Болоня и Флоренция- може и още нещо

• 103 560
  • 777
  •   1
Отговори
# 360
от Firenze Rifredi до Болоня има влак интерсити,
който ако се купи по рано може да е на много ниска цена
билетите няма да свършат, но може да висите на пътеката пред купетата, както се случи с мене при първото ми ходене на тая дестинация преди да разуча как стоят нещата с влаковете в Италия...та...планиране му е майката...

# 361
Скрит текст:
Ако ще разглеждате музеи и църкви във Флоренция, няма да ви остане време за Сиена и Сан Джиминяно,
така че зависи, ако искате само да се разходите из градовете е възможно
църквите и параклисите в Равена  са извънземно красиви и много си струват, ще ви отнеме около 3 часа път в 2те посоки с влак, от там сте за няколко минути пеша в центъра, и ви трябват 2-3 часа поне за разглеждане
но май няма да ви остане много време за Болоня

Блaгодаря:)
А нещо не мога да се ориентирам за бързите и регионалните влакове - за регионалните предполагам се купуват билети от самата гара? Има ли вероятност да няма билети за регионалните? и има ли сайт за тях или се използва trenintalia?
Няма вероятност да няма билети.
Регионалните влакове са малко по-трудни за търсене, защото обикновено има прекачване, когато пътувате извън един регион.

Благодаря! Флоренция - Болоня би трябвало да няма проблем, нали?

# 362
Скрит текст:
Ако ще разглеждате музеи и църкви във Флоренция, няма да ви остане време за Сиена и Сан Джиминяно,
така че зависи, ако искате само да се разходите из градовете е възможно
църквите и параклисите в Равена  са извънземно красиви и много си струват, ще ви отнеме около 3 часа път в 2те посоки с влак, от там сте за няколко минути пеша в центъра, и ви трябват 2-3 часа поне за разглеждане
но май няма да ви остане много време за Болоня

Блaгодаря:)
А нещо не мога да се ориентирам за бързите и регионалните влакове - за регионалните предполагам се купуват билети от самата гара? Има ли вероятност да няма билети за регионалните? и има ли сайт за тях или се използва trenintalia?
Няма вероятност да няма билети.
Регионалните влакове са малко по-трудни за търсене, защото обикновено има прекачване, когато пътувате извън един регион.

Благодаря! Флоренция - Болоня би трябвало да няма проблем, нали?

С регионален влак в повечето случаи има прекачване в Прато.

# 363
  • София
Сигурно е писано в темата, но в главата ми вече е каша - как да стигна от летището в Болоня до гарата в Болоня?

# 364
Сигурно е писано в темата, но в главата ми вече е каша - как да стигна от летището в Болоня до гарата в Болоня?
С шатъл-бус на цена от 6 евро на билет.
С такси на цена от 15-18 евро.

Чела съм веднъж и за придвижване с градски транспорт, но аз лично съм намирала само варианти с прекачване.

# 365
  • София
Мерси!

# 366

[/quote]
С регионален влак в повечето случаи има прекачване в Прато.
[/quote]

Благодаря:)

# 367
  • Пловдив
И от  Firenze S. M. Novella има бърз влак до Болоня. Писала съм много подробно за пътуването, но в темата за Болоня - ако искаш прочети - може да ти е от полза.

# 368
И от  Firenze S. M. Novella има бърз влак до Болоня. Писала съм много подробно за пътуването, но в темата за Болоня - ако искаш прочети - може да ти е от полза.
Благодаря, сега я чета...Разбрах за ранното резервиране, но ме е страх да не изпусна влака, затова мислех с регионалните, но с това прекачване....Ще го доизмисля, благодаря ви много:)

# 369
  • София
Трябва доре да планирате, ако ще пътувате от летището направо за Флоренция. В автубуса имаше поне 2 семейства с вече изпуснати влакове

# 370
Трябва доре да планирате, ако ще пътувате от летището направо за Флоренция. В автубуса имаше поне 2 семейства с вече изпуснати влакове

Затова не искам да купувам предварително...Може би ще взема билети за шатъла за Флоренция на място, ако няма места , пак ще се придвижим някак, само че ще си загубим деня...Ще проверя и за автобуси...

# 371
Здравейте,

Предстои ни пътуване до Болоня през юли и мислим да си наемем кола и да обиколим до Флоренция, Пиза и ще мислим на къде още... Извинявам се предварително, ако вече сте го обсъдили, но нещо не успях да го открия - има ли някой, който е по-запознат с наемането на кола, ровя из сайтовете и гледам, че ти блокират над 1000-1500 евро от картата, което си е доооста, докато не върнеш колата.. Има ли някакви по-евтини фирми, или пък накои, които да препоръчате, абе общо взето всякаква информация на тази тема е полезна!  Laughing Laughing Laughing Благодаря предварително!!!!   bouquet

# 372
  • зад парка
От летището на Болоня взех този кола по наем Fiat 500 срещу 150 евро за 5 дни без застраховки от Europcar. Блокираха около 650 евро.

# 373
  • София
Да се отчета - направихме нашето кратко пътуване /2 нощувки/ до Болоня и Флоренция. Simple Smile
Беше много хубаво, харесаха ми и двата града, и много се радвам, че успяхме дори и за 1 ден да отскочим до Флоренция - разгледахме основните забележителности отвън, Дуомо, Палацо Пити и градините Боболи и отвътре. Похапнах страхотно шкембе по флорентински, и много сладолед с детето. Laughing
Времето беше малко студено и преваляваше, но дори и това оценявам като положително, защото беше хладно и приятно за дълго ходене, в жегата едва ли щяхме да изходим пеш 16 км. /колкото се оказа разходката във Флоренция/.
Болоня е очарователна за мен, много по-спокойна и някак по-приятна за лежерно шляене от Флоренция, може би заради по-малкото туристи.
Благодаря на всички ви за насоките! Hug
Сега обмислям за 3 дни Милано и Бергамо....

# 374
Здравейте,
Тъй като се подготвих за пътуването си предимно от този форум, да се отчета и аз...
От Болоня за Флоренция взехме шатъла, за който е писано тук - най - удобен и най - евтин транспорт до Флоренция (освен ако няма купени билети за влак доста по - рано).За малко да го изтървем, защото табелата на автобуса е неприлично малка и не се забелязва. Билети - вътре от летището. Във Флоенция спира леко встрани и зад гарата Санта Мария Новела.Ние бяхме букнали квартира от airbnb и я препоръчвам - на десетина минути пеша от Дуомот, самата хазайка ни даде карта и упътване за забележителностите в града, много приятна жена, архитект, чуден апартамент, много чист, предлага и закуска....
Разгледахме всичко основно, само съжелявам , че единия ден пропуснахме да взелем в Санта Кроче, оставихме за следващия, по - следващия, още по - следващия и накрая, в неделя се оказа , че работи от 14...Не че не си бях записала, моя грешка, само това остана за селдващия път...От Флоренция за Болоня с регионален влка за 9 евро - това с влаковете много ме напряга - уж може да си купиш билети за регионалните и от будките за цигари, но за всеки случай се редихме на гише - веднъж на информация за да питаме кога има влак, веднъж да си вземем номерче за опашката за билети и веднъж за самите билети...Болоня въобще не ни хареса, особено след Флоренция, най - хубавото беше прозорчето, откъдето се вижда канала. Карта си изтеглих от Bologna welcome,  оттам и пешеходната обиколка , за която прочетох тук...Тъй като си бяхме оставили два дни за Болоня, а се оказа , че за повече от няколко часа ням акакво да се гледа, за ден отидохме до Равена - чудно, приказно място, препоръчвам.Понеже пак се редихме на опашка за регионален влак, а опашките са отвратително бявни, директно се качихме във влака 10 секунди преди да тръгне , и то без да си валидираме билетите . Веднага отидохме най - напред във влака, където е кондуктора и той ни ги завери  - така избягнахме глобата, която май е 100 евро.От хотела, който и аз пррепоръчвам (Hotel Suite Elite, бях го букнала случайно и после рочетох отзиви за него тук) взехме аеробуса за летишето - аероб=усът е на 11 минути и за десет е до летището .Това е - всичко мина лесно и приятно, самоопашките са билети за влакове ми дойдоха много, но и това мина...На всички, които тепърва тръгват - в Болоня си оставете само няколко часа, максимум ден, другото време  - другите градчета около Болоня и Флоренция...
На добър път!:)

Общи условия

Активация на акаунт