? към младите шофьори(КИ) - 6

• 40 586
  • 715
  •   1
Отговори
# 675
  • при него
Е, как да си признае за А-класа.

Joy  hahaha hahaha

виж, ако беше написал ДжиБ...

# 676
Е все пак е Мерцедес Simple Smile Бегачка при това  Mr. Green

# 677
  • област Варна
Те повечето май само на шум го докарват  Laughing
Колега да не си объркал нещо класите, за тая А класа ли става на въпрос http://mercedes-bulgaria.com/polezno/mercedes-technical-data/71- … -klasa-w-168.html ?

# 678
Добро утро, някой тук беше писал, че е на газ, а бензин се ползва само за палене зимата или нещо подобно. Грубра грешка, ама като останете назад с една бензинова помпа поне, ще разберете защо не се кара само на газ. То хубаво, че е евтина, на Опела и аз съм сложила газова, ама дадох повече пари, хем да е хубава, хем да има режим да пали на бензин, да се кара на бензин докато не стигне оптимална температура и сама минава на газ. Обаче тоя момент е като спъване на колата и мен ме хвана яд и почнах да си карам на газ само. Та сменях бензинова помпа, филтри, всичко се беше разсъхнало  Tired Имаше и спукан маркуч (дето не искам да ви казвам след колко бензинови помпи го откриха и то в сервиз на Бош  ooooh! ). А и резервоара на бензин НИКОГА не се оставя празен. Аз и празен го бях оставила по едно време, защото карах само в града, тук не ми трябва мощност свирках си на евтина газ... Извънградско все с друга кола  Rolling Eyes Че и стана зимата в един студ, ама хубава газова палеше си на студа, аз а днес, а утре да си сменя бензинова. Парите в мен, ама видя някоя чанта, айде за другата седмица... И така докато колата остана на Драгалевци. Паднал акумулатор, сняг до покрива (преувеличавам доста де  Laughing), на газ не пали, на бензин няма никой. пътна помощ ти казва сори. Та се качвахме да я дърпаме с джип, ток давахме и размразявахме изпарител.

Така че колата я карайте задължително и на бензин, а резервоарът никога празен, защото 99% от хората не си изключват помпата (като мен), тя няма с какво да се охлади, всичко изсъхва и алидаверчи  Confused

# 679
  • при него
Познавам един с Мерцедес (хубав, голям) ама с газова уредба (за да не харчи много пари)
един друг - с Мерцедес, лъскав и нов, ама живее в гарсониера с мама, тати , жената и детето  newsm78

а на този първия много му се лепят, но за кратко...

и не исках да обидя никой с газова уредба  Peace

п.п. Трейси, здрасти, къде се загуби, липсваше ни  Peace

# 680
  • о`майна лунна нощ е
Трейси, аз беШих момата с паленето на бензин, но с уточнението, че на бензин пали винаги без значение зима, лято. Така сме я оставили. При достигане на обороти /май сега е на около 2000/ автоматично превключва на газ.
Основно ползваме бензина за това - да пали на него, но никога не оставяме резервоара празен. Знам, че не бива точно заради помпата, а излишни 300 лв. за нея нямаме. Колата е настроена да работи на газ. На бензин е екшън, но се свиква. Разтъпкваме я понякога и на него, но не е повече от веднъж месечно.

# 681
Много ме е страх от газ мене. Не ползвам такава в домакинството, а мани да карам кола на газ. Представям си, че седя на метър от бомба, която може да се взриви всеки момент.
Толкова съм се втелясала, че като ходим при свекърите ( те ползват домакинска газ), в кухнята почти не влизам заради бутилката, а има и една навън, и като я видя лятото как я е напекло слънцето, изпадам в ужас.

Досега съм карала само на бензин, дизел не сме имали.

# 682
ми, аз както писах съм на бензинец.И автоматично ми излкючва, вдига се палеца и готово.Т.е. не е нужно да изчислявам, да дебна и пр.Не прелива все пак, няма как да стане. Laughing
Ако не изключи пистолета, щото не е сложен както трябва и става "мазало"  Laughing
Ама то на бензина не си личи толкова освен миризмата докато изветрее. Виж дизела веднага остава мазно петно отстрани на колата и събира всичкия прахоляк от улицата  Close

За пистолета-учена съм от бензинджия, ако ми се случи да не го употребя адекватно, ще е нещо случайно ппри странни обстоятелства.До сега и капка по колата няма от мен.В крайна сметка-голям праз, ако веднъж на 10 години си олееш колата-чисти се веднага и проблем няма.Това е все едно никога да не ви се случи да ви изкипи кафето, ако правите на джезве, или да не си испуснете никога през живота си манджата на котлона. Wink

# 683
Трейси, аз беШих момата с паленето на бензин, но с уточнението, че на бензин пали винаги без значение зима, лято. Така сме я оставили. При достигане на обороти /май сега е на около 2000/ автоматично превключва на газ.
Основно ползваме бензина за това - да пали на него, но никога не оставяме резервоара празен. Знам, че не бива точно заради помпата, а излишни 300 лв. за нея нямаме. Колата е настроена да работи на газ. На бензин е екшън, но се свиква. Разтъпкваме я понякога и на него, но не е повече от веднъж месечно.

Хубаво е да се кара на бензин доста по-често, няколко километра, докато загрее двигателя. Знам че е досадно, аз продължавам да го пропускам, признавам си, но поне един път седмично карам на бензин.  Peace Нещо ми се е развалило палчето дето само си превключваше на газ и сега си е ръчно, трябва да го оправя, преди пак да сменям помпата  ooooh!

Абе и аз съм се замисляла за газта, но аз под 100 км. дневно, по-голямата част градско в София, не падам... както и да го смятам на бензин ми идва доста. Та ако си с хубава газова и лицензирана, няма проблеми. За да гръмне трябва да ме Бутне бая стабилно ТИР, ама то тогава с газова, без газова...май е все тая. Пък в къщата ни всичко е на газ - топла вода, печка, парно... аххаха. Но понеже сама си зареждам, ми идва доста нанагорно, а да отбележа, че не работя  Mr. Green

пп - Tatianna тук съм си, не съм спирала да ви чета  Hug

# 684
  • при него
Ей.. днеска съм като черна станция... ужас..
Имаше преди няколко месеца случай, мисля на магистрала Тракия, кола спряна в аварийното с газова уредба и някой от тия идиоти дето изпреварват през аварийното, ги удря от зад, взрив и (доколкото помня) 3 души на място. То иначе, при силен сблъсък и от бензина може да има възпламеняване (взрив).. та по този параграф, само дизела е безопасен, доколкото знам ...

Мен също ме е страх от газ-та. Нашите у нас имат един туристически газов котлон, който си го държат за всеки случай (пълен) и все искам да им кажа да го разкарат.

п.п. Трейси, ти хубаво четеш, ама много рядко пишеш, пък иначе толкова интересни неща казваш, та затова  Wink Между другото, понеже от постовете ти помня, че често се "разхождаш" из "моя" район - Лозенец, та като видя някоя "спортна" мацка с Опел, все се чудя дали не си ти, кога ли ще изненадам няко невинна душица  hahaha

# 685
  • о`майна лунна нощ е
Права си, че с газова, без газова - писано ли е да стане нещо ...
Знам за този случай - на 30.04.2009 г. на автомагистрала Тракия по посока Пловдив се запали и изгоря едно Пежо 206. Загина цяло семейство - родителите и 5 годишното им момиченце, а ако не ме лъже паметта, в колата имало и още един техен приятел, също загинал. Та в началото по новините тиражираха, че е гръмнала газовата уредба. Нищо подобно - колата изобщо не е имала такава. Няма как да сбъркам датата /същия ден родих Емата/, а семейството са ми бивши комшии - живееха в блока на майка ми и баща ми. Толкова мъчно ми става всеки път като ходя в нашите и минавам покрай некролозите им на третия етаж  Sad
Колата е била в движение, не в аварийна лента. При изпреварване ги закача, този който го е започнал, и ги изблъсква в полето. Там се преобръщат няколко пъти и колата се подпалва.

ПП - признавам си, че никога не съм помпала гуми и не съм зареждала сама /аз да държа пистолета/. Много ни разглезиха с тия момчета и момичета, които ни обслужват по големите вериги бензиностанции.

# 686
ПП - признавам си, че никога не съм помпала гуми и не съм зареждала сама /аз да държа пистолета/. Много ни разглезиха с тия момчета и момичета, които ни обслужват по големите вериги бензиностанции.

И аз така, ама не че не мога( щот няма нещо дето да ми се опре  bowuu ), но като има кой-що да се мъча. Не е ли така?

С газ или без все е тая, ама аз не знам защо имам такъв страх. Не е като да ми се е случвало нещо лошо, ама пусто, само запалки ползвам на газ. Един Голф спира за по няколко дни точно срещу моята работа ( само тротоара ни разделя) и всяка сутрин го надушам като сляза от колата как мирише на газ. Цял ден ми е затворена врата, първо, че мирише и второ от страх естествено.

Ей, вчера три пъти се опитах да паркирам успоредно  Shocked Толкова зор и докато се учех съм нямала. И това си е моето място пред вкъщи - всеки ден си влизам там без проблем от първия път. А'ре сега ми кажете на какво се дължи - аз подозирам намесата на извънземни сили  Laughing , иначе не си го обяснявам - да си вляза на мястото от 4-ия път!!!!!  ooooh!

# 687
За колите с газови уредби е хубаво поне веднъж в месеца да покарат малко на бензин. Само за запалване да се ползва не е хубаво, точно по изброените от трейси причини. Всичко се разсъхва и накрая може да се стигне до смяна, без изобщо да е ползвано.
За това, веднъж в месеца 5-10-20л бензин, да се кара докато изгори, колкото да се "продуха" системата.

# 688
  • област Варна
Аз дори знам, че на 1000 км газ, трябва да се кара 300 км на бензин. Ама аз си ги разпределям - на ден имам около 60 км от които 10 км са ми на бензин. Две потегляния по 5 км докато загрее колата до нужните градуси, за да прехвърля на газ.
всяка сутрин го надушам като сляза
Ей за това газово само монтирано в оторизиран сервиз, ако може извън България, защото сме си чували някои представители на някои марки колко са добри в нашата мила родина.

# 689
  • при него
.............

Ей, вчера три пъти се опитах да паркирам успоредно  Shocked Толкова зор и докато се учех съм нямала. И това си е моето място пред вкъщи - всеки ден си влизам там без проблем от първия път. А'ре сега ми кажете на какво се дължи - аз подозирам намесата на извънземни сили  Laughing , иначе не си го обяснявам - да си вляза на мястото от 4-ия път!!!!!  ooooh!

Има дни, в които не върви просто, пък кой знае може  и извънземните да са  hahaha

Иначе, да си кажа и аз не знам какво трябва да правя с маркуча на бензиностанцията... (освен да викам за помощ...  hahaha) За помпане/ сменяне на гума пък изобщо да не говорим... МиУото щеше да ми провежда инструктаж, ама така и не се състоя... Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт