Мартенчета 2009

• 27 854
  • 745
  •   1
Отговори
# 555
  • София
Ох, Бухта  Sad , много  Hug за геройчето! След подобен случай в другата ни отчетна и аз се научих да не правя този номер  Crazy Не мисля, че биха й дали нещо в яслата без твое съгласие, направо си е подсъдно  Naughty За другото - дано си добре физически и всякак!  Hug
Браво на Илийчо!  Simple Smile И на Дарко за чашата  Simple Smile
Бързо да минават хреми и Т на Митето и Радо!  Praynig
Шу, каква ти почивка  Mr. Green Аз се майтапех с мъжа ми да се занимава една минута и с двамата, та да легна поне веднъж на плажа, да се каже, че съм го направила  Crazy
Петя, как сте вие?  Hug Тръсех нова лентичка и при теб Wink
Днес сигурно не е имало среща, с този дъжд  Rolling Eyes

# 556
  • Варна
Добро утро! Ние се събудихме много рано и едва гледам (а и това мрачно време ми действа още по-сънливо). При нас - нищо интересно.
Бухте, гледам при вас доста "интересни" случки. Добре, че всичко е минало благополучно! Бъди силна, очакват ни още много изпитания покрай малките човечета (нали затова побеляваме и полудяваме бавно Mr. Green), но пък те са нищо в сравнение с щастливите мигове заедно!
Отдавна се каня да кача малко снимки от последната ни варненска срещичка. Ето ги, но нещо не ми дава да ги редактирам, като ги завъртя, та ако някой има желание да опита... Blush
http://martenichki.snimka.bg/baby/varna-sreshti-po-gradove.392335.20534958

# 557
Бухте, много неприятно....ама какво да кажа като и ние сме същите.... Confused Радо не по 2 стъпала, ами по 3 наведнъж слиза.И аз съм чувала за такива намествания, че трябва много да се внимава да не се извади ръчичката и уж внимавам, ама като е писано да стане белята става.... Браво на Ния за яслата, дано да нямате проблеми по-нататъка!А на тебе едно гуш!  bouquet
Иначе ние ходихме до лекарката вчера, оказа се че сега е много податлив към вируси и за това е тая кашлица.Аз пък като се оплаших че може да е пневмония, но слава Богу не е...Освен сиропа(ен ти тус), ще давам и сума ти имуностимуланти-Есберитокс, Инфлуцид, Саностол..Помолих я да прегледа и мен, защото от 2 седмици влача една кашлица, та се оказа че при мен положението е много сериозно, та сега пия антибиотик и още куп други глупости...А хапчета не бях пила повече от 2 години....аман от тия болести... Sad

# 558
Добро утро!
След малко ще ходим на 18 месечен преглед. Кога мина това време, ужас! Сложих му колектор и много се тревожа вече заради гърнето.
Възможно е, на теория, въпреки е че е практически абсурдно аз да съм в грешка. Crazy

Как така седят вашите на гърне! Тоби става, крещи, извива се, е до гуша ми дойде! Аз ли съм прекалено мека, да му се невидяло.
Според мен, трябва да ги научим че изискваме нещо от тях, а те трябва да слушат, колкото и да им е неприятно.

Риша е на 3г и 2м, а е с памперс. Не защото не знае какво къде да прави, много е наясно даже. При него е въпрос на инат и контрол.
В най-големите жеги му сложих гащи и казах край! От 8.00 до 16.30 детето не изпишка и капка, но се не се и изпусна. Пробвахме какво ли не- под дървото, в тревичка, на камъчетата да направи пиш, в кофичка, в жълтото гърне, в синьото гърне, в тоалетната с адаптор, като батко...и т.н.
Танцуваше и подскачаше накрая, сигурно беше изпил литър и половина течности, така се беше наливал този ден! Дожаля ми, не съм му се карала, обяснявах му, че е голям и че големите не носят памперс. Сам ми донесе памперса умолявайки ме без думи (защото почти не говори). Сложих му го с чувството на провал като възпитател, но ме беше страх да не му навредя. Сега като види, че вадя слиповете пищи.
В понеделник започваме речева терапия, от октомври е записан на градина. Надявам се да израстне психологически и да има някаква положителна промяна.

Не искам същото да настане и с Тоби. Не ми пука, че злословят по мой адрес, нито ми е до парите. Децата са достатъчно интелигентни, струва ми се недостойно и неуважително към тях самите ако пропусна да ги науча на елементарни хигиенни навици.
Защо не се получава! Пиша и в аутистичната тема, въпреки че не е ясно дали сме за там, но и там децата нямат проблем с хигиената, (за високо функционален аутизъм става дума).

Исках още да пиша, но трябва да тръгваме. Децата са готови, но аз както винаги не съм!
Бухта,  Hug

# 559
Здравейте,

Бухте-  Hug
И аз знам, че така се получава с ръчичките. Дано бързо да излизате от черната серия.
Дез- Елия много бързо се научи на гърне. Около мен наблюдавам майките как процедират. Елия я сложих на гърне на 6-7м. Има една, която още не е слагала детето си на гърне (защото не и се занимавало), а е на 1.8м. Друга пък не я слага на гърне, а на плочките в банята.
Според мен си е до дете. Все някога ще се научат.
 Hug

Аз покрай мойте неоли с цикъла, забравих да се похваля. Елия научи доста думички тук, и даже прави прости изречения мамо дай тай (демек мамо дай това), деди нана, ти айде нанам ( иска да спи).
Става ми все по забавно.

Хайде   bouquet

# 560
Здравейте!

Първо  искам да честитя малката принцеска на Даниелка! Незабравими мигове на щастие на цялото семейство!

Гери , на големи патерици ти честитя рожденния ден! Само да сте здрави , а всичко друго е достижимо!

окi4- успех на Мимето в яслата! Дано да няма проблем с адаптацията!

Тони- гледах невероятните снимки във ФБ! А къде  сте били на море и къде е този  бебешки плаж, че нещо не разбрах?

Ели- за думичките браво , но кажи кво стана с цикъла , че да не си ти следващата? Laughing Аз съм пила 5-6 години  и направо ми идваше почти в точен час, та ми е странно как при теб се е получило така? Thinking

Мънки- браво на Илийчо, данода е все така!

По въпроса за свеки , кво да кажа- и ние винаги сме били на задаен план. На зълва ми децата са по-важни за тях. Теди го гледа от нема и къде , когато и се примоля , че имам важнаработа! До сега някакъв подарък от тях  е получил само за празник - това беше РД като най-скорошен. Миналата седмица го гледа за един ден , вечерта го взехме със посинял нокът на палеца- ударил се с чук . Естествено сега му се е отлепило почти цялото нокътче  и ще падне сигурно тези дни. Оф....
Надявам се в по-късен етап да се включи в отглеждането на Теди, щото аз я залагам като основно действащо лице, като тръгна на работа- да го взима от детска или ясла, когато е болен да стои при нея и там др. Свеки изобщо не знае за това  естествено Joy  и изобщо не знам как ще се оправям ако не се навие на помощ!

Започваме подготвка за новата учебна година на батко ни. Сега ще си копуваме учебниците и не ми се мисли колко ли ще са като сума.

Теди , естествено ме изкарва от равновесие по 100 пъти на ден. Аз си изпускам нервите- крещя му , карам се  и го пошляпвам. Всички казват , че е с тежък характер и той ми го демонстрира непрекъснато, като ми прави напук. Примерна вади кутия от шкафа и разсипва кашата , метеме обяснявам , че не трябва  така да прави  и в момента в който отида да изсипя лопатата и той пак  е взел кутията и пак е разсипал и ми се хили и бяга и ръси  навсякъде и се крие под масата. Абе ужас- това е случка от тази сутрин , а за другите изобщо вече не вми се говори , някои от вас знаят много добре за какво сатва дума.
Непрекъснато съм ядосана и без настроение , даже ми се иска в някои моменти да взема  и да го тръсна в яслата и там да се оправят с него. После като вляза в тоалетната и той като чъфне нахилен със гушнато мече  и мен ми мине. Обвинявам се за мислите си  и така до следващия път.

Бухте  Hug

Дез , поста ти безкрайно ме натъжи! Cry всички позитивни мисли насочвам към вас и дано всичко се оправи!

Имало е земетресение преди малко в София- ние нищо не сме усетили.

Снощи имахме гости , сега съм  Tired и по тази причина не дойдохме на среща- а то имаше ли?

# 561
Дума- и Елия ги върши същите бели. Сега вършее из двора и къса цветята. Ама вече тотално изтрещява и ще се прибираме.
Иначе за цикъла- а бе има го ама ми е странно, че закъсня. Иначе точно сега не ми се иска да съм следващата. Първо, че си направих план за следващите 2 години, второ, че ми е много страшно. А бе няма нищо, ама се ошашках. Май се замислям за спирала, та и да я махам след 3 години.

# 562
  • София
Здравейте мили момичета,
Не съм чела назад, снощи късно си дойдохме от Гърция - изкарахме повече от прекрасно. Стела много се кефеше на моренцето и пясъка, много добре си играеше и не ни е създавала никакви проблеми. Местенцето на което бяхме беше един малък рай - безлюдни плажове, уникално красиви камъчета (помъкнах си няколко килограма от тях  Crazy), тишина и спокойствие, кристално чисти води, без грам водорасли, щипалки или други "красоти", топло Септемврийско слънчице, което не жули, иглолистни дръвчета, въобще идилия отвсякъде. Тате беше с нас по цял ден  Party и много хубаво си играеха със Стеличка - правиха си замъци, събираха си камъчета и т.н. Единия ден си направихме екскурзия до пещерата Алистрати (първата пещера на Стела) и град Кавала, с много приятни крайбрежни алеи за разходка, а предпоследния ден отидохме с ферибот до остров Тасос - уникално място. Отядохме се на октоподи, калмари и други морски дарове, а вечер сядахме в някоя таверна с гледка към морето и се отдавахме на романтика, нежност и пълен релакс. С две думи, това беше може би най-прекрасната почивка в живота ми, и всичко това на 285 км от София.  Party Heart Eyes Party
Отивам да ви чета, докато Стела спинка, че много багаж, много нещо, от сутринта пускам трета пералня.
Целувки и скоро ще ви пусна и снимков материал.

# 563
  • София
Dez, и мен ме натъжи поста ти  Cry

# 564
  • София
Дез, аз като  писах миналата седмица, че Мария бяга от гърнето, още 2-3 момичета споделиха същото (хич не помня кой беше, много извинявайте). Така, че да знаеш, че не е само Тоби. Мария точно така пищи и бяга и стиска дупето. Дам ли памперс веднага се пълни. Оставих я без гърне за 1 седмица и вчера и днес имаме успешно пиш в гърне по 1 път дневно. Това се случва, защото се усеща и когато е по голо дупе. Не знма ако е с някакви гащички дали ще стиска Rolling Eyes
Роси, какво да кажа за вашата почивка- не съм се и съмнявала, че ще се оплачеш! Най- хубавото е, че времето е било за плаж!
Ще ходя да спя сега, че направо 2 не виждам!

# 565
Dez, и на мен ми стана мъчно....незнам какво да ти кажа, дано скоро намерите решение!  bouquet Hug
Дума, и Радо е същия.Сега се е научил къде държа омекотителя, ходи до мястото(но само като ме види че ме няма)и го взима.След това ухилен до ушите идва при мен и все едно ми казва"виж какво си взех"После следва рев и тръшкане и и абсолютно никакво внимание от моя страна-трябва да знае че не всичко е позволено.Не като баба му-хиляда пъти съм обяснявала че даже и да реве и да се тръшка не бива да му се дава еди какво си.Винаги в такива ситуации моята дилема е следната-по-добре да реве той, отколкото ние после. PeaceДнес заварих шкафа му с дрехи разхвърлян от-до. ooooh!
Иначе тихичко да се похваля, че от снощи до сега сме с 1 памперс.Стиска ли се незнам, ама успявам да го изпишквам.И навън ходихме и там "напишкахме дръвчето".Видях го че се напъва по едно време и го сложих на гърнето, и там имаше едно голямо "браво" от мама! Hug

# 566
Бухта, не се обвинявайте за ръчичката! Ако не се повтори изваждането, няма да има трайни последствия. Трябва да внимавате да не се повтори, защото се разхлабват връзките на ставата и после може да се извади и при по-рязко замахване или обличане на пуловер, например (имах една такава колежка). Митко слиза внимателно по стълби, но аз го държа само с едно пръстче и той няма увереност, че ще го предпазя във всеки случай. По-рано не смеех и го държах за цялата ръчичка и той по същия начин ми увисваше и се опитваше да прескача стъпала. Когато за първи път м предложех само пръст за опора, щеше да ми изкочи сърцето докато слезе до долу и другата ми ръка беше зад гърбя му с надеждата да успея да реагирам при нужда. На всяко превзето стъпало възторжено виках БРАВООО и му хареса тази игра.

Дез, аз още не съм го свикнала Митко на гърне, но сутрин успявам да го изпишкам прав в гърнето и на него му е интересно шуртенето. С акането сме по-назад (кога улучвам, кога не), защото не ака по едно и също време и бързо му омръзва да седи върху гърнето. И ние имахме период на рев и дъррпане от гърнето, който спря, след като ме видя мен в тоалетната (бяхме съвсем сами и нямаше кой да го успокоява, докато аз си свърша работата  Embarassed). Тогава му обясних, че това е гърнето на мама и тате и май подейства.

Еля, браво за изреченията! За цикъла - както си решиш, ама по-добре си взимай хапчета, че спиралите понякога дават усложнения.
Сега видях че докато го публикувам, мина цял ден... и 6 нови отговора

Роси, с нетърпение чакам снимки! А не беше ли много солена водата за Стела? Аз не обичам да се къпя в толкова солено море и си предпочитам нашето.

Последна редакция: пт, 10 сеп 2010, 17:28 от ТаняТ

# 567
Бухта Shocked Направо ми прималя, докато четях, много ще внимавам вече как го държим и нашия.

Дез, според мен това с гърнето е по-лесно за децата, които са свикнали с него от малки. Много майки гледат накриво други такива, които слагат малките от 6 месечни на гърне и то с присмешката, че дори и да пишка, не го прави съзнателно. Но то няма нужда да е съзнателно. Аз започнах да слагам сина си на 8 месеца, съвсем произволно, докато ходя да пишкам, после почнах веднага след сън. Допреди лятото, го слагах само 2 пъти дневно - след нощния и дневния сън, като никога не се е дърпал, просто от мъничък си седеше там, и явно му беше удобно и за акане, защото винаги от тогава все там си ака. От тогава просто си му е навик като столчето за хранене, лигавника и т.н. Като наблюдавам деца на мои приятелки, които решават след годинка да пробват с гърнето, винаги срещат съпротива, защото малките усещат, че нещо се изисква от тях и то доста настоятелно. Докато като почнеш тогава, когато не се усещат особено, е много по-лесно да свикнат. По същия начин махнах биберона преди годинката. Поне това е моето мнение и опит от моя си и това, което виждам. Нещо не схванах къде се запрати при аутистите, ама ти си знаеш   bouquet Според мен така и така е голям и с памперс, просто я зарежи тая работа и не му обръщай внимание, за да не се настройва допълнително и сам като реши ще си го махне.

# 568
  • София
Нагайна, абсолютно съм съгласна с теб за пишкането. Колкото по-късно се приучават децата, толкова по-трудно е. Наблюденията на майка ми над нейните пациенти показват същото. Не разбирам модерните теории и в това направление. Simple Smile
Дез, Илийката също пищеше в началото и не искаше да стои на гърнето. Просто настойчиво го понатиснах един-два  пъти да седне като едновременно му правех някакви маймунджилъци и се оказа, че пищенето е просто фасон някакъв. Жената пък, която го гледа, не го е и натискала, ами го замотаваше по някакъв начин да седне. Като свикне да седи, в един момент се сеща и да пишка, и да ака.
Бухте, спирайте тази черна серия. А-а-а-а! Нийката е решила да ви проверява издържливостта или как? За всеки случай показах написаното от теб на Дъртия маймун, защото той непрекъснато размята Илия за една ръка. Е, той пак не вдена и каза, че той го бил тренирал, но дано му остане поне за малко в акъла. Викам да започвате розовата серия. Нека започне ... СЕГА. Simple Smile
 Забравих да кажа, че имаме втори успешен ясленски ден. Съвсем леко помрънкване сутринта, малко пореваване след това (сестрата каза, че не било нищо за ново дете- старите ревяли много повече) и абсолютно никакво на прибиране. Е, гушка си любимата възглавница. Вкъщи я гушка само като заспива, а в градината засега я гушка през повечето време, т.е. явно чрез нея бори стреса, но определено след яслата не е нервен, нито потиснат. Същото диване си е.

# 569
Чета ви, ама нещо не ми се пише.
Бухта да нацелуваш Ния от мен и аз като Маймунката ти пожелавам гадостите да свършват вече - нали казват - след всяко зло идва добро Praynig Hug

И сега да се включа за гърнето. Не мисля, че това има общо с това, кога е почнато да се слага детето. Просто при някои се получава, при други не. Дез не мисля, че има защо да се притесняваш относно това. И Алек го слагах на гърне от около осмия му месец. На детето му харесваше, нямахме дълго време наакан памперс, даже започнахме и пишкането да хващаме, нооо по едно време нещо му стана и започна да не иска да седи или ако седи нищо да не върши. След това започна да се вие и като ме види да нося гърнето да бяга и да се крие. И ето - вече 3 седмици не го тормозя да го слагам. И не само ние сме така - 2 от майките, с които се разхождаме с техните момичнца се случи същото. Явно е някакъв период, през който някои от децата минават. Не съм се отказала, скоро пак ще пробвам Rolling Eyes

Браво на постиженията на ясленчетата ни Hug

Общи условия

Активация на акаунт