Интересни теми сте повдигнали... Напълно подкрепям мнението на Никита и по двете, но все пак да се изкажа и аз де (че няма да съм аз ако не го направя)

Шу, аз също вярвам, че на тази възраст е много по-важно детето да спи и да се чувства спокойно, отколкото коттактите му с други деца. По принцип децата до към 3 годинки не са способни да създават приятелства, а нуждата им от социални контакти е в главата на родителите им
Те така или иначе имат достатъчно като за малките си главици социални контакти - с мама и татко, с батко или кака, с баба, дядо, вуйчо, съседите, семейните приятели евентуално... Това е премного за едно малко детенце така или иначе. Освен това, във възрастта до 3 годинки децата имат нужда най-вече от игра и присъствието на мама (и тате в по-малка степен), защото това е техният начин да изградят необходимите им умения да влязат в социална среда по-късно. Наистина, малките деца играят по-скоро ДО, отколкото С другите малки деца в обкръжението си. И често, ако се занимават помежду си, се приемат по-скоро като играчки едно друго отколкото като социални същества. Та така... Мога да пиша и още, ама ще стане досадно. А да те питам, как спи по толкоз много тази твоя Яна? Смятам, че й се събират 13 и отгоре часа сън на денонощие, браво на нея. Ники ги докарва по 11-12 средно. Окич, аз също не бих се притеснила за няколко дни. Наистина може да е период, и Ники има такива, а няма проблеми с храненето като цяло. Не го насилвам, оставям го да яде колкото и каквото иска (в рамките на разумното де, шоколад примерно няма да му дам
). Аз не бих се налагала само заради правилото да е моето - както аз ям каквото ми се прияде и когато ми се прияде, така и детето има това право (с известно насочване от родителите разбира се). Крекерите на Дани изглеждат страхотни, как съм ги пропуснала (редовно й следя блога и правя разни работи, но тя си е майсторка). Ще взема и аз да ги направя, Ники обича солени бисквитки, пък и останалите членове на семейството също де...Elq, примерът със свекърва ти добре е проработил при мъжа ти, но при моя голям син не щя да проработи, въпреки че съм опитвала няколко пъти (и то все за ядене, за което по принцип не се цупи много). Така че явно си зависи от детето и от характера му - на някои ината или желанието да са самостоятелни примерно, е по-голям от глада

Elwing, приятно изкарване на морето, дано успеете да отидете.
А за спането и, тя винаги е спяла много. Всъщност и се събират средно около 15-16 часа, защото често спи от 9 до 13 и с нощните от 19- до 7 та.....
Виж, идете за пръв път и ако не ви хареса, просто не повтаряйте.
Да ни е жив и здрав!
Абе то и на него вече му стържело, ама си мислел, че е рано..... Какво да му кажеш на това.... Та ще си ги обичаме такива и това си е
Изобщо не се сетил след тях да и даде отново, или просто да изключи телевизора.