Прическа "рибена кост"

• 64 315
  • 96
  •   1
Отговори
Имам дълга коса и обожавам тази прическа. Вие правите ли си я? За съжаление не мога да се справя сама и друг ми я прави, но за тези които искат да се научат ще пусна няколко клипчета.
http://www.youtube.com/watch?v=gdj1_IzyKWs&feature=related
http://www.youtube.com/watch?v=CggRAdt6BQY&feature=related

Много ми харесва когато плитката е сплетена от по-тънки кичури, става много прибрано и красиво.                                  

Който иска може да покаже снимки с оплетената си коса  Peace

Последна редакция: нд, 08 авг 2010, 11:26 от bubanka

# 1
  • София
И на мен ми харесва, но някой друг да ми я направи  Blush
Бих искала да се науча, не знам какво ще излезне накрая най-много пръстите да си оплета  Joy
От тези хубави клипчета се вижда, че трябва доста умело да свикнеш да кръстосваш пръсти, да задържаш и стягаш косата....ще се пробвам и ако резултата е приличен ще се покажа  Mr. Green

# 2
От години се сплитам по този начин сама, само дето доста се изморяват ръцете да стоят през цялото време назад. )
Иначе...не трябва нищо друго освен един гребен и....действате. )

# 3
Рибена кост.

Понякога се сплитам така след баня, на влажна коса, правя го с по-едри кичури и на другия ден имам много приятни вълнички.

# 4
Моята коса не е дълга - само до раменете. Сама се сплитам. Но не успявам да подпъхна края на плитката под вплетеното, ако ме разбирате.
Обичам да си правя тази прическа. Струва ми се, че отива на всеки.
Дъщеря ми също я обича.

# 5
  • София
Хех, точно вчера си мислех колко ли би било хубаво да се науча да си плета рибена кост  Laughing
И ето, че бг-мамма пак ми уреди въпроса  Laughing След като изгледах клипчетата успях още т първия опит. Благодаря   bouquet

# 6
  • София
Много е красиво, но никога не бих се справила сама. На моята коса й трябват поне две фризьорки за коя да е при4еска hahaha

# 7
два интересни варианта:

# 8
  • София
Еее, това второто не е рибена кост май. Може би на английски да се казват еднакво, но на мен ми изглежда съвършено разли4но, а и технологията е друга...Виждала съм сякаш клип4е и не се сплиташе като рибена кост Thinking

# 9
не е ли? Гугъл ми го предложи и на мен ми хареса  Blush
май наистина е нещо друго  Peace

# 10
Плитка Рибена кост може да се направи и като венец - от едното ухо към другото.

# 11
не е ли? Гугъл ми го предложи и на мен ми хареса  Blush
май наистина е нещо друго  Peace
Доста си приличат, но се плетат по различен начин. Това, на което ние му казваме рибена кост на английски е french braid, а второто е fishbone, herringbone или fishtail braid.
Второто се плете като косата се раздели на 2 и се взимат малки кичури ту от едната част, ту от другата. Не мога да го обясня добре, така че ето клипче:
http://www.youtube.com/watch?v=ctkXA4V0zTg

# 12
Sellene, благодаря за клипчето, още утре ще се пробвам, често съм се чудила как го правят това нещо  Simple Smile

# 13
  • Бургас
Ох, толкова ми се иска да се науча да се сплитам така, но с моето косище вече ми се вижда нежъзможно. Колко пъти опитвах, но косата ми е много гъста и суха, все се оплита, а ръцете ми отмаляват.  Sad

# 14
  • София
Ау! Браво за темичката!! Hug
Това ми е любимата прическа!
За мен няма по-елегантно и секси излъчване от това, на жена с хубаво сплетени коси!
Толкова е изискано, някак си!
Лицето се открива по един много красива начин и въобще страшно облагородява визията тази прическа.
Макар, че аз самата трудно се оправям сама с този тип прическа (то, с коя, ли пък мога? ooooh! ), страшно много харесвам жена сплетена на рибена кост.
Разбира се, като говоря за плитки, бързам да уточня, че нямам предвид ония дългите тънки плитки, тип бабешки, дето се подават изпод забрадката и стигат чак до кръста. Crazy
Не.
Идеалният вариант, красивият вариант за  плитка е точно този с показаната снимка на любимата ми Анджелина. Peace
Айде, отивам и аз да гледам клипчетата, че да се понауча на нещо. Heart Eyes Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт