Болоня и Флоренция- може и още нещо

• 103 525
  • 777
  •   1
Отговори
# 465
https://www.lefrecce.it/B2CWeb/createTicket.do?parameter=navigat … cFID=igrMaFCfF2FK
От този, но вече ги купихме. Без този код са с 1 евро по-скъпи. А трябва ли от гише да се вземат същински билети или разпечатка е достатъчна?

# 466
Може с разпечатка или като покажете номер на резервация на таблет, смартфон

# 467
  • София
Здравейте! Искам да купя онлайн билети за влак от Флоренция до Болоня. Иска ми някакъв код- откъде да го взема? За първи път го правя, явно е елементарно,но не успявам. Благодаря!
Кой сайт ползваш? През Трениталия не иска код. Миналата година пътувахме Флоренция => Милано и нямаше никакъв проблем с покупката и никакви кодове не се изискваха.

# 468
Същия сайт, на първа стъпка иска код, после натискам "други предложения" и ме праща на 1 евро повече. Тук вече няма проблем. Не знам ,може и нещо да не съм направила както трябва, но в крайна сметка купих билетите. Дано всичко е наред, за пръв път ще пътуваме само с обществен транспорт.Притеснявам се и как ще се придвижим от Болоня до Флоренция, ще намерим ли къде се продават билети за автобуса. Разпечатали сме си карти и на пътя от гарата до хотелите в Болоня и Флоренция, но пак се притеснявам.

# 469
  • София
Същия сайт, на първа стъпка иска код, после натискам "други предложения" и ме праща на 1 евро повече. Тук вече няма проблем. Не знам ,може и нещо да не съм направила както трябва, но в крайна сметка купих билетите. Дано всичко е наред, за пръв път ще пътуваме само с обществен транспорт.Притеснявам се и как ще се придвижим от Болоня до Флоренция, ще намерим ли къде се продават билети за автобуса. Разпечатали сме си карти и на пътя от гарата до хотелите в Болоня и Флоренция, но пак се притеснявам.
Във Флоренция бяхме в хотел/препоръчан от форума/, който беше на доста спирки от гарата. Ползвахме приложение за смартфон/таблет Stay.com. Идеално ни насочи, че трябва да слезем защото явно автобуса не спря на някоя спирка и с "броене" на спирки не стана.
От няколко години сме не със хартиена карта, а със приложение и всичко е много по-лесно. Изпробвано за таблет и смартфон. Има и много други приложения, разбира се. Препоръчвам като метод на локация и трип по град, а не като точно приложение App.

# 470
 За влака -пратиха ми билета  на мейла показахме го на кондукторката тя го провери на нейната си машинка и готово. Това беше февруари - първия  път до Венеция ,втория до Болоня. А за спирките с броене наистина не стана ,понякога не спират и трябва да натиснеш звънеца преди спирката ,отгоре на това спирките им са МАЛКИ тъмно червени табелки, за които не бих предположила ,че е спирка Shocked

# 471
Може ли да ме ориентирате? Забранено е въобще или само понякога?

И във Флоренция сини или бели маркировки ли можем да ползваме за паркиране? Че доколкото разбрах извън Флоренция можем да ползваме бели, но май специално във Флоренция е различно. Забатачих се нещо и моля за разяснение!

# 472
  • Milano
Забранено е в празнични дни, т.е. неделя и на празници от 14 до 18ч, с изключение на такситата и ауторизирани автомобили.

Във Флоренция само на сини маркировки, белите са за резиденти (и в Болоня е така, в Милано и Рим- не).

Както и да е, когато маркировката е за резиденти трябва да има знак, на който пише че е за резиденти и от коя зона.

https://www.google.it/search?q=strisce+bianche+per+i+residenti+f … 5xF67-gVglX2vM%3A

пп. първата картинка например.

Последна редакция: чт, 14 апр 2016, 19:01 от regina di cuori

# 473
Благодаря много!   bouquet
Ама не си пестят поясненията под знаците Laughing само да ги разбирахме...

# 474
  • На земята, която е всъщност звезда.
Момичета, моля за помощ. Кое от двете за посещение да избера: Пиза или Сиена + Сан Джиминяно? И колко време ще ми трябва за едното и за другото?

# 475
Сиена и Сан Джиминяно - уникални са  Peace
Пиза е за 2-3 часа. Сиена и Сан Джиминяно са за цял ден, но пак не е достатъчно. Струва си всяка минута  Heart Eyes

Последна редакция: нд, 29 май 2016, 17:32 от Mariya*

# 476
  • На земята, която е всъщност звезда.
Сиена и Сан Джиминяно - уникални са  Peace
Пиза е за 2-3 часа. Сиена и Сан Джиминяно са за цял ден, но пак не е достатъчно. Струва си всяка минута  Heart Eyes

Благодаря, много ми помогна!  bouquet  Спирам се на 1. приоритетен план С+С за цял ден, ако нещо се обърка и нямаме цял ден, минаваме на 2. резервен план само Пиза.

# 477
  • В страната на бурите
Момичета моля за вашето съдействие. Пътуваме до Болоня с Wizz и имаме 5 нощувки, пристигаме към 8 и нещо вечерта, но пък и заминаването е късно вечерта.Искам да видим Флоренция, Болоня,Сиена и Венеция(мъжът ми държи на Венеция). Чудя се ка ка разпределя нощувките.
Вариант 1
1 ден - пристигане и нощувка в Болоня
2 ден -Болоня до ранния следобяд и влак до Флоренция.
3 ден - Флоренция
4 ден Сиена и околността
5 ден - сутринта пътуване с влак до Венеция, разглеждане и нощувка там
6 ден -от Венеция пътуване с влак до Болоня и полет
Вариант 2
1 ден -полет и късно пътуване до Флоренция с нощувка във Флоренция (ще пристигнем в 12 часа през ноща и малко се притеснявам -за настаняването в хотела)
2 ден -Флоренция
3 ден -Сиена и околността
4 ден - до обед - Флоренция и следобед влак до Венеция и нощувка там
5 ден Венеция.
И тук едната опция е да се върнем привечер в Болоня и да спим там или да останем още 1 нощ във Венеция и на 6 ден да пътуваме за Болоня сутринта.
Кой вариант ще препоръчате? По принцип обичаме да обикаляме по много.
И още нещо - какви температури да очаквам началото на юли?

# 478
  • Варна
За толкова малко време е прекалено амбициозно , мого разкатаване.
Защо не оставите Венеция за друг път?
То 5 дни си е недостатъчно за  Болоня , Флоренция и Сиена - долу горе 1 ден Болоня , 1 ден Сиена и 3 за Флоренция .По  добре за  Венеция , Верона , Падуа да отделите друга седмица.

# 479
  • В страната на бурите
За съжаление няма как - мъжът ми отива заради тази пуста Венеция Simple Smile

Последна редакция: сб, 25 юни 2016, 10:41 от Wonder woman

Общи условия

Активация на акаунт