Великобритания - тема 31 - лятна и приятна!

• 55 348
  • 741
  •   1
Отговори
# 585
  • Манчестър
Зравейте!
За мишлето според мен заложи капан.Те са любопитни и лакоми и ще се хване бързо PeaceВ този дух и аз да кажа,че ние вчера хванахме жаба в банята ShockedЖивеем в панелка на третия етаж,а мишките както казах така ги ловиме.Тук заради парното се пръква тук-там по някоя.
Нашето пътуване за сега се оглага с няколко месеца,че се залових с един курс и ще се проточи.
И един въпрос...Някой знае ли кога ще се  каже официално дали остава забраната за нас или отпада?Или вече е обявено и съм  Shockedопуснала newsm78 Нали е до края на тази година...

Имат право да налагат 7 години ограничения и ще ги налагат. Мисля,че от 1.01.2014 ще отпаднат,ако дотогава не приемат други правила.

# 586
  • Манчестър
Честито за бебчето, да е живо и здраво:)Леко и безпроблемно на чакащите:)

Момичета аз се включвам и с едно питане.Днес установих че си имаме мишле вкъщи, не съм го виждала но видях наядените домати до един.Изпаднах в ужас, за първи път ми се случва.Живеем в къща, не знам капан ли да вземем, отрова ли, кое би било по-ефикасно?Някой от вас сблъсквал ли се е с подобен проблем?
Ужас, сега няма да мога да спя.А тези гадини ходят ли по стаите?Уф кой знае колко ще се проточи този проблем, с малко дете сме, аз съм бременна, сега как да хапна нещо от нас, догнусява ме.

Според мен не прави нищо сама. Обади се на местния кансъл и ще доиде човек от pest control . Също според мен трябва да си много внимателна какво ядеш,защото мишките нали пренасят някаква зараза,която е опасна за бременните..

# 587
Леле, това с мишките ми е най-големият кошмар от както сме пристигнали в Лондон  Confused Много хора се оплакват, а аз имам фобия много сериозна от тях  Sick Confused

# 588
Нашите мишки в бараката изядоха дьрвото на пода Rolling Eyesминалата зима!Мноого гладни явно са били #Cussing out Маика ми купува  прах4ета от Бг,казва 4е било храна за мишки.Като е хапнат и умират. Деистват добре ,даже това лято като си доидох, донесох още.4е ни кьсат 4увалите и ми омрьзна ве4е #2gunfire

# 589
Нашите мишки в бараката изядоха дьрвото на пода Rolling Eyesминалата зима!Мноого гладни явно са били #Cussing out Маика ми купува  прах4ета от Бг,казва 4е било храна за мишки.Като е хапнат и умират. Деистват добре ,даже това лято като си доидох, донесох още.4е ни кьсат 4увалите и ми омрьзна ве4е #2gunfire
Shocked

# 590
  • Манчестър

Aбе не искам да те плаша ,ама тия под пода на бараката са си бая големи плъхове....

# 591
Знам Ave,гиганти трябва да са Rolling EyesИ аз се изненадох като видях дупките ShockedНо мьжьт ми каза 4е гризат вси4ко ooooh! Затова маика като доиде за Коледа и и казах да носи отрова NaughtyУжас са,напаст англииска #Cussing out

# 592
Момичета четох и по други форуми за тези мишоци.Тук явно е нещо нормално, но за нищо на света няма да оставя нещата така.Ave поинтересувах се относно кансела, но тъй като къщата не е наета от кансела е по-добре да се обадя на друга фирма.Обясниха ми че това е безплатна услуга, но само ако къщата е канселска.Както и да е, в кухнята съм сложила осем капана с лепило, не можах да намеря други, дано да има някакъв ефект.А сега ще будувам цяла нощ от шубе. Confused

# 593
kremena,
Нищо не пречи да си вземеш от ДжПи- то Peace Вчера бяхме до "Кабинета за имунизации" ( намира се на бул.Мадрид - срещу парка Заимов),
там ми казаха, че трябва да им занеса всички документи - картони и подобни на детето и те ми вадят за 15 лева официален имунизационен календар на английски, отнемало един - два часа, работят сутрин.
Radenia,
http://www.workpermit.com/news/2009-11-05/uk/uk-work-visa-restri … ians-continue.htm - виж тук, като съм почти на 100% сигурна, че има ли начин, няма да ни пуснат до края.
Момичета,
стискайте ми палци, моля  bouquet. Днес ще ходя до офиса ни в София, като има някаква мноого малка възможност да ме преместят вътрешно в английския ни офис Crazy Не че отново ми се почва старата песен на нов глас, но все пак друго си е да имам работа там, пък на място може и да сменя - знам ли колко време ще ми трябва да свикна Thinking На вас колко време ви отне да почнете работа и да посвикнете с езика?

# 594
  • София
velv дано те преместят вътрешно в английския офис, така ще ти е доста по-лесно, няма да се притесняваш тепърва и работа да си търсиш, пък и малко или много ще ти е познат поне начина на работа (Фирмата, в която аз работя също има офис в Лондон, работи се по едни и същи процедури Simple Smile ).

И аз съм вадила за бебо официален имунизационен календар на английски, тук ми го поискаха  Peace

Magimon, DNP дано бързо да се отървете от тази напаст!

ХУбав и усмихнат ден на всички  Hug

# 595
  • Bristol
Magimon, мишоците търсят топло. В България полските мишки точно есента започваха да влизат по къщите. Трябва навсякъде да е добре уплътнено, особено по праговете на вратите. Също да внимаваш кои прозорци отваряш. Затова някои хора не обичат катерещи се растения по стените, мишките ги ползват, за да атакуват високите етажи. И те душа носят, търсят топло и уютно  Laughing Капан е най-добре за вътре в къщата. Отровата не знам как точно работи, но пък да имаш трупове на мишки в къщи ... да чукна на дърво, котки са ни влизали тук в къщи, но мишки за сега не сме имали, дано и да не се сблъскваме с тях  Praynig Преди година, като подреждах гаража, намерих един ферет, не знам как се нарича на български, скрит в него. Отначало помислих, че е ОГРОМЕН плъх. Толкова бързо изхвърчах с писък от там, горкото животинче май се уплаши повече от мен  ooooh!  Crazy
velv, късмет! Наистина е хубаво да си имаш работа!

А аз искам да попитам, ако някой е правил нещо подобно. Имам проблем с чайл кера. Нали избирах училище и според това дали има клубове към него, сутрешен и следобеден. За съжаление, следобедния го закриха, язък за избирането и по този повод всички чайлдмайндери обслужващи нашето училище са презаети  ooooh! Сега едно момиче на 16 години ще ми помага с воденето на щерката до училище и прибирането й, съобразили сме всичко с програмата й в колежа. Чудя се, много ли ще е сложно да узаконим отношенията си. Един вид тя да се води официално, че работи за мен, за да може да й извадим НИН, а  евентуално и стаж да й върви  newsm78

# 596
Merry ферет не е ли байнова булка аз така мисля се казват на български,но може и да греша.
Аз също имам едно малко питане.Някой да е поръчвал играчки от Smyths toy store:  http://www.smythstoys.com/
харесала съм си няколко неща за децата за Коледа,но най-близкия магазин е в Шефийлд иска ми се да ги поръчам он-лайн,но не знам дали са коректни така,че всяко мнение ще ми е от полза  Peace

# 597
  • След завоя в дясно
Привет от мен
Merry това е пор на български http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%A7%D0%B5%D1%80%D0%B5%D0%BD_%D0%BF%D0%BE%D1%80
Аniji - купувала съм от тях и съм доволна, имат доста изгодни промоции понякога, пазарувала съм само от магазините им не знам online услугите как са.
Ти спомена за емиграция в Канада или Австралия- четох някъде, че най- леко им се е отразила кризата от т.н. "развиващи" се страни (като изключим Азиатските тигри).
На тема мишки- аз онзи ден имах честта да се сдобия с умряла полска мишка на двора, подарък от комшийската котка задето ми прави бели в двора Mr. Green
Шу- ако не те затруднявам поспами темата с някоя и друга рецепта от тези дето ги спомена по напред Laughing

# 598
Мери, при всички случаи трябва да се регистрира в Офстед като чайлд майндер и да мине през всички проверки за това. Иначе и двете може да си имате проблеми. Когато говорихме тук с моя позната да ми помага за детето, казаха, че ако не е близък роднина и не е регистрирана и гледането на детето не е инцидентно, някой доброжелател може да я рапортува и да си имаме проблеми. Когато подписвах бумащините  с моята детегледачка, там имаше изкаран курс и изпит към местния колеж, както и проверки за хигиена и безопастност в къщата и освен това са минали тя и съпруга и (тя каза, че това им е отнело около 6 седмици) полицейската проверка. Дори и да уговорите с договор плащането, щом е замесено дете, трябва да мине през съответните проверки. Провери и ти ако искаш, но моите проверки установиха това за съжаление. И аз се оказах точно така с клуба. Когато отидох по средата на август да плащам, ми сервираха, че клуба към нашето училище се закриваха и бях луднала за няколко дни, докато намеря решение. Успех!

# 599
Здравейте!
И аз мисля,че до последно ще ни държат на каиша,обаче днес пък една приятелка ми каза,че брат и споделил,че на 12 ноември отпада ограничението за нас.Били го казали по новините и те празнували вече. Rolling EyesТой живее там повече от 4-5 години.няколко пъти попитах дали правилно е разбрала,а тя е категорична.Тия дни го излъчили по новините newsm78

Общи условия

Активация на акаунт