Мартенчета 2009

• 27 813
  • 745
  •   1
Отговори
# 675
  • София
Здравейте, мацки! Да не ви излипсвам, се разписвам кратко.....

Искам да поздравя всички имяници и именнички, както малки, така и големи. С гордост и достоинство да си носите името, нека ви донесе късмет, здраве и много щастие....

# 676
Честито на многобройните ни именячки, както и на нашата столица  Mr. Green! Много късмет!

Зеленко, много се забавлявах на разказа ти; ей на това му се вика "да ти липсват първите седем години"! Хич не  се притеснявай, едва ли ще изпаднеш в подобна ситуация като майка на Калин  Hug!

Аз се подобрявам, но кола още не мога да карам  Sick! Но поне пък бях на маникюр и фризьор и може да съм мозъчно под всякаква критика, но външно на прическа съм перфектна  hahaha Joy!

Днес за първи път поръчах и дойде детско диетично меню от ОЗИ! Ура! Зарязваме най-сетне бурканитееееее! Говорих и в ДГ на Марти - като тръгне няма проблем да карат диетично меню от ОЗИ и там!
Детето много хареса манджата и си я изяде с кеф!

# 677
Здравейте, момичета  Grinning

Благодаря много на всички за хубавите пожелания към именячката  Hug Честит празник и на всички останали празнуващи  Grinning Ето и една лека почерпка от нас:

Попрочетох малко назад и не мога да не поздравя Даниелка с малката бебка  baby_neutral ЧЕСТИТО! Много се радвам за вас  Hug

При нас иначе нищо кой знае колко интересно. Малката вече е на ясла от 1 седмица и за сега се справя блестящо, пу-пу. Не плаче, яде си всичко и то самичка и е много спокойна. Сестрите са мнго доволни от нея. От другата седмица ще стои вече по цял ден и се надявам да няма проблеми и със спането там.
Аз се надявам скоро верме да си сменим раб.време в офиса и да приключвам 17,30. За да мога да взимам децата до 18ч. от ясли и градини. Че на мъж ми работата е по-далече и трябва доста по-рано да излиза.

Ох, исках и още да пиша, но именячката мрънка  Crazy

# 678
  • София
Аз се надявам скоро верме да си сменим раб.време в офиса и да приключвам 17,30. За да мога да взимам децата до 18ч. от ясли и градини. Че на мъж ми работата е по-далече и трябва доста по-рано да излиза.

Тъкмо мислех да питам майките на ясленчета, в колко часа ги взимат вечер. В нашата ясла още от първия ден децата се оставят до 16ч., на което аз съм поддръжник, като идеята е всеки ден да увеличаваш с половин час времето, докато стигне до нормалния час на взимане. Е, днес го взех в 6 без 15 и той беше последен ?! Лелята ми каза, че като остане сам, почва да плаче и не се чувства комфортно, също и че толкова до късно да седи не му понася добре, изнервял се, много му идва. С мъжа ми работим на едно и също място и работното ни време е то 5:30. И колкото и да ни е близо яслата, едни 15 минути си трябват, т.е няма как да го вземем по-рано от 17:45 ?! Другото,което ме изненада, беше, че цялата градина беше почти празна, едва ли не моето дете беше последно днес. Как по дяволите успяват всички родители да си приберат децата толкова рано?? В нашата фирма стандартното работно време е от 9:30 до 18:30, но повечето родители с деца в градинска възраст са от 8:30 до 17:30 именно, за да могат да си прибират децата на време.
Вкараха ме в размисъл тези хора и не знам какво да правя сега.
И още нещо ме озадачи - когато дребния ходеше на частна ясла, го взимахме в 18:00- 18:15 и определено той нямаше проблем с това.

Ще се радвам ако споделите мнение по въпроса.

Зеленко, чак на такива ситуации не съм ставала свидетел (дано са по-малко), но и аз понякога се питам, дали ще се справя със сложната задача да възпитам разумен и мислещ човек.  Thinking

# 679
Eто ме пак, усилено чета Crazy ама да видим какво ще запомня.

Зеленко добра ти е идеята, но да си призная ме мързи да ги качвам пак и ще пусна линк към мъжо http://www.facebook.com/photo.php?pid=30879235&l=ef5365e1c0&id=1513171085
 Hug

# 680
Животинче, и аз това се чудя още откакто Маги беше на ясла. Сега, като си бях в къщи с Мира, видях че децата дори и в градината, се взимат масово между 17 и 17.30ч. Често не знам какви са тези фирми, където работиш до 16,30-17ч.  newsm78 Аз Маги също винаги съм я визмала от последните, като отида 6 без нещо. Не е ревала, но определено не му е кеф на последното дете, като остане само. Аз сега работа в Бизнес Парка, но пак си трябва време за да стигна до Мл1А. Особено, като стане по-пиков час  ooooh! При нас се обмисляше вариант да се започва в 8,30 и да се приключва в 17ч., което щеше да е супер. Но май ще е първият окончателния. Общо взето едва ли ще стигам в яслата преди 18,45-18,50ч  Rolling Eyes Ще се налага да ползвам автобуса, защото паркирането около БП е просто кушмарно  ooooh!

Иначе в нашата градина, ясленчетата първата седмица стоят до обяд - 12 и нещо се взимат. И от следващата седмица са вече по цял ден.

Да напиша и за пр.мляко, че видях че се обсъжда последните страници. Мира от 2 месеца някъде си отказа млякото вечерно време. Сега нищо не й давам преди лягане. Прясно мляко не съм й давала да пие. Но в къщи попринцип чисто се пие много рядко. Но, като направя айран и малката докато не пресуши цялата кана не мирясва  Laughing Общо-взето с вечерята й давам от него и това е  Peace

# 681
  • София
Да честитя на малките и големи именнички: София-Летиция, София, Любомира, на Бухта и miramar и всички други, които празнуват! Живи и здрави, всичко зло зад гърба и много усмивки!
За взимането в детските  ясли и градини- просто е ужас! Леличките и госпожите така психират хората и става масово мобилизиране на баби, лели и прочие рода, за да бъде взето детето до 5!!! Аз по- рано от 5 не мога да си тръгвам от работа, т.е, най- рано в 5:30 ще съм в яслата- сори! Ако искат да си тръгват по- рано, те да ми я водят Mr. Green
Оф, гостите се прибраха от пуш паузата, пак няма да мога да се изпиша.

# 682
Аз все още нямам наблюдения относно часа за взимане, но ми прави впечатление че след 16 часа децата стават адски изнервени.И то защото една или две по-свободни майки идват да си взимат отрочетата и другите естествено се ослушват.Ето днес ми звъннаха малко след 4 да ходя да го взимам, видял други майки и се разбучал.Като го взимах чух едно друго детенце да вика и пищи"мама айди" ooooh! Незнам как е в другата група(те са с вечеря в 18ч., така или иначе по-късно ги взимат).Та и аз сега се чудя отсега как ще го правим,че хубаво сега съм си вкъщи, ами като тръгна на работа и като съм първа смяна ще мога чак в 17:30.За другите смени направо е невъзможно вече, защото ще се прибирам късно.Варианта е баща му да го взима в 16 ч няколко дни, поне докато се научи да стои по-докъсно....знам ли./... Rolling Eyes

# 683
Привет!
Благодаря ви много за поздравленията!  Hug

Да ви кажа за работното време на яслите и градините - то е до 19 ч. по принцип.Просто госпожите предпочитат да си тръгнат в 17, а не в 19ч. и за това малко злоупотребяват. Е, за детето наистина е кофти, ако трябва да стои час-час и половина само, но те са длъжни да стоят, ако ще и за едно дете да е. Моето работно време беше от 8.30 до 17ч. и към 17.30 успявах да я взема Никол.
Нинче, това е в началото, после вече свикват да не се влияят много от взимането на другите деца. Никол също беше така - в началото искаше да я взимам 1-ва.Само това повтаряше всяка сутрин.В началото я взимах дори в 16-16.30ч., защото още не работих. Не можеш да се сърдиш на другите майки, че си взимат децата по-рано.То е ясно, че ако имаш възможност и ти би го взимала по-рано.Ще свикне и с това, ще видиш  Peace

# 684
  • Варна
Зелено човече, много ти благодаря за изчерпателния отговор! Ще погледна и темата ей сега.

Честит имен ден на всички именици! Да носят с гордост и достойнство красивите си имена!

Шу, снимките ви са страхотни. Дано и да сте си починали добре.

Последна редакция: пт, 17 сеп 2010, 23:17 от Ivema

# 685
Шу, прекрасни са снимките ви от Испания. Аз съм пропуснала с нашите перипетии и не съм разбрала къде там сте почивали?

Бухта, според мен е съвкупност от всички изброени от теб фактори... зъбки имаме още 3, или 4 - не ми дава да видя колко остават - понеже са най-последните зъбки в четирите края и е трудно да преценя. Докато я размятахме из цяла Европа караше също предимно на кърма, ама се надявах като се приберем да се нормализират нещата, но...си трябва явно време. Вчера яде поне сутринта, после яде банан и круша, а тиквичките с ориз само ги опита. Confused Направих и яйца с масло и сирене - от тях хапна няколко вилички и това беше. Дано скоро да прояде, че ме човърчи здраво.

Зеленко, изобщо не се съмнявам, че Калин такива неща няма да прави. Аз пък се замислям, щом като майката е била толкоз притеснена и очевидно нормална, защо децата и са толкоз невъзпитани - къде ли е сбъркала?!

ТанчеТ, и аз тиквичките с ориз ги правя със заливка, ама с кисело мляко и яйца. Peace

Като ви чета явно и с яслите си има проблем...къде с храна, къде с взимането на децата... та на този етап съм доволна, че поне това не се налага да причинявам на Рая. Hug

# 686
Шу, прииска ми се да съм била с вас! Децата определено са се забавлявали и се надявам и вие да сте поразпуснали.

За яслите и аз се чудя как ще се справям. Нашата баба почна да бие отбой. Искала да си търси работа, да имала повече време за себе си. Ние през семестъра имаме упражнения от 7 до 7-8 вечерта. Ако взема само сутрешни, ще тръгвам докато той спи и ще прескачаме сутрешното кърмене, а ако взема следобедни, ще се прибирам когато му е време за спане и няма да го виждам. Бабата настоява за втория вариант, за да си го водя аз на ясла (да не я намразел), а на мен ми се искаше да е първия, че да имам повече време за него вечер. Все пак ще се съобразя с нея, че в момента тя го гледа, докато беше болен, а аз нямаше как да не ходя на лекции. Баща му работи в другия край на София и се прибира след 7, та пак баба му ще трябва да го взима по обяд или към 4, когато кажат сестрите.

Рила, айде скоро да се похвалиш и с перфектно мозъчно състояние!

# 687
За работното време на ДГ-те и аз съм се чудила как работещите родители успяват да си вземат рано децата. Явно масово се разчита на баби, дядовци и лели... аз за това от както излязох в майчинство си взимам рано Боби, един вид като компенсация, но той все се сърди, че не съм го оставяла до късно да може спокойно да се наиграе с децата. Е, няма угодия.
За работното време на яслите, много е възможно наистина да са до 18 часа. Нашата ясла, въпреки че сме ОДЗ, беше с такова раб.време. Като аргумент ми бяха изтъкнали, че децата са малки и се изморяват. Е, ако някой родител позакъснее оставят детето в сборна група с големите, но това не е добър вариант.
Аз се поотплеснах  по темата, но ми е актуална и се вълнувам.

Шу, снимките са ви страхотни. Това ме подсеща, че и аз трябва да кача моите, ама кога...

Зеленко и аз ти прочетох историята, ами до възпитание си е, няма какво да се говори

Таня Т, аз бих те подкрепила за първия вариант колкото и да не е удобно на бабата. Все пак си е важно детето да общува с родителите си макар и за час-два преди лягане.

# 688
Здравейте.

Честито на всички вчерашни именници, да са много здрави и щастливи!

За взимането от ясла/детска градина - в нашата е по същия начин, работното време е до 19, но рядко има дете след 18 часа, а масово децата се взимат в периода 16.00-17.30. Обикновено ги взимат баби, дядовци, лели, чичовци, по-големи братя/сестри, а и немалко майки, които или не работят, или гледат второ дете и са си у дома, или пък са на някакви смени, или свободни професии... Като цяло в групата на Гого са 4-5 деца, които седят до по-късно, това от 25.

Тони, не се чуди че майката е свястна, пък децата са диви - все пак в семейството има двама родители и те си оказват своето влияние, не е ясно какъв е бащата и каква им е семейната схема  Naughty

Ох, аз с тази машина за хляб като се зарових да чета... не мога да смогна да чета другите теми  Confused Засега имам средно сполучливи според моите критерии опити, ще продължавам и ще се похваля като наистина има с какво.

# 689
Минавам само да изкоментирам и аз това за яслите/детските градини - една съседка работи в ОДЗ - сподели ми, че децата спяли само до 15:00, 15:30ч, защото към 16ч вече идвали да си ги вземат. При това двамата с мъжо гледахме ей така  Shocked. Направо бяхме шокирани честно казано. Значи и аз като повечето от вас съм до 17:30ч на работа и няма как от Стадиона да стигна до Дружба 5-та част за 15мин. Ако ще и метро да има.. Детските градини са с работно време до 19ч - споделям мнението на Никита по въпроса. Абсолютно според мен това е причината - просто искат да си тръгват по-рано и съответно всички от родата се мобилизират. Да, ама аз нямам на кой да разчитам - и к'во правим?  #Cussing out Тва е супер идиотизъм според мен! Ще ме прощават лелките (не всички са лоши, сигурна съм), обаче това с изнудването, че детето оставало само и видиш ли му било дискомфортно - сори, ама си е извиване на ръце. И аз като Оки4 бих им казала - водете ми го на работа/вкъщи, като искате по-рано.  Crossing Arms

В момента нали сме на частна ясла - там са по принцип до 18:00ч, но стоят до 18:30 точно поради причината, че не всички могат до 18:00ч да си ги вземат. Не се оплаквам съответно, но просто ме хваща яд на кретенските реплики и бъркането в мозъка на съвестния родител. Не това е начина...  Crossing Arms Извинете, обаче много ме дразни (меко казано) цялата ситуация. А и ако/дано влезем в държавна ако нещо такова ми се каже насреща, направо не знам с мойта малка уста как ще ги подредя..

Спокойна нощ!  Hug

Общи условия

Активация на акаунт