Трудно заспиване - на обяд и вечер!

• 7 873
  • 34
  •   1
Отговори
# 15
Благодаря ви момичета!
Благодаря на всички, особено на mimi_gogo, Гос`жа Мафани, Deni-meni, Фран Джонсън!
Тревожи ме обаче яденето след като се събуди и май отново ще се опитам да я храня след сън, понеже тази вечер например хапна по-малко след като й дадох следобедна закуска. Сега като се замисля до преди месец бяхме на кухня, а след обед й давах само кремчето от нея и вече й беше омръзнало явно... А това, че от преумора не се заспива не ми беше минало през ум....
Ще се опитам да направя каквото мога, но започвам да си мисля, че е и до темперамент на детето. Аз и съпруга сме така - вечер стоим до късно, а сутрин трудно ставаме... дали има връзка   Rolling Eyes

# 16
Цитат
Аз и съпруга сме така - вечер стоим до късно, а сутрин трудно ставаме... дали има връзка  

До колкото предавате тези си навици на детето.
Дай му час време след вечеря за тихи занимания, предшестващи съня. През това време да не гледа тв, да не играете бурни игри.....Почетете книжка, говорете си, полежете на дивана......Сложете мечо/куклата да спят....

нервната система на децата е все още незряла и много малки на вид неща ги карат да се превъзбуждат, което пряко се отразявя на съня.

# 17
Ако децата се гледат в къщи не е лошо да следват собствения си биологичен ритъм, обаче ако планирате тръгване на ясла/детска градина трябва да помислите как да въведете постепенно режим. Моето дете страшно се измъчва като ги сложат в ДГ да спят от 13 до 15ч, въпреки че сутрин става в 7. Всяка вечер преди лягане имаме един и същ ритуал, душ, миене на зъбки, гушкане и приказка, изгражда се навик, това помага, и в специализираната литература се препоръчва.

# 18
Отчетох си грешката  Embarassed Като най-вече - да върна следобедната закуска и по-ранно пребиране за да може да има интервали между всички процедури до заспиването, а и да избегна преумората.
Още веднъж благодаря за съветите на всички   bouquet  bouquet  bouquet

# 19
Сутрешно ставане - да бъде по-рано от 8:30-9ч, закуска
Разходка, игри на вън
Обяд - около 12ч-13ч, за да може 13:30ч-14ч да заспи (15-16ч е късно)
Следобедна закуска - нещо лекичко, най-добре плод, не съвсем засищащо
Разходка, игри на вън, прибиране към 18:30-19ч, измиване, вечеря (предполага се, че е огладняла от изразходваната енергия, минало е достатъчно време от обяда)
Преди вечерното заспиване баня (ок. 20-21ч) - повечето деца обичат водата, играта с нея, това успокоява, настройва за сън.
След банята следва вашият си ритуал преди заспиване - приказка, зъбките, гушкане или каквото е там, без много да се протака във времето и после сън (ок. 20:30-21:30, според предните дейности)

Отчетох си грешката  Embarassed Като най-вече - да върна следобедната закуска и по-ранно пребиране за да може да има интервали между всички процедури до заспиването, а и да избегна преумората.
Точно така! Да не се стига до преумора, превъзбуда или прегладняване - иначе неизменно са налични нервност, капризнечене, мрънкане..

# 20
  • Някъде по Дунава
И моята дъщеричка е на подобна възраст и има сходен режим като предишние пост. Когато не е на ясла става около 8ч, много рядко я оставям да спи до късно, защото и се разваля обедния сън. На обед спи различно,но минимум 1,5ч, някъде м/у 14 и 16ч. Вечер гледам да се приберем най късно до 19.30ч, за да може до 21.30(най късно да е в леглото) и до 22ч. да е заспала. Обикновено заспива м/у 21 и 22, зависи през деня колко е спала и колко се е уморила.

# 21
до подход си е..
бабата може да го прилъже да спи следобед - аз Не.

# 22
Данина - дано скоро се похвалиш, че режима на детето те задоволява. Много момичета бяха прави за сутрешното ставане. Моето мнение е - ако ще има следобеден сън, да става по-рано, ако ще се отказвате от следобедния - този час може да си е добре.

# 23
Голямата дъщеря беше същият модел от към заспиване.Имахме десетки номера докато се приспим.От 10 месечна започна да спи само веднъж на ден,периода от 1до3г.беше истински кошмар.Косъмът ми настръхваше когато дойдеше време да я приспивам.Сякаш нямаше измаряне,вечно една такава превъзбудена,хем й се спи,хем не може да заспи,много труден период беше.След 3 години окончателно се отказа следобедния сън.
Другите са прави-ако държиш на следобедния сън,тогава да става рано сутрин.Ако я оставяш сутрин до късно да спи,забравяш за следобедния сън.Лично аз съм привърженик на последния,особено сега,лятото,когато денят е дълъг,даже е задължителен за малко детенце.Не е толкова до подход,колкото до темперамент на детето.
Дано с промяната на режима да имаш успех Peace

# 24

Дай му час време след вечеря за тихи занимания, предшестващи съня. През това време да не гледа тв, да не играете бурни игри.....Почетете книжка, говорете си, полежете на дивана......Сложете мечо/куклата да спят....

нервната система на децата е все още незряла и много малки на вид неща ги карат да се превъзбуждат, което пряко се отразявя на съня.

Абсолютно съм съгласна. Много е важно да се успокои детето преди сън. Поне един час. Обедният сън да е между 12 и 15, не по късно. Успех ти желая. Иска се постоянство, но като свикне детето, става много лесно. Аз никога съм нямала проблеми с лягане и заспиване, защото им следях режима от бебета и само леко го коригирах, в зависимост от възрастта.

# 25
  • в града на вечния купон
моята бебка е почти на 7 месеца
от 2месец до сега НЕ заспива по рано от 23.30 и 24.00

и какво от това?
иначе на обяд след като се нахраним в 13.00 заспива

# 26
Данина, ето и моят съвет:
Първо за сутрешното ставане може да опиташ да го изместиш по-рано. Вярно, че може да е кисела, но ако мислиш да я записваш на ясла или детска градина пак ще се наложи.
Така ще си изместите и обедния сън за по-рано. Може да измислиш някакъв ритуал преди заспиване, за да е наясно какво следва /важи и за вечерното заспиване/. Ако иска легни с нея и изчакай да заспи. Или я остави в нейното креватче с нещо интересно и излез от стаята. Като й омръзне вероятно ще заспи (поне моята е така).
Ние също от време на време пропускаме обедния сън и тогава въобще не я слагам да спи. Направо към 21.00ч. си лягаме.
Може да видиш до колко часът ще спи при този вариант и ако е по-късно от 16.30 да я събудиш. За следобедна закуска аз от доста време й приготвям плодов сок с мляко, защото друго не иска да яде, а ако яде съответно не вечеря (под плодов сок имам предвид например: пасиран банан с праскова или пъпеш и добавено прясно мляко, на нея много й харесват, но пак зависи от детето)
При нас вечерята е около 19.30ч., може и по-късно ако се забавим на детската площадка. Когато се приберете може да я преоблечеш и измиеш ходилата, лицето и ръцете. Нахранете се и след това  правете нещо, което да не я превъзбуди, после банята и сън.
Ние си лягаме към 22.00ч. защото по-рано не искаме и да чуем дори. Повечето майки, с които разговарям на тази тема ми споделят, че и при тях е така. Заспиването ни отнема около 30 минути, понякога и повече, като аз лягам със нея и понякога заспивам преди нея.
Искам да ти кажа че до година и половина тя си заспиваше сама в леглото, около 21.00ч. Просто нещата се променят.
Мисля, че основното което можеш да  опиташ да направиш е да изместиш ставането по-рано, а от там и останалите неща.
[/pre]
[/color]
[/color]

# 27

и какво от това?

Е, за сега няма нищо плашещо, но ако трябва след 3 месеца да тръгнете на градина от 7:30 сутрин, съм сигурна, че ще си промениш мнението.

# 28
  • Бургас
Моята дъщеря дори и след тръгване на градина пак не заспива по-рано от 23-23:30 часа.Слагала съм я и в 21:30 и в 22 часа.Докато стане 23 часа 6 пъти ожаднява и 4 пъти огладнява  Crazy.Така че изобщо не го мъча детето.Аз също си лягам много късно и обичам да спа до късно.

# 29
  • в града на вечния купон

и какво от това?

Е, за сега няма нищо плашещо, но ако трябва след 3 месеца да тръгнете на градина от 7:30 сутрин, съм сигурна, че ще си промениш мнението.
имаш предвид ясла?
няма проблем, защото става в 7.00, освен това не мисля да я давам на ясли
ще си взема бавачка

Общи условия

Активация на акаунт