Болоня и Флоренция- може и още нещо

• 103 573
  • 777
  •   1
Отговори
# 330
Може да има и до централната. Ние спряхме на Campo Marte. В доста приятен квартал, близо до центъра (и до апартамента, който бяхме наели).

# 331
бързите спират точно на Firenze S. M. Novella    Peace

# 332
  • София
Колебая се къде да е хотела в Болоня - в центъра или до гарата, предвид че ще пътуваме до Флоренция. Иска ми се да е до гарата, но районите около гари обикновено са неприятни, а ще бъда сама с малко дете, как мислите?

# 333
мисля, че районът на гарата на Болоня е ОК
но прочети отзивите на хотела

# 334
Колебая се къде да е хотела в Болоня - в центъра или до гарата, предвид че ще пътуваме до Флоренция. Иска ми се да е до гарата, но районите около гари обикновено са неприятни, а ще бъда сама с малко дете, как мислите?
Гарата е на пешеходно разстояние от центъра. Районът е приличен.

# 335
Ние бяхме срещу гарата, много удобно, хотела беше приличен, но забравих кой беше. То си е почти в центъра.

# 336
сАНТА Мария Новела е подценявана като църква, но на мен много ми хареса :

Каккто и една от първите рисунки в перспектива
http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9F%D0%BE%D0%BA%D0%BB%D0%BE%D0%B … B5%D0%BB%D0%B8%29

# 337
  • София
А някой може ли да ми каже с какво да се придвижа до летището в Болоня, хотела ни е в непосредствена близост до централната гара? Мисля, че имаше шатъли точно от гарата, но къде точно спират и каква е цената на билета, през какъв интервал от време се движат newsm78

# 338
# 339
  • София
Някой купувал ли е билети онлайн за влака Болоня - Флоренция? Вече 3 пъти опитвам и ми дава грешка, след като платя с кредитна карта, изписва ми номера на грешката и ми казва, че не е минала транзакцията, но не мога да разбера защо...Писах и на отдела им за помощ, но исках да проверя дали някой го е правил и имал ли е проблем?

# 340
Купувал съм билети онлайн за Флоренция, Рим и Венеция без проблем

# 341
  • София
а с дебитна карта Мастъркард мога ли да платя - това ли означава prepaid card?

# 342
мисля, че не

но да не те подведа

моята е стандартна револвираща кредитна

# 343
  • София
ок, мерси, ще изчакам да видя дали ще ми пишат нещо

# 344
  • София
Да се отчета и аз: пристигнахме в Болоня около обяд, спахме в препоръчания тук Zanhotel Europe- нямам никакви забележки, взехме две стаи, защото сме с две деца, едното голямо- хотелът е до гарата, удобен, препоръчвам.
Според мен 1 ден е достатъчен в Болоня за всички описани забалежителности, ние бяхме доста дълго в Музея на средновековието, препоръчвам също, доста любопитни факти.
За Флоренция два дни и половина не ни бяха достатъчни- пристигнахме с бързия влак около 12, в 13 ч имахме запазени и платени билети за Уфици и прекарахме вътре в галерията около 5 часа. Мисля, че  за по-малко време е невъзможно да се види всичко и да се прочете.
На следващия ден ходихме на илюминациите за католическия Великден пред катедралата, Понте Векио, влязохме в двореца Пити- там галерията, самия дворец, галерията с костюмите и парка към двореца - градините Боболи ни отнеха около 3 часа. После  се върнахме на площад Сеньория, където ни беше апартамента /също  препоръчвам/ и още два часа бяхме в палацо Векио.
Последният ден посветихме на Баптисерията и Дуомо- опашките бяха невероятни, влизането в Баптисерията, опашка за катедралата, опашка за Джото - всичко около 4 часа.
Установих, че трипадвайзър с функцията за ресторанти наблизо е много полезен,- възползвахме се от съвети три пъти и не сгрешихме.

Останаха ни доста неща за следващ път, но, ако трябва да съм честна, не знам дали бих се върнала във Флоренция - основно заради натовареността и тълпите от хора...

Благодаря за съветите на всички!  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт