Болоня и Флоренция- може и още нещо

• 103 554
  • 777
  •   1
Отговори
# 375
аз винаги купувам билети за влак от автомат на гарата, много рядко се чака, а и можеш да си проверяваш на разписанията  Peace

# 376
Искам да комбинирам няколко дни в Болоня, Флоренция и на морски бряг някъде в близост. Моля за съвет  Praynig!
Планирам общо 8 нощувки през август в тази част на Италия с децата. Иска ми се да взема кола под наем, обаче сме 6 човека /2 възрастни и четири деца/, а подобни автомобили рент-а-кар ми идват скъпо. Дали можем да вземем 5-местна кола и децата да ги сместим отзад- двете малки са дребнички и се събират на една седалка, правят ли проблем полицаите?

# 377
аз винаги купувам билети за влак от автомат на гарата, много рядко се чака, а и можеш да си проверяваш на разписанията  Peace

за съжаление въобще не можех да намеря разписание на регионалните на автоматите...Затова се и редих на опашките...Другият път  се надявам да имам повече време и да успея да се ориентирам...

# 378
задаваш начална и крайна гара и час и дата на пътуването , и почва да ти изрежда всички влакове с които можеш да стигнеш....

# 379
задаваш начална и крайна гара и час и дата на пътуването , и почва да ти изрежда всички влакове с които можеш да стигнеш....

Благодаря, следващия път ще се справя)

# 380
Здравейте отново,

Втората седмица на юли ми предстои 6-дневна разходка до Италия с 5 нощувки. Подготвям си програмата, четеейки тук.  Laughing Laughing Кацаме и летим от Болоня. Решихме да запазим 4 нощувки във Флоренция (като мислим в понеделника да идем до Пиза, защото видях, че галериите във Флоренция не работят тогава), след това да останем 1 нощувка в Равена, като на сутринта ще тръгнем рано за Болоня, за да разгледаме и там. Придвижването ще е с кола под наем. Как ви се струва като разпределение на времето? Имате ли някакви други предложения за допълнителни градчета, които да включим или ще стане прекалено и няма да можем да се насладим на обиколките?  Embarassed Grinning Благодаря!

# 381
Здравейте отново,

Втората седмица на юли ми предстои 6-дневна разходка до Италия с 5 нощувки. Подготвям си програмата, четеейки тук.  Laughing Laughing Кацаме и летим от Болоня. Решихме да запазим 4 нощувки във Флоренция (като мислим в понеделника да идем до Пиза, защото видях, че галериите във Флоренция не работят тогава), след това да останем 1 нощувка в Равена, като на сутринта ще тръгнем рано за Болоня, за да разгледаме и там. Придвижването ще е с кола под наем. Как ви се струва като разпределение на времето? Имате ли някакви други предложения за допълнителни градчета, които да включим или ще стане прекалено и няма да можем да се насладим на обиколките?  Embarassed Grinning Благодаря!

Aз не съм от хората, които трябва да дават съвети, но понеже се върнах преди един ден и съм с още пресни впечатления ...
За Болоня правилно сте си оставили малко време - освен прозорчето, откъдето се вижда канала, т.н."Малка Венеция" и бърза обиколка на историческия жентър, няма какво да се прави, още повече, че главите ви ще са пълни с красотата на Флоренция и Равена.Мен ме бяха посъветвали да видим Равена и Модена в един ден, но бяхме без кола и не искахме да препускаме.В Равена има осем паметника, защитени от Юнеско, единият се намира на 8 км от градчето и там не отидохме.Иначе си свалих карта от интернет за историческите места в Равена, бяха много на брой, но обиколихме само защитените от Юнеско - с един билет се посещават 5, един е безплатен и един се плаща допълнително, но реално го виждаш само отвън(мавзолея на Теодорис) - тоест, може само да се разходите в парка около него...Като си купите билет за един от музеите, той важи за 5тте обекта, дават ви и карта на града за да ги намерите по - лесно...Навсякъде има туристически табла"Вие се намирате тук", така че обикалянето е много лесно...Общо , с обяд и бавно разглеждане , ни отне 4 часа...Так че , щом сте с кола може да отидете и до Модена - на мен поне така ми бяха казали да направя....А за Флоренция - за там ме бяха посъветвали(ако съм с кола) непременно да видя Сиена и Сан Джеминиано, Лука...Флоренция я обиколихме за три дни, влязохме навсякъде без къщата на Данте.Единственото място, което не ми хареса беше къщата на Буонароти. Бяхме без предварителни резервации защото влизаме на повечето места безплатно, чакахме на опашките и пак успяхме да обиколим всичко...Тук някой беше писал Уфици и Академията да се видят в различни дни - напълно подкрепям, дори самата Уфици идва много за един ден, все пак въпросът е не просто да отидеш, а и да възприемеш, това което гледаш...И понеже има много какво да се види, по  добре през по - голям интервал да се оставят големите галерии...Прочетете цялата тема - писали са и за Сиена, и за Сан Джеминиано, и за Лука. Аз ви гарантирам, че Равена е вълшебна с мозайките си, а Болоня , след всичко което ще сте видели, доста ще ви разочарова...
Успех!:)

# 382
на мен Болоня ми харесва с атмосферата си
като забележителности, очевидно няма какво много да предложи
Модена е много интересен, нетуристически град, струва си да се види за малко

# 383
  • София
Аз се върнах на 26ти и също споделям мнението на Bradley Cooper, че Болоня ми хареса с атмосферата си. Не уцелихме много хубаво време-валя всеки ден, но за късмет Болоня предлага покрити улици и мисля, че никъде другаде няма подобна атмосфера. За един ден ходихме до Верона и за 2дни във Венеция, където за наш късмет времето беше перфектно. Хотелът ни беше разположен посредата между гарата и центъра. Нямахме време за Модена, която колеги ме посъветваха да посетя, но ако има следващ път ще е номер едно.

# 384
Може ли инфо за хотела?

# 385
  • София
Bliss,
 Simple Smile какво по-точно те интересува? Това е хотела- http://www.hotelmetropolitan.com/en/ Преди доста време помолих Мими за съвет като се интересувах само от местоположението и тя ме посъветва, че мястото е добро.

Последна редакция: чт, 28 май 2015, 23:16 от Ranick

# 386
Ranick името и местоположението(предполагам сте били в хотела, а не в апартаментите), както и условията и цената. Мястото е много добро.  Peace

Аз снощи резервирах Suite Hotel Elite. Постфактум се сетих, че има и друг хотел Гранд хотел Елит до него. Може ли да ми припомните, кой беше хубавия и кой не толкова добър? Малко ме издразниха. Направих резервация без предплащане с право на отмяна, но ми блокираха сумата по картата и смятам да отменя резервацията. Дразня се от такива некоректни дреболии.

# 387
Ranick името и местоположението(предполагам сте били в хотела, а не в апартаментите), както и условията и цената. Мястото е много добро.  Peace

Аз снощи резервирах Suite Hotel Elite. Постфактум се сетих, че има и друг хотел Гранд хотел Елит до него. Може ли да ми припомните, кой беше хубавия и кой не толкова добър? Малко ме издразниха. Направих резервация без предплащане с право на отмяна, но ми блокираха сумата по картата и смятам да отменя резервацията. Дразня се от такива некоректни дреболии.
Bliss, в този хотел Елит, мисля, че доста хора от пишещите тук са отсядали. Обаче не си спомням никакви подробности.
На вас ви трябва хотел с паркинг ли?

# 388
Ranick името и местоположението(предполагам сте били в хотела, а не в апартаментите), както и условията и цената. Мястото е много добро.  Peace

Bliss, в този хотел Елит, мисля, че доста хора от пишещите тук са отсядали. Обаче не си спомням никакви подробности.
На вас ви трябва хотел с паркинг ли?

Не, без. Това ни е последната нощувка и сутринта ще сме оставили колата на летището.
Аз вече анулирах тази резервация.  Mr. Green И пак търся, така че се ориентирам към някой в района в който е и този на Ranick.
Цената за моята дата (октомври) на читавите хотели с рейтинг в този район е около 150 евро, което ми се струва малко височко. Та исках да сравня.

# 389
  • София
Блис, ако те урежда в района на централна гара Болоня, ние бяхме тук, съвсем приличен, отговаря точно на 4 зв., добра закуска, на около 10-15 мин. пеша от центъра.
http://www.booking.com/hotel/it/excelsior.bg.html?aid=318615;lab … 1f1X1#tab-reviews

Минус за мен е, че няма тераси и прозорците заради шума не може да отвориш, но климатизацията беше много добра, а и с тези градски хотели май винаги е така. При затворени прозорци е абсолютно тихо.

Общи условия

Активация на акаунт