Строеж-къде, как, колко? Тема за взаимопомощ-17

• 56 965
  • 750
  •   1
Отговори
# 690
Вики, голям съм заплес.  Embarassed Мислех, че трябва нещо да видя. Качих го, но е грозничко, щото не знаех, как да го оразмеря.  Blush И тая черта на кухнята е барплот.  Crazy А на килера едната крива линия за стена я метнах, защото ми се стори много ръбато с тия ъгли.  Mr. Green Размери за дрешника /2.5/3/, на спалнята към дрешника /3.5/3.5/, баня /2/3/, голямата спалня /5/3.5/, а килера /1.5/2.5/ - макар че е възможно той да се увеличи, а спалнята да се намали.....  newsm78

# 691
Вики, голям съм заплес.  Embarassed Мислех, че трябва нещо да видя. Качих го, но е грозничко, щото не знаех, как да го оразмеря.  Blush И тая черта на кухнята е барплот.  Crazy А на килера едната крева линия за стена я метнах, защото ми се стори много ръбато с тия ъгли.  Mr. Green

ми да аз съм качила снимката ето тука http://dox.abv.bg/files/listtree там където пише   untitled.JPG дърпай

къде го качи бе  newsm78  hahaha hahaha hahaha Joy Joy ох ще се скъсам от смях, неможе да си анмерим линковете един час  Joy Joy  Hug

# 692
Дава ми несъществуващ файл.  Blush и аз качих моя.... ама дали е станало...  леле, че срам. Качих го на твоя линк. Mr. Green

# 693
вижда ми се моето което съм качила  Shocked  Laughing чакай пиша ти на ЛС, да не ни се смеят тука  Joy

# 694
  • густо майна Филибето
Ще ме уморите от смях Joy
Вики, така както си отбелязала размерите, аз сметнах стотина квадрата без верандата Rolling Eyes Като се има предвид, че основите и покрива са най-скъпи, може пък да ти излезе по-евтино ако къщата е двуетажна, да речем две по 60 кв. Rolling Eyes

# 695
Ще ме уморите от смях Joy
Вики, така както си отбелязала размерите, аз сметнах стотина квадрата без верандата Rolling Eyes Като се има предвид, че основите и покрива са най-скъпи, може пък да ти излезе по-евтино ако къщата е двуетажна, да речем две по 60 кв. Rolling Eyes
Mr. Green   Crazy Разбрахме се де.
Мда, сега го гледах и това си мислех и аз, ноне заради сметките.... тях ги забравих. Размечтах се.

# 696
 Joy Joy ох пак се смях, luna   Hug коментирахме това което ми показа мила, наистина също е добра идея ... и аз мечтая постоянно Heart Eyes
100 кв. на един етаж е да, така сме решили понеже и двамата като, че ли харесваме повече едноетажни къщи, отделно сме го сметнали,че е по евтино понеже няма да има плоча на тавана(няма да се ползва) т.е. окачен таван, изолация греди.... Така ще излензе с по малко бетон, по малко разходи - по евтино...  Flutter

# 697
Здравейте, приемате ли мечтателки?
Ние си взехме къща, но понеже нямаме възможност сами да я изплащаме ще живеем заедно с брат ми.
Къщичката ни в момента е на 1 етаж, но се надявам скоро да е 3  Crazy Планираме надстройки, пристройки и т.н. Все нещо не ни достига, както се базикаме, много по-лесно ще ни е да я бутнем и да строим наново, отколкото да оправяме съществуващата къща Simple Smile

Аз да се и намеся малко... погледнах само последната страница, но поста на Вики ме провокира допълнително. Според мен е по-добре да си направите плоча. По-добре е според мен по няколко причини:

- покрива ще си се подпре хубаво на горната плоча и няма да трябва да пускате греди до долу
- ще е по-топло
- ще можете да си използвате спокойно подпокривното пространство за перално помещение, склад, може да се сложат гардероби за зимните/летните дрехи/обувки, аз лично простирам на тавана, защото зимата дрехите съхнат бързо, лятото не ги кацат всякакви насекоми и не се омирисват на животни, не ги мисля дали ще ги навали... (разбира се ако планирате да сте със сушилня това отпада), ще можеш зимата да си прибираш цветята, без да се спъваш в тях из къщата и още много неща...
Със сигурност ще ви се налага да се качвате на покрива, та все от някъде ще трябва да имате достъп... та помислет и обсъдете в момента май не е толкова скъп бетона и си заслужава да е плоча. А ако двора ви е по-малък по добре 2 етажа по 60 кв, отколкото 1*100 кв.

Моята мечта е за наша си двуетажна къща, на първия етаж да е хол, кухня, стая за гости/кабинет, баня и тоалетна, а на 2-рия етаж да са си отделени стаите като нашата да е със собствена баня и тоалетна, а на децата стаите да са с обща...
Мечти мечти дано някой ден и тази стане реалност Simple Smile

Колко време чакахте за виза за проектиране, а после за разрешение за строеж?

# 698
И на мен тази цена ми изглежда разумна. На нас ни излезе по 25 лв на квадрат. Говорим за изготвяне на проекта и внасянето му в общината.

При нас цента включва:
1.Архитектура
2.Конструктор
3.Ел
4.ВиК
5.Топлотехнически
6.ПБЗ
7.ППБ

Без геодезията.За нея ни искат 700 лв.

Друго което ме заинтригува е дали някой от вас е виждал жилищна сграда в която дневния кът -кухня,хол,трапезария е с по високи стени (2.70 м) от тези на нощния кът-спалните (2.40м) ?
Архитекта ни предложи такъв вариант с мотива,че така човек се чувствал по комфортно.В последните години много хора го предпочитали.Аз не съм чувала нито виждала такова нещо и ми се струва,че ако го направим така долния етаж, където при нас ще е т.нар. дневен кът ще излежда по голям от втория,там ще са спалните.

Ние също искахме къща на 1 етаж но архитекта ни убеди,е на два било по евтино заради основите и покрива но днес като говорих с един познат който работи в сферата разбрах,че не е точно така защото когато е на 2 етажа отива повече бетон за по здрави носещи стени и колони.

# 699

Колко време чакахте за виза за проектиране, а после за разрешение за строеж?

За визата чакахме 10 минути т.е. веднага ни я дадоха.
Всичко останало срещу 17 лв на квадрат ще ни го прави фирма.

# 700
Благодаря за бързия отговор Simple Smile
Четох из нета за няк'ви 14 дена срок и се опулих... Още повече, че ние имаме къща, която едно време е била с разрешение за строеж на 2 етажа с 3 плочи (т.е. има и подпокривна плоча), но хората са построили само 1 етаж. Мисълта ми е, че би трябвало по-бурзо да приключим Simple Smile

17 лв. кв. какво имаш предвид? Строителството ли?
Исках да ви питам и това, колко ще ви вземат строителите за груб строеж? Цена с и без материалите ме интересува  Rolling Eyes Нещо ориентировъчно... тук ни оферират с около 30-40 лв. на кв. м. без материали  Rolling Eyes

# 701

Исках да ви питам и това, колко ще ви вземат строителите за груб строеж? Цена с и без материалите ме интересува  Rolling Eyes Нещо ориентировъчно... тук ни оферират с около 30-40 лв. на кв. м. без материали  Rolling Eyes
И на нас офертите ни се въртят в този диапазон. А майсторите за работата обикновено взимат на квадрат горе-долу колкото са материалите, поне разбрахме от няколко места. Излиза, че ако искат 30лв. на квадрат за работа, материалите ще са и те към 30.  Rolling Eyes Това естествено е съвсем гръба сметка, защото за плоча на първи етаж например се иска повече бетон, а квадратите са същите и т.н. , но най-общо казано така ни го обясниха.

П.П. Това при условие, че строиш сам, а не чрез фирма. Намираш си бригада и всичко сам.  Peace

Последна редакция: пт, 01 окт 2010, 08:22 от Бенджолина

# 702
Ние мислихме, че най-вероятно ще ни е по-изгодно да говорим с майстора да е с включени материали, защото тогава те си ползват и кофражи и всичко, а иначе ще трябва ние да си намерим и да плащаме наем... и други такива надоизмислени от мен неща.. в смисъл аз това нямаше да го предвидя, предполагам има още много неща... друг плюс е, че те си имат отстъпки, няма ние да се занимаваме да търчиме  за материали, нооо... Има го голямото НО, което включва надписване на материали (например 20 чувалчета цимент, а те са отишли 10), уж използване на по-скъпи и качествени материали, а дефакто не е така и т.н.

Много е трудно, макар че сега аз мога да съм надзорник на обекта  Crazy

# 703
Исках да ви питам и това, колко ще ви вземат строителите за груб строеж? Цена с и без материалите ме интересува  Rolling Eyes Нещо ориентировъчно... тук ни оферират с около 30-40 лв. на кв. м. без материали  Rolling Eyes

17 лв на квадрат е само за документите.
За самото строителство говорихме с главния архитект (познат ни е),той ни каза,че цените варират.Пролетта е много по евтино от есента.За труд и материали,за груб строеж цената варирала м/у 300 и 400 лв на квадрат.

# 704
Ох затрупах ви с въпроси значи, извинете ме...
Един тъп:
При цени на квадратен метър се разбира квадратурата на плочата или се взима предвид и квадратурата на стените?
300-400 лв... лелеееееееее няма да ни стигнат парите...  Shocked
Иначе ние не можем да чакаме, понеже изтеглихме повече пари отколкото ни трябваха за покупка на къщата, за да имаме пари и за ремонт. Та чакането ни изяжда парите предвид нечовешките лихви Sad

Общи условия

Активация на акаунт