Болоня и Флоренция- може и още нещо

• 103 577
  • 777
  •   1
Отговори
# 300
# 301
  • Бургас
Здравейте,бихте ли ми казали кои забележителности във Флоренция си заслужават най-много да се видят в рамките на 1 ден и съответно ориентировъчно за таксите на посещение?Кои си заслужават да се направят предварително резервации?От къде може да се снима на високо?Около 10 април ще сме там.Как е времето по това време в Италия?Някой качвал ли се е на кулата в Болоня?Ако може да сподели повече инфо?

# 302
От къде може да се снима на високо?

От Пиацале Микеланджело - вижда се голяма част от Флоренция и основните забележирелности.
Иначе може да се качиш в думото на катедралата или в кулата до нея. Доколкото помня билетът беше комбиниран за 4 неща, така че ще можеш да се качиш и на двете места.

# 303
  • Бургас

От Пиацале Микеланджело - вижда се голяма част от Флоренция и основните забележирелности.
Иначе може да се качиш в думото на катедралата или в кулата до нея. Доколкото помня билетът беше комбиниран за 4 неща, така че ще можеш да се качиш и на двете места.
[/quote]

Благодаря!Сега е разбрах за този площад.Чудно местенце.От ''Понте Векио'' възможно ли е пеша да се стигне или е далеч?Ориентировъчно искам да знам.Или друг начин,който е по-добрият.

# 304
Малко е по нагорнище, но са си едни 15 минути пеша и много си струва изкачването. По пътя минавате покрай Giardino Bardini и Giardino della Rose /точно под площада/, които също предлагат безплатни и красиви гледки към града.

Има много снимки в Гугъла-просто ги погледни.

# 305
  • Бургас
Малко е по нагорнище, но са си едни 15 минути пеша и много си струва изкачването. По пътя минавате покрай Giardino Bardini и Giardino della Rose /точно под площада/, които също предлагат безплатни и красиви гледки към града.

Има много снимки в Гугъла-просто ги погледни.

Благодаря,погледнах ги.Като време исках да знам,тъй като ще бъдем 1 ден само.Едно е на картата,друго си е там Simple Smile Но щом е 15 мин нищо не е за нас. Simple Smile

# 306
им автобуси хоп он/оф - не сме ги ползвали, но ако пак идем задължително ще се възползвам от тях

# 307
  • София
Моля да ми дадете съвет относно следното: Имам билети за май месец - пристигане в Болоня в 14,15 в четвъртък и заминаване обратно в събота в 14,45 - т.е. имаме 48 часа - 2 дни.
Ще бъда с дете на 8 год. Изправена съм пред следната дилема - дали да останем само в Болоня, и ще ни омръзне ли за тези 2 дни, или в петък сутринта да вземем влака за Флоренция, да разгледаме Флоренция /само за деня/ и да се върнем вечерта в Болоня.
Има ли смисъл само за 1 ден според вас да пътуваме за Флоренция, има ли смисъл да взимам билети за Уфици, или за нещо друго, или ще имам време само да разгледам града, без музеи?
Детето е сравнително свикнало на ходене и музеи, но все пак е само на 8, и ще трябва да спираме за обяд и някакви почивки за сладолед/пийване на нещо, не мога да я емна на някакви дълги обиколки без почивка...
Казаха ми евентуално до Сиена да отида вместо Флоренция, но пък само пътя до там е около 2,5 ч. с влак, което ще отнеме 5 часа от 1 ден, и не ми се струва удачно.
Приемам всякакви съвети! Hug
А, да - и някой ако ми препоръча добър хотел - близо до гарата в Болоня, или в центъра, ако няма нужда да пътувам до Флоренция и се съсредоточим само в Болоня...

# 308
  • Пловдив
Според мен 2 дена са страшно много време за Болоня. Определено ще си заслужава да идете до Флоренция. Даже ако можете вси земети билети за бързия влак, за да губите в път минимално време. За музеи - не мога да кажа, но ако искаш прочети моя пост в темата за Болоня (#806) - описала съм къде и какво видяхме...

Последна редакция: ср, 01 апр 2015, 12:45 от patipa

# 309
Реално с трансфера ще имате не повече от ден и половина за разглеждане. Останете си в Болоня.

# 310
  • София
Да, реално е така, но си мислех, че ако пристигна наобяд, ще имаме цял следобяд и вечер за Болоня. В същото време не ми се препуска из Флоренция с малко дете, била съм в европейски градове за по 1/2 или 1 ден със слизане от круизен кораб и съм наясно, че почти нищо не виждаш, евентуално атмосферата на града да усетиш само може...

# 311
Олив, според мен разходката до Флоренция ще е само да отидете и да се върнете. За този град трябва доста повече дори и само за обиколка.  Друга идея, която ми хрумва е да потърсиш автобуси до Сан МАрино. По компактно за разглеждане е. Може и Равена също.

# 312
Сметни и трансфера до летището. Преди 16:00 ч няма да стигнете до хотела...Флоренция иначе е лесна за разглеждане отвън и 5-6 часа може да ви стигнат

# 313
Свикнала съм да пиша за Флоренция в другата тема за Тоскана и съм пропуснала тази.
С две ръце съм за Флоренция. Отидете в петък, гарата е до самия исторически център. Флоренция не е Париж по размери и съвсем спокойно може да обиколите забележителностите през деня. Не си взимайте билети за Уфици(прекалено много време ще тонеме разглеждането), ако държиш на музей, виж по-скоро Galleria dell'Accademia, там се намира Давид на Микеланджело и може за час да разгледате. Може и него да пропуснете и просто да се разхождате.
Дори само заради прекрасната катедрала Санта Мария дел Фиоре си заслужава. Няма какво да си губите времето в Болоня 3 дни.

# 314
Biancaneve. , може ли линк към темата за Тоскана-аз пък съм пропуснала нея.

Общи условия

Активация на акаунт