Мартенчета 2009

• 27 809
  • 745
  •   1
Отговори
# 60
  • София
Не съм чела назад  Embarassed
Моля всички желаещи да присъстват на Люлинска среща да заповядат утре/3 август/ 10ч. пред главния вход на магазин СБА/жк "Люлин" бул. "Панчо Владигеров" 66/. 

# 61
Здравейте,

Болничките да се оправят бързо!

За срещата утре- ние отпадаме, за съжеление ни се объркаха плановете. Аз утре съм на доктор, та няма да скоасам да стигна в 10 в Люлин.

Бодливка-  Hug и честито ви бебче.

# 62
  • София
МирамарTada newsm59 Tada
Ако ти остане време, пиши някой ред как сте, добре ли сте  Hug

# 63
  • Варна
Честито на майката-героиня Мирамар! Да са й живи и здрави двете съкровища и мнгог да я слушат! Весел празник!   bouquet
Да питам нещо за пъпчето - напоследък забелязвам, че на Симона й е по-изпъкнало от преди. Възможно ли е на тази възраст да изкочи така и с какви лепенки се прибираше пъпната херния?
Ние живот и здраве ще пътуваме в петък до с.Малък Извор (близо до Сф), а след сряда следващата седмица ще сме в София (прегледът ни е в четвъртък 12.08 на обяд). Ако си организирате нещо за тогава, ме имайте предвид.
Стаси, чикагския декор ти отива ужасно много. Мисля, че ще се чувстваш отлично там Hug

# 64
  • Варна
Мирамар, честит рожден ден! Бъди жива и здрава, обградена с много любов и подкрепа.
Гери, не знам нищо за пъпната херния, но дано не е това. Успех на прегледа!

# 65
Честит рожден ден на Мирамар! Присъединявам се към пожеланията на останалите тук! Всичко най-хубаво и х2!  Mr. Green

Ние сега се връщаме от доки - разтройството ни е от зъбките. Изписаха ни Био Гайа, ама засега не смятам да ги давам. Ще го кара малко на "диета" вкъщи и дано се пооправи. Расте ни 4тия кътник и 2 дена не сме спали, а снощи като по чудо не е ставал.. Дано да е минало по-лошото...

Гери, и аз не знам за пъпната херния нищичко... Дано да не е това. Мисли по-позитивно!  Hug

# 66
  • София
с какви лепенки се прибираше пъпната херния?

До шестия месец ползвахме такива лепенки, купуват се от аптеките. На повечето места е достатъчно да кажеш "лепенка за пъпче на бебе" и те знаят. Има с подложка и без - без подложка е по-удобна според мен. Прозрачни са. Най-добре да се сложи от педиатъра - поне първия път - не е кой знае каква философия, но си има техника, така да се каже, а и сам човек не може да се справи - трябват двама. Издържа доста време - най-добре да се изчака да тръгне да се отлепя от самосебеси. Процесът се подпомага с омазняване, но е неприятно като цяло, а при нас имаше и белегчета.
Доколкото знам може да се появи в произволна възраст, при някои случаи може да се наложи лека (рутинна) операция.
При всички случаи е нужно лекар да каже!

# 67
Гери, аз да ти кажа че моя Радо също отвреме навреме като че ли му изхврква пъпчето...ама неговото е по-скоро като игра-постоянно го човърка(като е гол) и на въпроса"къде е пъпчето"вдига блузата и си мушка пръстта в него. Laughing.Симонка да не би да го бара? newsm78
Иначе ние сме добре.Аз официално започвам работа на 20-ти септември и главата ми ще се пръсне от мисли и въпроси.Пуснах си натрупаната отпуска и даже вече трябва да взема и заплата+ половина майчинство.Радо ще го пращам на 16 август на яслата, да видим как ще е...Отделно плюс това ще правим и кръщене-на 14 август, решихме го наскоро и то съвсем неочаквано за мен, просто една вечер свекъра каза да правим кръщене и така.Та сега програмата ми е натоварена-трябва да търся дрехи за мен, за него, торта, до яслата да ходя за документи, изследвания да правим..После ще слагаме и Превенара, а в началото на септември мисля да отскоча на пазар в Димитровград..и докато се обърна, то станало 20-ти септември... Crazy
А аз както не се притеснявах че в яслата(може би)няма да ме търси, тая седмица направо ме е побъркал.Баба му беше в болнични цяла седмица и дали защото разбира че вкъщи има друг освен мама, казвам ви-до тоалетната не ми дава да ходя! ooooh!Постоянно върви след мен, хваща ме за ръка и той казва къде да ходим(най-вече на компютъра), мрънка и се сърди ако изчезна от погледа му, ревеше един път баба му като го взе до магазина. TiredУффф...от сега ми се къса сърцето как ще е на яслата...само дето с баща му са малко по-различни нещата, търси и него, обича да си играят заедно.
Зъби нови няма, ама миналата седмица имаше кашлица и един ден само вдигна Т.Явно беше тоя летен вирус, пи няколко дни сироп и му мина.Вече научихме почти всички детски песнички, Gummy Bear ни е любим(какъв смях пада, не е истина), и Мики Маус също!
Целувки на всички!  bouquet

# 68
  • Варна
Благодаря за отговорите! Ще трябва да я заведа на лекар, ама ние само заради пъпа не сме ходили този месец Crazy...То не бяха направления, разстройства, ортопеди...
22, Био гайа-та са много хубави - и за чревната флора, и за имунитета. Малко са скъпички, но иначе не мисля, че трябва да се въздържаш да ги даваш, в никакъв случай няма да му навредят Hug
Нинче, успех в многобройните ангажименти - дано всичко с кръщенето и яслата мине по мед и масло!

# 69
Привет!

Да се разпиша и аз тук, че ми е трудно да ви търся всеки път. До сега четох, че бяхме за 2 дни на една вила на гости при кумците и имах да наваксвам.
Ние, в момента сме добре(пу-пу), то вече не смея и да кажа. Обаче какво ни се случи на пустата му вила....направо още ми треперят ръцете, като тръгвам да пиша.  Разбрахме и какво е то "захласване", с всичките му екстри  Crazy Не мога да ви опиша какъв ужас съм преживяла и как съм го преживяла. Та както си вървим на разходка с кумицата и с общо 4 деца, София се спъва и пада.Нищо по-различно от всяко друго падане.Явно се поудари, и главата чукна малко, ама на пръв поглед нищо сериозно. Като започна да реве това дете и в един момент стои с отворена уста и не си поема въздух. Случва се при много деца, ама сякаш за да изреве по-силно, разбирате за какво говоря, предполагам. Обаче минава време и тя продължава да стои така без да диша. Започвам да и духам в лицето, да я треса - нищо и в следващият момент ми се отпуска в ръцете, без да диша, без да мърда  Crazy Сърцето ми спря, честно.Как съм се окопитила, не знам, като започнах да я тръскам с главата надолу, бръкнах и с пръст в гърлото, че си помислих, че си е глътнала езика, и в един момент започна да се дави, та си пое въздух пак с много рев.  Бях ни жива, ни умряла, как сме се прибрали, не знам, а татковците бяха за гъби. Както не съм пушила 2 години вече, така дръпнах 2-3 цигари една след друга  Crazy
Цял ден после съм я държала в мен, а като легна да спи следобяд съм я гледала дали диша. После нищо и нямаше, ама на всяко заплакване ми се обръщаше стомаха от ужас. Снощи се прибрахме, та веднага седнах да прочета инфо по въпроса и се оказва, че се случва честичко и изобщо не е толкова страшно и драматично, колкото изглежда и, че дори нищо да не правим, детето само ще си поеме въздух в един момент, та малко се поуспокоих. Аз само бях чувала за тези захласвания, ама Никол никога не ми е правила такъв номер и не се бях интересувала толкова подробно. Ама то докато не му се случи на човек.... Та при някои деца продължавало до 4-5 години  Shocked, иначе се израствало. Силно се надявам при нас да не се случва пак, че не знам дали аз ще го преживея, въпреки прочетеното.
Та такива работи. София вс. момент ще стане, та ще приключвам.
Честито на всички с поводи  Hug
Стаси, добре дошла в Чикаго! (кака прозвуча, все едно и аз съм там  Laughing) Кажи как пътувахте? Кали оправи ли се?Как и понесе полета? Като ми остане време ще поразгледам и аз снимки, че ми е много интересно.

# 70
  • София
Честит рожден ден на Мирамар! Много да я слушат мъжете, да я радват, обичат и уважават! Hug   bouquet  bouquet  bouquet Heart Eyes
Никита, знам за какво говориш. Алекс прави (правеше Praynig) така от новороден.  Tired Не ме питай как съм го изживявала всеки път и колко пъти са ми треперили ръце, крака и всичко  Crazy , това е една от причините и за неуспешното ни кърмене - всеки опит за постяване на гърда завършваше с подобна истерия. Д-рите се чудеха, че го прави от толкова малък, обикновено почвали по-късно. Много се надявам да го е израснал вече  Praynig , защото е ужасно. Отпускал ми се е посинял в ръцете. И аз съм чела, че продължава до към 5г, една мама беше писала даже, че детето ги манипулирало така. Нашето педи ми е казвала още преди, че не бива да показваш, че се паникьосваш, но е много трудно. Сега почне ли да реве, му обяснявам, че няма да се вържа дори да посинее и той не го прави  Laughing
Гери, нашият батко носи лепенка за пъпче като бебе, но и сега му е поизхвръкнало. Д-рите не виждат проблем. Иначе таткото ни има пъпна херния, която обаче трябва да се оперира  Rolling Eyes
22, и аз не виждам проблем да даваш БиоГайа-та, то не е л-во.  Peace

# 71
  • София
Мирамар, честит рожден ден! Пожелавам много здраве и късмет, както и много любов и смях край теб, да си истински щастлива майка и жена!

Никита, ужасно е това преживяване. Дано не се развие в постоянно явление!
22 на мария много и помогна сокът от ориз със морков на Хип. То нашето май ще да е било от някоя храна, защото беше само ден и половина и след 1 ентерол и този сок спря, даже запек се образува сякаш.
Стаси, честито пристигане! Мисля, че обстановката там предразполага към отглеждане не на 2, а на поне 3 дечурлига! Пожелавам ви ги от сърце!
Нинка, Мария е като латерна "Мамо", "Мамо" непрекъснато и ме дърпа нанякъде- най-вече да пишем нещо или да четем книжките... Но пък си мисля, че ще й много добре и в яслата, където ще е с други дечица и би трябвало да й е забавно.
Браво за кръщенето!

А като повдигнахте темата за документите при завръщане на работа или постъпване на дете в ясла, може ли да кажете точно какво трябва да направи счетоводителката ни? По- рано ли се подават документите или в момента, когато постъпя на работа/ детенце тръгне на ясла? И друго- може ли докато съм била майчинство договорът и заплатата ми могат ли да са се променили (защото знам, че другите са преминали на 4 часов работен ден по договор).
Мерси много  Hug Hug Hug

# 72
Nikita, направо не искам да си представям какво ти е било.. То не да се разтрепераш, ами и кошмари да сънува човек след такова преживяване. Дано не е така при тебе, де.  Hug

Оки4, този сок някакъв специален ли е? Че да взема да проверя в нашата аптека - те са доста заредени откъм ХИП.  newsm78
За Био Гайа-та зная, че не е л-во и няма да навреди, но в момента си кътам паричките, че заплата не знам кога ще взема, а яслата ми е 300лв за един месец на половин ден.  Cry Благодаря все пак, че споделихте!

# 73
  • София
Честито на всички, чиито поводи съм пропуснала   bouquet
*Nikita*, помня когато основно dessiss споделяше, че нейната Вики се захласвала често. Тогава децата бяха още на месеци. Един път и при нас се случи, но аз не стигнах до цигара, а минах с рев. Да не се случва повече на никой!
oki4, а и другите мами, как го давахте Ентерола. На мен доки ми беше казала не на веднъж  Thinking
Gery Moore, на Вики пъпчето също е леко обърнато, но и аз го отдавам на чопленето напоследък.
Ние сме още на къщата на свеки, но за мой кеф, по същото време тя ходи на някаква вила за 4 дни, а от близо седмица е на море. Не, че ми пречи, ама е по-гот да сме си сами  Mr. Green

# 74
Здравейте и от мен.. Stopнаканих се най-сетне да пиша... но си ви чета де... Laughing
Честит рожден ден на Мирамар, много семейно щастие и желая...здраве, късмет и сбъднати мечти...   bouquet
Да напиша нещо и за нас..., някак неусетно осъзнах, че вече си имам голямо момченце, вече не е малкото пухкаво бебе, издължи се...бузките поспаднаха...за протокола на последната консултация ни измериха 10 400, 80 см...имаме вече 15 зъбчета...определено е по-неспокоен и и особено вечер, заспива след 23.00 ч...то се върти...то...чудо, нощем понякога се събужда с плач, мисля, че беше коментирано дали са кошмари, от зъбките ли е...аз мисля, че е от зъбите...хайде да избиват и другите, то много не остана де...че си се мъчат децата и ние покрай тях...
И ние в унисон с отбора на боледуващите изкарахме едно лятно вирусче, един ден бяхме с температура, и после се обзаведахме със зачервено гърло и задна хрем, то тази хрема е най-неприятна от всичко, с тези стичащи се назад секрети, които го давят и карат да кашля, нощем му беше трудно да диша от запушения нос и така... минахме без антибиотик, горе долу го изкарахме в по-лека форма...
Правихме и прощъпулка преди седмица, хвана топката, бяхме я нарекли за футболист, спортист...ще видим... Wink
Другата  седмица заминаваме на морееее..та вече се настройвам на тази вълна, правя списъци с багажа, покупки... и  най-вече се вълнувам ... Laughing нямам търпение...интересно ми е как Марти ще приеме морето и всичко останало, това му е първото море...
В неделя ще правим фотосесия при Калина та и за това ме обзема вълнение и е едно умуване какво да облечем мама, тати и Марти, иска ми се да има обединяваща идея в избора на облеклото, избирам декор и те така Wink...дано да станат сполучливи снимките, ще видите...
Ето и снимки от нас да не ни забравите  Wink -
http://martenichki.snimka.bg/children/martencheta-prez-yuli-2010g.518504.19927653

Пожелавам на всички болнички дечица бързо оздравяване а на всички мами с предстояща почивка - незабравими, вълшебни и вълнуващи мигове...    love001

Последна редакция: вт, 03 авг 2010, 00:34 от dobro_nastroenie

Общи условия

Активация на акаунт