ФДТ и база за грим и Перфектен тен - 10

• 82 065
  • 730
  •   1
Отговори
# 660
Здравейте! Simple Smile
С интерес прочетох цялата тема и ми е безкрайно интересно и полезно.
Имам питане и аз - предимно въпросите са за комбинирана, суха или мазна кожа, моята обаче освен, че е суха е и много чувствителна, от най-малкото се зачервява, изпръхва, боли ме. До скоро не съм ползвала ФДТ или пудра, с изключение на зачервяването понякога несъм имала други проблеми. От известно време обаче ми излизат пъпки по челото, които отдавам на някакъв хормонален дисбаланс и не знам какво да предприема. Скоро си взех ФДТ-а на Avene и съм горе-долу доволна, но ми се иска да пробвам и други неща. Според консултантката в аптеката трябва да ползвам само медицинска козметика.
Та въпросът ми е какъв ФДТ бихте ми препоръчали за суха, много чувствителна кожа, с леки проблеми?
Благодаря предварително!  bouquet

# 661
  • в 1001-та нощ
отн.: метеоритите на GUERLAIN - как се нанасят? и това, че топченцата са с различни цветове - означава ли, че са различни?

предполагам, че ще е най-добре да отида до някой магазин да питам, но все пак  Hug Praynig Rolling Eyes Embarassed

# 662
с четка /има и специална герленска четка за тях, но може и обикновена хубава/ или с пухчето в кутията
с пухчето се напластява повече отколкото с четката
различните цветове не оцветяват лицето, просто имат различни функции и коригират различни несъвършенства - питаш за неутралния цвят /преди беше 'митик'/, нали? не се притеснявай от зелените и лилавите топчета  Grinning

# 663
Момичета, чета ви с удоволствие. Търсих с търсачката, но не намирам затова питам знаете ли кои ФДТ са без парабени, понеже слагам ежедневно? Освен Виши, Авен / за които не съм на 100% сигурна че са/, препоръчайте други ако се сещате, но да не са твърде скъпи?

# 664
Буржоа пускат два нови фон-дьо-тена от серията Healthy Mix през  януари.  Да се надяваме, че и до нашите ширини ще стигнат Simple Smile
http://maquilab.blogspot.com/2010/12/bourjois-healthy-mix-gel-and-powder.html

# 665
Моля, за отзиви за този фдт-покривност дълготрайност,съобразност към тип кожа:
http://beautyshop.bg/productv/1930/deborah-anti-eydzh-fon-dyo-ten-.html

# 666
Буржоа пускат два нови фон-дьо-тена от серията Healthy Mix през  януари.  Да се надяваме, че и до нашите ширини ще стигнат Simple Smile

Супер, само дано тоя път да вкарат и най-светлите тонове за продажба  Praynig

# 667
  • София
  Party Супер, голям фен съм на предните два.  Heart Eyes

# 668
  • София
Какво мислите за фдт на Манхатън? Ето този е нов
http://www.google.bg/imgres?imgurl=http://www.remedium.bg/catalo … p;tx=52&ty=80

има и един в черна тубичка, името беше нещо мат... но не се сещам и не мога да го намеря съответно  newsm78

# 669
Моята кожа е суха и чувствителна и ползвам на Дермакол Pure Gold. Не си мажа абаче цялото лице, а слагам на едно-две места. Не си личи изобщо.
Метеоритите дали са подходящи за суха и чувствителна кожа?

# 670
Здравейте! Simple Smile
С интерес прочетох цялата тема и ми е безкрайно интересно и полезно.
Имам питане и аз - предимно въпросите са за комбинирана, суха или мазна кожа, моята обаче освен, че е суха е и много чувствителна, от най-малкото се зачервява, изпръхва, боли ме. До скоро не съм ползвала ФДТ или пудра, с изключение на зачервяването понякога несъм имала други проблеми. От известно време обаче ми излизат пъпки по челото, които отдавам на някакъв хормонален дисбаланс и не знам какво да предприема. Скоро си взех ФДТ-а на Avene и съм горе-долу доволна, но ми се иска да пробвам и други неща. Според консултантката в аптеката трябва да ползвам само медицинска козметика.
Та въпросът ми е какъв ФДТ бихте ми препоръчали за суха, много чувствителна кожа, с леки проблеми?
Благодаря предварително!  bouquet

Няма такова понятие като медицинска козметика, това е просто козметика, която се продава в аптеките по неизвестни за мен причини и която фармацевтите така са си я кръстили в България, такова разграничение никъде другаде по света не съм срещала Grinning
Като за начало, хормонални изследвания за да лекуваш проблема. След това, овлажняващ крем който ти понася  на лицето и облекчава сухотата. Ако вече си намерила такъв, чудесно. Ако не, мога да препоръчам да пробваш, ако не си де, Eudermol ако не се лъжа е марката, мисля, че са български, намират се в повечето аптеки, сестра ми има подобна на твоята кожа и ги харесва повече от други хипоалергенни марки като Еucerin  например. Също може да пробваш овлажняващи базови масла, като арган, ший/карите, жожоба...За прикриване на недостатъците, при толкова чувствителна кожа течен ФДТ обикновено не е добър избор. Тези, който се продават в аптеките  имат същия състав като тези от козметичните магазини, не им се връзвай на консултантките Grinning. Пробвай с минерален грим, той е точно за този тип кожа. Имаше цяла тема за минерален грим, изрови я с търсачката за конкретни препоръки.

# 671

a.l.e.n.a,със закъснение ти благодаря за отговора,но този крем е за над 50 годишна възраст и определено не е за мен.

Искам за помоля отново,ако някой знае хубав и матиращ тонален крем да сподели!

# 672
Момичета, да ви попитам откъде си купувате козметика на Лумене, по специално базата матиращата? И още един въпрос, коя друга база бихте ми препоръчали за склонна към омазняване кожа. ФДТ ми е на Клиник Анти блемиша. Предварително мерси!

Последна редакция: чт, 23 дек 2010, 11:42 от minana

# 673
  • София
Аз лично, от подлеза на Плиска.  Peace Има Лумене и в Драка.  Peace Тази база е страхотна, но се чудя с Анти Блемиша, трябва ли ти база?  Thinking

# 674
Ами само с крема отдолу не успях да го разнеса добре и на носа ми стои малко като на петна, та затова си мислех, че ми трябва  Thinking

Общи условия

Активация на акаунт