Болоня и Флоренция- може и още нещо

• 103 617
  • 777
  •   1
Отговори
# 195
Каква е цената на билета за влака от Болоня до Флоренция?

# 196
  • Пловдив
Различна  Mr. Green
Зависи какви билети ще си резервираш - на нас на отиване бяха по 11 евро, на връщане - 9. Купихме ги края на декември, а пътувахме средата на февруари.

# 197
Значи на място от гарата би трябвало да е горе/ долу  такава newsm78

# 198
  • Пловдив
Нямам представа. Но според мен няма да има толкова евтини цени, защото сме виждали в сайта как за един и същ час единия ден цената е една, а на другия ден я вдигат.

# 199
Ако искате да пътувате с високоскоростните влакове (разстоянието се взема за около 35 минути), най-добре е да си купите билетите възможно най-рано, защото цената се увеличава, а в деня на пътуването е най-висока. Ако пътувате с регионалните влакове (разстоянието се взема за около час и половина-два), не е нужно да си купувате билети предварително, цената не се променя. За тях билети може да си купите от машините на гарата. Само не забравяйте да валидирате билета си за регионалния влак на едни машинки (виждала съм жълти и зелени) в началото на всеки перон.

# 200
Да аз имах вредвид  цената на билетите от машинките.   Ние ще пътуваме за Великден  до Флоренция, но си резервирхме билети за автобус .

# 201
За който борави с английски език, това е много точна и систематизирана информация за всичко, отнасящо се до пътуване с влак в Италия. Много добре е обяснено видовете влакове, цената на билетите, купуването на билети и т.н.

http://www.seat61.com/Italy-trains.htm#.UymqW16DGmE

# 202
  • Русе
Момичета,на 21 май ще пътуваме до Флоренция през Болоня.Интересува ме има ли автобус от летище
Маркони до Флоренция и каква е цената, а някой ако има и разписание ще съм много благодарна!

# 203
Момичета,на 21 май ще пътуваме до Флоренция през Болоня.Интересува ме има ли автобус от летище
Маркони до Флоренция и каква е цената, а някой ако има и разписание ще съм много благодарна!

Заповядай:
http://www.appenninoshuttle.it/corse_linea_autobus_firenze_bolog … porto_navetta.asp

# 204
  • Пловдив
Ехо, здравейте!
Радвам се, че се изрови тази тема, търсих я, пък не успях да я намеря. Както и да е, ние от 1-6 май сме във Флоренция. Букнах за Уфици, а благодарение и на електра си букнах тур и до Сан Джиминяно и Сиена, тъй като реших, че рент а кар ще ми е по-трудно да се чудя къде да я оставям, пък какво може да й стане... Та, мисълта ми е, че имам въпрос - за тези градини Боболи дали трябва да се прави резервация? Може ли на място? Има ли опашки? Че като чета, че са градини и все ми се струва ,че е парк, в който се влиза лесно, ама сигурно не е така, например във Ватикана не можахме да видим градините... 
Благодаря предварително!

# 205
Ехо, здравейте!
Та, мисълта ми е, че имам въпрос - за тези градини Боболи дали трябва да се прави резервация? Може ли на място? Има ли опашки? Че като чета, че са градини и все ми се струва ,че е парк, в който се влиза лесно, ама сигурно не е така, например във Ватикана не можахме да видим градините... 
Благодаря предварително!

Няма опашка за тези градини. То няма и за какво дс има - не са нищо особено, на места даже неподдържани. Но е най-големия парк във Флоренция и си заслужава човек да се разходи.

# 206
  • Пловдив
Благодаря, Тинки! Успокои ме, супер! Остана само да реша дали искам да ходим в Академията или не ... че няма удобни часове, а не ми се иска да губя много време в галерии. В Рим ме заболя главата от картини и изкуство, а във Флоренция изкуството е в пъти повече ... Ще реша, лека вечер и благодаря за насоките   bouquet

# 207
  • Русе
Благодаря на Мими за информацията. Люба, а вие до Болоня ли летите и как ще се придвижвате
до Флоренция.Освен това не мога да намеря информация за влак или автобус от Флоренция до Пиза,
някой ако има инфо моля да помага  bouquet

# 208
Благодаря на Мими за информацията. Люба, а вие до Болоня ли летите и как ще се придвижвате
до Флоренция.Освен това не мога да намеря информация за влак или автобус от Флоренция до Пиза,
някой ако има инфо моля да помага  bouquet

Автобус не знам, но влакове има доста:
В сайта на Трениталия изписваш от: Firenze (S. M. Novella) до: Pisa Centrale.
Влакове има на около половин час. Пътува се около час или чак и 20 минути(в зависимост от конкретни влак). Цената в момента е 7,90 евро.

# 209
  • Русе
Аз не можах да извадя инфо от трениталия, може би защото е за 23 май и не ми дава цени.Така че
пак ти благодаря, а и цената ако е такава е супер. И последно да питам дали има смисъл да вземаме
туристическите автобусчета, или ще успеем да  обиколим пеша, като нямаме набелязано почти нищо,
освен Уфици.

Общи условия

Активация на акаунт