Облекчен режим за майки студентки

• 4 056
  • 7
  •   1
Отговори
Здравейте,
не знам дали пускам темата в правилния раздел.. Rolling Eyes
Чувала съм,че е предвиден облекчен режим на обучение за бременни студентки и майки студентки. Само че въобще не съм запозната какво точно представлява този облекчен режим и във всеки един университет ли е възможен.
Тъй като бих искала да запиша втора магистратура,но в същото време бих искала и скоро да бебеправим..този въпрос с облекчения режим много ме вълнува. Ако има някой малко инфо-ще съм благодарна!  bouquet

# 1
  • София
Най-добре е да попиташ в университета, където ще учиш.
Все пак всеки си  има свой правилник.

# 2
Аз бях бременна и родих, когато учих една от магистратурите си /задочно/ и ползвах перманентна сесия. Това значеше, че се готвех за изпитите и можех да се явя с индивидуален протокол, когато аз си реша и се разбера с преподавателя. Но гледах да се явявам с колегите, защото не обичам да отлагам нещата. Доколкото знам за редовните има и намалено присъствие на лекции и упражнения /по мое време бяха задължителни/.
Най-добре наистина да питаш в университета как точно стоят нещата.

# 3
  • София
Аз уча в НБУ, изкарах по-голямата част от бременността си в университета. Завърших си семестъра, освободих се от изпити(възможно е за всеки студент). Прекъснах за един семестър и цяло лято си гледах детето. След това отново се върнах на лекции и си взех изпитите от пропуснатия семестър. Никакви привилегии не съм ползвала, явявах се с останалите колеги на общи основания.

# 4
Имам 2 бременности и 2 бебета гледах по време на следването си. В началото на семестъра подавах молба, която ми позволява перманентна сесия (горе е обяснено какво означава), както и 50% задължително посещение на лекции/упражнения. Освен това можеш да прекъснеш за година, но доколкото разбирам не това е идеята.

# 5
Благодаря много,момичета.
Ще попитам и в университета как стоят нещата, защото е в София,а аз живея в Пловдив и ако няма възможност за облекчен режим ще трябва да отложа или магистратурата,или бебето.Май ще е първото. Mr. Green
Благодаря!

# 6
Щом ти е останала само магистратура, няма ли вариант за задочно.

# 7
Тя тази магистратура ще ми е втора,а специалността я няма задочно.. ooooh!

Общи условия

Активация на акаунт