Виртуален флирт

• 9 900
  • 136
  •   1
Отговори
# 105
Делюжън, не е баш така. От има-няма 10-ина години се занимавам с чатене. То ако ми се искаше с всеки, с когото си пиша да правя нещо, то не трябва по цял ден да си затварям краката  ooooh! От всички мъже, с които съм си писала (френдлистата във Фейсбук ми е от над 1000 човека) съм се виждала на живо само с двама и то защото се оказа, че имаме общи познати.
Не забравяй, че говорим за мъж  Peace
Жените (повечето де) имат нужда от чиста доза флирт и това им е напълно достатъчно. Мъжете не се задоволяват само с това.
Ние жените обичаме да говорим, да разказваме, да споделяме. Имаме нужда от разговори. Докато при мъжете не е така. Един мъж можеш да го заинтригуваш с интелект и с възможностите си за комуникация на различни теми, но вниманието му ще задържиш до тогава, докато разбере че няма шанс за нещо повече.
Проблема на тук пишещите е че разсъждават от своя гледна точка, а не трябва. Говорим за мъж все пак. Двама мъже ви казаха вече, че виртуалния флирт не е толкова безобиден. Колко още примери ви трябват?

Нагледен пример има в темата  "Как да го спечеля за приятел". Една девойка търси приятелство, защото и е скучен брака и е силно огорчена, че мъжа с който е чатила е решил, че не могат да бъдат приятели, защото човека вероятно на друго се е надявал.

# 106
  • Бургас
Виртуалните флиртове са контролната лампа,че следват реални проблеми....
Много си права, в повечето случаи така става... при хора, за които това не е начин на живот, а нещо единично като случай, в което влагат реални емоции.

# 107
Досега търсих, но не можах да намеря темата. Една жена се оплакваше, че мъжът и флиртува с други момичета в Интернет, а от това страда сексуалния им живот. Май темата се казваше "виртуална изневяра". Така, че дали го прави мъж или жена, според мен не може да няма последствия и то негативни.

# 108
  • София
Виртуалният флирт не е изневяра. Впрочем и реалният флирт не е изневяра. Флиртуването е част от общуването. И за много хора е съвсем невинно. Включително има хора, които обичат да флиртуват, но не биха изневерили на практика. Не разбирам какво се превземате толкова. Няма нищо по-нормално от това да размениш няколко шеги и да кокетничиш с мъж/жена, които са ти симпатични  Peace

# 109
Ми ще се включа и аз,  така сеира ще е пълен!

# 110
  • София
Виртуалният флирт не е изневяра. Впрочем и реалният флирт не е изневяра. Флиртуването е част от общуването. И за много хора е съвсем невинно. Включително има хора, които обичат да флиртуват, но не биха изневерили на практика. Не разбирам какво се превземате толкова. Няма нищо по-нормално от това да размениш няколко шеги и да кокетничиш с мъж/жена, които са ти симпатични  Peace
Peace

# 111
Виртуалният флирт не е изневяра. Впрочем и реалният флирт не е изневяра. Флиртуването е част от общуването. И за много хора е съвсем невинно. Включително има хора, които обичат да флиртуват, но не биха изневерили на практика. Не разбирам какво се превземате толкова. Няма нищо по-нормално от това да размениш няколко шеги и да кокетничиш с мъж/жена, които са ти симпатични  Peace
Peace

Бих допълнила,че при някои това е начин на общуване. Peace
Ми ще се включа и аз,  така сеира ще е пълен!
  Joy Whistling

# 112
  • Sofia
Виртуалният флирт не е изневяра. Впрочем и реалният флирт не е изневяра. Флиртуването е част от общуването. И за много хора е съвсем невинно. Включително има хора, които обичат да флиртуват, но не биха изневерили на практика. Не разбирам какво се превземате толкова. Няма нищо по-нормално от това да размениш няколко шеги и да кокетничиш с мъж/жена, които са ти симпатични  Peace
Като строга дефиниция е така. Има едно голямо обаче.

Първо: имаш мотивация да го правиш, поради липса или нужда от флирт. Т.е. нещо ти липсва в живота, независимо дали си го признаваш или не.

Второ: правиш първата стъпка, към нещо което може да приключи зле. Ако общуваш с някого има шанс да го харесаш, респективно да се влюбиш. Не сме машини, че да можем да се предпазим от това. Не знаеш от другата страна на колко изкустен майстор ще попаднеш. Т.е. тази стъпка е един вид провокация към самият себе си, все едно да дадеш столче и въже на самоубиец и да чакаш той да се пребори с желанието си.

Трето: "влизай в играта" - от другата страна стоят хора, по някога по-свестни и коректни спрямо тези които имаш шанс да познаваш "на живо". И макар казано на шега, никога не съм одобрявал злоупотребата с чувства! После хиляди теми защо тоя бил такъв, онази била таква. С такова отношение към хората няма как и мъжете и жените да не се озлобяват един друг, което след това се прехвърля и в "реалният" живот. Просто всичко което изживяваме, включително онлайн чатовете е реален живот.

# 113

Виртуалният флирт няма нищо общо с реалния. В мрежата задръжките са паднали още преди да си пристъпил към общуване. Разстоянията са скъсени максимално, а с виртуален непознат се общува по-откровено отколкото с дългогодишен приятел. По-откровено отколкото със съпруг, а често дори се споделят неща които се страхуваме да признаем и на себе си.  В нета има различни видове отношения- от продължителни приятелства без особени интимности, и до мигновенен виртуален секс още преди да си му разбрал името.
Но каквото и да е, то не е безобидно. Дори приятелството се крепи на интимно откровенничане без задръжки. При всички положения, виртуалния флирт е начин за бягство от семейството, където явно много неща куцат.

И да, абсолютно съм съгласна с юлиян, никой не е застрахован от виртуално влюбване, а то се случва също както и в живота- понякога и от първи чат. Wink

Последна редакция: нд, 01 авг 2010, 17:17 от Delusion

# 114

Виртуалният флирт няма нищо общо с реалния. В мрежата задръжките са паднали още преди да си пристъпил към общуване. Разстоянията са скъсени максимално, а с виртуален непознат се общува по-откровено отколкото с дългогодишен приятел. По-откровено отколкото със съпруг, а често дори се споделят неща които се страхуваме да признаем и на себе си.  В нета има различни видове отношения- от продължителни приятелства без особени интимности, и до мигновенен виртуален секс още преди да си му разбрал името.
Но каквото и да е, то не е безобидно. Дори приятелството се крепи на интимно откровенничане без задръжки.
Уникално точно !

# 115
Абсолютно съм съгласна с последните постове, само дето не приемам термина "виртуално влюбване". По-точно би било да се каже "влюбване във виртуален партньор". Иначе реакциите ни при такова влюбване са си напълно реални - получава се сърцебиене, пеперуди в гърдите, трескаво очакване на новини от виртуалния партньор и чувството на липса и празнота когато го няма - терзания като при реалното влюбване. И тялото ни реагира както при всички влюбени - отделя бясно количество хормони. Иначе ако беше само виртуално, би трабвало да изчезне с изключването на монитора - но не изчезва.

# 116
Иначе ако беше само виртуално, би трабвало да изчезне с изключването на монитора - но не изчезва.
Уви! Истинско е!
Ново,различно,интересно,вълнуващо,забавно.. и в повечето случаи трае не повече от месец  Confused  Peace

# 117
Иначе ако беше само виртуално, би трабвало да изчезне с изключването на монитора - но не изчезва.
Уви! Истинско е!
Ново,различно,интересно,вълнуващо,забавно.. и в повечето случаи трае не повече от месец  Confused  Peace

Месец?  Laughing Това ме разсмя. По себе си ли съдиш? Понякога трае с години а нищо чудно и цял живот.

Това чела ли си? Препоръчвам го за невярващи.

http://kafene.bg/index.php?p=article&aid=5147
http://ac-vtu.com/home.php?type=news&cattype=2&topic=111&cat=8

Има и филм по романа за по-мързеливи, но филмът не предава и милионна част от философията на романа.

# 118

Не мислиш ли, че е крайно? Това може да го насърчи да се прикрива по-добре.
Вече почваш да мислиш като мен. Whistling Peace
и двете сте прави  Hug , но има и още нещо - ами ако той си мисли "щом с малкото ми се размина, дали да не пробвам и нещо друго..." - е тогава вече става мазало  Thinking

# 119

Месец?  Laughing Това ме разсмя. По себе си ли съдиш? Понякога трае с години а нищо чудно и цял живот.

Разбира се,че съдя по себе си,не мога да говоря от името на другите хора.
Понякога трае седмици или месец,понякога месеци или години,при всеки различно.
Не всяка виртуална авантюра завършва с дългогодишна любов. Wink

Ще погледна линка,благодаря! Peace

Общи условия

Активация на акаунт