АВГУСТинчета 2006 -тема 4, годинки 4

• 31 836
  • 748
  •   1
Отговори
# 525
И ние пропуснахме родителската среща на Деница, че бяхме на РД на малката племеничка. Решено е да се събират по 40 лв, но не разбрах за какво точно. Хигиенните материали май влизат в тази цена, или пък само за тях newsm78 Трябва да се обадя на някоя майка.
Деница е с нови госпожи от тази година, едната я познава, но другата е нова за ДГ. Доволна е и от двете госпожи, но тя като цяло се чувства добре в ДГ Peace
И аз почнах есенно-зимната профилактика, че много болни наоколо.

# 526
  • София
Бубче, ако не бъркам, предложението за евентуален ремонт се подава от градината към общината, там  съответния отдел се съгласява с предложението или не, правят се консултации, огледи по-подробни , предписания и т.н... ПОсле се внася в столи4на голяма общшина и от там евентуално отпускат пари при следващия транш.ЩО не викнете инспекция от ХЕИ да видят условията?Знам 4е са много стриктни и при дори за4екнато скъсан балатум може да ги вдигнат във въздуха( спомням си  в яслата първата година се бяха притеснили лелките).Същото може да се случи и с дюшеците... Rolling Eyes
Точно защото предложението трябва да дойде от градината искам да видя какво е свършено и ако всичко е свършено да тръгна по кналния ред и да видя къде, кой и защо отказа ремонта на градината.

# 527
Привет на всички!

Сърдечно благодаря на всички за пожеланията за рождения ми ден! Много ви обичам!! Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Hug

Цял ден чета за да наваксам, видях страхотни снимки, свещичката е била много приятна, а малката Ина е истинска шаферка Simple Smile, много ми стана тъжно за всички болни дечица и ви пожелавам бързо да оздравявате, целувки на Ивчо за устничката Simple Smile представям си какво му е....

Ние също като вас сме във вихъра на детската градина и училището. Еличка ходи два дни на у-ще и 3 на дет.градина. Вече пишем буквички и на двете места и цифрички , много и харесва и се справя много добре, аз до колкото си спомням на 4 не бях способна на подобни подвизи  newsm78, малко ни е нанагорно със ставането и въпреки че живеем на 5 минути и от у-щето и от градината , вечно закъсняваме. Blush

Колкото до условията тук градините имат по един мръсен мокет на пода на който се учи, спи и играе и малки масички за ядене и приложни изкуства.Леглата са пластмасови легени. Топло е , тук газта изобилства , но храната си е полуфабрикат и цената е 47 долара на ден, за сравнение хората изкарват средно 15 долара на час чисто, дет. добавки за тях са около 200 долара на дете, като се има в предвид че наем и консумативи е около 1500 на месец, застраховка около 200 на месец, и Интернет и телефон 100, ако имаш кабелна още 100 отгоре, сметката става дебела и това са си бая пари за градина.
В Бг детските са 50 лв нали ? Градината и тя 50 , значи вие определено сте много по добре, така че независимо какво е състоянието на градината. Оплакванията определено за мен лично не са оправдани при такава смешна такса, която включва и готвена храна, спане на легло и обучение, да не говорим че тук урок по танци или инструмент е от 40 до 60 долара стартова цена. Ако бях в Бг щях да съм като вас но като видях какво е по широкия свят, в Испания е същото, не бих си и помислила вече.
Тъй че много сте си добре, хич не дейти рева Simple Smile
Ники също е на у-ще което е добре за сега , дават им доста домашни което до известна степен ме радва поне се вижда че се учи нещо, колко, е съвсем друг въпрос  Wink

Болести като запушен нос  и  задни сополи с кашлица вече не ги броя, Еличка е така почти постоянно така в преходните сезони, Слава Богу нищо по сериозно.Ники се държи и за сега не ми боледува.

Работата се оказа по натоварена от очакваното и голямо тичане пада, има и доста нервни моменти с наематели, но то коя ли работа няма нерви тъй че не се оплаквам можеше да е по зле Simple Smile Поне на квартал случихме и апартамента е ок.

Ние гледаме във всеки един свободен момент да ходим на някъде, набелязваме си хубави места за следващото лято Simple Smile, ще ходим и на бунгала следващата седмица надявам се да имаме хубаво време и да се поразходим ,мъжете да по риболовстват , децата да се нащуреят и жените да се наговорим Simple Smile Ще кача и снимки обещавам Simple Smile

Ето малко от скорошното ни скиторене:

http://picasaweb.google.bg/IvanMitev75/JustADayTrip#

Целувки на всички малки и големи! Hug Hug Hug

# 528
  • София
Марги, радвам се, че се разписа. Като начало не знам дали детските са 50, защото не получавам, тъй като съм с "твърде висока" заплата явно, но последно помня, че бяха 35лв и искаха увеличение на 50, това беше април месец. Таксата не е 50 лв за градината, а е 60, което всъщност не е чак толкова важно, колкото факта, че хората там работятт средно за 15 долара на час, а аз с "твърде високата си заплата" работя за по 35лв на ден и за 4.38лв на час...И то ако го смятаме, че работя 20 дена в месеца и по 8 часа на ден и като не обръщаме внимание, че си работя и събота, и неделя по доста повечко часове.
Готвената храна вчера беше курабийкА и айрян.
За теб може да е неоснователно оплакването, но за мен не е Peace

# 529
  • София
Марго,страхотни снимки,размечтах се Simple Smile

# 530
Марги, радвам се, че се разписа. Като начало не знам дали детските са 50, защото не получавам, тъй като съм с "твърде висока" заплата явно, но последно помня, че бяха 35лв и искаха увеличение на 50, това беше април месец. Таксата не е 50 лв за градината, а е 60, което всъщност не е чак толкова важно, колкото факта, че хората там работятт средно за 15 долара на час, а аз с "твърде високата си заплата" работя за по 35лв на ден и за 4.38лв на час...И то ако го смятаме, че работя 20 дена в месеца и по 8 часа на ден и като не обръщаме внимание, че си работя и събота, и неделя по доста повечко часове.
Готвената храна вчера беше курабийкА и айрян.
За теб може да е неоснователно оплакването, но за мен не е Peace

Абе не знам кой за колко работи ама 60лв са нищо както и да го погледнеш, че заплатите са малки малки са, ама цените на храните и консумативите са високи така че колко да е градината, нали има парно , храна, било то и курабийка...Тук 15 на час са като 5лв в Бг защото цените на наемите, застраховките, храната и многодруги важни и основни неща са много по високи. А 35 на ден означава че за 2 дни ти си покриваш градината, моята заплата сега е 1000 на месец,градината на Ели 900 на месец,  т.е градина за едно дете -една заплата, айде ако работиш на добри пари в най добрия случай ще изкараш градината за седмица, ама ако имаш повече от едно дете отстъпка няма.Тъй че не ми говори, евтино е много и го знаеш, ти си се оплаквай ама с толкова малко пари за такси ,едва ли може да се очаква кой знае какво качество.

Последна редакция: чт, 30 сеп 2010, 20:03 от MamaMargo

# 531
  • София
Не, не знам, че е евтино. По нищо  не съм го разбрала. След като 2/3ти от заплатата ми е наем, а останалите са сметки не знам, че е евтино. Когато се налага да работя 2 дена, за да избия очния преглед на детето си, не знам че е евтино.
При вас храна също има, пък било то и полуфабрикат, нали? Има и отопление, нали? Сама писа, че е газ има в изобилие. Разликата е, че тук освен таксите, градините се издържат и от делегирани бюджети, така че имам право да изисквам повече. И аз освен, че се оплквам правя каквото мога, за да помогна, така че не съм седнала да рева и да чакам.
Всеки си прави избор и си носи негативите и позитивите, а това, че съм споделила или питала не мисля, че е повод за лавинообразно натякване как ни е лесно като песен, а си търсим поводи за мрънкане.
На почти никой не му е лесно и не смятам, че сме тук, за да мерим на кой повече и на  кой по-малко...

# 532
Много интересно, когато ти си кажеш мнението и се оплачеш е ок, но ако друг има друго мнение обратно на твоето е натякване?!
Аз си направих избора и също си нося негативи и позитиви, а колкото до трудния живот всеки навсякъде работи само за сметки, и е така в цял свят.
За мен такова оплакване е смешно, но това е моето мнение, позволих си да го кажа защото вече познавам и друга система и мога да сравня, но явно ти не можеш да приемаш и четеш чужди мнения които не съвпадат с твоето.

Както и да е. Аз пък обичам да чета и други гледни точки, за това и писах. Който има опит с други държави и желае да сподели с радост ще го прочета.

# 533
Хайде стига и вие спорове по никое време Crazy На първа глътка кафе съм все пак Sunglasses Аз пък мисля че навсякъде трябва да има добри условия за отглеждане, обу4ение и игра на децата.И хи4 не ми дреме как е някъде си.Не ме успокоява това че " и по-зле може да бъде".Така са измислили системата тук- такава я ползваме.И при условие че в някои градини в града условията са в пъти по-добри  в сравнение с други- трябва да се търси при4ината и да се ръчка който трябва.Все пак става дума за нашите деца. За мен градинтата не е само място , където да стоваря детето за да ида да изкарвам пари или да си пия кафето.И определено ми пука  за това в какви  условия прекарва денят си детето ми/Аз също мога да дам пример с френскатасистема на детските градини.МОга да кажа  че определено не са като нашите условия NaughtyСъщо така мога да кажа че една възпитателка отговаря за 4-5 , а не за 30 деца. Мога да кажа че битови въпроси въобще не се поставят  пред родитетлите.И още куп неща мога да кажа Simple Smile НО с празни приказки няма да дойдем на тяхната, нали Wink  Но - не това е въпроса тук.НИкой не отказва  и дава мило и драго за добруването на децата, както и бубчето не отказва, но си задаваме логичките въпроси- защо някои  отговорини за това хора не се справят в сравнение с други свои колеги.Аз съм от неудобните родители  определено.НО  хич не ми пука.Дори се чувствам длъжна да  правя всичко което правя.ДИректорката сега е леко притеснена от факта че ще проверя в СОС дали наистина е внесено за разглеждане проект за направа на двора в градината ни,. Нямаме нито едно!!! съоръжение- гол двор , без нито едно дърво, с 1-2 пейки и - това е...
Та- такива ми ти работи.Лично аз не виждам повод за зачекване по темата.Всеки споделя квото му е на сърце и душа Simple Smile  Йаде стига толкова от мен, че  нещо и на мен самата ми дойде в повечко това ранно  писание Crazy Отивам да си допия кафето и да се залавям за работа.Хубав ден от мен Hug

# 534
  • София
Марги, чужди мнения чета и приемам. Когато отидохте там и в началото ви беше адски тежко аз не казах, ама не се оплаквайте, така си решихте, нали? Против мнението ти нямам нищо, просто се опитах да обясня, че съотношението цени-заплати тук не е по добро отколкото в Канада. Когато обръщаш внимамние на едната страна, трябва да вземеш под внимание и другата. Против друга гледна точка нямам нищо, против имам да се опитваш да ми обясниш колко ми е лесно и евтино и как нямам никакво право да искам нормални условия за децата и да роптая и да не приемам настоящите.

Велмар, че спомена по колко деца са във Франция и ме подсети - последното 20 при нас е, че ще уплътнят групите до 30 деца, тъй като миналато година е имало много отсъстващи. Било решение на СОС...

# 535
  • София
Добро утро. Гледам от рано рано вихрите спорове.

Бубе, уплътняването наистина е от СОС. В нашата група миналата година също допълниха две деца, макар че нито директорката, нито учителките са много щастливи. Още повече имаме дете със СОП, което допълнително усложнява ситуацията.

# 536
В нашата група също вече е факт уплътняването.Така че- официалната бройка си е 30 Crazy Тежко им на госпожите.... ooooh! Ето поради подобни безумия никога няма да практикувам тази си специалност Naughty( дано и не ми се налага)
Нана, това дете със СОП няма ли прика4ен към него специален педагог?При нас по коридорите ги виждам с такива Thinking

# 537
  • София
Добро утро. Гледам от рано рано вихрите спорове.

Бубе, уплътняването наистина е от СОС. В нашата група миналата година също допълниха две деца, макар че нито директорката, нито учителките са много щастливи. Още повече имаме дете със СОП, което допълнително усложнява ситуацията.
Знам, че е от СОС, просто си представям как точно съжителстват тези 30 деца в това помещение...Никой не може да ме убеди, че това е нормално и е полезно за децата, а и за педагозите.

# 538
  • София
В нашата група също вече е факт уплътняването.Така че- официалната бройка си е 30 Crazy Тежко им на госпожите.... ooooh! Ето поради подобни безумия никога няма да практикувам тази си специалност Naughty( дано и не ми се налага)
Нана, това дете със СОП няма ли прика4ен към него специален педагог?При нас по коридорите ги виждам с такива Thinking

За съжаление няма. Нямало пари естествено. А е с хидроцефалия  Rolling Eyes

# 539
  • София

За съжаление няма. Нямало пари естествено. А е с хидроцефалия  Rolling Eyes
Не е ли наказуемо да няма такъв или не са задължени, не съм наясно с тази част? А децата как го приемат, впечатляват ли се?

Общи условия

Активация на акаунт