Болоня и Флоренция- може и още нещо

• 103 565
  • 777
  •   1
Отговори
# 345
Olive, много странно. Сега разцъках сайта на трениталия и приемат Мастърс, Виза, Дайнърс клъб, Американ експрес, имат и Пейпал.
Погледнах и моите стари мейли, защото не си спомнях дали съм плащала с Виза електрон или Пейпал, (купувала съм билети от Рим до Флоренция), но съм плащала с Пейпал.
Ако ти върнат парите, пробвай с Пейпал.

# 346
  • Milano
а с дебитна карта Мастъркард мога ли да платя - това ли означава prepaid card?

Не пише, че може с дебитни карти, само с кредитни или предплатени.

Да разясня какво се има предвид, защото аз пък не съм наясно със съответствията в Бг.

Тук (в Италия) дебитната карта я наричаме банкомат.
Има символа Пагобанкомат за разплащане в магазини и т.н. и символа Маестро за същото в чужбина.

https://www.google.it/#q=carta+bancomat+immagini

Тя, както и кредитната са ''прикрепени'' към текуща сметка в банката.

Предплатената карта изпълнява фунциите на нормална кредитна карта, но е предплатена и не си задължен да имаш текуща сметка, просто харчиш докато не се изчерпи сумата, която си внесъл, после зареждаш.

Главно се ''използва'' от младежи, които нямат сметка в банката или за по-голяма сигурност при интернет покупки.

https://www.google.it/search?q=carta+prepagata+immagini&biw= … &ved=0CDAQsAQ

В този ред на мисли с ''банкомата'' не може, с предплатената - може. Grinning

# 347
  • София
Успях да купя билети за влака, грешката беше моя - плащах с кк на мъжа ми, а пишех моето име... Laughing, след като въведох неговото, нещата се оправиха.
Имам си вече и хотел, надявам се да е добър:
http://www.booking.com/hotel/it/excelsior.bg.html?aid=323176;lab … 1;highlight_room=

Енита /и който друг има желание, разбира се  Simple Smile/, може ли да ми кажеш примерен маршрут във Флоренция за 1 ден /с дете на 8 г. съм/, пристигаме на гара Флоренция СМН към 11 ч. и трябва пак от там да си тръгнем в 20 ч. за Болоня. Времето би трябвало да е хубаво - средата на май, даже се замислих, че сигурно вече ще е доста топло, но в най-голямата жега ще обядваме някъде. Ясно, че никъде не можем да влизаме, но поне отвън как е най-рационално да се направи маршрута?

# 348
чак жега едва ли ще е
миналата година бях за майските празници и беше приятно, вечер и сутрин беше хладно

като слезнете от влака посетете информационното бюро, което е точно срещу гарата и си вземете карта
след това се качете на автобуса 12 или 13 до Piazza Michelangelo
от там първо ще се насладите на хубавата гледка и ще се ориентирате кое къде е

# 349
Не знам кога заминавате, но ако имаш време прочети Ад на Дан Браун. Действието се развива във Флоренция, книгата е много увлекателна. По нея си направихме маршрут, беше много интересно, ще ви стигне това време, а книгата е като гид, движиш се по нея, много интересни неща и факти има.

# 350
А ако имаш още повече време "Страдание и възторг" на Ървинг  Стоун -за живота на извънземния Микеланджело

# 351
Ето тук е описано посещение на Флоренция по стъпките на Дан Браун:

http://www.visitflorence.com/itineraries-in-florence/places-infe … -in-florence.html

Тук е по стъпките на Микеланджело:

http://www.visitflorence.com/itineraries-in-florence/following-m … os-footsteps.html

Но си мисля, че една стандартна разходка из Флоренция с посещение на Дуомото ще е най-добре:

Piazza Duomo
Via dei Calzaiuoli
Piazza della Repubblica
Piazza della Signoria
Uffizi Gallery
Ponte Vecchio
Santa Croce Church
Piazzale Michelangelo (при достатъчно време)

Ето това е карта със забележителностите и имената им:
https://www.pinterest.com/pin/476396466808622572/

В общи линии Флоренция не е голяма, лесно се обикаля пеша.  Peace

# 352
  • София
Олив, Смърфиетка ти е дала добри съвети.

Аз бях с деца на 7 и 16 години, Уфици ни отне 3 часа, не те съветвам, ако ще си във Флоренция за един ден, да влизаш вътре. Ако детето е момиче, бих препоръчала Палацо Пити - вътре, освен картините, има и икспозиция с костюми, на моята дъщеря това й беше много интересно, както и градинати Боболи към този дворец- съвсем близо е до Понте Векио.
Тоест моя маршрут и бил:
Дуомо
къщата на Данте- отвън и църквата до нея  или Виа дел Калцуори - улица с магазини
Пиаца дел Сеньориа
понте Веки
Палац Пити и градините Боболи

Приятно!

# 353
  • София
Благодаря за съветите, чета ви най-активно и разглеждам всичко и набелязвам.  bouquet

# 354
За Флоренция аз бих добавила и глиганчето - митологията твърди, че ако го почесаш по носа и пуснеш монетка от устата му и тя падне долу в решетката, отново ще се върнеш във Флоренция  Grinning

# 355
  • София
Непременно ще го почешем тогава, нали трябва да се върнем един ден хубаво да разгледаме Флоренция. Laughing

# 356
Здравейте,
от 21 до 26.05 ще сме в Болоня и Флоренция. Разпределили сме ги три нощувки във Флоренция и две - в Болоня.Прочетох темата и имам няколко въпроса за предвижването.Четох, че има директен шатъл от летището на Болоня до Флоренция - откъде тръгва и трябва ли предварително да се купят билети? Притеснявам се да не закъснее самолет, докато ги открием и т.н...От Флоренция за Болоня мисля да ползваме от регионалните влакове, квартирата ни е до гарата Кампо ди Марте, ще търся билети оттам за Болоня.
Имаме два пълни дни и две половинки във Флоренция. Има ли смисъл да ходим за ден до Сиена? Всички казват "отидеш ли във Флоренция, непременно виж и Сиена", но не знам дали времето ще стигне. А в Болоня сме две половинки и един цял ден - за там се чудя да отделим ли едната половинка за Равена? Тепърва ще търся транспорт за тях, но разстаоянието е около 75 - 80 км, тоест времето за път няма да е много.
И ако си обобщя питането: откъде тръгва шатъла от летището на Болоня за Флоренция и трябва и да си купя предварително билет?
За два цели дни и две половинки във Флоренция има ли смисъл да се ходи до Сиена или Сан Джеминиано?
За две половинки и един цял ден в Болоня ще остане ли време за половин/един ден в Равена?

Билети няма да купуваме онлайн, защото ползваме безплатни, но се редим на опашки.
Благодаря предварително:)

# 357
Ако ще разглеждате музеи и църкви във Флоренция, няма да ви остане време за Сиена и Сан Джиминяно,
така че зависи, ако искате само да се разходите из градовете е възможно
църквите и параклисите в Равена  са извънземно красиви и много си струват, ще ви отнеме около 3 часа път в 2те посоки с влак, от там сте за няколко минути пеша в центъра, и ви трябват 2-3 часа поне за разглеждане
но май няма да ви остане много време за Болоня

# 358
Ако ще разглеждате музеи и църкви във Флоренция, няма да ви остане време за Сиена и Сан Джиминяно,
църквите и параклисите в Равена  са извънземно красиви и много си струват, ще ви отнеме около 3 часа път в 2те посоки с влак, от там сте за няколко минути пеша в центъра, и ви трябват 2-3 часа поне за разглеждане

Блaгодаря:)
А нещо не мога да се ориентирам за бързите и регионалните влакове - за регионалните предполагам се купуват билети от самата гара? Има ли вероятност да няма билети за регионалните? и има ли сайт за тях или се използва trenintalia?

# 359
Скрит текст:

Блaгодаря:)
А нещо не мога да се ориентирам за бързите и регионалните влакове - за регионалните предполагам се купуват билети от самата гара? Има ли вероятност да няма билети за регионалните? и има ли сайт за тях или се използва trenintalia?
Няма вероятност да няма билети.
Регионалните влакове са малко по-трудни за търсене, защото обикновено има прекачване, когато пътувате извън един регион.

Общи условия

Активация на акаунт