Февруарче тръгва към морето или планината, а на мама вече е стройна снагата!- 16

• 20 734
  • 733
  •   1
Отговори
# 210
  • София
ДД!  Grinning

Неви, как е Деа днес?
Любезна, площадката с готиното съоръжение ли ви хареса?  Flutter Имай предвид, че пясъка около него ще е мокър и да не се ядосваш на Радинка ако се пооцапа детето. Ние сме на гости вечерта и няма да можем да дойдем.  Sad А чеПката за зъби е от МОЛ-я  Mr. Green, от Карфур, нали там се "разхождаме" като е лошо времето.

Д-Роз, аз съм левичарка и не съм съвсем сигурна, но засега и Макс посяга повече с лявата май или поне докато яде.  Crazy Затова системата ми е да държа пюрето с дясната и в същото време да му натискам неговата лява, че иначе край - ще омаже вси-чко! И най-вече си бърка в устата докато яде.  Crazy Mr. Green

Нарцис, радвам се, че Ники вече е добре!  Hug
Моят нали е от повръщащите, та хич не мога да разбера кога е просто повръщане и кога е някакво неразположение - той най-малко по 4-5 пъти на ден го прави, кога малко, кога фонтан, кога 3 часа след ядене, кога през носа... Сега намалихме с един път - поне от пюрето си го спестявам.  Mr. Green
За месото - дава се през ден, като през ден и жълтък, ама във вашия случай си питай педката колко често.
Мазнина в домашни пюрета съм слагала в много по-голяма възраст, по 1-2 каптки зехтин. peace:

Вики, на Борис никога не съм му давала нищо имуностимулиращо предварително.  Rolling Eyes Като цяло приемам, че първата година децата много вируси лепят в градината, все пак за пръв път се сблъскват с тях.  Mr. Green
След многото сополи тази зима, педката му изписа някакъв Изопринозин ли беше.
Най-много се радвам, че не правеше усложнения, сопол и червено гърло лесно се преживяват.  Hug

Меги, нищо не знам по въпроса.  Hug
Радост, браво на Краси!  Crazy
Стар, той Стас е мъничък  Hug и при вас за няколко дни ще настъпи промяна /чак ми е малко плашещо, много бързо растат тези деца/

Силвъри, за домашните пюрета /опит от Борис/ - значи ако направя повече - вряло го наливам в бурканчета с хубави капачки, затварям ги здраво и ги обръщам. Така един вид им излиза въздуха и ги съхранявах в хладилника до 3 дни. Ако пюрето остане в тенджерката - до 2 дни. Ако го замразявам във фризера - до 2 месеца.

За навън - слагах пюрето в термобокс и нямаше никакви проблеми - на обяд си го хапваше навън.
За пътуване - винаги сме купували пюрета - не смея да се доверя на чужди съдове, на друга вода, пък и да си губя времето да готвя.  Mr. Green
Юхуу, честито ви захранване!  Crazy

# 211
  Ника мерси за изчерпателния отговор,мен ме притесняваше това че слагам кърма за сега в пюрето,но пък то няма да е за дълго и като са си чисти плодеве и зеленчуци,явно няма да има проблем
  Ирка кога я свършихте тая работа със захранването?Много сте бързи
 За Ели вчера беше забавно,защото хем и беше нещо ново и любопитно,хем я оставих да се омаже цялата в името на фотосесията  Embarassed но днес втория опит беше с почти минимален успех-съвсем малко изяде  ooooh!и рев,рееев.Иначе и тя яко размахва ръце и си иска и лъжицата и купичката,слава богу още не се е научила да си бърка в устата.Утре мисля да направя морковче,дано него хареса

# 212
  • София
Силвъри, това чист картоф си е гадост отвсякъде, май-май никой не го яде с кеф!  Laughing
У нас на почит си е тиква и морков.  Laughing
А за кърмата в пюрето - идея нямам колко издържа в жегите, аз наистина говоря за чисти плодови и зеленчукови пюрета, с тях няма никакъв проблем. Нито в по-късен етап с храните от детската кухня - аз винаги си ги взимах сутрин към 9 часа и после цял ден навън миткосване.  Peace Еееех, колко си беше лесно с едно дете....

# 213
  • София
Аз пък на Диди дадох пюре от ябълки, щото... ей така отвътре ми дойде.  Crazy Мислех и аз за картофи, моркови (примесени с кърма и "чисти"), каши и т.н., обаче така и така не искам да замествам хранене и ѝ давам с цел запознаване с вкусове и то между кърменията. Затова почнах с плодови пюрета. Не знам колко е правилно.  Thinking В края на месеца, когато посвикне с консистенцията и с ритуала на хранене (щото сега само се блещи), ще почна да давам зеленчуково. Мисля тогава да почна директно с морков+картоф. Плодовите ще продължавам да ѝ ги давам сутрин и следобед. Сокчета не смятам да давам на този етап въобще. Засега ще давам купешки пюрета (които аз ще доизяждам ако остане Mr. Green), щото хич вяра нямам на пазарските плодове!  Naughty Ще видим, при зеленчуците може да се прежаля да правя.  Blush

Общо взето не смятам, че в момента тече захранване в пълната му форма, ама айде.  Crazy Просто вече не се издържа умолителния поглед и скимтенето на Диди, когато ни гледа как ядем.  Mr. Green

РадостHug за летящия юнак! И браво за добрия апетит на детето!  Peace

Мегелина, не мога да ти помогна, за съжаление! Едва ли е нещо сериозно!  Hug

Любезна, браво на момчето! Много е послушен, ама не е случил на кака, милия!  Mr. Green

Вики, едва ли ще можеш да предпазиш Криско от градинските вируси.  Thinking

Силвъри, вие пак ли ще ходите на почивка, не ви е срам!  Crossing Arms

# 214
Ника , аз кат зацапа цялата кола не й са карам, ти за малко пясък в дупето   Crazy  Много ми хареса съоражението и ще го посещаваме и в бъдеще, при нас няма такова  Sad Ама си права,че днес май не е подходящо, аз мислех чче поне вас е пожалил тоз простак дъжда (май ми липсват халските приключения)  Mr. Green
Уф как мразя да ходя в тоз моль  Sunglasses ша пратя Миото , ма от супермаркет Карфур или от някой "Нагазин" (от Радинските изцепки)
Мартин упорито изплюва пюретата  Tired може би пък не трябваше да го захранвам  Thinking

Последна редакция: нд, 08 авг 2010, 12:58 от Любезна

# 215
  • York
Жегааааааааааааааааааааааааааааааааа  smile3514
В кухнята ми температурата към момента е 34 градуса, а аз трябва да сготвя нещо преди разходката към 5  Crazy

# 216
Ника, как правиш домашно пюре? Защото пишеш, че е вряло, явно се вари... newsm78 Питам, защото и аз искам да давам на Лекси домашно, пък не знам как се прави. Embarassed

# 217
ponqkoga, тар'тор бе  Wink Пък ако не стига едни кренвирши с кашкавал или яйца на очи или пребити  Crazy Няма да се печете я 

# 218
  • София
Понякога, как 34 градуса бе жена?  #Crazy На твое място не бих се доближила до печката. Mr. Green Иначе в момента правя пилешка супа. Laughing
Марги, ми то в момента пече, може до следобяд да изсъхне пясъка и да си поиграе детето.
И аз много я харесвам тази площадка, бившия кмет се напъна предизборно и се захвана насред зима да я прави.  Laughing Язък, че не го избрахме.  Laughing
И мнооого си личи, че такъв тип пързалки са чужбински и по тях е мислено, мислено... и най-вече са безопасни - само ме е яд, че имаше една греда на пързалката на нивото на детските гърди /случайно някой ако бутне друг да не се хвърли/, но тази греда я хвана липсата, типично по български.  Mr. Green
Танче, това е най-простото нещо - нарязвам всичко и слагам с не много вода да се свари.
Вчера например направих картоф, тиквичка, бялата част на един стрък пресен лук и добавих малко ориз. Можеше и копър, ама откъде толкоз акъл. Като се свари всичко го пасирам направо в тенджерката и вече преценявам - дали да го затварям вряло в бурканчета или да го оставям така в хладилника.
Ако му е била много водата - изхвърлям я преди да пасирам, ако е била малко - докато пасирам слагам по малко вода, за да добие желаната консистенция.
Специално си купих навремето една мини-тенджерка, която събира продукти точно за 4 пюрета. 2 замразявах във фризера в пластмасови чаши /от тези като по кафетата/, покрити с фолио и надписани с маркер какво е и откога е. Другите две ги ядеше Борис в един ден, като в обедното му слагах по едно кубче месо или жълтък /когато вече можеше/.
За месото - купувах му хубаво месо, сварявам и пасирам в робота. Така свареното го слагам в едни по-големички форми за лед и едно "кубче" е за едно хранене /около 15 гр. грубо/.
Така ми се получаваше, че готвя примерно всеки ден две седмици и после две седмици съм почивка и яде размразено от фризера.  Laughing

Любезна, от самия Карфур, те чеПките са им на едно място, на най-горния ред, почти най-вляво беше. Карфур го недолюбвам силно, не ме кефи този супермаркет и туй то. МОЛ-я иначе го бива горе-доле.  Laughing

Последна редакция: нд, 08 авг 2010, 13:51 от Ника

# 219
  • Bourgas, Burgas, Bulgaria
Любезна, кашата я купувам готова на Хумана. Много е вкусна. Но се замислям и за домашно приготвена и търся рецепти и идеи. Много вдигала хемоглобина.

# 220
  • София
Да ви се оплача, че моят син Борис се опита да се обеси на въжето на една щора, на всичкото отгоре прозореца беше отворен.  Sad
Така го накрясках и заплаших, че целия трепереше, а накрая за да му затвърдя новите знания му плеснах и един по задника. Сега ми е много мъчно /не го бия, освен когато не си е застрашавал живота/, но се самооправдавам, че по-добре ревящо дете, отколкото обесено такова. Sad

# 221
Привет мацки  Hug!

Деа все още е със афти, които обаче позаздравявали, според педи. Успяваме да сваляме вече и Т до нормална, но все още вдига и над 38. Днес е по-отпаднала, много плаче (дере), явно си боли това нещо...Поне си пийва малко кърмица или АМ, но вода никак не иска...Според педи, това е вирусно възпаление на гърлото и в рамките на до 4 дни трябва да премине и Т, и гърлото с проклетите афти. Утре сме пак на преглед в 17.30ч.

Сватя, случила съм с теб значи, както и със зет, така да се грижи за твоя сън  Hug. Според мен не си избързала със захранването, просто има дечица, които по-трудно свикват с твърдите храни или пък имат различни вкусови предпочитания  Peace!

Нарцис, мисля, че не е подходящо да се добавя мазнина в пюрето в тази възраст, макар че, снощи прочетох някъде, че за да наддавало по-добре бебо може да се използва рапично олио (каквото и да означава това). Аз не бих добавила!

Ника, както винаги, даваш пИрфектни идеи за практичност у дома  thumbsup! Хич не се и бях сетила, че може да готвя няколко порции пюре и да замразявам. И наче и аз замразявах месото и рибата, сварено, смляно и на порцийки в малки пликчета по една супена лъжица Peace.

Юхуу, Диди, малката сладуранка, не изразява крайно недоволство от ябълковото пюре  Mr. Green. И аз захраних Дейче-Змейче, щото зяпаше с уста на всяка моя хапка  #Crazy и реших да започвам, бавно и славно...

Lightning, как е Криско?

Вики, според мен, не можеш да предпазиш Криско от бацилите в ДГ. Има деца, които боледуват рядко, а има и деца, които пък не спират да боледуват (като моя Константин (все още му викам Коки, ама е време за нещо по като за 1.60м  Mr. Green)). Възможно е да се дават имуностимуланти, но по схема назначена от лекар. Това, с което помогна имуностимулирането при Коки е, че  спряхме да лекуваме с антибиотик... Просто е до дете  Hug.  И дано Криско е от децата, които бацил ги не Фаща Flowers Four Leaf Clover

Айде, до после, че Деа се разрева ...  smile3541

П.С. Ох, Ника  Hug

# 222
  • София
Неви, ще и мине на Дейка, малко геройче е тя - представи си колко боли гърло по принцип, а за едно малко човече, което не разбира какво му се случва, стреса сигурно е двоен!  Hug
Ти ме подсети - рапично олио има във всички хубави пюрета като гледам - хипски, герберски и т.н.

# 223
  • Варна
Гуд афтернун диар лейдис  Grinning

Ние по оздравяхме. Павли е пушка,  Иренка още се до изчиства но е добре като цяло. Вчера се мотахме цял ден из Моловете, след малко отивам да се по пека на плажа, а утре стягам багажа за гости на майка ми, все още не съм много убедена че ми се ходи та ще умувам още.

Неви Дейка Змейка бързо да се оправя, милото сигурно много го боли гърлото, Павли чак нямаше глас.

Ника наистина по добре така да реве отколкото не дай си боже нещо друго.

# 224
Привет!
Днес се живее, не е чак такава жега. Моето инатче тези дни ме побърква от мрънкане, а вечер много плаче. Колики ли са се появили, зъби не се виждат да идват. Не знам какво и е. Заспи, пък се събуди със силен рев и така по няколко пъти на заспиване. Много ми е киселка  Cry
Неви, дано бързо се оправят тея афти гадни, мръсни и да не мъчат горкото дете повече.

Общи условия

Активация на акаунт