Ти какво сготви? Снимай, покажи! - 71-ва тема

• 130 239
  • 730
  •   1
Отговори
# 255
Елица, това яйчица ли има?

Не.Има чесън, извара и олио със запържен червен пипер

# 256
Да си покажа и вечерята Wink

ditsan, надявам се да ти хареса! Simple Smile

Елица-сестрица,  bowuu Wink

Последна редакция: чт, 05 авг 2010, 23:54 от esy

# 257
Такаааа,доволно натъпкана с нещо сладко ви разгледах без да изпадам до лудост да захапя монитора на всеки показан сладкиш! Mr. Green
Лина каз,тортата ти е поредно предизвикателство,много красива и несъмнено вкусна!
Венетта,тези чушчици ми хванаха окото,така лъскави.....чудни! Peace
Тайне,много апетитен кекс!С тези червени плодчета е супер! Flutter
renyt0,много се радвам,че ти харесаха огретенчетата ми,правя ги така:

Сварявам картофи в подсолена вода,предварително нарязани на по-едри кубчета,отцеждам ги.Те са ми винаги за основа на огретена.Всички останали добавки и зеленчуци са според наличните и според предпочитанията на домочадието.Така в отделни съдинки правя за всеки според вкуса.Разтапям малко краве масло,ако няма може и с олио.В двата огретена на снимката освен картофките съм сложила зелена пиперка и пресен лук,нарязани на дребно,също и натрошено сиренце,подправки-чубрица,риган/стана ми много любим/.Поръсвам с разтопеното масло и заливам със смес от 3 яйца,1 кофичка кисело мляко,3 с. л. брашно,черен пипер.В моя  освен картофките,маслото,сиренето и подправките има  и броколи,които предварително съм сварила в подсолена вода за 2 мин. в МВ.Можеш да добавяш преди заливката всякакви зеленчуци-печени,сурови/според вида им/,както и топ. сирене,някакъв колбас/шунка,маслини и т.н.Слагам да се запече заливката ,изваждам,поръсвам с кашкавал и връщам във фурната за още 5 мин.
Дано ви хареса! Hug

Аз както се заканих по-рано днес,че ще забъркам нещо сладко,така и направих.Поради нуждата от рецепта без изчакване за консумация Laughing се спрях на едни тарталетки,рецептата е от Трейси и Цецето,за която сърдечно благодаря,страшно вкусни се получиха.   bouquet

и тук

от останалата заливка от тарталетките направих кекс-пълна волна импровизация,стои по-мокър,защото има и овесени трици

грах и моркови с ориз,булгур и просо-малко странна комбинация,но много вкусна,гарантирам Wink

# 258
  • Torino,IT
Pure elixir, страхотни тарталетки и кекс, и оризчето си го бива, къде мога да видя рецептата за тарталетите с по големи подробности?
Тайна, сподели моля рецептата за сладкиша с малини и къпини Hug

# 259
  • София
   Lindita,по тази рецепта го правя, и с череши, и с праскови, и сега с малини и къпини! Бадеми не слагам, защото нямам. За този сладкиш ми трябваха по една пластмасова купичка малини и къпини, от тези мъничките,които продават по пазарите. Не ги овалвах в брашно, само ги наредих отгоре и леко натиснах. Добавих и малко настъргана лимонова кора и сока от половин лимон.

http://ilrai.blogspot.com/2010/05/blog-post_29.html

# 260
  Линдита,благодаря ти,много си мила, ето рецептата!Аз понеже винаги изменям нещо,и в тази рецепта не се стърпях Laughing.
За 12 бр. с големината на мъфини направих двойна заливка-400 гр. заквасена сметана+3 яйца и захар на вкус,но е много.Така както е по рецептата на Трейси ще стигне не за 6 бр.,а за 12.
В блата  освен масло/125 гр. при мен/,захар,брашно и мюсли добавих 2 с.л. кокосови стърготини,овесени трици и оризово брашно/на око/,2 с.л. кисело мляко,5-6 канелени бисквити-натрошени,канела,стафиди,натрошени орехи.
За плодове ползвах нектарини-1 бр.
Станаха като мини чийз кейкчета,страхотно вкусни-отгоре сочни,отдолу-леко хрупкави.А като отлежат 1 час в хладилника са ......пробвайте! Party
Трейси,имало е защо да ги правиш няколко пъти! Hug

# 261
Аз съм на тема сладка. Пробвах една малко необичайна, на много вкусна комбинация:

Малиново желе с шафран

# 262
Лулу, страхотно изглежда желето!

брускети с разни работи

и омлет с извара

# 263
  • Габрово / но е чистокръвна старозагорка/
брускети с разни работи......  и омлет с извара ........

Стоеееееваааааа!!!! Да ги скриеш, че ...... #2gunfire #2gunfire #2gunfire станах разногледа  Rolling Eyes Rolling Eyes Rolling Eyes, а че разни течности се стичат от устата ми.....не знам  ooooh! нямам сили да ви гледам в чиниите вече и не само в твоите.......   Hug  Heart Eyes  Hug

закуска за внучето                                            и едни сърмички от вчера

Очаквам с нетърпение новите ви предизвикателства, момичета!   Laughing

# 264
  • ВАРНА
Вчера за първи път правих кюфтета по чирпански,но нали съм "късметлийка" бутилката с газ се оказа празна,та ги готвих на фурна

# 265
labrex, още от първа страница точа лиги по сметанника
esy, както винаги стилно и изискано, възхищавам се на търпението и въображението ти
лулу, сладкото изглежда страхотно, малините са ми слабост от край време Rolling Eyes
да не изреждам поименно - браво на всички!!! bowuu

От мен:
Сладък домашен хляб със сладко от пияни праскови

# 266
  • забравих си мисълта...
Един въпрос към чужбинските кулинарки.Намира ли се в чужбина извара.Ако да под какво име да я търся  newsm78 Дали пък не мога да си направя сама  Embarassed

В немско-говорящите страни можеш, да я търсиш под наименованието Quark или Topfen (което си е все извара, но Quark е на немски, Topfen e на австрийски). Купената извара е по принцип пасирана и е подходяща за различни сладкиши като торти, кексове и т.н.

# 267
Мерси Венета  Hug

# 268
  • Torino,IT
Елексирче, Тайна, благодаря и на двете за рецептите  bouquet
В крайна сметка се спрях на тарталетите, утре ще ходя за продукти и ги почвам, че ми трябват за утре вечер, но и кексът непременно ще го направя, докато има още летни плодчета Peace

# 269
  • ВАРНА
И отново пилешки филенца за обяд

Общи условия

Активация на акаунт