ФДТ и база за грим и Перфектен тен - 10

• 82 241
  • 730
  •   1
Отговори
# 255
  • София
Lindt, има логика в това, което казваш. Лицето ми без фон дьо тен изглежда много по-свежо. Само искам да изравня сенките в Т-зоната, които со от порите. Ти можеш ли да препоръчаш някой продукт? И мислиш ли, че с пудра вместо фон дьо тен ще е по-добре?

# 256
От години ползвам само тониран крем и съм супер доволна. Кожата ми от много суха, вече е комбинирана (сухи бузи, леко омазнена в т-зоната).
В момента ползвам този: http://www.beaute-test.com/teint_creme_confort_-_couleurs_nature_yves_rocher.php Реших да го избера (фон дьо тен, не тониран), тъй като идват сухи и студени месеци. Доволна съм, кожата ми е подхранена и не лъсвам дори след 8 часа.  Peace

# 257
  • София
Момичета, препоръчайте ми фон дьо тен за зимата и на мен  Simple Smile Кожата ми е смесена, искам нещо средно покриващо и по възможност по-незабележимо, ползвах Парюр Есктрийм, добра ми е покривността наистина, но 2ката ми е малко тъмен за зимата, доста се забелязва за съжаление и т.н. Цената няма значение, благодаря ви   bouquet

# 258
  • София
Lindt, има логика в това, което казваш. Лицето ми без фон дьо тен изглежда много по-свежо. Само искам да изравня сенките в Т-зоната, които со от порите. Ти можеш ли да препоръчаш някой продукт? И мислиш ли, че с пудра вместо фон дьо тен ще е по-добре?

Най-общо можеш да се насочиш към флуидните фон дьо тени, които са ойл фрии, но са хидратиращи. Тоест да намят маслен компонент (каквито имат тези за суха кожа и обикновенно са кремообразни) но да са хидратиращи. Като завършек да нямат "пудрен ефект" точно защото този пудрен ефек се дължи на по-големия процент пудра в тях (талк...и разни подсушаващи вещества).
Сещам се например за Кларинс
http://es.clarins.com/webapp/wcs/stores/servlet/beauty-products_ … 24094_10385_10383
този е със средна покривност, не е мазен но няма и изсушаващ ефект, .леко озарявда, но не се забелязват блестящи частици, които обикновенно правят порите да изглеждат по-големи, завършека му не е нито твърде матов, нито твърде блестящ (лъскав). Не е кой знае колко траен, но поне с времето просто поизчезва от лицето, без да се разтича, събира по гънки и така нататък.

Обаче задължително от тестер.
Защото много продукти и пари се хвърлят докато човек открие това което му върши работа.

Последна редакция: чт, 21 окт 2010, 10:39 от Lindt

# 259
Момичета, от два дни използвам новия фон-дьо-тен на Ейвън - Калминг Ефектс Скин Ривайвал, и мога да кажа, че е страхотен заместител на Виши Аератен(и е далеч по-евтин)! С много лека и мека консистенция е, не се напластява грозно, и което е най-хубавото - прикрива червенина доста успешно, дори и белегчетата от стари пъпки, а да не говорим за ефекта върху зачервяванията от студ... Скоро ще публикувам по-пълна информация на блога ми. Дотогава трябва да се снабдя с голяма опаковка, че сега използвам една мострена тубичка. А, и да не забравя финиша - кадифен, леко матиращ, абе супер Simple Smile

# 260
Някой ползвал ли е Maybelline Affinitone? Вярно ли е, първите три номера - 16, 17, и 18 са розовеникави, а останалите три жълтеникави? Така ми каза една консултантка.
Преди малко взех номер 24 от жълтеникавата гама, нямаше много светлина в магазина, дано утре не съжалявам. Като погледнах цветовете в интернет, обаче, никой не ми се стори розовеникав, и не знам дали съм се излъгала с цвета. Някой може ли да внесе яснота по въпроса?

# 261
Днес пробвах новия фон дьо тен на Герлен и искам да ви кажа,  че е много по-добър от Парур и Аква Heart Eyes  И на мен в началото Парур много ми харесваше,  но от известно време насам лицето ми лъсва 2-3ч след нанасянето му,  а кожата ми не е мазна в никакъв случай!
Вчера си изпросих мостричка на новия (не му знам името) на Герлен от Дъглас и от много рано сутринта съм до сега съм с него- не лъщи изобщо! Ще видя следващите дни как ще е и ако съм все така доволна- отивам да го взема Mr. Green
Много исках да пробвам Anti Blemish на Clinique,  но консултантката в Дъглас ми каза,  че на фон дьо тените на Клиник не се произвеждат мострички.  Close За малко да й повярвам ooooh!
Между другото,  купих си  серума за пори на Сефора и много ми харесва. Първият път малко ми изсуши лицето,  но сега ми е екстра! Всяка вечер го ползвам,  заедно със стикчето за очи,  което ми идва малко сухо и още не мога да свикна с него.

# 262
  • София
Аз започвам да се усъмнявам, че Герлен правят поредната търговска шашма - прецакват Парюра, за да продават Lingery de peu. Няма стари отзиви, че ПАрюр екстрийм лъщи, а откакто пуснаха новия, из нета се запоявяваха недоволни от Парюр... Няма да си купя нищо на Герлен повече  Crossing Arms
Сега съм си сложила Теинт ресист на Ив сен лоран. Средно покривен е с възможност за наслояване. Сатенено матов ефект, т.е. не пудрен, но не и лъскав, с фини пигменти. Изборът на цветове е малък за жалост. Пробвам в момента номер 4, който е точно като цвета на деколтето и врата ми, но някак бледо жълта ми се струва, че ме прави. За лъсване ще дам отзиви утре, сега е твърде рано да се каже.
Между другото , купих си новата бронзираща пудра на Иса дора (без блестящи частици, за матов завършек) и съм много доволна. Кутията е огромна и с огромно огледало. Ползвам пудрата за дефиниране чертите на лицето.
Lindр аз съм пробвала 2 фон дьо тена на Кларинс - матиращия - не лъсвах, но много ми изсушаваше и ми станаха бръчици; и новия с 14-часова трайност, на който сбърках цвета, но бих казала, че никак не е лош. Малко тежък го чувствах на лицето си обаче.

# 263
  • Бургас
Много съм доволна от този ФДТ на Лумене Дълготраен фон дьо тен с арктически аметист за комбинирана и мазна кожа
Lumene Double Stay с минерали http://www.olcombg.com/lumene/catalog/makeup/face/17.php . Със средна покривност не е прекалено пудрен стои много естествено и съм влюбена в него, не лъсвам с пудра без все ми е добре с него Wink

# 264
Някой ползвал ли е Maybelline Affinitone? Вярно ли е, първите три номера - 16, 17, и 18 са розовеникави, а останалите три жълтеникави? Така ми каза една консултантка.
Преди малко взех номер 24 от жълтеникавата гама, нямаше много светлина в магазина, дано утре не съжалявам. Като погледнах цветовете в интернет, обаче, никой не ми се стори розовеникав, и не знам дали съм се излъгала с цвета. Някой може ли да внесе яснота по въпроса?

Аз ползвам точно номер 24, не жълтее, нито пък розовее.
За моя тип кожа и цвят на лицето е ок, дано и при теб да се окаже правилния избор  Peace

# 265
Днес се мацнах с новия Афинитоун - минералс на Мейбълин, в цвят Айвъри... Доста по-добре е от нормалния афинитоун, но пък ми се струва, че ще има ефект на маска... Отзиви?

# 266
  • Бургас/Пз
Днес се мацнах с новия Афинитоун - минералс на Мейбълин, в цвят Айвъри... Доста по-добре е от нормалния афинитоун, но пък ми се струва, че ще има ефект на маска... Отзиви?

Определено няма ефект на маска, аз взех цвят Sand и съм много приятно изненадана. Покривността е средна и тряйността също. Макар че сега като се пзастуди ми издържа по-дълго време!

# 267
  • в Кошера
Да ми препоръчате ФДТ (среден/висок ценови клас), който да е с лека текстура, но да изравнява добре тена, да е за суха кожа и да няма ефект на маска?
Благодаря!   bouquet

# 268
  • София
Tyra, Vitalumiere на Chanel е много хвален за суха кожа (аз не съм със суха, но ми е правило впечатления в review-тата в нета).

# 269

Определено няма ефект на маска, аз взех цвят Sand и съм много приятно изненадана. Покривността е средна и тряйността също. Макар че сега като се пзастуди ми издържа по-дълго време!
Още събирам смелост, предполагам, че ако ми пуснат в следващия Глемър някоя мостричка, ще мога да реша Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт