bouquet

Ели, добре дошла и разкажи за вас и Хана, сигурно е "весело" в женското царство Laughing

Шу, много интересно разказваш, приходи ми се до Барселона и на мен newsm78, поне ще отида да разгледам снимките Simple Smile

Бебка е със зверски обрив по гърба Tiredдобре, че не показва признаци да я сърби или боли. От какво стана така още ми е загадка, подозирам прекомерното пиене на вода нощно време и пропускане на памперса. А лекарствата, които ни изписват #Crazyпо- добре да не ги чета, но важното е да се оправи милото.

Иначе днес имаме ново постижение, срам не срам ще си кажа, че се научи да се изправя сама от земята hahahaдосега не го умееше това упражнение. И тази вечер ми го демонстрира многократно- бааавно сяда на земята, ляга, подпиране на челото или бузата, пъшкане, дупене и бурно ръкопляскане след изправянето Joy

Чакам с нетърпение края на лятото да си почина и аз малко, а и да съм с децата повече време отколкото можех  до сега Wink

...Еlle, ЧРД на патерички! Да си много много щастлива и обичана жена и мама  bouquet

# 723
Извинете, ама какво означава "съобразявате ли сребърната вода с педиатърката"? Аз от известно време насам, след 10тите сополи да кажем, дори не й се обаждам да я питам какво да правя, само, ако има Т, кашлица, все сериозни симптоми. И понеже лекарите, честно казано не са фенове на домашните и бабините методи на лечение, за мен клеевата тинктура си е точно това, няма дори смисъл да ги питаш обикновено. Никой лекар няма да ти препоръча да си правиш капки с клеева, ще ти изпише нормални, или най-много да пръскаш с физиол. р-р., което на нас никога не е помагало. Общо взето аз поне много експериментирам върху детето, като проследвявам за реакции, разбира се, но за някои неща вече си е достатъчно голям. Просто предпочитам при първи признаци да започна домашна терапия, която винаги дав резултат на следващия ден, от колкото да чакам смяната на педиатърката и до тогава да са му тръгнали сополите и да са неибезжни капките. Общо взето май съм като едновремешните майки, дето все тъпчат децата с гадости, само, за да здрави, но пък има ефект, определено. Когато малкият беше с кашлица и компреса с мед му подейства просто вълшебно, педката естествено си помисли, че е плод на въображението ми, а тя също е от тези, които изписват винаги подсилващи неща първо, преди лекарствата.

# 724
Шу, видях - има още снимки. Аз май съм гледала в самото начало, когато са били само 15, сега са повече... Simple Smile

ТаняТ, в каква серия сте влезли и вие?! Дано Митето се оправя бързо и се върне в яслата съвсем скоро.

Бухта, стискам палци след едноседмичната почивка на Ния да и е минало лошото настроение в яслата и да те изненада приятно като се забавлява там, че и ти да си спокойна. Hug Пиши като ви изникне зъбчето...явно много зор дава на малката шушулка.
Ние май имаме 17-ти зъб, ама не съм сигурна, защото Рая изобщо не дава да и видя какво има в устата. ooooh!

# 725
Нагаина много хубав пост!  bouquet Аз пък съм от тези майки дето за щяли и нещяло звънят на лекарите  Embarassed, ама с времето ще се науча и аз повече да вярвам и прилагам "бабини рецепти".Между другото, сега се сещам че като казах на педката че единствено отварата от джоджен ни помогна за повръщането, тя беше така  Shocked :"ама наистина ли вика" LaughingКажи ми моля те как правиш компреса с мед и само за кашлица ли е? Hug  bouquet
И пак да попитам мамите с по-големи дечица-кога излезнаха последните 4 кътника?
Оооо, забравих да се похваля че днес мъжО си дойде, в интерес на истината го очаквах вечерта но още е 7;30 сутринта някой хлопна вратата! Heart Eyes Така се зарадвах, като циганче на шоколад! Crazy Whistling

Последна редакция: вт, 21 сеп 2010, 10:57 от Нинчето

# 726
  • под кривата круша
Привет и от нас. Завърнаме се де, беше супер лудо пътуване-ден тук, два там, още ден наобратно и така. На ситната й избиха 6 зъба наведнъж, по пътищата естествено, изкара само на кисело мляко, банани, солети и бисквити. И кърма. Видяхме бяла лястовичка в Чепеларе Simple Smile
Гледам, имуностимуланти коментирате. Аз сериозно се замислям да говоря с хомеопат за някакви такива, особено сега като идва есента, пък и да й давам преди заминаване, че каката винаги като отидем е болна и кашляща връз ситната. Имам чувство, че всеки месец е на АБ милото.
Друго ново май няма, бърбори много Теодора, ама нищо не й се разбира, завалийката. Освен това вече не са ни интересни обикновените люлки, налитаме на влакчета, коли и пр. люлеещи се и пищящи съоражения. Демек, един трябва да бачка за Детския кът. Установих, че е супер перде и не ме отразява много-много като й се карам. Мисли си, че си играем ooooh!
Предстои ни лек ремонт, а и още не съм се разпетлала от пътуването, та по-рядко ще се застоявам тук. Да оздравяват бързо болничките, та да използвате последните топли дни за разходки! Heart Eyes
P.S. Ивееее, видях те на балкона току-що, напиши нещо де, често се чудя как сте, що сте Hug

# 727
  • София
Привет!
Нинче, последните зъби на баткото се показаха към 2г и половина.  Crazy
Шу, чудесни снимки!  Heart Eyes
Ели, добре дошла! Simple Smile
Бухта, успех на сладурката!  Hug
ТаняТ, оздравявайте вече! И нашият батко е болен, кара вирус с повръщане. Вчера по едно време имаше 39.4 Т и му дадох панадол, не издържах  Rolling Eyes Днес е по-добре, пу-пу.
Окич, Коларгол и Тобрин не се припокриват съвсем. В Тобрина има Аб, а другите имат сребро, което е с известно антибактериално д-вие, но и изсушават лигавицата. Аз много не ги харесвам, а и не са имали кой знае какъв ефект.
Клеева тинктура и сребърна вода не съм ползвала и не мога да взема отношение.
Коко, честито ви изправяне! Бързо да ви минава обривчето!

# 728
Аз днес спешно водих Митко на зъболекар в 25-та поликлиника, че се оказа освен с подути венци и с афтички по езика и на горната устна. Да ви кажа - бясна съм! Уж била специалист по детска стоматология, уж много разбирала - погледна го само докато плачеше и веднага му постави диагноза - стоматит (до тук вярно). След което за моя голяма изненада ми преписа рецепта от едно пожълтяло листче за мазило, което много помагало и да го мажа редовно, като разтърквам венците до кръв (!!!). Рецептата се оказа нистатин с боичка, кортикостероид, локална упойка и витамин А. За кортикостероида веднага протестирах, но много компетентно ми обясниха, че бил имал бактерицидно действие (?!?!?!) и бил в много малко количество, а и се разреждал от слюнката. Останалите съставки изобщо не ги коментирахме, защото веднага след това ми заби изумяващия съвет да му промивам устата с кислородна вода (разредена 1:1 с чешмяна)! Аз й обясних, че това по никакъв случай няма да стане и й казах защо. Отговорът беше - Аз ви казвам какво трябва, а вие си решавате. След кратък спор с половин уста каза, че можело и със сребърна вода да промивам, а въпросът ми за прополис и алтернативни лекове беше пренебрегнат. В къщи порових из медицинските сайтове и на какво мислите попаднах - за стоматит препоръчват медолечение и прополис. Ако е вирусен, друго не е необходимо (а май нашият е точно вирусен, че имаше една пъпчица с мехурче точно до устничката), ако е гъбичен или бактериален се прави посявка, за да се установи с точност и тогава се предприема лечение, и В НИКАКЪВ случай не се премахват механично полипите, за да не се отвори път на вторична бактериална инфекция!
Утре ще ходя на друг стоматолог, за да сравня стратегиите за лечение.
Поне вече няма температура (дано да не вдига пак)!

# 729
Нинка, чела съм, че медът помага и за сваляне на Т, ама понеже и загрява и не знам дали бих се осмелила да пробвам. Но по принцип има логика от тази гледна точка, че изсмуква токсините.  А иначе как го правя - мажа гърдичките, като се избягва сърцето, лепвам парче домакинска хартия отгоре, същото правя и отзад с горната част на гръбчето, обличам пижамката и така го слагам да спи. 

Есме,  вие пак сте били със свекърите на Чепеларе, и аз имам снимка на бялата лястовица Simple Smile

# 730
  • София
Нинка, Елуинг, много благодаря, че изкоментирахте моя въпрос за капките  Hug
Днес леличките казали на мъжа ми, като искал да я оставя да спи там (защото до сега не е спала-10ти ден), че било много  рано, като идват да ги взимат на обед майките и всички се разревавали да идват и другите майки да ги взимат. После пък казали, че не искала да яде и за това нямало как да остане да спи ooooh!
Забравих какво друго, а й Мария дойде да ми хленчи.
А-да- много ми бавят ми майчинството за август- вие получихте ли си го вече?

Последна редакция: вт, 21 сеп 2010, 19:32 от oki4

# 731
А-да- много ми бавят ми майчинството за август- вие получихте ли си го вече?

Моето са го превели на 14 още. Днес ми докладваха. Wink

# 732
  • София
Аз почти го изхарчих Crazy , не че е трудно, с тази голяма сума.  Laughing
ТаняТ, нищо не ме учудва вече  Tired Бързо да му минават на Митето афтите!  Praynig
Окич, и на мен баткото искаха да ми го връщат още на първия ден по обяд, щото не бил ял нищо освен хляб, но аз им казах, че и вкъщи яде толкова, та склониха да го оставят.  Crazy Просто бях решила, че трябва от първия ден да стои по цял ден, за да не се научи, че го взимам пред сън. Но той беше вече голям, на 3г.

# 733
Привет пак от мен! Simple Smile
Ние най-сетне заспахме,та взех да попрочета какво ново има между вас.Виждам,че болнички има пак,дано да им минава бързо...Хубаво беше лятото,ама сега се почва пак,сополки,вируси...какво да се прави. Whistling
Покрай нас няма нещо интересно за разказване.Малкия тези дни изкара вируса с повръщането и разстройството,зарази и дядо си toothВесело е у дома. hahaha
Крещи,пищи като не му се угоди,щурее и не ще да се прибира вътре по цял ден,направо не знам какво ще го правя като се развали времето.

Ели**,добре дошла.Леле,ти си майка-героиня сигурно. Grinning
Тони,новини чакам и от теб... Whistling

Лека нощ!

п.с. Все забравям да кажа-оформлението на първа страница е невероятно! newsm10 Hug

# 734
Окич, аз също още нямам за август  ooooh! ooooh! Изчаках си чакането тоя месец.Обикновено го получавам на 4-то число, а сега е вече 21-ви и няма. При мен обаче проблемът се оказа в счетоводителката( както винаги, де) - просто поради не знам си кви причини( които не разбрах), миналата седмица още не беше подала декларацията, пък аз да си чакам  #Cussing out. Днес пак звънях в НОИ, всичко вече било наред, но пари да чакам чак в петък, че докато се обработили в банката...дрън-дрън. А нали само във вторник и четвъртък правили преводи, та не разбрах дали ще мога да си ги изтегля в петък или трябва да чакам чак до др. вторник.  Аман вече, забравила била, а това, че втори месец седя без пари кво ли я интересува.
Та така, да не ви занимавам повече, ама ако неестествено дълго ти се бавят, звънни им да ги питаш къде е проблемът.

Не помня вече дали поздравих новата мама, ама ако не съм - добре дошла на Ели**,  Hug Дано ти е приятно сред нас!
Хмм, аз по лентичката разбрах, че има две дечица, не три  Shocked ( по повод поста на Еля ). Но пак си е майка-героиня, предвид малката разлика   bouquet Да са ви живи и здрави!  Hug

За вторите кътници - излизат чак към 2-рата година. На нас ни остават 3 бр. до завършване на 1-вата серия  Mr. Green, от които единият май проби тия дни( последният кучешки), другият го виждам всеки момент да избие, а третият...  newsm78 тук ми е вече пълна загадка, защото имам усещането, че изобщо няма да се появи такъв ( без да ми се смеете  Mr. Green ). Става въпрос за страничен резец, който е преди кучешкият точно горе. Ами аз не виждам място за него, кучешкият е поникнал съвсем близо до централния резец, а и няма никакви признаци, че там ще има зъб.Много ми е странно, те тези зъби са едни от първите, които изникват по принцип  newsm78 Чувала съм за хора без кучешки, ама без страничен резец...някой да знае нещо по въпроса?  Crazy

Иначе София пак е в период на неядене( свързвам го с въпросните зъби) и вече в чудо се виждам.Като види лъжица и изпада в истерия. Иначе в парка, като види някой да яде солети или пуканки е първа на опашката, та злоядството и е доста избирателно  Mr. Green 

За билколечението - аз в момента тормозя Никол с клеевата тинктура и сребърна вода, че нещо се сополиви от доста време, а тия дни и покашля.Уж не е болна, друго нищо няма, ама доста време вече го влачи, още от преди да заминем за Пловдив. Аз не, че нещо съм и давала освен капки за нос, ако и е запушен вечер и Инфлуцид( давам го и на София). И да си призная и аз  - за такива неща пък изобщо не звъня на доки. Дори да вдигнат Т, пак не и звъня веднага, ако 3-4 дена примерно поддържат или по-продължително време кашля, тогава отиваме. А и съм сигурна, че специално за сребърна вода и клеева тинктура надали ще ми даде точна дозировка, по-скоро ще ми каже ако искам да давам, няма да навреди.  Не помня с Никол как съм била, ама май и с нея не съм звъняла за щяло и нещяло. 

Уфф, много се буди това дете, не знам вече колко време го пиша тоя пост.И това вече не е период, ами продължава вече...не знам и аз, месеци наред. Програмата е една и съща - като заспи, след 30 мин, се почва едно будене, в рамките на следващите 2-3 часа, поне 3-4 пъти и признава само мен.После, след като си легнем заспива спокойно и цяла нощ не я чувам до сутринта, когато по някое време само изпълзява при мен и си спим до 9, понякога и до 10ч.  Не мога да разбера на какво се дължи това , но аз никъде не мога да мръдна вечер поради тази причина  Crazy Не, че съм хукнала всяка вечер по барове  Mr. Green, ама все пак.

Аууу, щях да забравя ( макар, че то станало утре) - честита годишнина от сватбата на ЕЛЛЕ !    bouquet Бъдете влюбени и много щастливи още много дълги години!  Hug

Общи условия

Активация на акаунт