Болоня и Флоренция- може и още нещо

• 103 525
  • 777
  •   1
Отговори
# 450
  • Milano
Благодаря на всички  Hug ,аз гледах на italotreno за 25 на човек като се надявам да намеря и намаление ,тъй като има някакъв промо код .Просто искахме различна атмосфера и затова избрахме Венеция,а не Сиена  ,разсъждавах и над идеята за кола под наем ,но трябва да търся паркинг ,такса на магистрала ,бензин ... ooooh!

Давай...в момента има 30% намаление и билетите излизат по 17,50 - 19 евро на посока.

И побързай, че местата са малко. Вчера имаше една промоция (40%), която днес я няма напр.

Права е Миши, че разликата с бърз регионален влак и високоскоростните между Болоня и Венеция е само половин час...в крайна сметка разстоянието е като Пловдив - София (ок.150 км).

Le frecce се движат много по-бързо от 160-180км/ч, червената е до 300км/ч (както и Итало), сребърната (ардженто) е до 250 км/ч.

# 451
fiestina, много полезен разказ. Ние сме на 4,5, и 6 април във Флоренция и на 7 в Болоня. Още не сме резервирали нощувките, харесали сме апартаменти и довечера мислим да резервираме.

zen, а би ли споделила в кой сайт си резервирахте апартамент? Може да има  нещо по-различно, да погледна преди да резервираме.

За апартамента : излезе 242 евро за трима възрастни близо до SMN гарата за четири дни от https://www.airbnb.com/ като можеш да вземеш промо код от някой потребител за намаление ,ако потърсиш ще намериш  Laughing

# 452
Благодаря, zen! Гледам същия сайт и снощи резервирахме. Излезе ни 443 лева за 3 нощувки за 4 човека. Сега гледам за 1 нощувка в Болоня и мисля,че намерих.

# 453
  • Русе
Момичета, на 16.03 летим за Болоня, дайте идея за някоя къща за гости, или ферма за нощуване
между Болоня и Флоренция, ще бъдем с рент а кар, така че не е проблем къде ще е.Но искаме
нещо хубаво  и типично в италиански стил.

# 454
  • София
Здравейте, интересува ме някаква информация дали бихме могли да разгледаме основните забележителности във Ферара за 1 ден? След промяна на полета ни до Болоня се чудя какво да разгледаме наблизо Simple Smile

# 455
Здравейте, интересува ме някаква информация дали бихме могли да разгледаме основните забележителности във Ферара за 1 ден? След промяна на полета ни до Болоня се чудя какво да разгледаме наблизо Simple Smile

Да,  замъка и катедралата  са едно до друго.

# 456
  • София
Благодаря, Bradley! А нещо друго, което не е за изпускане-място, заведение, улица или нещо типично за този град?

# 457
На мен лично Болоня не ми хареса, може да се разгледа за ден...Ние отидохме до Равена, с регионален влак - страхотно градче, препоръчвам...

# 458
Благодаря, Bradley! А нещо друго, което не е за изпускане-място, заведение, улица или нещо типично за този град?

Като забележителности най-важните са Катедралата и Замъка, както казах, които са в самия център, има и приятни странични улички с места за хапване и пийване и магазинчета. Аз имах по-малко от ден и за друго нямах време, но мисля и че това е основното.

# 459
  • София
 Du, били сме в Болоня и сме от тези, на които им харесва-не е типичната туристическа дестинация Heart Eyes!  Равена е на 1.30ч с влак, а Ферара е само на 20мин и затова се спрях на Ферара.
Bradley,  Hug!

# 460
Друг симпатичен град близо до Болоня е Модена, струва си.

# 461
  • София
Модена е вече в програмата, но за там има още много да чета Laughing....нямам идея какво ще разглеждаме!

# 462
  • Пловдив
Не знаех точно в коя тема да пиша ,но тази ми се стори най-удачната.Искам да организирам посещение на Венеция и Флоренция.Понеже са далечни дестинации ,а разполагам със 7 дни реших да ги разделя ,защото не обичам китайски екскурзии.Снимам и после гледам къде съм била.
Ще бъдем 3 възрастни и дете на 8год/тренирано в чужбина/.
Въпросите са ми следните.Удачно ли е да разделя двата града.Например кацаме в Болоня и плануваме Ферера и Венеция /приемам и други предложения/ ,и втора почивка кацаме в Пиза и отиваме до Флоренция и някъде на плаж /тук ако може съвет къде /.
Мога да си позволя няколко пъти да отида за седмица ,но не и наведнъж за 10 или 14 дни.
Другият ми въпрос е дали да вземем кола под наем.Някак не го виждам да се местя от Пиза до Флоренция с влак с куфари и дете.
От семейството аз съм била и на трите места-Флоренция Пиза и Венеция,но другите не са и затова искам да отидем.Искам хем да видим ,хем да е спокойно ,а не да препускаме.
Всяка помощ и съвет ще ми е от помощ.Премам съвети и за маршрут и за транспорт.

# 463
Здравейте! Искам да купя онлайн билети за влак от Флоренция до Болоня. Иска ми някакъв код- откъде да го взема? За първи път го правя, явно е елементарно,но не успявам. Благодаря!

# 464
Здравейте! Искам да купя онлайн билети за влак от Флоренция до Болоня. Иска ми някакъв код- откъде да го взема? За първи път го правя, явно е елементарно,но не успявам. Благодаря!
От кой сайт искате да купите билета?

Общи условия

Активация на акаунт