Вие сте "виновни".......Благодаря ви!

• 5 054
  • 115
  •   1
Отговори
# 105
И аз не вярвам да е неспокоен от кафето. Сутрин уж ставам по-рано да си изпия кафето на рахат, ама дребния по някой път се събужда и се скача.Аз- кафенце, той-млечице. Пия кафе по повод и без повод и не съм усетиила да му влие на кърмака. Та според мен не го слагай на сърце и си пий кафето когато ти е кеф на теб!/иначе-непосредствено след кърмене според мен/

# 106
Мама Цоцоланка, ако и през бременността си пила същото това 1 или повече кафета, бебето ти е привикнало към тези нива на кофеина и не би се впечатлило от тях в кърмата; иначе, ако действително имаш съмнения, че кафето му се отразява, най-добре е да пиеш след кърмене;

# 107
 Rolling Eyes Струва ми се, че кофеинът в едно кафе е достатъчно малко, разхвърлен на цялото ти тегло - съвсем минимално като количество (и съответно като концентрация в кръвта), и с други думи не е много вероятно да влияе на бебето (въпреки че не е невъзможно по принцип). Аз сутрин пия доста кафе, не съм забелязала да се е отразявало това по какъвто и да било начин.

# 108
Благодаря ви на всички за отговорите за кафето......В интерес на истината не пиех много-много кафе по време на бременността.....Бебо все беше с ускорен пулс и аз ни кафе пиех, ни газирано, нищо.......В месеца 2-3 чашки и това беше......

# 109
  • До хладилника, който обичам
След първите седмици, когато бебешкият организъм постепенно съзрява, започва да обработва кофеинът значително по-добре и по-бързо, така че по кафе-две на ден рядко са проблем Simple Smile

# 110
  • Варна
 Flutter Благодаря за таблицата с алкохола! Ето поредният пример за това, че форума помага на майките, да кърмят децата си. 

# 111
За съжаление повече отрицателно Sad ...............Тогава влязох за пръв път в този раздел и библиотеката за да търся решение на проблема си и честно казано ... просто се стресирах.

Това щях да достигнах и аз, но реших да не чета задълбочено, а опознавателно, ако може да ме разберете, само литературата, без мненията във форума. Въобще, страня от всякакви крайности, обичам да съм наясно с всички страни и вземам решенията въз основа на цялата информация и малко вътрешно убеждение. Тогава се свързах с Айла,  Hug (всъщност, писах ЛС и на други, но само тя ми отговори). Виновна е АЙЛА, че с малкото кърма, която тялото ми произвеждаше (пробвах почти всичко, без хомеопатия), кърмих почти годинка, и дохранвам долу-горе от самото начало. Изключително съм горда, защото напук на всички успях да направя това и не отбих детето си в първите месеци. За следващи деца ще разчитам на повече вътрешна хармония, решителност и съзнание, не на убеждения и насоки. Аман от всякакви съвети, които всеки се втурва да ти дава (баби, лели, майки, свекита и други роднини и нероднини). Избирам си един авторитет и слушам него. Пък ако бебето реве гладно, пак ще му дам АМ. Достатъчно съм умна, за да преценя кое е добро за детето ми.
Та, благодаря, Айла, която намерих във форума, благодаря, форум   bouquet

Не бях чувала за "адаптарки"  Rolling Eyes

# 112
  • София
  Аз също съм много благодарна за библиотеката тук във форума и след това помоща на Хедра, Бу, Меги, Асето, близнашки мами и всички останали, които ми даваха сили и увереност да продължа и да се справя с кърменето на близначките.
  Сега се надявам, аз самата понякога да съм също така от полза, както други бяха за мен преди време  Simple Smile

# 113
  • София
Без помощта на форума и на консултантите по кърмене нямаше да успея да кърмя сина си.
Безкрайно съм благодарна Ива, която дойде вкъщи в най-големите снегове и виелици за да ми покаже как да поставям бебчо правилно и как да намирам най-безболезнената за мен поза!
Голямо благодаря и на Снежа и Ася, с които се срещнах на една лекция и които допълнително ме окуражиха и ми показаха някой и друг трик за да избегна хематомите, които ми се получаваха от сукането!
Резултата: Добри суче като змей и расте като гъба - на 7 месеца е 10 кг.
  bouquet  bouquet  bouquet

# 114
  • Бургас
Всичко, което знам за кърменето или по-точно за успешното кърмене го знам единствено и само благодарение на този форум, библиотеката му и хората с които общувам тук!

С първото си дете не четях тук, а слушах лекарите и акушерките в болницата, педито, свекърва ми и майка ми и допуснах доста грешки.Успях да кърмя сина си само 3 месеца, когато се появи първата ни кърмаческа криза или скок в разтежа.Кърмата започна да не му стига, а аз вместо да се помъча да я увелича и да му давам да суче на поискване си го хранех на режим и дохранвах.Първо със замразената кърма, която имах, после АМ и колкото повече дохранвах, толкова по ми намаляше кърмата.И съвсем естествено си спря напълно сама, което за всички (и за мен тогава) значеше, че просто съм нямала кърма. ooooh!

Сега с второто започнах да чета и да се интересувам още от началото на бременността си.Въобще не слушам какво ми говорят разни "разбиратели" (да махна нощното хранене например  Wink )Кърмя си детето като си поиска и се чувствам много уверена в себе си за сега.

Благодаря на всички в този подфорум и специални благодарности на консултантките по кърмене!   bouquet

# 115
  bouquet Включвам се и аз с едно голямо благодаря! Понякога се чудя, как съм могла да бъда в такова заблуждение, относно раждането и кърменето... Радвам се, че намерих този форум и се информирах.  Grinning

Общи условия

Активация на акаунт