Ваксини - Дискусия за вредата от тях (тема 11)

• 37 661
  • 745
  •   1
Отговори
# 735
Ти за "обяснението" се подготви все пак. Цитираш им тия неща (от предния ми пост) и казваш, че имаш право на информирано съгласие, което да удостовериш по желание с подпис. Да ти предоставят и тогава ще прецениш дали да го подпишеш или не.

Бъди по-нахакана малко, за да са наясно, че си знаеш правата. Пък те да си решат дали ще ти пишат акт, който да обжалваш.. и да се стига до съд.. Можеш директно да им го кажеш, да си знаят. В ЗЗ е голяма каша, така че стигне ли се до дело, като нищо ще го загубят.

# 736
Обикновено по болниците, от прекалена злоупотреба с дезинфектанти ( забележете - покриващи само пода и част от стените Mr. Green) , оцелява някоя бактерия, която става резистентна на всичко, "задушава" другите,  и се развива безпрепятствено.
На всичкото отгоре повечето болни, те затова са болни, де, са с нарушен отслабен имунитет в момента, затова допълнително разпространяват инфекциите.

За яденето на банички върху плотовете за преповиване и за излизането на персонала от родилно и НЕОНАТОЛОГИЯ с чехлите и престилките навън- просто не ми се говори.... Да, дават най-доброто от себе си, за което уважавам професията, но...малко повече чистота няма да навреди никому Embarassed
На българина като му кажеш да си мие ръцете и го приема за лична обида. Може току що да идва от вън - градски транспорт и т.н, но ръцете му са чисти да пипат бебета. Национална черта.

# 737
Обикновено по болниците, от прекалена злоупотреба с дезинфектанти ( забележете - покриващи само пода и част от стените Mr. Green) , оцелява някоя бактерия, която става резистентна на всичко, "задушава" другите,  и се развива безпрепятствено.
На всичкото отгоре повечето болни, те затова са болни, де, са с нарушен отслабен имунитет в момента, затова допълнително разпространяват инфекциите.

За яденето на банички върху плотовете за преповиване и за излизането на персонала от родилно и НЕОНАТОЛОГИЯ с чехлите и престилките навън- просто не ми се говори.... Да, дават най-доброто от себе си, за което уважавам професията, но...малко повече чистота няма да навреди никому Embarassed
На българина като му кажеш да си мие ръцете и го приема за лична обида. Може току що да идва от вън - градски транспорт и т.н, но ръцете му са чисти да пипат бебета. Национална черта.

А ти обиждаш ли се  Whistling

# 738
Права е.

Време е за нова темичка  bouquet

# 739
Права е.

Време е за нова темичка  bouquet

В тази тема досега не е възниквал спор на тема "колко я бива хигиената на българина". Обикновено опонентите даже изключват този вид мярка като метод за превенция на инфекциозните болести.  Simple Smile  Изненадващо за мен, дори инфекционистите държат на ваксините повече, отколкото на преките мерки, които са дали ефект по време на епидемия. Въпреки всичко част от тях продължват да настояват, че точно заради васксините, а не заради повишаване на стандарта на живот ( пълноценно хранене, хигиена, липса на стресови преживявания) някои от инфекциозните болести клонят към нула, а други са изчезнали.

От личен опит мога да изкажа собственото си заключение, че хигиената е изключително важна, но истината е, че всеки от нас живее в хармония и дори симбиоза с микроорганизми, смятани  по принцип вредни и за "патогени" (награда за върховенство в глупостта може да се присъди на автора на това понятие Simple Smile). Те са част от нашата собствена микро-екосистема и няма как да ни вредят! Увеличаването или намаляването на всяка популация ( в случая микроорганизми), е свързано с условията и на живот. Когато не са подходящи - тя намалява, а ако средата се промени в посока подобряване на условията и няма конкуренция, се създава почва за съществуване на по-голямо количество от тях.

И понеже стана въпрос за раждането, моето собствено мнение е, че най-подходяща за бебето и майката е домашната среда, с нейните характерни микроорганизми.  Разбира се в рамките на нормалната хигиена. В Африка все още има новородени, които се заразават от тетанус при раждането, заради липсата на всякаква хигиена и ширещите се нищета, глад и мизерия.  Confused  

# 740
Извинявайте но не мога да прочета всичко,някой знае ли как да запиша детето в градина без ваксини.

# 741
Първото условие е да пробваш.  Simple Smile Имате шансове, в някои градини записват и без.

После - задължително да  се издаде писмен отказ с посочени мотиви. По-натам пътечката ще те отведе до РИОКОЗ, които впрочем нямат издадено нищо черно на бяло, понеже в наредбата за прием се изисква само "имунизационен статус".

Нямат законово право да откажат записване, но единствения работещ начин е човек да си търси правата в съда. Поне засега.

# 742
# 743
Благодаря за съвета, multimodal.
Както и си знаех, днес отново дойдоха с поканата, като ЛЛ първо ми звънна, за да се увери, че съм си вкъщи. Не мога да лъжа и да се крия, а и не искам да й причинявам неприятности и да влизам в конфликти с нея, като цяло отношенията ни са добри, но тя си спазва стриктно задълженията и не иска да прави компромиси с ваксините. Та подписах поканата, сега ако ида на срещата ще ми съставят акт, ако не ида - пак и ще ми го донесат вкъщи.

Започнах да мисля как да действам след това, да обжалвам ли или да плащам глоби и нищо да не правя. Но колкото повече мисля, толкова повече се амбицирам и мисля да търся съдействие от адвокат и да подам жалба срещу акта. Знам, че тук в темата се организираше нещо подобно, за съжаление тогава не можех да бъда активна и пропуснах как се развиват нещата. Ще ви бъда благодарна, ако някой ми пише на ЛС как да процедирам и ако ми даде контакти на подходящ адвокат в Пловдив или другаде, който би имал желание да се заеме с подобен случай. Знам, че според повечето това е кауза пердута, но аз вярвам, че колкото повече такива дела се заведат, толкова по-бързо ще настъпи промяна в общественото мнение и ще постигнем правото да имаме избор, за което се борим.

Как да се пребориме --- http://fema-bg.com/index.php?m=2193

И още за правата---

http://svobodenizbor.bg/bg/content/%D0%B7%D0%B0%D0%B4%D1%8A%D0%B … D0%B1%D0%BE%D1%80

# 744
Заповядай в новата тема - http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=547749.0

# 745
Ама защо старите теми не се заключват?
Гледам, че народът масово пише в тях.
  Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт