Ваксини - Дискусия за вредата от тях (тема 11)

• 37 756
  • 745
  •   1
Отговори
# 330
  • София
Ами...слагат му ги. Всеки път изпитвам ужас.
Бавила съм ги много, все треперя. Това си един кошмар. Но се раздвоявам от мисълта, че иначе пък може да се разболее от нещо друго.
Наистина се боря със себе си и хич не ми е лесно.
С ваксините преживявам една от най-сериозните си драми като родител.

# 331
Клонка, разбирам те, и аз минах по този път.
Но вместо да живееш с тези страхове....защото последствия може да има и след много години, по-добре чети, чети и чети....
Така ще вземеш едно решение, независимо от коя страна на монетата, и ще живееш по-спокойно с него.

# 332
  • София
След много години???!!!
Миличка, това съвсем ме психира.
Така или иначе, той вече е на 7 години. Мина почти всички ваксини, не зная още колко му остават, но единственото, на което се надявам, е никога да не му се случи нещо лошо от тях.
Свършен факт. Това е.
Ще погледна имунизационния му календар и ще мисля занапред какво да правя.
Самата аз, след училище, не съм си поставила ни една ваксина, макар да има някакви задължителни. Но в детството си ги поех всичките. Една направо ми разказа играта...
Каквото било, било... ooooh!

# 333
Ооо, има още, чедо. Докъм 17-тата година , после през 10

МПР му предстои, още едно БЦЖ ако не се лъжа...... и т.н.

# 334
  • София
Направо не се сещам вече за болест, която може да измислят, че е супер опасна. След 7-годишна възраст. hahaha
Или ги чакат да укрепнат, та да ги ваксинират???
Минахме шарки, тетанус, дифтерия, коклюш, полиомиелит, хепатит, туберкулоза...какво остава??? Малария??? Mr. Green
Има и някакви за менингит. Моите приятелки си сложиха на децата. Те не са задължителни. Лекарката ми ми каза, че ако искам, може, но самата тя ми обясни, че всъщност ваксината не предпазвала от най-опасния менингит. Не мога да го обясня с терминология, извинете.
И аз сега почвам да си мисля - ето, от този страх от ваксините, ами ако се зарази с менингит, това е ужасно страшно и т.п. мисли. И съвсем изпадам в ужас - от една страна ужаса от ваксината, от друга - ужаса, че не съм предпазила детето си. Темаат е доста болезнена. Но поне по отношение на тази ваксина си мисля, че щом лекарката ми не настоя за нея, даже почти ми каза да не я слагам, значи си е О.К.

А за това БЦЖ си мисля - е, хубаво сега, щом периодично са нужни някакви Манту-та, че и реимунизации, че има и случаи на имунизирани, които са се разболели, то каква е ползата от нея???
Щом в родилното не го е хванала тази ваксина, значи са му вкарали само живака и т.п. безумия в нея, така ли? А имаше една супер гадна ваксина, пораженията от която съм виждала с очите си - момче на 18 години с видими умствени дефицити, епилепсия и т.п.
Е, това е някакъв кошмар.

О...това МПР Морбили рубеола паротит ли е?
Това вече не го ли слагаха?
Май баш тая ваксина ми разката фамилията на мен. Във втори клас. Питаха ме дали съм боледувала от морбили, ако не се лъжа, аз не знаех и те ме боднаха в училище.

# 335
Моят е сигурен, че ако ги откажа, щяло да настъпи война в болницата ( няма да раждам в Сф, че стана дума за Шейново).
И така.Чудя се дали на магарето да им го съобщя или какво...

Имай предвид, че може много бързо да отнесат бебето. Неонатолозите едва ли ще се представят. Най-добре, попитай първо, кой ще поеме бебето, кой е детския лекар. Да е ясно, че трябва да го информираш за детето преди да правят каквото и да е с него. Най-добре съпругът ти да е с теб, като се роди детето, им подава и декларация, че отказваш ваксини и/или всички манипулации се правят пред теб(родител), с изричното ти съгласие. (ама спомени ваксини, че да не кажат, това не е манипулация Simple Smile) Мисълта ми е, хем да си сигурна, че ще стигне до тях твоето желание, хем да не водиш войната от позицията на прикования Прометей. Аз нещо такова си мисля... Ако си си избрала доктор и му имаш доверие, най-добре обсъди с него, дори малко заобиколно. Може би, че искаш само личната лекарка да боде детето?
Друго, което измислих е да кажа, че ще живее в чужбина и ще я/го ваксинират по техния календар (което си е така, там ваксините са препоръчителни). И ако тук го набодат детето се тръшкам, че ще объркат програмата, няма да може да се ваксинира вече Simple Smile) нещо такова Simple Smile)

Знаете ли чужденците дали ги ваксинират задължително?

# 336
Брит, а тази декларация предварително и саморъчно ли трябва да я представя?
Това за чужбина ми звучи много правдоподобно.Само трябва да се информиран точно в коя чужбина ще ходим.

# 337
КЛОНКА, цитат от моята лекарка. Не е против ваксините, нито е за - задължителни са и толкова. Цитирам:
"Ваксини има само срещу лечими болести. Решението за въвеждане на ваксина се взима след като заболеваемостта в даден район надвиши даден процент. Целта е превенция."

Менингитната ваксина е задължителна за бебетата от тази година. Защо? Да сте чули за висока заболеваемост от менингит? Ваксината струва 140 лв + . Вместо парите да отиват там където има нужда, отиват в джобчето на заинтересованите..

КЛОНКА, твое право е да си прецениш рисковете и да направиш избор. Наистина обаче, имаш шанс да се чувстваш по-комфортно с твоя избор, ако се запознаеш със ситуацията.

Пате, зависи къде, но обикновено там започват от втория месец, а БЦЖ въобще не слагат. Избери някоя бяла държава - Германия, Холандия,.. Кога ще раждаш? Питам за да видим кой пръв ще споделя как е минало ..
Редактирам се, живи здрави, най-вероятно аз ще съм първа, ще споделям какво е станало.

# 338
Дори и български лекари започнаха да отричат БЦЖ.

# 339
  • София
Мда и моята лична!

# 340
Понеже аз ще раждам преди вас  Hug Praynig Peace ако някой има тази декларация за отказ, моля да ми я пусне.

# 341
аз имам една декларация от една мама от тук, която така и не ползвах даже - проблеми не са ми правили нито са  ми искали нещо в рд... заявих желанието си при приема ми, а като родих залепиха бележка, че отказвам ваксините на количката Mr. Green
декларацията е само в две изречения и с цитати на зз и конвенцията по-долу, който иска ще му я пусна!

# 342
Аз искам Simple Smile

# 343
давайте мейл на лични...

# 344
КЛОНКА, страхът се поражда от неинформираност!!! Ако искаш да се освободиш от него се постарай да се информираш подробно за всички заболявания срещу, които има ваксини... Накрая ще разбереш, че ваксините всъщност са напълно излишни и се надявам да спиш по-спокойно. Peace
Най-лесно се манипулират невежите!

Общи условия

Активация на акаунт