Ти какво сготви? Снимай, покажи! - 71-ва тема

• 130 239
  • 730
  •   1
Отговори
# 270
  • Пловдив
Мммм вкусно изглеждат! А би ли казала рецептата?
Сев сос ли е това?

# 271
  • ВАРНА
Филетат(от гърди) буквално се "претъркалват"през тиган с тефлоново покритие за около 50 секунди/После се заливат със смес от захар,соев сос,кетчуп,балсамов оцет и чесън.След 3 минути са готови.

# 272
Смайли, ето ти рецептичката за сладоледената торта  Hug

esy, благодаря  smile3525

# 273
  • на втория етаж
  Омлети,брускети,кюфтенца,филенца ... и за десерт - сладък хляб с пияни праскови!Почерпвам се от всичко! Peace Laughing  bouquet Толкова е вкусно у всички!  bouquet  bouquet  bouquet

У нас - постничко - топчета от тиквички с млечно-чеснов сос:

и сладко от дребни кайсийки варих:

# 274
Labrex, те твоите сырные бабки, са като нашите Nockerln тук. Много са вкусни.

Вени, сигурно, ама тоз език го не владея. Embarassed

иланг-иланг, страхотни филенца! Heart Eyes Непременно ще ги пробвам! Peace  bouquet

У нас картофени кюфтета без яйца, печени и пържени, филийки и индийска сладост от ябълки, орехи, стафиди и малко масло.

# 275
  • На небето
lina kaz леле, много апетитно изглеждат кюфтенцата, ще кажеш ли как ги правиш?
labrex какви са тези картофени кюфтенца без яйца, ще споделиш ли, рецептата?

# 276
  • на втория етаж
lina kaz леле, много апетитно изглеждат кюфтенцата, ще кажеш ли как ги правиш?

Благодаря,Estell, заповядай рецептата за Топчета от тиквички. Simple Smile

labrex какви са тези картофени кюфтенца без яйца, ще споделиш ли, рецептата?
  И аз,и аз искам рецепта  Praynig Hug

# 277

Estell, lina kaz, и на мен ми стана любопитно, затова ги направих. Ето рецептата:

Картофени кюфтета (постни)

1кг.картофи
150гр.грис

400гр. зеле
200гр. гъби
150гр. лук
олио

Обелените картофи се сваряват в подсолена вода. Като станат готови, водата се излива в купа, картофите се размачкват още горещи и веднага им се сипва гриса, хубаво се разбърква, като се добавя от картофената отвара. Аз сложих 14-15 с.л. Сместа (по-скоро е твърда, т.е. доста гъсто тесто) се оставя  да изстине. Аз добавих чер пипер, кимион и индийско орехче в картофената смес.

Плънка по рецептата: задушава се/запържва зелето, към него се добавят запържените с лука гъби.
От тестото се правят топки. Всяка топка се размачква на мекица в ръка, в средата се слага от плънката и пак се оформя топче. Авторката е дала начин за оформяне – на найлонов плик се капва олио и с него се правят топчетата. Не го използвах, първия път ги правих с леко навлажнени ръце, втория път – ръцете ми бяха намаслени от плънката – аз сложих лук, чушка и морков запържени и подправени. Кюфтенцата се слагат в намаслена тава и се печат при 200 гр. около 20-25 мин. Оставих няколко бройки да пробвам как са на пържене, в крайна сметка се оказа, че пържените си запазиха формата, малко продълговати ги направих, а печените от хубави топченца се превърнаха в хълмчета. На вкус и едните и другите са вкусни, и то доста, според мен не личи, че няма яйце в картофите. Освен да пробвам и с яйце някой път.

Ето и източника стъпка по стъпка със снимкиbouquet

# 278
От мен за днес само една Лазаня "Болонезе"(Lasagne alla Bolognese). Есента видях Соня Пероначи (Sonia Perоnaci) как я приготвя в Giallo Zafferano, днес ѝ дойде реда. Показвам и корите, ако някой прояви интерес с какви точно е правена.

# 279
  • Пловдив
ЗДРАВЕЙТЕ МОМИЧЕТА.
Все си викам няма да влизам за да не се изкушавам от вкусните ви предложения ама не стоя стоя и пак тука при вас ..
НЕВЕРОЯТНИ СТЕ !!!
Аз днес съм на сладкищите на ИЛИАНКА  Hug Благодаря ти за хубавите рецепти   bouquet
и двата сладкиша станаха страхотни. Hug

аз я нарекох -ПЛОДОВА ТОРТА

СЛАДКИШ СЪС ПЛОДОВЕ

# 280
Зиче, от тези смокини направо...се накапах  Crazy Обожавам ги под всякаква форма.
Аз след преглеждане на доста рецепти за чийзкейкове, направих един доста сполучлив микс от няколко рецепти, най-важното вкусен, бърз и без печене.
Чийзкейк с боровинки и кокос

# 281
  • Пловдив
Зиче, от тези смокини направо...се накапах  Crazy Обожавам ги под всякаква форма.

Днес сигурно съм изяла два килограма смокини докато правех сладкишите  Embarassed Embarassed Embarassed
 СМОКИНИ И БОРОВИНКИ ОБИЧАМ  Peaceмога да ям до полуда ..
я вземи драсни рецептата тъкмо имам боровинки във фризера ...че устата ми се напълни със слюнка Crazy Crazy Толкова апетитно е парчето чеееее #Crazy Crazy

# 282
  • Бургас
Сутринта видях руския сметанник на Лабрекс и до обяд бях "сътворила" и него:

и пирожките от останалото тесто:

направих ги с яйца и зел.лук, излязоха точно 10 на брой Heart Eyes

# 283
Сутринта видях руския сметанник на Лабрекс и до обяд бях "сътворила" и него:

Катёнок, чудесно изглежда сметанникът, пък като знам колко е вкусен Heart Eyes.......Пирожките също. Peace Намислила съм да го пробвам с друго тесто, да видим кога ще е.  bouquet

ЗИЧЕ, ама ти прекали, не стига, че торта със смокини, ами и омахала два килограма. И аз мога така, ма нямам смокинки..... Cry Страхотни сладкиши!  bouquet

# 284
СМОКИНИ И БОРОВИНКИ ОБИЧАМ  Peaceмога да ям до полуда ..
я вземи драсни рецептата тъкмо имам боровинки във фризера ...че устата ми се напълни със слюнка Crazy Crazy Толкова апетитно е парчето чеееее #Crazy Crazy[/i][/b][/color]
Чийзкейк с боровинки и кокос
За блата
1 пакетче бисквити еверест с орехи
100 гр. размекнато краве масло
Бисквитите се натрошават в блендер на трохи и се смесват с мекото масло докато стане хомогенна смес. Поставят се на дъното на отваряща се форма и силно се притискат към дъното.
За крема
400 гр.извара
200 мл. сметана
¾ ч.ч.захар
2 пакетчета кокосови стърготини
1 течна ванилия
1 опаковка сушени боровинки(ако има пресни още по-добре)
Разбива се изварата със захарта. Отделно се разбива сметаната и се добавя към изварената смес, след което се добавят кокосовите стърготини, ванилията и боровинките. Сместта се изсипва върху бисквитената и след като се заглади отгоре се изсипва сладко от боровинки. Оставя се за 4-5 часа в хладилника да се охлади и е готово за консумация.  Simple Smile
Рецептата е такава, че може да се приготви с различни плодове и сладка и търпи всякакви интерпретации. Но комбинацията кокос и боровинки много ни хареса. Тази година си приготвям и боле, наесен ще експериментирам нещо с плодовете от болето.

Общи условия

Активация на акаунт