Февруарче тръгва към морето или планината, а на мама вече е стройна снагата!- 16

• 20 683
  • 733
  •   1
Отговори
# 195
  • София
Съни, лека ти нощ!  Hug

Сетих се да ви споделя за по-големите дечица и миенето на зъбките - Борката хич го нямаше по тая част. Онзи ден открихме лечението обаче - светеща чеПка за зъби.  Crazy Тва българите сме много изобретателни - натиска се края на дръжката и един диод мига за една минута.  Laughing Сега ги търка минимум по 10 минути и едва дава чеПката. Laughing Българска е, на Дентал и струваше около 1,50 лв.

# 196
Неви, дано се разминете с АБ  Sad
Хайде да оздравяват всички бебечета  Praynig
И ние буксуваме със захранването. Първо кърмя, после хапва 1/3 бурканче от 125 гр. и ни лъжичка повече.  Ако първо предложа пюре плаче. Мисля утре да предложа каша на следобедното хранене. Прави ми впечатление,че повече от месец след като се обърне не се връща в начална позиция, опитва се но заспива от умора Laughing дупето дебело и тежко и тази ръка пречи Mr. Green Макс се раздвижва, а Тиното се обездвижва  Crazy
Не знам кой какво казва, но дъщеря ми на 7-8 зъба ми е вдигала Т през ноща и на другата вечер вече й нямаше нищо, освен избил ръб на зъб  Peace Тез доценти и професори много му разбират  Tired Как пък тези вируси минават за 24 часа без лечение  Crazy
Случвало се е и да има толкова обилна хрема,че да не може да спи от кашлица, до два-три дни избива зъб и се приключва Peace
Има деца, при които се проявява и диария и повръщане  Shocked
Лека нощ   bouquet

# 197
Добър вечер, мили Дами.

Аз май пак ви изтървах края…
Неви, да се оправя малкото Дейче и да не те тревожи така.  Hug Опитвам се да си представя какво ли би било, ако на мен ми се случи подобно нещо… Истината е, че нямам идея дали личната лекарка ща дойде изобщо или ще трябва да звъня на спешната помощ към кабинета й (е, не само към нейния, де)… Афти. За пръв път чувам за афти по гърлото, но ми звучи адски болезнено. Милото Змейче! Да му минава по-бързо!
Нарцис, как е Ники? Има ли последствия след повръщането върху „Малибуто”? Дано да няма и да е било наистина претоварване на коремчето му.
Лайтнинг, дано да е само зачервено гърло, наистина.
Ама на тези деца все нещо им се случва, бе! Аман!

Таньорче, честити обички на Алечка!   bouquet
Сещам се за моето пробиване на ушите… понеже не съм била обзаведена с подобни украшения на ушенцата от родителското тяло и в знак на дива детска завист се самозаведох да ми пробият ушите, когато бях на 3 години. Да! На 3! Лятно време прекарвахме на село при баба и дядо, а тяхната къща е точно срещу здравната служба. Та след проблясъка – „ама аз защо нямам обици, а другите деца как имат…” се самозавеждам и сестрата ми проби ушите, ‘щото си мислела, че ме праща баба ми. Прибирам се у нас и показвам гордо придобивката си (грозна, но доволна) – висящи завързани хлабаво медицински конци, намазани с йод! Как съм ги потресла всички само си представям…
Ника, честит ти търкуланчо! Щом чак сега е успял, значи просто е събирал сили. Само ме е страх, че у ваЩа къща тепърва предстоят забавите с неочаквани физически постижения. Mr. Green
Силвъри, честито захранване на малката Дългокоска! „Облякла” си я много подходящо за повода!
…Аз си мисля, че по-важно е да се измисли начин да им се връзват ръцете. Малкото диване започна за се опитва да бърка с ръчички в чашката, от която го храня! И когато успее, става просто мазало! В тоя ход на мисли и за новата анкета съм гласувала с „да”. Самоназначих си захранване след навършване на 5 месеца, че е твърде Алигантна младата дама пък и от всичкото прочетено по темата така прецених, че е уместно. Пустото злоядо хлапе. Не ще зеленчукови пюрета, а каши яде! Днес пробвах и плодово пюре. Резултат: отвратена физиономия. Винаги опитвам преди да й предложа нещо. Ами не беше нито твърде кисело нито да заслужава чак пък такава физиономия. То се е видяло, че ще се „забавляваме”, ама на!
Любезна, приятни сънища (нощно време от тук нататък)!

# 198
Здравейте и от мен! Днес цял ден ви чета помалко и докато се наканя да пиша вие изписвате още 1 стр  Naughty
Неви, дано малката се оправи бързо и още утре да пишеш, че вече няма температура  Praynig
За анкетата гласувах, че съм захранила. То аз захранвам от месец и половина и вече сменихме две яденета - със зеленчуково пюре 190гр и с 200 гр каша Shocked Краси си ги изяжда, че иска и още, ама мама не дава  Crazy и аз като Ника се чудя постоянно дали пък не избързвам много с новите храни, ама той яде вече картоф, морков, тиквичка, броколи (любимо му е  Sick) и ориз, както и оризова безмлечна каша на Хип или бананова на Хумана. Каквото и да му дам го яде на мама прасенцето  Heart Eyes Забелязах, че пюрето го държи сит поне 4 часа, а с кашата не може да изкара и три, въпреки количеството  Thinking
Лъжичка ползвам на Бертони най-обикновена, но ми е плитка и май ще я сменя скоро.

Лека нощ  smile3524

П.П. Забравих да ви се "похваля", че Краси направи втори опит за летене от спалнята и вече живота ми е с поне 10г по-къс  Sad

# 199
  • Bourgas, Burgas, Bulgaria
Снева, дано Змейка бързо се оправи.

d-Roz, Ники повече не повръща снощи. Благодарско, че питаш. Или е бил преял, или е прегрят.

Тук в Хасково е ад. Навсякъде преваля, а тук все едно огън пада от небето. Забелязах, че хич не му харесва да му е топло. Като го държа предимно в къщи на климатик няма проблеми- пу-пу. Незнам дали има емотикона за ,,пу-пу''.  Та в този ред на мисли, Бобиш е направо ударничка днес.

Ника, честито ви раздвижване. Малкия-голям Макс е направо прекрасен. Това дете си е дошло с името. И на мен много ми харесваше това име. Представете си моя слаботелесен син (7000гр./65см.)  да бях го кръстила Макс. Joy Joy

Любезна, и аз първо кърмя и после давам допълнително храна.

След второто кърмене към 10 часа Ники яде около 100гр. каша от елда, а на обяд около 100гр. домашно приготвено пюре от зеленчуци с кърма.  Към 17 часа яде плодово пюре около 60гр. след кърменето. Понеже искам основно да си остане на кърма и затова Шаманката така ме посъветва. Утре въвеждам месо, заради ниския хемоглобин. Не знам всеки ден ли да му давам месо или през ден. Навсякъде пише, че се редува с жълтъка, ама аз като не съм го въвела. newsm78 След 5 дни ще му въведа  и каша от просо, че тя имала най-много желязо. И това в близкото бъдеще с нашето ударно захранване.

Редактирам се, за да стрелна още един въпрос. Вие с каква мазнина приготвяте домашните пюрета?

Последна редакция: нд, 08 авг 2010, 08:52 от Нарцис

# 200
Дд Hug
Два дни не бях писала и дечицата се разболяли #Cussing out,бързо оздравяване и на Дея и на Крис Peace
Честито захранване на всички сладурковци,толкова са сладки всички Heart Eyes
Аз имам следния проблем,поради което съм малко обезпокоена,Тедито през последните няколко сутрини на първото хранене което е от гърда започва да издава звуци,като че все едно не и достига въздух,дори в момента продължава да го прави,какво ли може да е това,много е осезаемо,детето си търси допълнително въздух....,дали има някой с подобен проблем,не смятам обаче ,че е нормално?

# 201
ДУ  Hug
Снощи такава буря преживяхме,че ни ток ,ни тиви ,ни нет ,ни джиесем-и  Shocked
Имах чувството,че гръмотевиците падат в двора ни  Rolling Eyes Съседките ми много се страхуват, чудя се дали са живи или са пукнали от шубе  Laughing Чакам да се обадят да ги реанимирам психически  Crazy Ма след тоз стрес и кат си нямат деца да ги будят явно похъркват сладко под завивките след тежката нощ  hahaha
И тази нощ Тино спа от 22.30 до 7.00 на мама златното мъШче  Wink Но кака му е с последно предупреждение и всеки момент ще получи червен картон за нощно мръкане и хленцане  Crossing Arms
Нарцис , ти ли приготвяш кашата от елда и как ?
Ника от де туй зъбопочистващо чудо на теКниката ??? Ще взема три, че наЩо само езика си търка, колкото и да се дзверя пред нея с четката  Tired
Аз ползвам едни лъжички на нубу, изостанали от кака ни. Хубавото е,че ако е гореща храната побеляват  Crazy
Уф,пак написах ферман Crazy
Хубав ден

# 202
Добро утро !

Маги, не мога да си обясня на какво се дължи  Thinking! Докато суче ли го прави ?Само когато е на гърда ли ? Да не и е запушено нослето ?

Неви, Дея сигурно е лепнала Херпангина ! Ако не слезе надолу ( в което се надявам ) , просто трябва да изтърпиш 3те дни  висока Т !

Lightning, дано сте овладели положението !

Танче, Алекса е прекрасна , много е сладка с обичките !

Стефи , много е хубаво столчето !

Много е писано , няма да мога да коментирам всичко !

За два дни всички проядоха , взеха да обръщат , катерят ( Ника  Laughing ), пълзят ! Някой бебоци вече и крачки правят  Heart Eyes !

Ние със Стас сме в Каменната ера  Mr. Green, не захранен , не стоящ самостоятелно , едва започнал да се обръща .... Не , че бързаме за някъде  Blush !

Любезна ( ох , като ви знам имената ми е много тъпо да се обръщам с ник  Crazy ), за бури не ща да чувам ! Все още оправяме поръженията от предната  Crossing Arms, но пратете малко хлад насам, че не се живее  sweating !

# 203
Стар-и ние сме с бавни темпове...ето нашия приятел ''по дебелина'' Макс също вече се  обръща...да не забегне само през решетките Simple Smile
Нарцис-защо да слагаш мазнина в кашата?Аз навсякъде чета,че дори като даваш месо трябва да махаш мазното...а иначе за повръщането като фонтан и на нас ни се случи докато си спеше Криско.Много се беше изплашил и аз си мислех,че е от пюрето(но той го яде преди час).После нищо му нямаше.Отдадох го на това че пътувахме в колата...Но веднъж го направи и вкъщи докато го приготвях в количката за разходка  Sick .Няма какво да се стряскаш...
Лайтънинг,нека адаша ни да се оправя бързо,но имай наистина 1 наум,че много бързо се обръща в ангина,ако се притесняваш-звъни пак на лекарката,ако е необходим АБ
Нева-милата Дейка-да се оправя сладуранката,представям си с афти как я боли-давай и нурофен(ама гледай да е не е на празен стомах пък)
Майките на по-големи дечица-дайте съвет как да предпазя Криси от това да не лепне нещо в градината.Тук се продават едни спрейове за нос...то верно няма кво много да се направи,ама може пък някоя по-изобретателна мама да помогне  Hug

# 204
 ДУ!
Неви горкото дете,това афтите наистина са много болезнено нещо,дано бързо преминат  Praynig
Маги незман какво да те посъветвам по твоя въпрос  newsm78 само на едното сучене ли го прави?

Благодаря на всички за отговорите за лъжичките  Hug днес ще излезем да търсим нова.Вкъщи и аз сипвам пюрето в купичка ( офф,как се изказах,все едно правя пюре от половин година не от един ден  Mr. Green ),но навън ако сме незнам как ще е  newsm78 По този повод исках да ви питам,колко време може да стои  домашно направеното пюре? Или ако сме навън ще трябва да вземам готови пюрета? Зашото едва ли всеки обед ще сме си вкъщи  Thinking Сега като затръгнем на почивка сигурно и за там ще трябва да купя готови.Ейй и това захранване не е лесна работа  Crossing Arms

# 205
Силвъри,мисля че в хладилника за 24 часа е Ок домашното пюре,иначе във фризер-по-дълго,но май повечето беббета не обичат размразени пюрета(поне такива са ми наблюденията).

# 206
# 207
# 208
Обърках темата  Crazy Извинявайте Embarassed
Има ли желаещи за следобедно-веерна среща у МладоС ,че едната площадка там много ми хареса и мисля да я посетя довечера като изгоня Миото към мойето  Laughing

# 209
  • София
ДД!  Hug

Уф, надявам се Дейка да е добре вече. Много е шашкащо това с високата Т.  Praynig

Иначе с доста закъснение - честити обички на Алекса и наздраве на Далчето за четвъртото зъбче!  Crazy Аз обички не бързам да слагам, моите уши си ги пробих след абитуриентския бал чак.  Mr. Green (след като имах обица на пъпа и обица на езика и след първата татуировка даже Blush)

Бобиш, зави ми се свят от работата, дето си я свършила вчера.  Crazy Стискам палци днес да мине добре и ще чакаме снимки на малкия бандит... ааа.... пардон, християнин!  Mr. Green

Ника, на теб не знам дали да ти честитя размърдването на Макс!  Mr. Green Тя и Диди много шава и след като веднъж я видях да се набира с ръка и крак за ръба на кошарата, веднага я смъкнах (кошарата  Mr. Green ) на долно ниво.

Силвъри, Ели е страхотна в режим "хранене". Само дето май още всичко е игра за нея.  Mr. Green

И аз гласувах в анкетата с "да", защото.... цък и цък и цъкbowuu

После пак ще пиша, за да отразя и останалите!   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт