Февруарче тръгва към морето или планината, а на мама вече е стройна снагата!- 16

• 21 201
  • 733
  •   1
Отговори
# 435
Добро утро, момичета

Аз нямам много време за интернет затова и не пиша, но понякога ви чета и ми е много приятно  Heart Eyes

Ние също си имаме зъбчета, за моя радост нямаше драми, просто един ден ги усетих с пръстче. За захранването все още сме предимно на кърма, само на обяд давам половин пюре зеленчук, а от няколко дни включих и пилешко. Плодове не иска - пробвах с няколко пюрета и все прави един кисели муцки. Стиганах до извода, че не харесва ябълка.

По въпроса за свекървата - ние се разбираме и то при положение, че те живеят на долния етаж. Жената ни и готви, аз само понякога приготвям нещо българско за всички.

Другата седмица ще си идваме към България, така че с Люлинските майчета може да се видим.

Приятен ден на всички!

# 436
ohlalaa привет и честити ви зъбЕта  Hug
Ника, не се притеснявай, той е вече голям. Ние сменихме 5-6 млека (по други причини) преди Ради да навърши 6 месеца  Peace
А понеже и тя беше малко слонче, аз слагах една лъжичка по-малко АМ във водата  Mr. Green и си останахме на единица, че двойката е по-калорична доколкото разбрах от обясненията на док. newsm78 За мен Макс си е нормално дете, виждала съм бебечета които изглеждат дебели, той не е сред тях  Peace Просто е едър, и нашата Убавица беше, виж я сега каква е пушка, а тежи колкото деца на 3 години  Embarassed

# 437
  • някъде тук
Добро утро ,мили дами Hug

Влизам да почерпя, днес Жорко  става на 7 месеца  Laughing

Хубав ден на всички Hug

# 438
Привет Охлала, мяркам те из други теми , пиши по - често  Hug !

Качих в албума на 5 месечните, няколко снимки  на Стас  Grinning !

Бела   Hug , да е жив и здрав Жорко, както и всички бебенца , които днес стават с месец по -  големи !

# 439
  • София
Добро утро!

Ясен
има зъбче.bowuu.

Ника, аз смених Аптамил с Нан и съм доволна . Вече сме на двойка. С Аптамила много наддаваше и беше постоянно запечен. Не съм си сигурна, че е от млякото де. С Нан няма проблем. Не го е запичал и не наддава много но пак не съм сигурна че е от млякото Rolling Eyes. Иначе акотот му стана малко по-зелено от Нан-а. водих го на лекар и казаха, че е от млякото. Слагали повече желязо. И до сега му е малко по-зелено, но това не ме притеснява.

Стар, много хубав този Стас Heart Eyes

# 440
 ДУ
Влизам да ви почерпя за половин годинката на Ели

и отивам да ви изчета

# 441
Добро утро момичета!

Бела, Жорко да расте здраво, щастливо и усмихнато дете! Мерси за почерпкатта!  smile3525

Честито и на останалите порастващи бебоци! Най-вече здраве и спокойн детство им пожелавам!

Любезна, вчера Ника като се беше зачудила за млеката, взех че накарах мъжа ми да вземе 2ка на Змейка, но се оказа, че разликата в калоричността с цата е само 1 ккал (розов хип). Незнам обаче как е при другите млека.

Охлала, привет! Честити зъбчета. Дано и останалите пробият така лекинко...

Пухче, нагушкай Сисето, пък ти хич не се обвинявай, на всеки може да се случи!

Стар, а Стас е чудесен! И толкова е порастнал...

Тъй, днес продължавам със захранването, пък да видим...
И при нас е 3434575675687 градуса, не се диша...

# 442
  • София
ДУ!  sweating

# 443
zdraveite mai4eta.
4estiti mese4inki na beb4etata vi-da sa jivi,zdravi i mnogo da vi radvat.
4estiti zab4eta-beli4ki i zdravi4ki da im izlizat.
i nie mojem da se pohvalim 4e imame 2 zab4eta.
ot poslednata strani4ka koqto pro4etoh vidqh 4e obsajdate mlekata.nie sme na NAN1 X.A ot samoto ni rajdane,no az p1k 4uk 4e ot nego mnogo se ka4va.Mihaela e 8200.sega sam vzela NAN2,no obiknoven.i naistina akoto e zeleno.
az imam edno vapros4e kam maikite koito sa davali ve4e ka6a-kak im q prigotvqte?
na kutiqta pi6e 160gr mlqko i 1 s.l ka6a.
nie qdem zelen4ukovi purenca na odqd ,a ot dva dena sledobed davam plodovo,kato predi tova plodovoto go davah dva p1ti na den mejdu hraneniqta po 30gr

# 444
opa samo da se popravq 4e na 160gr mlqko laji4ite sa 4-5.
i se izvinqvam 4e pi6a na latinica,no imam problemi s kompa.

# 445
Здравейте!
Честит 7-ми месец на Жорко!
Честита половин годинка на Елена,Есер и Георги!

Охлала,Ел честити зъбчета!
Стар Стас е чудесен!

Дано днешния ден да нямаме проишествия.

# 446
  • София
Д.У.!
От днес сме на по 5 капки малтофер, педиатърката каза, че ако не беше злояда няма да ми го дава, но не вижда как ще я накарам да изяде 190 г месно пюре, при положение, че не може да изяде 60 г  Mr. Green
Месото след морето, тогава ще опитаме пак да се захраним с НАН Х.А. 1, че по-богато на желязо. АМ ще слагаме в кашите и домашното пюре, че нямам толкова много кърма да се цедя.
Красита - това описаното количество при нас е мираж да се изяде. Аз кашата приготвям така (с уговорката, че Калина е с Алергия към белтъка на кравето мляко) - 50 мл. вода, 1 с.л. каша на Хип (ориз и елда съм давала досега) плодово пюре по избор - добре се прие при нас с мангото на семпер, крушата на нестле и сините сливи на семпер. Яде каквото яде ( обикновено половин бурканче малко) и после на цицата.
Хинт: Ако даваш оризова каша, комбинирай я с круша или сини сливи, щото иначе сте застрашени от запек. Аз я комбинирах с манго, много я хареса, ама после 1 седмица се борих със запека. Е, преборих се  Mr. Green
Неви, ако държиш да е оризова кашата, яко круша вътре, макар че по-ефикасни са сините сливи.
Ники и Любезна - благодаря ви! Стана ми по-леко като ви прочетох.   bouquet
Честито на всички, които изпълват месечинки днес! Благодарности на Бела и Силвъри за почерпките!
Звездичке, Стас е ПРЕКРАСЕН! След семейното разбирателство да не качваш снимки в нета ми беше малко жал, че не мога да му се радвам. Нацелувай го от мен  Hug
Никии, всички деца, които познавам на НАН са доста гърчави. Успех ако решите да сменяте мляко.
Пухче  Hug не си го слагай на сърце! Колко има още да пада  Hug
Котенце, в сините сливи е истината  Hug Калина също се запече от първите си круши (на ХИП). На Несте е някак по-вкусна. Не знам дали има захар обаче в нестлето.
Хубав ден ви желая, дами, аз потивам с Калина на педикюр. Добре, че се навиха да ме вземат с нея (идеята е тя да спи в количката).

# 447
Честити месечинки на Жорко и Ели, растете здрави дечица   bouquet
ЕЛ, честито ви зъбенце  Hug
Стас е сладур невероятен  Flutter
Слънчи, ще се оправят децата Hug
Коте , и аз те съветвам да даваш синя слива, ще оцапате пейзажа гарантирано  Mr. Green
Неви, склонна съм да мисля,че аз твърде първосигнално подхождам към въпроса с тУЙ "калоричност". Май по-скоро става дума за това,че стомасите им вече преработват и усвояват по-добре храната, както и че формулата съдържа вещества, които да водят до наддаване, може би иде реч за химични реакции, както желязото не се усвоява без фолиева киселина и от там хемоглобина куца а с него и образуването на кръвни телца, или пък знам,че витамините "бе" повишават апетита , калция, кофеина и глутена пък намаляват усвояването на желязото, калият пък подпомага бъбречната функция и като цяло има отношение към метаболизма. Ма нали тУЙ са все неща от които не отбирам... Embarassed
Юхуу, дръж сА! Още малко и ще захладнее  Wink

# 448
Момичета , моля за пояснение, че не съм руса ,ама съм бавносхващаща когато добавям плод към кашата да го варя ли или може да е пресен , или от пюре ?
Честита месечинка на Жорко и Ели , а и на всички които я закръглят - да са живи и здрави , весели и палави за радост на мама и тати!
Стар , Стас е голям чаровник.
Ел, честито ви зъбче!Нас ни мъчи номер две  от няколко дни .

# 449
  • София
ДД!  Grinning
Честити месечинки на всички днес и честити зъбчета!  Hug
Стар, Стас е разкошник - много е пораснал и е много хубав!  Heart Eyes
ohlalaa, радвам се, че се разбирате със свеки - помня те, че имаше големи притеснения преди да заминеш.  Laughing
ЕлП, мерси, че ми отговори за млякото!  Hug
Любезна, права си, имат си някакви разлики във формулите и педиатрите би трябвало да знаят кое мляко за кое бебочество е подходящо. Аз ще я питам нашата, ама тя засега ми каза, че нищо притеснително не вижда в детето, както и ти отбеляза - той определно не изглежда дебел, а просто едър.  Laughing И по този повод да се пофаля, че вече се обръща и от корем по гръб.  bowuu
А иначе мерси за успокоението - Радина е разкошна визуално и много лъчезарна и контактна, което е отделно и няма връзка с млякото де! Laughing

Слънчи, от Малтофера очаквай черно ако, да не се стреснеш!  Hug
Неви, успех със захранването днес!  Crazy Аз съм взела всички любими пюреци, че да види, че яденето не е страшно /като през последните дни/. Laughing
radost 76, след 6-месечна възраст може сурови плодове, пасирани. А по принцип може и от пюре, каквото имаш и предпочиташ.  Peace

Общи условия

Активация на акаунт