Болоня и Флоренция- може и още нещо

• 103 635
  • 777
  •   1
Отговори
# 120
  • Sofia
Музейни хора сме.  Grinning Но знам какво значи пренасищане /преди много години в Уфици/ и сега искам да е по-кротко. Дъщеря ми не е ходила в голяма галерия и съм й казала да е само една - вероятно ще е Уфици. На мен ми се слуша орган в катедрала - вероятно ще има някъде /предпочитам безплатен/ или във Флоренция, или в Болоня. Иска ми се да видим повечко неща на Микеланджело, но май всички бяха в Академията. В къщата на Данте интересно ли е? Заслужава ли си?

# 121
  • Казанлък of all places
В Санта Мария Новелла, която е точно до едноименната гара има орган. В Санта Кроче има великолепен орган, но не съм попадала на концерт там. Не можах да се сетя за името на тази църква, тя е до Пиацале Микеланджело и за нея пишат, че има меса всеки ден от 17.00 часа. Попадала съм съвсем случайно на вечерен концерт в Орсанмикеле, но беше през лятото и не знам дали през ноември пак ще има.
Микеланджело е почти целият в Академията и в Музея на Операта ( http://www.operaduomo.firenze.it/). Ако се сетя за друго, ще пиша още.
Къщата на Данте си струва.

# 122
  • Луната
Музейни хора сме... Иска ми се да видим повечко неща на Микеланджело, но май всички бяха в Академията....

Не само в Академията. В стария дворец Барджело (сега музей) са "Вакх" , "Тондо Пити", "Давид-Аполон" и "Брут"  на Мекеланджело  Simple Smile

# 123
  • Sofia
Момичета, страхотни сте!   bouquet
Много ценна информация! Комбиниран 24-часов билет за Санта Мария Дел Фиоре може да се купи и на място, не само онлайн, нали?

Последна редакция: ср, 11 сеп 2013, 00:27 от noshtna_ptica

# 124
  • най-шареното място
angelina.bgk, St, Miniato

То даже в линка ти си го пише.

# 125
Птичке, не съм я забелязала тази тема(тя е доста старичка) и информацията в началото не е актуална вече.

Още предложения от мен за Флоренция:
Санто Спирито(църква) - там е изложен кръста, който Микеранджело прави за църквата, като благодарност за възможността да прави нелегални дисекции на умрели бездомни хора.
Casa Buonarroti - там са изложени първите творби на Микеланджело. Мисля, че можеше да се купи комбиниран билет със Санта Кроче.

През ноември тълпите във Фиренце на са огромни и можете да влезете сравнително бързо в Уфици и в Академията, ако отидете рано - при отварянето. Напомням, че в Уфици не пускат с вода.

Дано не се повтарям, защото не съм чела темата - не ми остана време вчера.

# 126
Още един глас от мен за Сиена - вълшебно място, много романтика и спокойна атмосфера!

Сан Джиминяно - също е такова, но един цял ден само за него ми се струва много.

Орган слушахме във Флоренция в една малка църква в малка уличка около Катедралата, но имена не помня. Попаднахме случайно - чухме отвън и влезнахме. Много приятно беше!

# 127
  • Sofia
Трениталия имат изкусителна промоция
http://www.trenitalia.com/

# 128
  • София
Още един глас от мен за Сиена - вълшебно място, много романтика и спокойна атмосфера!

Сан Джиминяно - също е такова, но един цял ден само за него ми се струва много.

Peace

# 129
  • София
Здравейте!
Нашето пътуване наближава и взех да се вълнувам  Laughing
Имам въпрос: някой ходил ли е до Пиза с влак? Лесно ли се стига от гарата им до кулата? Доколкото разбрах, кулата е в единия край на града. Благодаря предварително!   bouquet

# 130
Здравейте!
Нашето пътуване наближава и взех да се вълнувам  Laughing
Имам въпрос: някой ходил ли е до Пиза с влак? Лесно ли се стига от гарата им до кулата? Доколкото разбрах, кулата е в единия край на града. Благодаря предварително!   bouquet

От гарата до кулата в Пиза може и пеша да се стигне за около 20 - 30 мин.
Ако хващате влака от Флоренция, имайте предвид, че той може и да не тръгва от централния перон, а от "перон Б", който се намира в ляво, ако застанете с лице към коловозите на централния перон. Ние така чакахме влака от Флоренция до летището на Пиза и се чудехме защо не го обявяват на таблото с разписанията, докато се усетим, без малко да не успеем да си валидираме билета.

# 131
  • София

Еееее, чак пък такова съвпадение - и ние спахме в тези хотелчета миналата година  Crazy

# 132
Здравейте, момичета
Ще ми дадете ли съвет за изпробван хотел във Флоренция?
Отиваме с приятелка по женски за седмица, която сме разпределили 3 нощувки във Флоренция и 4 в Болоня. За Болоня сме се спрели на Mercure до гарата, ако някой го е ползвал, моля за мнение. За Флоренция също бихме искали да е в близост до гарата, но не можем да се спрем на нищо, защото все попадаме на лоши отзиви.

# 133
Здравейте, момичета
Ще ми дадете ли съвет за изпробван хотел във Флоренция?
Отиваме с приятелка по женски за седмица, която сме разпределили 3 нощувки във Флоренция и 4 в Болоня. За Болоня сме се спрели на Mercure до гарата, ако някой го е ползвал, моля за мнение. За Флоренция също бихме искали да е в близост до гарата, но не можем да се спрем на нищо, защото все попадаме на лоши отзиви.

Съвет за хотел във Флоренция не мога да дам, но мога да препоръчам да увеличите броя на нощувките във Флоренция за сметка на тези в Болоня.
Отсядала съм в Mercure в Болоня. Добър хотел. Пеша до центъра сте за около 20-25 минути. Много автобуси има наоколо.

# 134
Благодаря, Мимии,
Разпределили сме нощувките така, защото и двете сме ходили във Флоренция и искаме да я ползваме по-скоро като изходен пункт до Сиена и Сан Джиминяно, и просто да се поразходим из града, без посещения на музеи. Ще имаме там половин ден при пристигането и две вечери, мисля, че за разходки ще е достатъчно. Затова и предпочитаме хотел до гарата, за да ни е удобно за пътуване.

Общи условия

Активация на акаунт