АВГУСТинчета 2006 -тема 4, годинки 4

• 31 820
  • 748
  •   1
Отговори
# 585
marulka_s, Стефи беше прекрасна в събота - с Гого гледахме предването и той започна да вика - яяяя, това е Стефи. Heart Eyes

Аз също бях против англ, но след като остана единственото дете, което не ходи, се принудих да го запиша. Вчера имаха за първи път за тази година и когато го взимах ми се стори, че броят на англ, а той ми каза: не, мамо, имахме story днес (каквото и да означава) Mr. Green Иначе беше научил доста думички, но аз съм на мнение, че език се учи добре единствено в съответната държава. Wink

А за танците ще видиме - на каквото иска, на това да ходи!

# 586
  • София
[b..... но аз съм на мнение, че език се учи добре единствено в съответната държава. Wink

ее, Ани, де този късмет, пожелавам го на всеки  Grinning.
Аз държа Миташки да ходи, въпреки че знам, че няма да научи кой знае какво, просто ще свикне с езика ( не знам дали се изразих правилно) от малък, да му се настрои ухото така да се каже, за мен слухът е много важен при учене на език.
Иначе според мен чужд език се учи в езикова гимназия, ама тези истинските - от старата генерация дето го учиш по 36 часа седмично заради занималнята в началото , алианц или пък с много практика и ежедневна употреба.....Но е въпрос и на потенциал - има хора, които изключително лесно учат езици има и такива дето с кана да им го наливаш директно в мозъка, пак няма да проговорят...пожелавам децата ни да са от първия вид  Laughing   
Дори предпочитам да не е английски - ами френски или немски, че после английският да му се види като песен лесен.

# 587
  • варненка от София
Анди, не знам знаеш ли, ама Стефи каза, че Гого става за гадже и не е лошо да си има такова в София  Mr. Green Впечатлена е от ергенЯ. Освен това сте канени във Варна. Така че, квото кажат младите  Mr. Green Mr. Green Mr. Green Mr. Green Mr. Green

# 588
  • гр.Добрич
Pouh,
много съм разочарована от отношението на всички в градината. Снощи бях на родителска среща и исках да говоря с учителките, а те ме прехвърлиха при диркеторката. Опитах се да говоря с нея, но тя такива ми ги наговори, чче се разплаках и си тръгнах толкова унизена. Свекърва ми ходатайства да приемат Ивчо и сега ми го навират в очите. Истината е че аз настоявах да приемат детето там, защото сестрата е присъствала на диабетните ни срещи и аз съм останала с впечатление, че е работила с подобни деца и няма да има проблем. Сега обаче всички си обръщат главата и ще са най-щастливи ако си взема детето и не ги занимавам с проблемите му. 

Иначе събираха по 20лв. за учебника, 10лв. за флумастер и подобни и 5лв за вода. Допълнително омат народни и спортни танци, шах и рисуване, като часът струва 1,50лв.

# 589
spinki, не мога да си обясня как може жени, и то майки в повечето случай, да се държат по този начин. Sad Някакъв друг вариант за разнообразяване на детето има ли? Hug

marulka_s, добра партия е Стефи...чаровна, с имоти на морето и с майка-кулинар. Mr. Green Hug

Пух, вече не е толкова трудно - има много езикови лагери по програми на ЕС, които са на смешни цени...желание само да имат младежите. Wink

Гого е с Т, дадох му нурофен и сега пак беснее с братовчедка си...дано това да е било само! Praynig

# 590
Спинки, защо не опиташ да я стреснеш малко сестрата- обясни и че нямаш друг вариант и детето така или иначе ще го пращаш на градина. Попитай я как е толкова смела и рискува да не му мери захарта. Какво би станало ако получи криза в градината? Но преди това мисля е добре да подадеш писмено в градината нещо като искане, инструкция, в която обясняваш че поради заболяването си детето ти има нужда 1-2 пъти на ден да му се мери инсулина. Да ти го заведат с входящ номер, та после да не могат да кажат че не са знаели. Ако откажат да го правят- поискай да го направят отново писмено.
Дано намериш правилното решение!

# 591
Добро утро и от мен Hug Не съм писала отдавна, но ви чета редовно.
Още правя разни скенери и други изследвания за моите проблеми, оказа се че положението ми не е розово Confused Пък може и лекарката да ме е понаплашила повече. Най-накрая почнах физиотерапия, отразява ми се добре Peace
Деница ще ходи само на английски език в градината, както и миналата година. Определено беше научила доста думички, песни и стихчета. Аз и не искам повече засега Peace На танци категорично не иска да ходи, не сме я записвали насила. Плуване, ако има, ще съм първата записала детето си, но в ДГ няма басийн, нито възможност да ги водят някъде .

# 592
  • София
Спинки, наистина нямам думи, направо ми се сви сърцето като четох. Не мога да си обясня подобно поведение нито на родителите, нито на персонала. Иска ми се да можех да ти дам адекватен съвет - мислех, че подхода - човешко същество към човешко същество е най-добрия и все още мисля така...но пред невежеството и нежеланието на хората явно не работи.

Анди - аз те разбрах като по-дълго заседяване в нечия чужда държава - половин или пък цяла година, тогава ефектът щеше да е безспорен  

# 593
  • София
  Спинки  Hug
  В нашата детска градина има доста неща включително и басейн и плуване, така че засега ги записах както миналата година на народни танци, сега добавих и плуване и шарканица, но май нещо ще отпадне, че шест неща по средно 20 лв допълнително ми идват в повече. За англииски също обмислям. Плуването за съжаление ще почне след като пуснат парното, във връзка с това, някой знае ли или спомня ли си кога става това?

# 594
За да се включи парното централно  трябва три поредни денонощия средната температура да се задържи под 12градуса и прогнозата за времето да предвижда трайно застудяване. Kакво е "шарканица" Thinking

# 595
  • София
В градината на Кало вече има парно  Simple Smile

# 596
Спинки  Hug и от мен.
Според мен е добре да поставиш въпроса пред кмета и общината. Тези хора дискриминират и не обгрижват детето ти качествено. След като са дали съгласие да го приемат и знаят за заболяването, са длъжни и да полагат грижи за детето и неговото здраве. Все пак диабета не прави детето инвалид- то има същите нужди както и здравите деца. Да вземат под внимание и факта , че на детето му предстои и задължителната предучилищна подготовка. Тогава какво ще правят? Още повече,че искат да го въведат и от 5 годишна възраст.

# 597
Велмарче, много сладки постове пишеш.
Пух, забавлявахме се с тези театрални.
Шарканици е приложни изкуства, май.
В ДГ на Дани имат английски, плуване, футбол, танци, за съжалиние нямат приложни, но съм решила проблема, защото детето иска на всичко-водя го при един човек на изкуството и там ги занимават. Иначе го записах на всичко, без танци, защото сам си пожела.
Спинки, дано се окопитят  малко да се дърожат по човешки, защото това е животът на едно прекрасно дете, ако ли не искат, тогава тежката артилерия и може би да извикаш някоя телевизия-всеки се плаши от публичност, когато има нещо нередно.Късмет и важното е детето да е добре.
Бубче, наистина странни отговори в ДГ. Как ли се държат с децата.
Аз съм виждала тренировката по футбол. Миналата година бяха с  по-големи, защото двамата от групата бяха единствените записани. Сега са с по-малките, пък ще видим. Важното е да тичат и да изразходват енергия.
нана, добре, че ти казваш, че имат парно, че и това не знаех.
Марулка, Стефани е голяма кукла, има чувство за ритъм и от всичките най-добре танцува, не че си е нашето гардже, но си е така. С Павел танцувахме на песничките с нея. А Дани откакто се е прибрал от детска не спира да си го пуска и да я гледа, каза, че знаел, че е от Варна /казвала съм му и е запомнил/

Последна редакция: чт, 07 окт 2010, 18:15 от pepejeans

# 598
  • гр.София

Ч Р Д, Dreams !

Добрутро на останалата компания!

Последна редакция: пт, 08 окт 2010, 08:32 от blanc

# 599
  • София
Честит рожден ден и от мен Дриймс   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт