Септемврийчето с пълни шепи загребва слънчеви лъчи!

• 71 238
  • 423
  •   1
Отговори
# 135
  • София
Ева, много деца ходят на пръсти в началото, включително и моето беше така, та баба ми се беше притеснила, че на 9 месеца не е проходила, а стъпва на пръсти хаха. Казвам, бабо, ти си забравила кога прохождат децата.
Снимки Ави е качила във ФБ предостатъчно, направо една екскурзия си направих. Grinning

Днес като че ли и сняг прехвърча, айде малко остана до края на седмицата.
Учителката ми се оплака, че не си подреждала играчките, та вчера обяснявах, че се подрежда след игра. Инатът при нас е в пълна сила пак, всичко е не, и сама всичко да си прави. Което означава часове за всяко действие, ако имаш време да си чакаш. Но пък иначе как ще свикне детето само да се оправя.
Сутринта мъжа ми си сецна кръста докато я набутваше в колата, дано не е сериозно. Трябва да се внимава вече, тя е 20 кила.

Лек ден на всички   bouquet

# 136
  • Пловдив
Добро съботно утро! Благодаря на всички за хубавите пожелания! Hug
Обожавам съботното утро и чувството,че имаш 2 дни пред себи си за почивка и забавления.
Новата ми (вече не толкова нова)работа е много натоварена и изцеждаща на макс,  но ми е интересна и оценявам подобаващо уикендите. Rolling Eyes

bazel , браво на принцесата. Големички сте вие, а Додо от 1 година насам си е такава клюща - последно беше 16,5кг - 17кг.
Иначе от лятото насам се облича (не винаги разбира се) сам, затруднява се само с блузите. Сутрин разбира се ние го обличаме,защото трябва да го чакаме около 30-40мин. Mr. Green
Eva78, няма да се предаваш! Само предполагам колко ти е трудно с 2-те принцеси, а и в този сезон, когато трябва да се стои повече вкъщи е меко казано досадно. Споделяй с нас и ще ти олекне! Hug
cvetiberova, добре завърнала се!
Марлела, така ми беше домъчняло за вас, колега!!! Hug Laughing Мими е колкото Додо (който си е малко дребничък за момче) и със манекенски мерки! Страхотно ви звучи програмата за разнообразяване, не скучаете, а за времето и аз завиждам защото тук си е истински зимен студ! Разписвай се по-честичко, че ми липсват разказите, снимките и сериалите ти... Mr. Green Laughing Flutter

Приятен уикенд на всички!

# 137
  • София
Привет в събота вечер!

Мъжът ми се готви за хелоуинско парти с колеги, ще бъде М. Джексън Laughing
Аз пък съм си спретнала женско парти у дома. Laughing

Марлелка, много ваксини, много нещо. А и това за секса...ние знаем вече откъде излизат бебетата, но откъде идват...май не е ясно. И на мен ми липсват твойте постове.

# 138
Ех, момичета, много сте мили!  Hug

Не пиша толкова често, защото няма кой знае какви интересности около нас. Дребното продължава да е болно. Не точно болно, защото е пълно с енергия, храни се с добър апетит, обаче всеки ден с нещо различно - ако единия ден тече носа, на следващия ще кашля без хрема, на третия - очите ще му текат и ще му мирише устата... Апропо, Вени, ти ли разказваше за течение на Иги и такива случки на миришеща уста? Сподели отново моля те! Мими от няколко дни е и със секрети (тип сополи) от очите, две сутрини се събуждаше с писъци, че не може да си отвори очите, залепнали. Чистя, бърша, издухвам нос, едни кръгове около очите е направила... И едно течение се появи на гащите, май не я дразни, но си го има. Водих я в петък пак на лекар, рекох на педиатърката, че това не може да е алергия, тя я прегледа, според нея има възпаление някакво в носа, ушите са чисти, гърдите и те, гърлото също и изписа антибиотик, антибиотични капки за очите и Нистатин за зачервените интимни части. Не можахме да дадем урина за изследване, че ... "ми не ми се пишка".  Аз естествено още не съм взела нищо, защото все ми се иска да се оправи от само себе си. Давам мед с лук, Ескимо и чистя нослето до безобразие със Стеримар. А, и Еуфорбиум пръскам (хомеопатия), но не виждам ефект. Обаче е нещо твърде упорито, у дома всички кашляме повече от месец, аз преди три дни си загубих и гласа. Та какво да ви разказвам...

bazel, за ваксините да кажа, че искаха още три да бият - варицела, другите шарки и противогрипната, но казах "сЪпрете се малко". Не знам кога ще оздравее за другите. (противогрипна няма да слагаме въобще). И другите ги сложиха когато беше започнала да покашля, лекарката каза: "Според мен тя може да понесе всичките, пък и нали няма температура". Но тук са така - бият по 5-6 наведнъж без да им мигне окото.
И аз имах днес у дома импровизирано женско парти - две жени с три момиченца (Мими беше най-голямата). Твоето предполагам е доста по-интересно. Simple Smile
За това от къде се появяват бебетата съм давала всеки път откъслечни обяснения и според мен я обърках повече, отколкото да й стана ясно. И не много сериозни са обясненията ми.  Blush

Моето съкровище пък (понеже майка му държи да го направи самостоятелен човек от 2-годишно) иска за всичко да му помагам. Не че не може, ама "искам ти да ме облечеш/да ми измиеш зъбите/да ми обуеш чорапите/да ме избършеш след пишкане (това щото после се бави да си мие ръцете, а играта ще избяга)...", т.е. мисля си, че иска просто внимание, та затова ако може аз да свърша всичко. Чудесно се справя с много неща, но само когато тя реши. Прибирането на играчките е най-страшно. Никак не е подредена, на кой се е метнала.  newsm78  Mr. Green

В четвъртък водихме Мими на първия й science музей. Тя уж момиче, пък има голям интерес към динозаври. Разгледахме скелети, много минерали и камъни, проми си сама малко полускъпоценни камъчета и си изрови сама разни вкаменелости. В Планетариума гледахме нощното небе, обясняваха разни легенди за съзвездията, но на нея май не ѝ беше много интересно или по-скоро не ѝ беше много ясно какви са тези измислени фигури, ама как така хората са си представяли разни неща в небето, а вече явно е време да купим глобус, че планетите нещо ги гледаше съмнително.  hahaha

А днес имахме Хелоуински партита, аз се уморих, а тя не. Още ни чакат утре, че и в понеделник.

Прегръдки от нас!  Hug

Последна редакция: пн, 01 ное 2010, 22:47 от Марлела

# 139
  • София
Марлелка, пчеличката е много сладка, и Вики я хареса Grinning Пак пораснало това Мими, всеки път като видя снимка, все по-голяма ми изглежда.
Много неприятна серия сте заформили с тези болести. И ние като ги почнем така, но с мъжа ми оздравяхме, сега Вики е с хрема.
Не знам дали е добре, но тук няколко години имаме почивка от ваксини. Мисля, чак в първи клас е следващата.
Ние снощи си попяхме малко караоке, имаме си у дома няколко диска, 2 микрофона. АББА ми е любима и лесна за пеене. А днес като никога спахме до късно. Мисля да се разходя до някой мол да си купя дънки. Уж много има, а като тръгнеш да търсиш...аз си искам и точна дължина 32, а те повечето 34 продават. И като вземат да ме убеждават, че не, нямало други дължини, не се правели ooooh!

Сега ставам да мисля нещо за закуска. Изчерпана съм откъм идеи.

# 140
  • Бургас
Здравейте, как мина Хелоуин за тези ,които празнуват  Simple Smile
На мен нещо ми е далечно, но ми е интересно да гледам снимки и да слушам весели коментари  Wink

В събота имаше интересно парти за Хелоуин, но не след дълго мислене решихме да отидем на салса парти, нещо сме се зарибили и двамата с мъжът ми. Имаме приятели, които са страхотни салса танцьори и все ни карат да ходим и ето, че дошъл и нашият момент. Аз се пробвах на някои стъпки, но мъжът ми много го е срам да танцува, въпреки голямото му желание  Simple Smile

Марлела, моите и двамата са с таква симптоми, ту едно ту друго. Ей сега през уикенда първо Мария, после Ники , ми хванаха конюнктивит - с червени , възпалени очи и гурели. Мия ги постоянно с отвара от лайка и за около един ден мина големият зор. Иначе си влачат и разни сополи по малко и прикашлят, но нищо сериозно.
bazel - и аз си търся дружка за покупка , точно дънки си търся и разни дрехи за попълване на гардероба. Винаги се налага да си подкъсявам панталоните, какво да правя, като не съм расла  Joy
steli-ssd  а мъжът ми все ми обяснява как чака да свършат уикендите, за да си почине на работа  hahaha

# 141
Алфира, може да дойдем в събота на Хензел и Гретел. В 10:30 или в 12 ще ходите?

Сега виждам Simple SmileХодихме от 10.30ч На големия много му хареса, но смените на декора с изнервиха - ех... технонация Wink
Предсставлението е с кукли изцяло .

Честит празник на БУДИТЕЛИТЕ!!! дАНО ДЕЦАТА НИ ДА ИМАТ МОТИВАЦИЯ ЗА БУДНИ ДЕЛА!!!
Ние се радваме на балкана и слънцето още, но като цяло си ходим на детска градина и много сме доволни от плуването.
Вчера правихме есенно пано с мъх листа лишеи шипки, дървесни гъби и.есенни дъбови листаааа Grinning. Ще го носим в  градината за приложните изкуства.
Тази година относно английския не се поддаваме на никакво споделяне за това какво учат и какво пеят,  го хващам сам да пее и говори, но като питам-отказ Rolling Eyes е каквотое е Rolling Eyes
Маги как е бебски?Ритка ли?
Ави В БГ понася ли ви вече след Франсе? LaughingСнимките на живо можем да обменим.Да речем на трети? или четвърти?
Ири, как са дребчовците? Моите се посдърпват но и игаят.
Амаретка, как си с разбойниците?Слушат ли?
Аааа да споделя малките с новия ТВ и ДВД са дече изцяло в стаята си и се занимават Flutter Flutter охххх дойде и това време Flutter Heart Eyes
Правят ни спагети - нудълс и отивам да нагледам съпричастно готвача си  Wink, а и малкия ме вика.
Хубава вечер!!!!Хубабва седмица!!!

# 142
 Честит празник!
 Все се каня да пиша и все не стигам до тук! Алфирка, кой да слуша?! Разбойниците - правилно! И моите си играят заедно, но и често се чуват викове! Тия дни малкия си е в къщи  и не е свикнал да вижда баща си да излиза от къщи. Такива драми и ревове след него, тази вечер даже скъса едни листи, питам: "Е, като ги скъса, баща ти върна ли се от работа!" Батко му пък в 20.00ч се сети, че има да преписва текст от интернет. Можело и да се принтира, който имал принтер... Направо ме побъркват.
 Алина, браво на вас, важно е желанието, ще претръпне мъжа ти!
 Базел, аз не искам нови дънки, все се надявам да отслабна още малко, обаче май често правя сладичко и май няма да е скоро!
 Марлелка, наистина е много сладка Мими.
 Стели, Миш сега е 17кг.
 Ева, браво за английския, моя няма да ходи, той с българския е зле още.
 cvetiberova, честито гадже!
 Ави, Меги чудесни пътешествия! Меги, цунки на тумбачето!
 Витамини давам (Vigora kids- желирани бонбони), не че пропуснахме антибиотика! В четвъртък ме извикаха да си го взема с болки в корема, 2 дни беше с Т, но бързо се оправи! Да приключим с антибиотика и пак на градина.
 Успешна седмица на всички!  Heart Eyes

# 143
Добър  вечер момичета !

Amaretka  Simple Smile въоръжи се с търпение , когато сме всички в къщи ,което все по често се случва , още като си отворя очите сутрин си казвам  " дано този ден поне да започне спокойно " ,но не винаги се получава де  Grinning А от витамините доволна ли си ? Питам ,защото вече всякакви пробвах ,та сега взех ескимо сиропчето .
Алфира  това с тв и двд- то се убедих много отдавна ,че е идеално за да се сдобиеш с малко спокойствие  Wink ,сега в къщи голяма мания е бейби тв .
Алина това със салса партито е супер,чак на мен ми се приходи  Laughing  давайте все така !  Hug
bazel   браво на вас !Човек трябва да се разтоварва по някакъв начин .Ние в къщи с мъжа ми като се разпеем и Габи си запушва ушите  Joy ,не че ние пеем лошо  Crossing Arms ,просто детето не ни оценява достатъчно добре  Naughty
Марлела и Габи от време на време ме кара аз да я обличам ,защото вижда че обличам Дона и иска и на нея да и помогна ,но се справя отлично и съвсем сама .
steli-ssd     Hug  благодаря !
Отивам да направя салатката , че чавенцата са гладнички вече !Спокойна вечер на всички !

# 144
Eх, как липсва многобройната дружина Wink
Повя южняка и ентусиазма и отмина.
Отраснаха ни дребчовците малки
и ние вечно ще сме майки...

Как сте?
Какво сте намислили?
Хубави дни Simple Smile!!!

# 145
Момичета пожелавам ви хубави почивни дни !   bouquet

# 146
  • Бургас
Алфи, страхотно поетично настроение те е обхванало  Hug

Покрай нас нищо ново, децата слушат /когато решат/, излизаме, възползваме се от хубавото време...
Приятни почивни дни, идеално време за пикник  Simple Smile

# 147
  • Пловдив
Хееййй, къде сте се изпокрили всички....Темичката опустя!
Дойде време за коледните празници и аз започвам със списъците с подаръци.....Дайте идеи за следките ни септемврийчета... Rolling Eyes Grinning

# 148
  • София
Стели, опустя, защото всички се прехвърлиха във ФБ.  Sunglasses

Иначе ние сме лесни- голяма ходеща кукла е поръчката на Дядо Коледа, тази година не съм в чуденка. Додо не си ли е поръчал нещо?
Ей, големи пролеми с това заспиване. Снощи 2 часа се въртя в леглото. Така е от известно време. Тя по принцип си мрази да спи, ама напоследък, може би защото спи в градината за половин час и няма изтощаване. Ще изпусне нещо от живота, ако вземе да затвори очи и да подремне.

# 149
Ей, големи пролеми с това заспиване. Снощи 2 часа се въртя в леглото. Така е от известно време. Тя по принцип си мрази да спи, ама напоследък, може би защото спи в градината за половин час и няма изтощаване. Ще изпусне нещо от живота, ако вземе да затвори очи и да подремне.

Joy От сега е перпетуум мобиле, като порасне не ми се мисли, Дани.

Темата може и да опустя, ама аз ще пиша в нея пък. Вие си стойте във ФБ. Не можах да свикна с него аз. Кой мръднал, кого сръчкали, кой се прозял, ай стига, много ми е клюкарско.

Да ви кажа, мойта Игличонка ще ме умори вече. Crazy Записах я първоначално на народни танци и английски в ДГ. После, не щеш ли госпожата ми каза: "Иги плаче и иска на модерни танци - пуснахме я, похвалиха я, че е добра, моля запишете детето да не плаче отстрани". Добрееее. Мина време, тя по едно време не искаше на никакви танци да ходи, но й мина. И вчера: "Иги плаче, иска да ходи на йога, пуснахме я. Моля пуснете молба и за йога, да не гледа детето отстрани, има интерес." Брех! Записах я и на йога. От заниманията само каратето остана.
Ми и на него ли да я запиша ако вземе да реве и да иска?  newsm78  Shocked
баща й казва - записвай на всичко, да ходи детето, да се мори, да събира впечатления. Ми то не остана време кога да стои в групата.
То бива активност, ама малко не прекаляваме ли?

Общи условия

Активация на акаунт