Ваксини - Дискусия за вредата от тях (тема 11)

• 37 728
  • 745
  •   1
Отговори
# 705
Много логични въпроси си задаваш. Единственото, което мога да кажа е, че щом е имало проблеми при предишното поставяне на ваксини, рискът от по-сериозни усложнения при всяка следваща е по-голям. Това е потвърдено вече. Възможно е детето да е изградило имунитет, но дали и за колко, никой не може да каже, дори при пълен курс ваксинации.

За хомеопатията и алтернативното лечение - не е точно така. Лекувам се от много време, и мен, и децата с хомеопатия, а тогава още слагахме ваксини.

# 706
  • Пловдив
А има и хора, лекуващи се традиционно, но отказващи ваксините... Wink

# 707
Dspasova, важно е майката да вземе решението след като е помислила, проучила и т.н. Т.е. да обмисли нещата и да е наясно със ситуацията. Каквото и да е то, важно е да взето отговорно към детето, защото каквото и да се случи, удара се поема от родителите.

Моето дете получи реакция от първите 3 дози пентаксим. Всеки път реакцията беше все по-силна. Въпреки, че реакцията беше описана в листовката на ваксината като такава, при която трябва да се потърси лекарска помощ, педиатърката ни отрече, че това е въобще някаква реакция. По-късно стана ясно, че никога не е чела въпросната листовка.
Вкъщи мислехме, четохме. Съпругът ми отначало беше много против това да не се слагат ваксини, въпреки, че видя какво се случва с неговото дете. Но след като проучи въпроса, реши, че след като решението е обмислено и рисковете са ясни е ОК да не се ваксинира девойката.
Ние не ползваме хомеопатия, не ползваме алтернативни методи за лечение.

# 708
Dspasova, важно е майката да вземе решението след като е помислила, проучила и т.н. Т.е. да обмисли нещата и да е наясно със ситуацията. Каквото и да е то, важно е да взето отговорно към детето, защото каквото и да се случи, удара се поема от родителите.
Подкрепям Peace

Ето тази книжка е много полезно да се прочете:
http://www.book.store.bg/p44117/vaksinite-vyprosi-i-otgovori-za- … sandyr-kotok.html

# 709
Имаше ли в листовките на на първите 24 часови ваксини пневмония, на наши близки на 3 дена бебо с пневмония влязоха в болницата. Знам че не всичко може да се свърже с ваксините, но на 3 дена бебе как развива пневмония не ми е ясно, направо се озадачавам

# 710
dspasova, ваксините не създават имунитет, без значение 3-5 или 10 дози си си сложил... Отговорът в този случай е ясен, колкото по-малко ваксини, преди да се осъзнаят родителите, толкова по-добре...  Peace

Имаше ли в листовките на на първите 24 часови ваксини пневмония, на наши близки на 3 дена бебо с пневмония влязоха в болницата. Знам че не всичко може да се свърже с ваксините, но на 3 дена бебе как развива пневмония не ми е ясно, направо се озадачавам

Първите ваксини са БЦЖ и хепатит Б, в листовките им не е посочена пневмония като странична реакция, но има разни други красоти и смятам, че пневмонията въобще не е за изключване като реакция...

# 711
Първите ваксини са БЦЖ и хепатит Б, в листовките им не е посочена пневмония като странична реакция, но има разни други красоти и смятам, че пневмонията въобще не е за изключване като реакция...

Те като му сринат имунитета, колко му е да пипне някоя пневмония?  Tired

# 712
Ваксината БЦЖ е за туберколоза, т.е. сигурно ли е, че е пневмония?

# 713
При второто ми раждане в болницата (понеже стоях 5-6 дни) имаше три бебочета с пневмония, две доносени и едно седмаче. Като ходихме пред Неонатологията за информация, казаха на едната майка, която беше с доста тежко вагинално раждане, че бебето е развило пневмония вследствие на родова инфекция...каквото и да значи това. За другите не знам "причините". Може и да е вътреболнична инфекция, макар че тук се славим със "пъпчестия" стафилокок Tired

# 714
Момичета, моля за съвет. Помня, че някой беше минал по същия път, но не знам точно в коя тема го четох, беше доста назад...

Днес вкъщи донесоха покана да се явя в РИОКОЗ на 20 октомври (дъщеря ми не е ваксинирана въобще). Аз в този момент я кърмех и приспивах и не излязох, казах на майка ми да не я взима и да не подписва нищо, та пратеничката си върна обратно поканата на личната лекарка. Но утре сигурно пак ще дойде... Какво да правя, да я вземам ли? ЛЛ ме кара всеки път като ходя на консултации да се подписвам, че отказвам ваксините, връзва си гащите жената... Тя така или иначе ще намери начин да остави поканата, сигурно и по телефона ще ми се обади, но как да процедирам оттук нататък? Не мисля да ходя на тази среща, а ваксини няма да слагам в никой случай. Или пък да ида, да се откажа и там и да си ме глобят по живо, по здраво? Колко беше глобата за неваксиниране?

# 715
Важно! До момичетата и момчетата, живеещи в чужбина. Много ни е нужна информация, относно това дали ваксините в държавата, в която живеете са задължителни или препоръчителни... Информацията обаче ни трябва, подкрепена с оригиналните нормативни актове, както е Законът за здравето и чл.58 в него, които важат за България...

# 716
Момичета, моля за съвет. Помня, че някой беше минал по същия път, но не знам точно в коя тема го четох, беше доста назад...

Днес вкъщи донесоха покана да се явя в РИОКОЗ на 20 октомври (дъщеря ми не е ваксинирана въобще). Аз в този момент я кърмех и приспивах и не излязох, казах на майка ми да не я взима и да не подписва нищо, та пратеничката си върна обратно поканата на личната лекарка. Но утре сигурно пак ще дойде... Какво да правя, да я вземам ли? ЛЛ ме кара всеки път като ходя на консултации да се подписвам, че отказвам ваксините, връзва си гащите жената... Тя така или иначе ще намери начин да остави поканата, сигурно и по телефона ще ми се обади, но как да процедирам оттук нататък? Не мисля да ходя на тази среща, а ваксини няма да слагам в никой случай. Или пък да ида, да се откажа и там и да си ме глобят по живо, по здраво? Колко беше глобата за неваксиниране?

По закон подлежиш на административно наказание- глоба.
Не помня в какъв срок, но актът, който ще ти съставят, може да се обжалва.

Можеш да цитираш Конвенцията (ще я намериш в сайта от подписа ми) , в подкрепа на отказа си. Ако не се справяш сама, консултирай се с адвокат. Те нямат законово основание да задължават хората да се ваксинират, тъй като чл. 58 от ЗЗ е в противоречие с

Чл. 87. (1) Медицинските дейности се осъществяват след изразено информирано съгласие от пациента

И го знаят. Но въпреки всичко се пробват.. Така е, в България много хора не си знаят правата.

# 717
http://books.google.bg/books?id=31QtmHLg77IC&pg=PA107&lp … 20law&f=false

Вижте каква интересна книжка намерих Simple Smile

# 718

По закон подлежиш на административно наказание- глоба.
Не помня в какъв срок, но актът, който ще ти съставят, може да се обжалва.

Можеш да цитираш Конвенцията (ще я намериш в сайта от подписа ми) , в подкрепа на отказа си. Ако не се справяш сама, консултирай се с адвокат. Те нямат законово основание да задължават хората да се ваксинират, тъй като чл. 58 от ЗЗ е в противоречие с

Чл. 87. (1) Медицинските дейности се осъществяват след изразено информирано съгласие от пациента

И го знаят. Но въпреки всичко се пробват.. Така е, в България много хора не си знаят правата.

Определено живеем под натиск , е къде ни е правото на избор  newsm78   #2gunfire

# 719
Не знам какво ги правят тия деца, но нищо не им е чисто в болниците, независимо в кое отделение си, явно и всичко можеш да пипнеш и не им пука.

Общи условия

Активация на акаунт