Болоня и Флоренция- може и още нещо

• 103 637
  • 777
  •   1
Отговори
# 105
  • Sofia
Предстоят ми няколко дни в Болоня и Флоренция, т.е. 4 нощувки - 3 пълни дни и някакви си часове. Как бихте ме посъветвали да разпределя времето и нощувките?
Пътуването е със самолет до/от Болоня, но се чудя къде да резервирам хотели... newsm78

# 106
  • София
Във Флоренция и последната нощувка във Болоня за по-лесно придвижване за самолета.

# 107
  • Sofia
Благодаря!  Hug
А правилно ли съм разбрала, че от летището на Болона до жп гарата има шатъл, след което вземаме влак до Фиеза /или нещо подобно/, след което влак до Флоренция?

# 108
  • Луната
Благодаря!  Hug
А правилно ли съм разбрала, че от летището на Болона до жп гарата има шатъл, след което вземаме влак до Фиеза /или нещо подобно/, след което влак до Флоренция?

Има шатъл до централната гара на Болоня (20 мин. е пътя), от която може да вземеш влак до Флоренция. За шатъла: http://www.tper.it/content/linea-blq-aeroporto-stazione-centrale … airportENGstation цена 6 евро на пътник на посока.

Може би имаш предвид Фаенца, но това е когато се лети до летище Форли Wink. А в случая се лети до Болоня ( BLQ)
От този сайт може да си вземеш и предварително билети за влака: http://www.trenitalia.com/cms/v/index.jsp?vgnextoid=ad1ce14114bc … 0000080a3e90aRCRD
от Bologna Centrale до Firenze (S. M. Novella) с FRECCIAROSSA e 35 мин.

Аз за Флоренция резервирах през hoteltravel, който ми даде най-добра цена за този хотел: http://www.hotelsilla.it/?gclid=COjzmqnsu7kCFYKS3godUCAA3w

С оглед на ранния обратен полет аз също бих те посъветвала последната вечер да е в Болоня.

# 109
  • Sofia
Благодаря, Woman^In^White  Hug
Надявах се на вариант и с регионален влак,  но май няма...
Ако взема билети за отиване и връщане дали има отстъпка?

# 110
  • Луната
Благодаря, Woman^In^White  Hug
Надявах се на вариант и с регионален влак,  но май няма...
Ако взема билети за отиване и връщане дали има отстъпка?

За нищо. Радвам се, че мога да бъда полезна Simple Smile
Има регионален влак тръгващ в 08:10 от Bologna Centrale с прехвърляне на Prato Centrale до Firenze S. M. Novella . С него се пътува 1 и 40 мин. и струва 8,85 евро Simple Smile. Купете си билети от гарата и не забравяйте да ги валидирате на автоматите. Бих посъветвала да не се купува на отиване предварително билет, защото от сайта са с определен час и за № на влак, а може и самолета да има закъснение...
Следващия по-евтин от Фречата е Intercity. Цената е 11,50 евро. Директен е тръгва от Bologna Centrale в 08:59 (има също и в 09:37) и пристига на гара Firenze Rifredi в 10:17 това е преди Firenze S. M. Novella нещо като квартал (предградие) на Флоренция . До Firenze S. M. Novella има регионални влакове за 5 мин. стига и билета е 1,50 евро Simple Smile
От сайта няма намаление за билет отиване и връщане... Защото ти ги смята като отделни билети. Билетите за Фречите са като на самолетите. Има определени на по-ниска цена и колкото по-отрано се купят са и по евтини. Например аз пътувах от Милано до Венеция с Фреча Бианка за 9 евро билета Simple Smile при обикновена цена от 27 евро мисля, че беше.
Ето сега видях, че ако пътуваш на 15.10 да речем в 7.53 има FRECCIAROSSA от Болоня до Флоренция СМ Новела за 9 евро. Иначе редовната цена е 24 евро Simple Smile. Има намаление и за по-ранно закупуване и за Intercity също.

Надявам се да съм ти била полезна Simple Smile

Последна редакция: пн, 09 сеп 2013, 17:44 от Woman^In^White

# 111
  • София

noshtna_ptica , аз също ще ходя за 4 нощи в началото на октомври и по съвет на колежка, която е била по същия маршрут, също резервирах 3 нощувки във Флоренция и последната в Болоня, тъй като полетът е рано сутринта. От хотела в Болоня казаха, че ще ни извикат такси до летището за около 12-13 евро.
Резервирала съм следните хотели: http://www.booking.com/hotel/it/hotelnella.bg.html?aid=323176;la … b81ed8798cc256eX1
и http://www.booking.com/hotel/it/suite-elite.bg.html?aid=323176;l … 071bd79ece0be3cX1, като за втория имаше хубави отзиви в темата за Болоня.
Ти кога пътуваш?
Тъй като хотелът във Флоренция е близо до гарата, единият ден мисля да отидем и до Пиза, тъй като ние не сме много по музеите и ще имаме време сигурно.

# 112
  • Sofia
Най-после още някой в темата!!!  Hug
Вече си мислех, че съм единствената, която не е ходила до Флоренция /в последните 20 години  Laughing/!
Ние ще пътуваме в началото на ноември и ми е доста притеснено заради малкия ден и възможността за смяна или закъснение на полета... Може пък и да е студено и затова гледах хотелите да са близичко до забележителностите и гарите. По съвет на съфорумките  - първите 3 нощи във Флоренция - http://www.booking.com/hotel/it/marine.bg.html?aid=349087;label= … 48f90af30d;dcid=2
и последната в Болоня - http://www.booking.com/hotel/it/nuovo-del-porto.bg.html?aid=3490 … 48f90af30d;dcid=2
Успях да взема и билети за влака по 9 евро Болоня-Флоренция, а за Пиза ще решаваме на място дали ще остане време...
Освобождаването на хотела в Болоня е до 11, а самолетът ни - в 14. Чудя се дали пък няма да ни оставят 1 час повече?!
Вие ще резервирате ли онлайн билети за музеи /макар и да не си падате по тях  Grinning/, предвид, че е извън активния сезон? Аз се чудя дали има смисъл...
Пътеводителят на Унискорп май е намален с 50%, сега звъня да ги питам и ще пиша  Simple Smile

# 113
Относно логистиката не мога да съм полезна, но мога да споделя впечатления, които може и да са полезни някому.

До Флоренция пътувахме с влак и бяхме само един ден там, поради което може би и поради хипер-очакванията от този град - не останах очарована - категорично са необходими повече дни. Впечатленията които останаха лично за мен са по-скоро негативни - тълпи от туристи и неспиращ трафик от коли по тесните улички, от които просто губиш представа, пред коя всъщност забележителност се намираш в момента, а и въобще може да не я видиш, поради множеството хора отпред ... Няма места за почивка - пейки, паркове или детски площадки. Като цяло, не ме докосна Флоренция, може би следващия път... Но пък е град който трябва да се види! Също не сме фенове на музеи и не сме посещавали, а и нямаше време.

Спомена се Пиза - на мен лично много ми хареса, може би и заради по-малките очаквания към нея, т.к. преобладаващото мнение което четох бе, че не е нещо особено.

Море - видяхме и източното и западното крайбрежие. На изток малко по- на юг от Венеция, не помня името, курортно селище - ситен почти бял пясък; на запад в Чечина - по-каменист плаж, но с дребни разкошно-разноцветни камъчета. И на двете места - зони с чадъри и шезлонги и свободни зони, бийч-барове, водата беше все още студена, за да се къпем, така че нямам впечатления от нея. Може би и нещо повече ви интересува, което ми убягва...

# 114
Я да се запиша и в тази тема, щом става въпрос за много обичаната от мен Фиренца.  Laughing

След като бях и за Великден във Флоренция, никога вече няма да си мисля че има много хора през другата част от годината.  Mr. Green

# 115
  • Sofia
Мимии, не те срещнах тук и помислих, че съм объркала форума!  Grinning
Почвам те с въпросите...  Grinning
При 3 пълни дни /малки, ноемврийски/ да жертваме ли 1 за Сиена или да се наслаждаваме на Флоренция? И дали Сиена е най-добрият избор? Ще ми се някои градче или около Флоренция, или около Болоня...

# 116
  • Казанлък of all places
Дано не се сърдиш,че не Мими ти отговаря.
Siena е прекрасно място; Пиза е добър избор също . И до двете има редовен влаков транспорт от Санта Мария Новела. Аз обаче не бих си жертвала времето. Флоренция ми е слабост и три дни просто от воле ги запълвам Simple Smile

# 117
  • Луната
Освобождаването на хотела в Болоня е до 11, а самолетът ни - в 14. Чудя се дали пък няма да ни оставят 1 час повече?!
Вие ще резервирате ли онлайн билети за музеи /макар и да не си падате по тях  Grinning/, предвид, че е извън активния сезон? Аз се чудя дали има смисъл...

В хотела ти има стая за багаж... спокойно може да си оставиш багажа там за час Simple Smile
Единствено за Уфици, ако резервираш... там винаги има опашка Simple Smile.
За Пиза половин ден е достатъчно. Ако искаш да се качиш на Кулата в Пиза трябва също предварително да си вземеш билет Simple Smile между 12 и 20 дена преди визитата ти Simple Smile. Струва 18 евро и се купува от тук: http://www.opapisa.it/en/plan-your-visit/practical-information/ticket.html

# 118
  • Sofia
Дано не се сърдиш,че не Мими ти отговаря.
Толкова съм сърдита, че пак ще питам!  Laughing
През ноември за градините Боболи няма смисъл да се мисли, нали?
Мисля, че ще си останем във Флоренция, но искам да имам и "разширен" вариант, пък ще решаваме намясто. Гледам, че Сан Джиминяно е най-близо, но не откривам влак за там. Ходи се с автобус или аз не го изписвам правилно? Сайтът на влаковете ми дава подсказка San Gimignano, но влакове - цъ!

Woman^In^White, благодаря много! Даже резервирах и за хотела на electra, защото напускането е в 12, пък и е много хубав, макар и малко по-далечко. Сега ще ги мисля пак 2-та хотела... А Пиза нещо не ме влече, направо не мога да повявам, че за да се качи човек на една зле напавена кула ще трябва да плати 2 билета за Уфици!  Laughing Иска ми се да си направя резервен вариант за Сан Джиминяно и/или Сиена, пък дали ще стигнем до тях...
Случайно да знаете дали карта ISIC дава някакви отстъпки /за ученици и студенти/ или след като сме в ЕС отстъпките се подразбират? /Дъщеря ми току що навърши 18/

Последна редакция: вт, 10 сеп 2013, 22:12 от noshtna_ptica

# 119
  • Казанлък of all places
От октомври насетне градините Боболи просто не си струва да се гледат. Климатът покрай Арно е мек, но все пак,започват зазимителни работи, поувяхват нещата и така.
На вас какво ви е интересно да гледате? Музейни хора ли сте?

Общи условия

Активация на акаунт