Болестите

• 14 090
  • 135
  •   1
Отговори
# 45
Аз пък вярвам в кармата.
И именно тя обяснява предопределеността на живота на една душа - къде трябва да се роди,как , при какви родители и т.н.

# 46

Или че ти се случват лоши неща, защото си си мислел лоши неща. Или се разболяваш, защото по някакъв начин си бил "лош". Никога не се отчитат случаи на отвратителни чудовища, радващи се на завидно здраве и щастие.

Лизи, не сващаш идеята  Simple Smile. Разболява се  не този, който е лош към другите, а този, който е лош към самият себе си. Който търпи, премълчава, стиска в себе си, задържа - другите го смята за душица, от онези хора, за които казват че "и на мравката път прави". Само че, това му поведение е пагубно за самият него. Като се разболее и умре, хората казват: "ей, защо така все добрите хора си отиват- Господ си ги прибира" . Пример - жена, мъжът й я бие, тя търпи, стои "заради децата", съседките я използват - тя обаче не може да отказва, отзовава се на нуждите на всеки и т.н., върви против себе си, гледа все да угоди на другите...как според теб тая жена няма да разболее в крайна сметка??? А "отвратителните чудовища", живеят така че да са в мир със себе си. Гледат винаги на тях първо да им е добре, когато им идва да са груби - са груби, когато трябва да се държат безцеремонно- не изпитват угризения, а и когато правят далеч по- отвратителни неща, явно намират начин отново да са в мир със себе си и да живеят с това. Разбираш ли сега какво имам предвид Simple Smile

# 47

Или че ти се случват лоши неща, защото си си мислел лоши неща. Или се разболяваш, защото по някакъв начин си бил "лош". Никога не се отчитат случаи на отвратителни чудовища, радващи се на завидно здраве и щастие.

Лизи, не сващаш идеята  Simple Smile. Разболява се  не този, който е лош към другите, а този, който е лош към самият себе си. Който търпи, премълчава, стиска в себе си, задържа - другите го смята за душица, от онези хора, за които казват че "и на мравката път прави". Само че, това му поведение е пагубно за самият него. Като се разболее и умре, хората казват: "ей, защо така все добрите хора си отиват- Господ си ги прибира" . Пример - жена, мъжът й я бие, тя търпи, стои "заради децата", съседките я използват - тя обаче не може да отказва, отзовава се на нуждите на всеки и т.н., върви против себе си, гледа все да угоди на другите...как според теб тая жена няма да разболее в крайна сметка??? А "отвратителните чудовища", живеят така че да са в мир със себе си. Гледат винаги на тях първо да им е добре, когато им идва да са груби - са груби, когато трябва да се държат безцеремонно- не изпитват угризения, а и когато правят далеч по- отвратителни неща, явно намират начин отново да са в мир със себе си и да живеят с това. Разбираш ли сега какво имам предвид Simple Smile

Именно !   bouquet
От прекалено съчувствие буквално се разболяваш, изпитвам го на гърба си ...

# 48
Много ме дразнят теории, които слагат вина върху жертвата. Примерно тази, че децата сами избирали родителите си (изнасилени, удушени от родната си майка, но трябвало да усвоят "вселенския си урок"!!! Що за цинизъм).

Колосален цинизъм, нали?! И мен ме потриса! Sick

И напоследък все повече такива твърдения, мнения... На който не му се е случило нищо лошо, добива някаква такава грозна самоувереност и си мисли, че с нещо е заслужил повече от другите тази "благосклонност на съдбата".... или на Бог..... ooooh! Thinking
Точно пък Бог все се интересува от съдбицата на някоя душица някъде из тоя свят, тоя нашия колосален Бог дето твори Вселени..... Малееее, че егоизъм.... ooooh!

# 49
Много ме дразнят теории, които слагат вина върху жертвата. Примерно тази, че децата сами избирали родителите си (изнасилени, удушени от родната си майка, но трябвало да усвоят "вселенския си урок"!!! Що за цинизъм).
Малееее, че егоизъм.... ooooh!

Защо пък егоизъм точно ? newsm78

# 50
Е ти не видя ли аз по какъв повод пиша това? Все пак цитирала съм нещо и пиша по него. Tired

# 51
За прераждането на душите не знам, не съм компетентна  Confused. Това което знам, е че когато човек не може да проявява "здравословна агресия" (тоест да отстоява себе си, нуждите си, желанията си) това се превръща в автоагресия. Тоест, понеже нищо в природата не се губи, а само се видоизменя, тези импулси се насочват кък съмия теб. Чувстваш се неудовлетворен, но понякаква причина не можеш по друг начин, искаш, но не ти се получава да си друг. Това е което руши здравето и хармонията на човек.

# 52
Е ти не видя ли аз по какъв повод пиша това? Все пак цитирала съм нещо и пиша по него. Tired

Видях,да. Само не разбрах кого обвиняваш в егоизъм и защо точно в егоизъм ?

# 53
За прераждането на душите не знам, не съм компетентна  Confused. Това което знам, е че когато човек не може да проявява "здравословна агресия" (тоест да отстоява себе си, нуждите си, желанията си) това се превръща в автоагресия. Тоест, понеже нищо в природата не се губи, а само се видоизменя, тези импулси се насочват кък съмия теб. Чувстваш се неудовлетворен, но понякаква причина не можеш по друг начин, искаш, но не ти се получава да си друг. Това е което руши здравето и хармонията на човек.

Като започнах да се замислям върху себе си.... и изобщо да търся отговори на доста въпроси.... и аз стигнах до точно това твое мнение ...   bouquet Мисля по абсолютно същия начин.

# 54
Ми...  Thinking
Точно пък Бог все се интересува от съдбицата на някоя душица някъде из тоя свят, тоя нашия колосален Бог дето твори Вселени..... Малееее, че егоизъм.... ooooh!

Да го препиша ли отново?

# 55
Ми...  Thinking

Да го препиша ли отново?

Ми,не,няма смисъл.

# 56

А това за водните кристали е част от ню-ейджските измишльотини, но е много на мода.

А ти как достигна до убеждението, че са измишлыотини?

# 57

Laughing Laughing
Да бе, да, щом казваш! Party Wink

# 58

Ами аз наистина не разбрах. Но явно те дразни,че питам,така,че няма смисъл.

# 59
А аз вярвам в автомагията. Като казвам " магия" нямам предвид кълба от косми, нокти,черупки от яйца и подобни страхотии, а негативните помисли и негативната енергия, която излъчват хората. Ние сме склонни да  правим подобни магии сами на себе, разбира се, без да го осъзнаваме. Майка ми е такъв тип " автомагьосница". Когато трябва да пътува през нощта обикновено казва" никак не ми се тръгва, защото може да катастрофираме в тъмното, опасно е", или " защо си оставяш прозореца отворен ще влезе някой и ще те обере". Когато веднъж се нанесох в жилище в стара сграда ми заяви, че тези сгради били лесно запалими и като нищо ще стане пожар.
Завали ли дъжд, веднага казва, че ще стане наводнение. Когато и предстои да прави нещо винаги отсича предварително" ох, нищо няма да излезе от това"..и в повечето случаи нищо не излиза. Съответно, аз и се запалих, и катастрофирах и ме обраха неколкократно. Тя обаче  не разбира, че вика дявола. Като й казвам ,че с нейната негативна енергия ми е докарала тези неща, веднага скача и изпада в истерия..тя не само, че не била предизвикала събитията, ами ме била предупредила  за добро, да не тръгвам на път, да не живея в стара къща,да не забравям прозорците, но нали съм била вироглава, че отгоре на всичко и неблагодарна, та съм се докарала до там Laughing...На този етап е във  фазата " аз дума няма да ти кажа повече, троши си главата като не слушаш майка си". Сега главата ми е и строшена и спокойна, без перманентното каканижене. Laughing

Общи условия

Активация на акаунт