Септемврийчето с пълни шепи загребва слънчеви лъчи!

• 71 256
  • 423
  •   1
Отговори
# 210
Меги, честит ти втори син. Да бъде здрав и усмихнат (което е сигурно с такава слънчева майка).  bouquet

Фибс, честито момченце и на теб.  Много весели игри с кака му Йоанка му пожелавам.  bouquet

Стели, пиши, пиши, че иначе ни умря хубавата тема. Hug

# 211
Ей, бебешки новини! Отново да пожелая на Меги и Фиби малките им юнаци да бъдат здрави и щастливи!  Hug

Вени, наистина звучи прекрасно зимната ваканция на Иги. При нас имаше снежни дни с достатъчно сняг за снежен човек, та това беше голяма емоция. Къде ти друг път. А след няколко дни деца с чукове го разрушиха, голяма драма изживя това дете, още говори за случката. Sad
Гушки за добро настроение!  Hug

Стели
, оздравяхте ли?

Заради тез сланинки (зимни, летни, всякакви при мен) ходя във фитнес залата ни, не вдигам щанги де, ама има ефект. Да видим на пролет, че и за море вече гледаме за резервация. Дребното се подготвя първомартенски и третомартенски за тържеството в училище. Мъж ми ще го съкращават полека-лека (цялата фирма де), баба ми почина... Хубвите неща - имам страхотна орхидея, приятели ни я подариха, а на мен първата ми мисъл беше "О, ще го уморя това хубаво нещо.", някой ако знае тънкости как да не я съсипя поне до месец, да свирка; накупихме си малко мебели, особено за стаята на Мими, това дете взе да става много самостоятелно - затваря ми вратата под носа вече. Ох, и не знам при вас, ама такъв "пуберитет" я тресе. То не са реплики "Не ми казвай какво да правя", аз кажа "Облечи се, не стой по гащи ", тя каже "не", аз: "Казах да се облечеш", тя: "Аз казах не". Вчера й казвам "Ми като си толкова самостоятелна, аз да си ходя?", а тя: "А, не мога да се къпя сама". Да се смея ли, да плача ли. И една гара-разпределителна се извъди... ти това, аз онова, не, не така, както аз искам. И то не само към мен, към приятелчета също.  ooooh!

Хайде, оплаках се в 6:30 сутринта след като свърших половината задачки за деня, пак вия срещу луната тези дни.

Прегръдки!

# 212
Ааааа мерси, мерси, момичета .... да ви се връща, както се казва! Heart Eyes

steli-ssdHug и аз често се сещам за всички вас. Жалко, че се разтури компанията тука. Пък уж се канихме да пишем, докато го преименуват форума на "бг баба"  Mr. Green

Ами ние за сега сме си в града, но всеки уикенд сме на село.  За щастие новия член на семейството се оказа много сговорчив, което пък от своя страна позволява на нас да не променяме досегашния си начин на живот.  Party Та малкия Калинко има няма 4 месеца, а вече е пропътувал половин България и на ски ходи даже и много хубаво си изкара. Края на март плануваме да отиваме да живеем на село и всички нямаме търпение вече за това. Сега подготвяме почвата (буквално  Wink),  щото много работа ни чака в градината, че малкия юнак лятоска да бъде захранен с отгледани с любов зеленчуци, специално за него.

Марлела - оф, да ти кажа и ние големи дертове берем с Йоана. Снанала е много непослушна. Даже госпожата в градината ми се оплака, че много се била променила и се чудеше дали не е свързано с появата на Калин. Тя обаче изобщо нямаше проблем с него и никога, по никакъв начин не е показала, ревност към него. Напротив - непрекъснато повтаря, колко много се радва, че съм и родила братче, сега да съм и родила и сестричка.  Mr. Green

Тогава се сетих да прочета в книгата на Додсън за "Четиригодишното дете"
ето тук го има http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=119858.15
и с Димитър четем и се смеем. Ама все едно Йоана е описана там. Особено това с рисунките..... и нея като я питаш какво рисува, казва "не знам, още не съм го нарисувала". Или пък за измислените истории, за които казва "Аз не лъжа, просто се шегувам". Та се успокоихме с Димитър и сега по-спокойно приемаме този "скок напред, който води към нов стабилен и положителен етап - петата година" Simple Smile

# 213
 Hug Фиби,Меги от тук честито за сладките ви нови попълнения в семействата ви. Simple Smile  Heart Eyes
Честита баба Марта на всички ви.Здрави,засмени и постигащи желанията си!  Heart Eyes
 Simple Smile сякаш не съм писала тук от векове,малко ми е странно.
Фибс,тази книжка е много интерестна и има много успокояващи неща вътре.Използвала съм доста от похватите за справяне в разни ситуации и бих казала,че абсолютно са ми помогнали.
Ние за сега се справяме добре с тази възръст.Минаваме през всичките описани фази.Лапането на пръстите(до сега не го е имало) Хвалбите.По-грубата игра с връстниците.Провокацията и играта с думи.Измислините истории.Лично аз ги съпреживявам с огромно удоволствие Simple Smile тези моменти на възръстта.Неповторими са.Записвам му най-големите бисери,след години да има на какво да се смеем заедно.Ако е обиден,огорчен и сърдит...винаги казва и говори за това.Например:"Обиден съм...,не малко......,а много съм обиден....защото аз си мислех че ще стане така,а то не се получи!" Simple Smile Иска да е самостоятелен...оставям го.Когато сам поиска помощ...Давам я!Сам си коментира околния свят и понякога сам се слуша.Обича безсмислените думи и римите.(тук му е силата ха ха ха) В моменти ,в който иска да се наложи,се опитва да ми приведе стройни доказателства,защо му е нужно и ако ме убеди е ок.Ако не ,аз обяснявам,защо не може да се получи.Към момента много добре върви разбирателството.Да чукна на дръвце.
Мина и на Арен 5 дневното ски училище.Много съм доволна.За него беше явно удоволствие.
Довечера заминаваме за Гела в Родопите.Ще има кукерски празници в Широка Лъка. Работата ми върви на етапи в двете крайности,което силно ме изтощава...но за сега нямам концепция освен да поживея и видя Simple Smile
Усмивки и весело изкарване на празниците ХХХ

# 214
Ах мили ми приятелки, и на мен ми домъчня за форумчето... аз май все още искам да пиша  бг- баба.. така, че не се отказвам от това, само няма да е толкова начесто.. предвид остаряването хехех
Благодаря на всички за топлите думи и мили пожелания... момента наистина е прекрасен и аз се старя да оценя всеки момент, защото ме прави истински щастлива... да държа това топло, меко и ужаещо вързобче е неповторимо.. искам да имам бебе постоянно.. хехе ама да не пораства ххехехе.. шегувам се - сигурно омръзва ... Мишо е истинско съкровище, много е сладък и аз постоянно го мачкам, целувам и държа в ръцете си ... с риск да го разглезя, много ми е миличък..  Кърмя го доволно, той пък от своя страна добре се научи и е старателно и мощно кърмаче, вече се хвали и с бузи хехе За спане, принципно спи, но все още си се буди на около 3 часа и нощем, което знам, че е напълно нормално за бебе на 2 седмици, но пък маааалко ми тежи, че не спя като хората... но с положителна нагласа се убеждавам, че бързо и на това ще се научи .. малка мишчица- гризака.. ехех
Фиби, искрени поздрави за малкия Калинко, много хубаво име.... жив и здрав да ти е , ще видиш , че като имаш син вече за цял живот ще имаш поне един мъж на твоя стана - винаги.. ! Страшно се развам за вас и за това , че не сте променили начина си на живот покрай бебето, надява се ние да постигнем този ефект... и в тази връзка аз също ще се радвам да се видим в уширен състав на морето и това лято.. , а ако изкараме по- дълго време тази годинаще си спретнем едно гости на вашия двор.. щеш ни нещеш. хехе Сигурна съм, че Ива с удоволствие ще се включи ..
Марлелка, дерзай с фитнеса, знаеш, че съм фен, къде гледате за море е нас или у вас..
Вени, изскачай от дупката мила, не бива така...
Стили, и ние нещо окепазихме зимните приключения като вас, както казваш дали повече работа, дали липса на ски... мисля си , че кекавото здраве на Лаци се дължи и на това.. но това е какво да се прави...
Исках още много да кажа, но последно време често си губя мисълта и от спалнята до кухнята вече съм забравила , за какво съм тръгнала.. така, че Да ми простите ако има нещо хехех.. волно или неволно : ))
Прекрасен ден и.... до скороооо

# 215
  • Пловдив

Честит празник, мили мои виртуални приятелки! Hug

# 216
  • София
Стели, благодаря! Честит 8 март, мили мами! Все си спомням на този ден какви празненства се развихряха и как правехме картички за нашите майки.  bouquet
Сега мъжа ми и Вики изработават страхотни картички всеки път, даже днешната беше 3Д, отваряш и едно цвете се разтваря Laughing

Весел ден!

# 217
  • София
И аз днес бях приятно изненадана от собственоръчно направена картичка. Логопедката в градината го снимала, извадила снимката. Залепили я на розов картон и му държала ръката да я напишат. Въпреки че е като рецидивистче на снимката - разплаках се Rolling Eyes
Честит ви празник, дами Hug

# 218

Честит празник, мили дами!
 Днес и аз получих няколко картички от децата, дори едно излияние от рода, че дори когато се карам, те знаят че ги обичам!
 Базел, много интересна картичка, моите са със сърца.

# 219
Хей маминки!
По повод 8ми март и ние да се разпишем и ви напишем най-вълшебни орисии за най-прекрасни магесници..защото само мамите владеят магията! Честито милички!
Фибинка -  Hug  bouquet за теб и малкото ти попълнение!
Мегинка -   bouquet Hug и за теб и малкото ти мишле!
Момичета,как се позабави скоростта във форумчето,а как се забърза живота..Моето малко момче е на 5 месеца вече, а все едно вчера ви споделих,че ще го имам...
Вярно,че не е лесно..и аз съм като кардиограма - нагоре - надолу..Крепя се Crazy
Опитвам се да се шегувам с неспането...Меги,Максата не пропуска ядене..на по три часа сме още, и даже нощем ме проверява малко по-често тип - мамо,спиш ли?Wink
Поради скапаните ни боледувания държах чушка у дома..и с двамата...еми,както знаете живея не много далеч от 4ти километър и все се питам кога ще заживея не много далеч от нас Simple Smile
Но ако елиминираме тези малки нещица с умората, се чуствам пълноценна мама  Mr. Green и определено си тежа все повече на мястото(това по темата със сланинките  Whistling Whistling
Фибс, и Мия търси внимание със странни похвати..Досега не е била такава..но..опитвам способи разни - дано намеря точния..
Само за пример - въведохме точкова система - червени точки за хубавите дела и послушанието,черни за лошите...и резултата: Мия,хапни моля те обяда си за да ти пиша червена точка; МАмо - пиши направо черна ... #Crazy ooooh!
Някак си ми се иска да имах поне едни 30-35 часа на ден, но няма..
И аз като вас чакам слънце и мечтая море..Ако правите някои интересни морски на линия сме - татко ни няма много време и ще си организираме и самостоятелна програма Wink дано съм укротила опърничавите Simple Smile
По-здрави от нас и айде скоро по парковете,а там лесно ще ме познаете -  Crazy

# 220
  • Бургас
Хайде и аз да се разпиша тогава  Hug
Чудесни бебешки новини, много се умилявам да чета за малки цокащи бебчовци, много са сладки  babyuu
Меги, и аз се хващам да си мисля, че искам малко бебе да го гушкам постоянно, но после разбира  се , като погледна наоколо лудницата и чуя писъците на двамцата, бързо ми минава  Laughing
bonne_esperance най - гадно е с болестите, особено зимата, много се скапва настроението.
Доника дано имаш все повече поводи да се разплакваш от радост  Peace
Ой, като разправяте колко своенравни и непослушни са станали септемврийчетата, значи спасение няма  Laughing Тъкмо чакам малкия да излезе от бебешкия пубертет и хоп- пак криза на възрастта, и така...винаги, май.

Аз ходя на работа и това ми се отразява доста добре, засега. Малко повече организационни дейности са нужни, но пък поне после като се прибера, не съм толкова креслива , а все искам да ги гушкам  Heart Eyes
И двамата са на градина, само се моля да са здравички, тогава се нареждат нещата  Praynig
Пожелавам и на вас здраве и много слънчево настроение   bouquet

# 221
E ми хайде и аз тогава..... Mr. Green

bonne_esperance - прекрасна, както винаги! Simple Smile Аз пък противно на твърдението "Разбираш, колко е лесно с едно дете, чак когато имаш две", смятам че две деца се гледат по-лесно от едно. Йоана я спирам периодично от градина, просто защото ми е много хубаво, когато си е в къщи, а и сега имам възможност да и обръщам повече внимание и да се занимавам с нея и гледам да я използвам. Тя пък от своя страна много занимава Калин и даже си играят заедно, ето примерно http://fibi4ka.snimka.bg/children/kalin.563109.22658023.
Хахаха, много се смях .... и ние сме на точкова система, ама да ти кажа при нас работи много добре. Определено се старае за всяка червена такава.  Grinning
mama_meggie - ами хайде де, ама вие само обещавате, пък не идвате. Като отидете на туй море, как не ви омръзва все там да седите, незнам.  Simple Smile Елате да разгледате малко околията....
Ама как ще я разглезиш малката душичка, ми той само от гушене има нужда и от цокане. Нищо друго не му трябва.  Аз тоз път открих слингоносенето и докато беше малък Калинко (щото той вече е 8 кила Crazy) много се разнасяхме с него и бяхме много щастливи така. Той - гушнат в мама, пък аз можех да свърша работа, като за трима или да отида където поискам. На два месеца ходи даже на кино, да гледаме Рапунцел с кака.  Mr. Green
dennis - вярно е много полезно четиво таз книжка. Хубаво е, че имаме помощници, когато се опитваме да разбираме децата по-добре и да общуваме с тях по-осъзнато.
Целувки за всички малки и големи съкровища, които правят живота ни толкова прекрасен!  bouquet

# 222
  • Пловдив
Минаха празниците и темичката ни пак замря..... Rolling Eyes

Фибичка , Йони -Бонбони е станала едно голямооо момиче, а Калинчо е голям сладурчо!!!
Точковата система при нас не проработи за дълго време...като се замисля Стенли единственото нещо от което се трогва да слуша е когато спра да му говоря или се разсърдя... Thinking
Алина , радвам се че и ти се разписа!
bonne_esperance , като ти прочетох поста си помислих какво ли ще е а съм мама на 2-ма, но това са само мисли.....Не смятам да ги претворявам в дела...поне не все още.... Mr. Green
mama_meggie , как ти се отразява бебешкия ритъм.... Hug

Сега ще спретна едни палачинки и въпреки мрачното време навън с Додо ще си направим една градска разходка.
Весел уикенд.....И пишете!!!

# 223
Как сте, момичета! Първа пролет добре ли ви се отрази? Умора?  Hug

Да драсна два реда, че не съм се вясвала отдавна. Не че има какво да споделя. Душата ми пак е на кръстопът, мразя да взимам важни решения, защото каквото и да реша, продължавам да се чудя какво би било, ако бях решила другото. Цял живот съм така, колеблива за всяко нещо, за чифт гуменки или едноцветна тениска, все се питам дали, а защо, кога.  ooooh! Оплаках се.

Фиби, Калин е разкошен бебок!  Heart Eyes И Йони, разбира се, същинска кукла!

Дребното иначе е добре, малко размина онзи ужасен период, та сега се погаждаме добре (да чукам на дърво). При нас започна сезона на алергиите, всичко е жълто, покрито с полен, и аз определено се притеснявам за нея. Минаха третомартенските празници, взехме да забравяме първомартенските песничка и стихче. Учат сезони, месеци, дни от седмицата. Днес ще украсяваме пластмасово яйце, в училище ще организират конкурс между дребните. Ако знаете как си пише името... първата ѝ буква е най-малка по размер, последната - най-голяма.  Mr. Green За море май ще се разминем. В България също не планираме да се прибираме тази година. Изобщо засега сме малко ден за ден.

Уф, нещо не ми върви писането. Оставям ви, дано сте здрави всички!  Hug

# 224
  • Пловдив
Здравей, Марлелка!
Май ще го обърнем на чат.... Mr. Green
Налегнала ме е по-скоро пролетна депресия, но .....май е нормално по това време на годината! На мен пак ми е време за решаване на важни въпроси и равносметки...!!! И аз като теб трудно решавам, защото трябва многоооо точно да премисля всички плюсове и минуси.
Додо през март 2 пъти се разболя - гърло, сополи и кашлица, но слава богу нищо по-сериозно. Явно времето е такова. Други проблеми си имам с него сега, но ....по-нататък ще споделя.  Sick
Планове за почивки имаме само краткосрочни все още .....Великденски и Майски (тази година имаме кръгла годишнина)..
Най-новото е че сериозно сме се захванали с довършителните работи по къщата и зимата може и да сме наводомци.
Това е от мен! Пишете, приятелки, че темичката ни съвсем замря.

Последна редакция: нд, 03 апр 2011, 16:15 от steli-ssd

Общи условия

Активация на акаунт