Към майките раждали секцио!

• 52 020
  • 191
  •   1
Отговори
# 30
Не се връзвай ня приказките че не боли и от 4-ия ден си на крака. В реанимацията бяхме доста хора, не видях нито една да тича и подксача както твърдят тук. Болките са адски.
На 15-ия ден за първи път излязох от вкъщи и майка ми беше с мен за да не падна. Ходех присвита. До 10-ия ден бях плътно на обезболяващи. Може да ти изглежда, че контракциите са болезнени - за мен бяха, но болката след секцио е неописуемо повече.

Това че при теб нещата са били такива, не означава, че и с другите е било така.
2часа след операцията ме изритаха от леглото и ме караха да обикалям стаята. На 2рият ден се мотаех по коридорите и ходех да пия кафе на вън, а ме болеше повече кръста от неудобното легло, отколкото самата операция.
На 5тият ден обикалях града с мъжа ми, почти не усещах операцията освен когато сядах и ставах.
Така че нещата не са чак толкова трагични колкото ти ги описваш...

# 31
Не се връзвай ня приказките че не боли и от 4-ия ден си на крака. В реанимацията бяхме доста хора, не видях нито една да тича и подксача както твърдят тук. Болките са адски.
На 15-ия ден за първи път излязох от вкъщи и майка ми беше с мен за да не падна. Ходех присвита. До 10-ия ден бях плътно на обезболяващи. Може да ти изглежда, че контракциите са болезнени - за мен бяха, но болката след секцио е неописуемо повече.
А защо мислиш че другите мнения не са искренни и с цел да подведът....? много странно....
Едва ли някой иска да подведе другиго. Просто прагът на болката е различен. Както казах по - горе, не е вярно че не боли, боли, но болката е търпима, но не е лека или незначима. Това все пак е операция. Аз се раздвижих на 12 час, колкото по - рано и повече се движиш, толкова по - бързо минава. На 15-я ден бях като хала из къщи, не се спирах, бебето го изведох на разходка на 8 - мия ден.

# 32
Чак пък неописуеми болки не.Секцио се наложи понеже малката беше седалищно и беше слязла в малкия таз.По време на самата операция не се чувствах много добре,кръвното ми падна рязко и започна да ми се гади.Претърсването на плацентата беше също неприятно. След като  ме зашиха-все едно нищо не е било.при мен раздвижването стана малко бавно,но веднъж раздвижиш ли се другото е лесно  Peace Блега ми е почти избледнял и свалянето на конците е нищо работа.

успех  Hug както и да родиш крайният резултат е едно сладко малко бебенце

# 33
Стана ми любопитно, ако не е тайна, от кой и къде е правено това толкова ужасно секцио  newsm78

# 34
Цитат
Роди се 3300 гр.,секциото се наложи поради липса на разкритие повече от 6 часа,не беше слязла в таза и нещо около пъпната връв не беше наред.

Болката не беше нещо особено,биеха ни течен аналгин на 12 часа,като на втория-третия ден го отказах защото нямахме кой знае каква нужда.
Бих казала,че контракциите преди да се наложи секциото ме боляха повече,от няколкото дни на възстановяване от операцията.
Но това е индивидуално.
Белега ми зарастна бързо,махнаха ми конците на 4-я ден и към 7-8 ден вече всичко беше ок.

И при мен нещата бяха точно така, с тази разлика, че моят син се роди 3.330гр.  Simple Smile.
Първото ми раждане беше по естесвен начин, второто със секцио.Противно на всички очаквания от секциото се възстанових много по-бързо - на 6-я ден се разхождах навън без проблем.

# 35
  • София
Бебето беше 3550, секцио се наложи поради лоши тонове . Преносвах с 4 дена, имах слаби контракции, но разкритие никакво, бебето седеше все горе и така след втори пореден ден с лоши тонове ме оперираха. При мен нещата не бяха никак тежки в постоперативния период - изписаха ни на 5-тия ден и от тогава не съм имала проблеми с ходене, не съм пила никакви обезболяващи. Имах от време на време пробождане, но покрай грижите с детето, изобще не го забелязвах.
Виждам че при някои момичета е било по-тежко, но не си мисли че при всички е така.
За белега за момента седи розов при мен (9 месеца след раждането), малък е, пада се в окосмената част на триъгълника. Не ме притеснява с две думи...

bebetuuu както и да родиш пожелавам ти живо и здраво бебче и бързо възстановяване!

# 36

Белег си имам до ден днешен,нито избелял,нито силно изразен.Болката премина изцяло на около 8-я ден.
3,200 кг и 49 см планово секцио.

# 37
  • София
Спешно секцио на голяма беба с особености в структурата на тялото/татуша/ :lol:4кг.бебе с 10см.главица и 13см.раменца при мои 9 в таза.
Белег имам/год.и 8мес./Всичко ми мина като гушнах Беба.

# 38
    Два пъти съм раждала секцио и много се притеснявах. Защото белеза или болката за 2-3 дни, съвсем не са нещото, за което да се притесняваш.

# 39
Дъщеря ми се роди 3 900. всичко мина ок. след 12 час от операцията без обезболяващи. раздвижването боли много по-малко от кола маска и то на краката например. на втория ден бях долу на кафето. никой не ми е помагал за гледането на детето, не съм имала нужда от помощ. белегът вече е тънка бяла линия (от преди 11 месеца).

# 40
Първото секцио ми беше по спешност.Раздвижването на следващия ден беше по болезнено.Операцията ме наболяваше леко ,може би около 2 седмици.Месец след това свалях количката от 5 етаж без проблем.
.Беше ми неприятно 1 година да си пипам операцията ,все едно мястото е изтръпнало и не е твое....
2-рия път раздвижването стана бързо и безболезнено,но най -кошмарните ми болки бяха при контрахирането на матката .Не можех да си намеря място от болка.Акушерките казаха ,че 2-рия път винаги бил по болезнен.
Сега 4 месеца след това все едно не съм раждала.Мен лично белезите не ме притесяват ,не ги мажа с нищо ......те са ми гордост...... Wink

# 41
Причината за секцио първоначално беше заради големината на сина ми - роди се 2 седмици преди термин, 4,300. Имах определена дата, но той тръгна сам и се оказах с изтекли води и без никакви контракции, това беше втората причина. Болката ми беше поносима, почти не пиех обезболяващи още в реанимация. Трудно отслабнах /качих предимно на корем/ и това е единственото "поражение". Не съм си мазала белега, като цяло се възстанових още в болницата и на 5-10 ден вече си свалях сама количката. Усещах неприятно чувство около 6 месеца, пипайки белега, а понякога имах режеща болка при вдигане на количката, но не е било непрекъснато. Според майка ми, която е родила 2 деца по "нормален" начин, аз съм се възстановила много по-бързо след секцио, отколкото тя след "нормално" раждане.

# 42
    Два пъти съм раждала секцио и много се притеснявах. Защото белеза или болката за 2-3 дни, съвсем не са нещото, за което да се притесняваш.

Ето тук е истината. Не болката при раздвижването е проблема...

# 43
  • София
При мен секциото се наложи поради липса на разкритие и влошени тонове на бебето. Първите 5 дни след операцията доста ме болеше, едвам ходех по коридорите на болницата, да не говорим за обръщане в леглото и т.н. На 5-тия ден следобед обаче ми мина като с магическа пръчка. На следващия ден ми махнаха конците, повече болка не съм усещала. Сега /10,5 месеца след раждането/ белегът е много блед, почти не се вижда, нямам неприятно усещане като го пипам.

# 44
  • София
Родила съм секцио след нам колко часа да родя нормално,Бебка бе 4.100 и 56 см,жив слон  Joy.Бях с пълна упойка,защото нямахе време за катетри и тем подобни.В интензивното ми биха нещо за да не усещам болка от чувала с пясък който поставят на корема.На другия ден дойде рехабилитатор,за да ме раздвижи,това си е процедура на болницата.Преместиха ме в нормална стая,при ставане ме болеше и дърпаше,а да се изкашлям забрави.Да болката беше при мен около 4 -5 дни,но после получих усложнения.Аз съм от тия маркототевците,оказах се алергична към конците,та се наложи ревизия на операцията  ooooh!.Доктора го беше много яд милия,ама съдба  Peace

Общи условия

Активация на акаунт