ЯНУАРЧЕТО мило и кротко дете, сега на морето дупето пече

• 28 238
  • 745
  •   1
Отговори
# 90
  • София
Ето за това не се ровя. Ще ми побелее косата ако за всяко нещо започна да изкрейзвам. Дишай по-спокойно де.  Naughty
Както виждаш тук всеки втори пост е "и аз имам". Или всички сме много болни или е не е чаак толкова страшно, колкото го четеш.
Между другото до сега никой не ми е казал, че има връзка с щитовидната жлеза, нито кожни лекари, нито ендокринолози.  Peace
Взъмножно е да има връзка, но да е сигурен признак за огромен проблем - не го вярвам.
Провери си щитовидната жлеза, не ти пречи, ама гледай да не се панираш, защото с това не си помагаш.

# 91
Душа не се панирам. Само проклетисвам на всяка стъпка и всеки клавиш на компа  Mr. Green
Не сидовършех мисълта, че тръгнах на обяд.
Та идеята ми е, че като прочетох 10-те признака за проблем с щитовидната жлза, поне за 8 отговора ми е "да". Много е неприятен проблема (досаден), но може би е катализатора да си обърна малко внимание на себе си. Като си направих сметката, че откакто родих Цеци не съм посещавала гинеколог, мамолог, обикновени кръвни изследвания да си направя и ми се стори, че е крайно време да тегляедна майна на работа и всичко и да сиобърна по-сериозна внимание.
За мое съжаление нещата не стават сега, веднага,на момента, но все ще ги свърша Peace
А що се онася до досегас вода и на мен ми перпоръчаха колкото може по-малко. Пък и сега ще имам онователна причина да помрънкам за миялна машина, току виж ме огряло  Wink

# 92
  • София
Абе да ти кажа нещо, което минава без лекарства и само с ограничен досег с вода не ми прилича на нещо свръхсериозно. Това беше моята мисъл. Аз това го "имам" от 7 години (мисля) и всяка година си мнава писах как.
Пък за гинеколог и мамолог и аз това не съм го правила от 2 години, ама нещо не ми се занимава. Crazy

# 93
   Аз докато се вредя да пиша,колко хора си признаха наличието на същия кожен проблем.
   Уви.И аз го имам.Появи ми се към средата на втората година от пребиваването ми в България.
   Първо,на двата пръста на лявата ръка,после мина към палеца,после към дясната ръка и ....така си блуждае,където си иска.....
   За мен винаги е било адски неприятно,защото работата ми винаги е предполагала внимание на хората към моите ръце.

Облекчавам състоянието с хормонални и овлажняващи кремове,диети и препарати за успокояване на нерви.
   Домакинските ръкавици са задължителни!

Преди ми се е случвало да забравям,че имам тази гадост,когато пътувах да работя в чужбина. Кой знае защо?   33uu

# 94
   Рали,честит рожден ден!Бъди здрава,весела и много успешна!    bouquet  bouquet  bouquet

# 95
  • София
Селма, то е ясно защо изчезва, докато си в чужбина. Първо си в съвсем друго емоционално състояние, второ не миеш чинии и не готвиш.  Wink
Освен това, ако всички имахме миялни машини и ядяхме в ресторант съм убедена, че нямаше да има нито една с дисхидроза.  Mr. Green
 Peace

# 96

Ако взимам  Невролакс ,за 3-4 дена всичко ми минава ,даже и да мия чинии ....

Кожата символизира връзката ни с външния свят.Ако имаме проблеми с нея,най-вероятно нещо ни куца точно там (гледай предишното изречение).

Simple Smile

# 97
  • София, Лагера
Здрасти, мацки!

Рали, честит рожден ден с малко закъснение! Жива, здрава, късмет, обич и хармония навсякъде!   bouquet

Сту, брееее, тази нощ ти сънувах апартамента! Без майтап! Беше го обзавела в розово и сиво  Joy (дано да е така само в съня ми).

Ман, тази гадост е неприятна, но ако има и хубава страна – Клеми я е споделила  Mr. Green Възползвай се! А ако си издействаш и миялна, супер! Голям рахат е, намаляват семейните разправии с до 60%!  Crazy

Вчера реших да си лекувам депресията (не че имам, де) с шопинг в МОЛа на Цариградско. Ама мамка му, то за моите заоблени форми няма вече подходящи дрешки  Wink Пробвах някои все пак, да не съм капо, ама ми стоят гротескно - като на бъчвичка – голем смях  Crazy! Та се сдобих само с гримчета…

# 98
Ноем, точно така смятах да го обзавеждам  smile3534

Божееее, не съм и предполагала колко е разпространено това чудо  ooooh! Аз имам миялна и всеки, който има възможност е добре да си вземе. Големи сме си дружки  Laughing
Тази дисхидроза автоимунно ли е Thinking

Мацки, мойта Биш се е обзавела с въшки  Sick В паника съм да не ни зарази с Ая, щото не виждам как ще се оправяме  ooooh! Има ли някой, който е наясно с хубавите и ефикасни препарати? Газ, мас и оцет искам да си ги спестя  Crazy

# 99
  • София, Лагера
Сту, в аптеките 100% има ефективни препарати! Аз имам спомени от детството (почти всеки път, като си идвах в БГ, се сдобивах с такова чудо), че са във вид на шампоан.

Мопси, къде изчезна?  Rolling Eyes Ако ни четеш, отчети се поне с едно кратко "супер сме!"  Wink

# 100
  • Варна
Ноеми ме е изпреварила. Има специален шампоан. В аптеките би трябвало да го има.
Хубаво е да изкъпеш и Ая, и себе си с него (за всеки случай).

# 101
  • София
Дисхидрозата е често срещано състояние. Проявява се с повишено изпотяване на дланите на ръцете и стъпалата и се съпровожда с появата на малки мехурчета. В зависимост от причините бива първична и вторична.

Първичната е: 1. Истинска /с неуточнена етиология/ - проявява се предимно през лятото. 2. Атопична - характерна за лица с алергично предразположение.

Вторичната дисхидроза е в резултат на сенсибилизация към различни алергени - гъбички, бактерии или контактна алергия.

Лечението е симптоматично и етиологично. Повишеното изпотяване на краката съчетано с бактериална инфекция води до неприятна миризма. В някои случаи изпотяването се наблюдава при хора с по-лабилна нервна система. Тогава е необходима и консултация с невролог. Лечението включва бани, използване на дезодориращи вещества и шпрейове. Необходима е консултация с невролог.

Дисхидрозата е често срещан тип екзема на ръцете (cheiropompholyx), и понякога на краката (pedopompholyx). Позната е също като дисхидротична екзема или везикуларна екзема на ръцете и/или краката.

# 102
  • Русе
Рали, честит рожден ден ( на патерици ) - да си жива и здрава, и много щастлива.  bouquet

Момичета, чета ви, но нямам време за писане  Blush  Събираме се една луда компания пред блока и вечер се прибираме към 00ч. Сега съм седнала за малко тук, защото се качих да си наблюдавам баницата, че да не я изгоря  Crazy

Манана - дано бързо се оправиш, че много гадно, това което чета  Praynig

Сту - има шампоани ефикасни в аптеките за това чудо. Аз редовно хващах, като ученичка и се спасих, когато започнах да се боядисвам във втори курс. Затова, че ти ако се боядисваш мисля, че няма да хванеш. Но Ая незнам как да я спасиш  Hug

# 103
  • София; Дружбето
Ай честито Сту Crazy Аз мислех, че тая гад вече не се среща. Има шампоани и задължително се мий и ти и Ая, защото много на далече летят и може да пламнете всички в къщи
Абе тия в другата ми тема ме шашнаха. Я счетитата да кажат бързо - нали майчинството е 1 година до датата на раждане, не до датата на термина newsm78 Ако някой и знае какви документи трябва да дам във фирмата, че ще ползвам втората година ще съм много благодарна

# 104
  • София, Лагера
Момичета, чета ви, но нямам време за писане  Blush  Събираме се една луда компания пред блока и вечер се прибираме към 00ч.
Peace Peace Peace Ей това е истинско лято!  Hug Ако не си на море (а то не може постоянно), поне да е пълноценно у дома! (при мен върви и с бира  Mr. Green)

Общи условия

Активация на акаунт