Отговори
# 300
  • Пловдив
А удобен ли е наистина за кърмене?

# 301
Ами разбира се че е удобен  Laughing Това е най-лесния наин да отидеш с детето набързо до магазина, е имам приятелки които ги оставяха сами децата докато спят, но аз не бих  Grinning

# 302
  • София
здравейте мацки Simple Smile

Скитница аз съм съгласна да въведеш коментари в списъка с необходимите неща за едно бебе и да го пуснеш:-).

ElinKaMaliNka, както писа (wind) всичко е въпрос на възможности Simple Smile.

# 303
Здравейте,
Може ли някой да сравни кенгуруто и слинга?
Аз лично не съм ползвала слинг, имах кенгуру, но неможах дълго време да го ползвам, защото Кристи беше едро бебе и ми тежеше с кенгуруто.

# 304
Здравейте,
Може ли някой да сравни кенгуруто и слинга?
Аз лично не съм ползвала слинг, имах кенгуру, но неможах дълго време да го ползвам, защото Кристи беше едро бебе и ми тежеше с кенгуруто.

Аз имах и кенгуру и слинг. И двете сме ги ползвали при различни ситуации. За кенгуруто трябва да се гледа захващането на коланите които минават по гърба да е удобно, ако носиш тежко дете някои кенгурута ти увисват на шията директно. Хуавите пак са над 100лв...

# 305
Здравейте  bouquet  Hands Clap,
За мен също доста от нещата са излишни и не развиват никакви умения в бебто. Истината е ,че с първото дете купувах всичко, което се продаваше и в един момент се затрупахме от неща, които бебо е израстнал за 3-4 месеца. Раздадох повечето на приятелки и този път смятам да не се хвъпрлям така в пазаруването. Твърдо съм ЗА стерилизатор и шезлонг, но не виждам смисъл в бебешкият фитнес или бънджито, което се закача на рамката на вратата.

Кенгуру имах на Chicco, но моя калпазанин беше едричък и се събираше в него съвсем кратък период. Така че нямама особени наблюдения. Аз слинг не съм ползвала, но някак си ми изглежда по-удачно.

# 306
  • Пловдив
Добро утро .

ivka 007  , лично на мен слинга все ми се струва, че не е удобно нещо за бебето и някакси ми се вижда едно такова примитивно, не знам  Rolling Eyes BebEshOnDeL ще каже..

Ами, не знам, не съм ползвала, но от това което чета казват, че слинга е много удобно и полезно нещо, дори има изследвания , в които се казва, че недоносени бебета носени в слинг близо до майката , много бързо наддават, също така и че бебетата заспиват и не пла4ат когато ги носиш със слинг, което според мен означава , че им е удобно......ама това ще го разберем със сигурност след няколко месеца живот и здраве Simple Smile

# 307
Аз имам и слинг и кенгуру. Ползвала съм и двете в различни ситуации. От кенгуру има смисъл само ако е наистина хубаво и качествено и подплатено така че да не те болят гърба и кръста. Моят слинг също е на DeeDee, но е от трико и е шал. Дава много повече варианти за носене на детето.
За мен стерилизатора е ненужна вещ. Не взех за първото си дете и едва ли ше взема и сега. Въпросът за мен не е финансов, а пространствен. А и не виждам какво повече може да направи от стерилизация в тенджера на котлона. Освен ако не е за микровълнова печка, където стерилизира по-бързо, но за мен е под въпрос колко е здравословно използването на микровълнови изобщо.
Така или иначе е много трудно да прецениш какво ще ти бъде необходимо и какво не на базата на съвети във форум. Но пък е хубаво да чуеш повече мнения.

# 308
Момичета, ако някоя от вас може, нека даде линк със слингове да разгледаме. И как им вървят цените? Thinking

# 309
# 310
Добро утро бременелки Wink
Аз да се оплача от доктора ми по ЖК, писа ме  27ма седмица както е по последен цикъл а аз съм  в 23та  #Cussing out #Cussing out #Cussing out #Cussing out #Cussing out и после ми обясни че така  щял да ме  води  заради  болничните  #Crazy #Crazy #Crazy и сега  съм 4 седмици напред...Нямам  думи.
После  акушерката  ми обясни Че ако имало Преносване!!?!?!?!?! какво  преносване аз  съм  4 седмици назад ..... Тъпа работа, ще  видим как  ще си  забавя болничния не искам да съм 75 вместо 45 дена  болнични   преди термина ...

Лек и  успешен ден  на всички Wink

аз съм в същата ситуация и се чудя какво да правя...доки ми каза,Че нищо няма да загубя нито от болнични,нито от майчинство Peace Но в никакъв случай няма да се преместя на друга ЖК

# 311
И аз да споделя малко впечатления от първоначалния оглед на колички: харесах си мн този модел http://www.bebe-best.com/hauck-condor-shop-n-drive-lolli-lime-2010.html цената ми се вижда доста приемлива, а и определено е маневрена. После дидях и тази разновидност http://www.bebe-best.com/hauck-2-1-malibu-shop-n-drive-lolli-lame-2010.html, като тук вече коша е доста по- голям и обемен, дори сгъването е друго. При втората ми допадна цялата дръжка и сгъването.
Моля ако има някой, който има преки впечатления от ползването на моделчета да даде малко инфо newsm12

# 312
Здравейте мами,
виждам, че качвате разни линкове и реших да подхвана и темата за дрешките. Моля всяка мама, която се рови в нета за всякакви дрешки и други нужни неща за бебечетата, да сподели харесвани от нея линкове. Ето и моите:
www.detskidrehi.com
http://moni.bg
http://www.oblechime.com/rompers.html
www.moebebe.com
Благодаря на всички

# 313
....Аз да се оплача от доктора ми по ЖК, писа ме  27ма седмица както е по последен цикъл а аз съм  в 23та  #Cussing out #Cussing out #Cussing out #Cussing out #Cussing out и после ми обясни че така  щял да ме  води  заради  болничните  #Crazy #Crazy #Crazy и сега  съм 4 седмици напред...Нямам  думи.
аз съм в същата ситуация и се чудя какво да правя...доки ми каза,Че нищо няма да загубя нито от болнични,нито от майчинство Peace Но в никакъв случай няма да се преместя на друга ЖК
Момичета, нямам думи! Как така ще ви измислят термин по някаква волна програма. Наистина е възможно да загубите пари, а точно сега те са особено необходими. Настоявайте да ви пишат какъвто е реалния термин, стига да го знаете.  С първата бременност помолих от ЖК да ми пишат по-късен термин заради болничния. Дърпаха се, но накрая написаха с 1 седмица по-късно. Инъче трябваше да си прекъсна болничния и да загубя доста пари. Лошо стана, че преносих реално с 1 седмица и по документи излезе, че са 14 дни. Но след раждането от болницата издават болничен, който отговаря на общите разрешени дни, те си знаят как да го калкулират. Това е, настоявайте докато клекнат.

За слигговете. Аз имах и го ползвах малко време, основно в къщи. За зимно бебе не ми изглеждат практични, защото като излизаш трябва да облечеш детето с дебели дрехи, космонавт евентуално и като го сложиш в слинга то се оказва като  затворник - стегнато отвсякъде. Навсичко отгоре наскоро прочетох, че в слинг като моя имало няколко смъртни случая на задушени новородени и се изтегля от пазара. Ще потърся линк да видите какъв слинг ДА НЕ купувате.

# 314
dobra     За слигговете. Аз имах и го ползвах малко време, основно в къщи. За зимно бебе не ми изглеждат практични, защото като излизаш трябва да облечеш детето с дебели дрехи, космонавт евентуално и като го сложиш в слинга то се оказва като  затворник - стегнато отвсякъде. Навсичко отгоре наскоро прочетох, че в слинг като моя имало няколко смъртни случая на задушени новородени и се изтегля от пазара. Ще потърся линк да видите какъв слинг ДА НЕ купувате.
[/quote]

и ти си права през зимния сезон ще сме и няма да имаме нужда от него,хич не се бях замислила

Общи условия

Активация на акаунт