Болоня и Флоренция- може и още нещо

• 103 549
  • 777
  •   1
Отговори
# 390
  • София
Bliss, дано не се включвам късно.Да, бяхме в хотела. Ние имахме 3 нощувки 2+1, за първите 2 цената беше 153Е без закуска, но това е цена в период на изложение. Последната ни нощувка беше 117Е. Все излизахме рано и закуската не съм я пробвала, а иначе хотела е приличен, явно скоро предстои реновиране, защото споменаха, че на някои етажи е направено. Чисто и с добро обслужване. Аз не харесвам ниските етажи, но поради изложение за коли всичко беше пълно и не можаха да ми угодят, но поне 5мин. търсиха друга стая. Има кана,  чай и кафе безплатно в стаята.  Имаше още един хотел, който бях харесала на малко по-ниска, цена от типа семеен, с включена закуска, но вече не са сещам защо се спрях на този Simple Smile  http://www.buonhotelbologna.it/
Пари от картата не са ми теглили предварително, а само направиха pre-authorisation една седмица преди датата на резервацията.

# 391
Благодаря на всички.   bouquet
Аз нямам против да ми блокират сума, но само ако е описано в условията на резервацията. А и става въпрос за резервация за края на октомври. От сега да блокират ми се струва прекалено. 

# 392
пробват да видят дали на картата има пари, които да покрият резервацията
няма как да блокират сума за 5 месеца, до 45 дни сумата ще е отблокирана

# 393
пробват да видят дали на картата има пари, които да покрият резервацията
няма как да блокират сума за 5 месеца, до 45 дни сумата ще е отблокирана

Дано да си права, но си блокираха точната сума за нощувката. Това ми е 5-та резервация за това пътуване и само в този хотел се пробват.

# 394
Здравейте отново,

Втората седмица на юли ми предстои 6-дневна разходка до Италия с 5 нощувки. Подготвям си програмата, четеейки тук.  Laughing Laughing Кацаме и летим от Болоня. Решихме да запазим 4 нощувки във Флоренция (като мислим в понеделника да идем до Пиза, защото видях, че галериите във Флоренция не работят тогава), след това да останем 1 нощувка в Равена, като на сутринта ще тръгнем рано за Болоня, за да разгледаме и там. Придвижването ще е с кола под наем. Как ви се струва като разпределение на времето? Имате ли някакви други предложения за допълнителни градчета, които да включим или ще стане прекалено и няма да можем да се насладим на обиколките?  Embarassed Grinning Благодаря!

Aз не съм от хората, които трябва да дават съвети, но понеже се върнах преди един ден и съм с още пресни впечатления ...
За Болоня правилно сте си оставили малко време - освен прозорчето, откъдето се вижда канала, т.н."Малка Венеция" и бърза обиколка на историческия жентър, няма какво да се прави, още повече, че главите ви ще са пълни с красотата на Флоренция и Равена.Мен ме бяха посъветвали да видим Равена и Модена в един ден, но бяхме без кола и не искахме да препускаме.В Равена има осем паметника, защитени от Юнеско, единият се намира на 8 км от градчето и там не отидохме.Иначе си свалих карта от интернет за историческите места в Равена, бяха много на брой, но обиколихме само защитените от Юнеско - с един билет се посещават 5, един е безплатен и един се плаща допълнително, но реално го виждаш само отвън(мавзолея на Теодорис) - тоест, може само да се разходите в парка около него...Като си купите билет за един от музеите, той важи за 5тте обекта, дават ви и карта на града за да ги намерите по - лесно...Навсякъде има туристически табла"Вие се намирате тук", така че обикалянето е много лесно...Общо , с обяд и бавно разглеждане , ни отне 4 часа...Так че , щом сте с кола може да отидете и до Модена - на мен поне така ми бяха казали да направя....А за Флоренция - за там ме бяха посъветвали(ако съм с кола) непременно да видя Сиена и Сан Джеминиано, Лука...Флоренция я обиколихме за три дни, влязохме навсякъде без къщата на Данте.Единственото място, което не ми хареса беше къщата на Буонароти. Бяхме без предварителни резервации защото влизаме на повечето места безплатно, чакахме на опашките и пак успяхме да обиколим всичко...Тук някой беше писал Уфици и Академията да се видят в различни дни - напълно подкрепям, дори самата Уфици идва много за един ден, все пак въпросът е не просто да отидеш, а и да възприемеш, това което гледаш...И понеже има много какво да се види, по  добре през по - голям интервал да се оставят големите галерии...Прочетете цялата тема - писали са и за Сиена, и за Сан Джеминиано, и за Лука. Аз ви гарантирам, че Равена е вълшебна с мозайките си, а Болоня , след всичко което ще сте видели, доста ще ви разочарова...
Успех!:)
Благодаря за изчерпателния отговор!!!   bouquet Simple Smile Ще споделя като се върна!

# 395
 Билети за регионалните влакове могат ли да се купят от пледишния ден от гарата ?

# 396
Билети за регионалните влакове могат ли да се купят от пледишния ден от гарата ?

може
може и преди да се качите на влака

# 397
Благодаря на всички.   bouquet
Аз нямам против да ми блокират сума, но само ако е описано в условията на резервацията. А и става въпрос за резервация за края на октомври. От сега да блокират ми се струва прекалено.  
Аз бях миналата седмица в този хотел  и съм много доволна.И на мен ми блокираха сума, за два дни, даже им се обаждах и писах на  booking. Но като се загледах внимателно в резервацията, намерих че blokiraneto na sum a za kratyk period е описано...

# 398
Аз не го виждам в моето потвърждение. Няма значение. Отказах се. Букинг ми пуснаха извинение и обяснение, но това няма значение. Отмених резервацията. Не толерирам некоректност.

# 399
Bliss, понеже и аз съм имала не един такъв случай се зачетох в общите условия и там си пише, че хотела може да изиска плащане/блокиране на сума по всяко време.
Аз също съм отменяла резервация, защото ми е било супер неприятно за месеци напред да ми блокират сума, която естествено ще се отблокира след като изтече срока на банката ми, но нищо не пречи хотела да я блокира отново.
Най-често това ми се е случвало за Италия, но наскоро и в Швейцарски хотел стана същото - там обаче бях хванала много добра(за там  Mr. Green ) цена и подминах блокирането ...

# 400
Абсолютно съм съгласна... Просто аз изпаднах в странно положение, след като вдигнах олелия, а после го намерих описано в резервацията. Щом във вашата няма нищо написано, нормално е да сте неприятно изненадани...
Хотели много...Simple Smile

# 401
Bliss, понеже и аз съм имала не един такъв случай се зачетох в общите условия и там си пише, че хотела може да изиска плащане/блокиране на сума по всяко време.
Аз също съм отменяла резервация, защото ми е било супер неприятно за месеци напред да ми блокират сума, която естествено ще се отблокира след като изтече срока на банката ми, но нищо не пречи хотела да я блокира отново.
Най-често това ми се е случвало за Италия, но наскоро и в Швейцарски хотел стана същото - там обаче бях хванала много добра(за там  Mr. Green ) цена и подминах блокирането ...

На мен в Италия ми се случва за първи пот. Всъщност не мога да се сетя изобщо да се е случвало да блокират сума при уловия на резервация "Депозит няма да бъде поискан". Ще погледна пак общите условия. По условията на кредитната ми карта върху блокирани суми се начислява лихва. Та и това също ме дразни.  Mr. Green

# 402
  • София
Не разбрах директния автобус от летище Болоня до Флоренция може ли да се букне онлайн и откъде и каква беше цената. Знам че го четох, но не намирам инфото Sad

# 403
Не разбрах директния автобус от летище Болоня до Флоренция може ли да се букне онлайн и откъде и каква беше цената. Знам че го четох, но не намирам инфото Sad
Може!
ТУК
20 евро при купуване он-лайн и 25 евро от автобуса

# 404
  • София
Благодаря, Мимии!

Общи условия

Активация на акаунт