Вие сте "виновни".......Благодаря ви!

• 5 064
  • 115
  •   1
Отговори
# 15
И моето(като горното) мнение, е че не трябва чак толкова да се вманиачаваме с кърменето. Кърмих и двете ми деца по 1 година, и с форум и без форум.

При второто дете форумът ми помогна да разбера защо първото ми дете така упорито отказваше да пие вода докато го кърмех Simple Smile)

Но честно казано виждам майки, които мноооого се вманичават(благодарение на форума Simple Smile)

Наистина е прекрасно да се кърми, наистина бебетата ми не боледуваха докато ги кърмех... но мое лично решение е , че след 1 година е време за отбиване.

# 16
Т онът на форума /в частност на темите за кърмене/ е един такъв....сякаш съм в секта "Най-силната връзка", "Най-здравото бебе", "кърмещата- 100% майка".....едвали не ако не кърмиш и не си пълноценен родител, детето ще е болнаво, няма да имате силна връзка по между си....Психираш се, филмираш се.....и често се проваляш.

Мда......Това е и моето мнение.....Затова понякога гледам да седя далеко от кърмаческия форум....Влизам, чета, това, което ми трябва, ако имам нещо наясно - питам и това е.

Как да обесня напр.,че големия ми син е кърмен само 12 дни, до 3-я му месец се цедях и давах и АМ и до тук приключи кърменето му. Абсолютно здрав е, тази зима пи за 2-ри път АБ в живота си(просто не можах да го избегна), няма проблеми със стомаха. Та...понякога ми идват нанагорно някои категорични констатации......Защото за мен кърменето не прави детето автоматично здраво и жената автоматично 100% добра майка, просто кърменето за мен е само брънка в една огромна верига, която спомага детето да е здраво, а жената да бъде перфектната и съвършенна майка!!!!!!!

Фейче, да заразиш още много хора с този кърмачески бацил!

Понякога се питам дали ще имам сили да кърмя дълго(а така искам), но дори и да не успея да го направя - аз знам, че съм вече победител, защото успях да докажа на себе си,че с желание, самодисциплина и помощ от приятел мога да победя песимизма си. И се радвам, че въпреки повсеместната криза и на материални, и морални ценности тук имам момичета, които потвърждават максимата - Приятел в нужда се познава!

# 17
Определено имаше пръст, даже цяла ръка. Simple Smile Относно вманиачаването, всеки може да си прецени на кое до колко да вярва. При мен нещата се получиха от само себе си, но ако не бяха, не бих се поддала на внушенията за вина. Направих информиран избор без да държа да е на всяка цена.

# 18
  • София
До преди да забременея изобщо не бях влизала в Бг мама. Не се и бях замисляла за кърменето. Всички около мен или не кърмеха или кърмеха съвсем малко. Ако разчитах на съвети от тях, със сигурност  нямаше да успея с кърменето. Ако разчитах всичко да стане от самосебе си, може би щях да успея да кърмя. Четейки тук се информирах, но освен това получих увереността, че ще успея. Благодарение на форума нито за секунда не съм се усъмнила дали ще кърмя, дали ще ми достига кърмата и т.н. А колкото до вменяването на вина - вината всеки сам я изпитва заради собствените  си действия, не заради това, което някой друг му говори. Това е мое мнение. Публикувам и отивам да гласувам, че забравих.

# 19
За съжаление повече отрицателно Sad
Не съм мислила никога дали да кърмя или не, просто знаех че ще кърмя. В болницата ми обясниха внимателно, показаха ми в най- малки подробности и всичко си тръгна съвсем нормално. На десетия ден ( сега е на 50) обаче бебето просто не се засищаше. Ревеше и се късаше, звънях в болницата, звънях на педиатърката (която е за изключително кърмене) и ми казаха да дохранвам. Тогава влязох за пръв път в този раздел и библиотеката за да търся решение на проблема си и честно казано ... просто се стресирах.
 Четох, четох и накрая останах с убеждението че съм неспособна да храня детето си, че не мога да му дам най-доброто, че съм майка наполовина. Четох колко е гнусно, колко е страшно адаптираното мляко, и че майки предпочитат да дават кисело мляко само не и адаптирано.  НЕ можело да няма кърма. Да, то кърма има, но крайно недостатъчно. Изпробвала съм какво ли не, всичко което е изписано, бях онзи ден и при специалист, защото искам да го кърмя, без да се вманиачавам, просто бебето не е щастливо с бутилката, така както на гърдата, но това е положението... Въпреки всичко аз няма да се откажа и ще продължавам да кърмя пък ако ще и 10 грама да суче само. Само сминдуха още не съм пила, и това следва.
та...отплеснах се, но исках да си обоснова отговора, благодаря за вниманието.

# 20
На мен много ми е помагало, това което се пише във форума! За мен беше много естествено да кърмя децата си , а тук съм намирала помощ, когато съм имала трудности.
Не знам как информацията, която я има тук би могла да попречи на някой, по скоро на друго място е причината, ако кърменето не е успешно.

# 21
И аз бих казала, че форума ми помогна ( нищо, че се цедя и давам от шише ). Надали детето ми щеше на 6 месеца да е все още на кърма ако не бяха съветите и опитът на всички тук   bouquet

# 22
На последния въпрост - мнооого неща съм научила от форума, но НЕкърменето при нас е резултат от друго, за съжаление, а форумът просто нямаше как да помогне ... Но при мен имаха значение гените, майка ми е кърмила успешно, аз също произвеждах(м) достатъчно кърма независимо от големите интервали на хранене на дъщеря ми.

Hug Радвам се на успехите ти този път!

# 23
  • До хладилника, който обичам
Моят отговор е "не", но по други причини Laughing

# 24
И аз обвинявам форума, библиотеката, Бу, Хедра и останалите обичайни заподозрени. Те са виновни днес да имам осем-месечно кърмаче  Grinning

С другите ми деца такъв срок беше мираж, и на 2-3 месеца кърмене се радвах...

# 25
Има и още как. Никога не съм си задавала въпроса дали ще кърмя или не. И понеже началото бе сложено от лекциите, то успешното протичане на кърменето при нас вече 10 месеца се дължи на информацията предимно от този форум- статии, споделен опит, съвети. Аз също не слагам етикети. Но да се говори за секта  ooooh!

Благодаря на всички, които помагате да има повече кърмени бебета!!!

# 26
Поради липса на информация първите си две деца кърмих само по месец. Благодарение на информацията и подкрепата във форума с номер три се кърмим вече десети месец! Затова, както искате го наречете - надъхване, кърмачески фанатизъм..., но на мен това ми беше нужно и се чувставам безкрайно щастлива, че мога да дам поне на това детенце това, което принципно природата е предопределила да му бъде дадено. За съжаление живеем в един твърде модерен свят.

# 27
Аз също "обвинявам" форума за успешното ми кърмене  Mr. Green. Лекциите, които се организират от ЛЛЛ и НКК, и статиите тук са "виновни" за кърмаческия ми стаж. И аз благодаря на момичетата, че ме надъхаха да кърмя!

# 28
Пръст, ръка, крак Simple Smile всичко.
Най-вече виновник е потребителка с ник "Жен Шен"  Hug
В края на първия месец при регулирането на кърмата изпаднах в паника, че нямам мляко (естествено) и пуснах тема "Какво АМ да взема", тъй щото си нямах идея от адаптирани млека. Тя ми "отвори очите", благодарение на което АМ остана неоползотворен. В последствие потормозвах Бу периодично... И така кърмих 100 години...
Библиотеката ми беше от огрооомна полза също.
Най-вероятно при липса на форума щях да кърмя има няма няколко месеца.

# 29
Имах силна мотивация да кърмя и преди да почна да чета в Кърмаческия форум, но много от темите и съветите тук са ми помагали в трудни моменти. А и в крайна сметка нали точно това е целта на форума - информация и взаимопомощ.
От друга страна, разбирам и как се чувстват майки, които по една или друга причина не се справят с кърменето, а четейки тук се травмират и си казват "е май аз се провалих, всички тези жени кърмят, аз не можах", обвиняват се за това. А  други дори се озлобяват и оттам идват и негативните мнения за форума и "сектантките", и тях също ги разбирам.
И за себе си мога да призная ,че кърменето сякаш наистина ми дава една суперсила, чувство, което не може да има еквивалент, абе  да си кажа направо, че съм пристрастена - дали е нормално това  newsm78?

Общи условия

Активация на акаунт