Въпрос относно майчинство

• 1 519
  • 14
  •   1
Отговори
Здравейте момичета. В четвъртък ни е делото за детенце на 11м. Въпросът ми е от кога започва да тече майчинството- от датата на делото или от когато си го приберем в къщи? След това на какво майчинство  имам право?
Благодаря Ви предварително

# 1
Първо честито!
Майчинството започва да тече от деня , в който си вземете детето. Като чета , че детенцето сега е на 11 месеца , значи ще вземаш 1 година майчинство по 240 лв.
Желая ви бързо прибиране  у дома!

# 2
Благодаря много за бързия отговор. Живот и здраве на 26.08 ще си бъдем в къщи Simple Smile)))

# 3
Честито,миличка.И аз имам  едно въпросче.Аз в момемнта съм на борсата /4 месеца/и на 04.09.10 тя изтича ,след това брат ми ще ме назначи във фирмата му.След като съм била на борсата ще имам ли право на майчинство ,ако осиновяването приключи до октомври?Детенцето е на 10 месеца.

# 4
  • у дома
От борсата нямаш право на майчинство.
Минимум 2 дни преди изписването на детето от дома трябва да си на постоянен трудов договор.
Моят съвет е още сега да се отпишеш от борсата и да те назначат на работа и то с по-висока заплата.

# 5
  • София
От борсата нямаш право на майчинство.
Минимум 2 дни преди изписването на детето от дома трябва да си на постоянен трудов договор.
Моят съвет е още сега да се отпишеш от борсата и да те назначат на работа и то с по-висока заплата.
Това го подкрепям, само не е нужна по-високата заплата - и без това ще ползваш високо платеното майчинство най-много месец, после детето ще стане на година и минаваш на двеста и няколко лева (не помня колко точно). Има изискване и за 12 месеца осигурителен стаж, който не е задължително да е преди майчинството Peace
Дано това е вашето детенце   bouquet

# 6
Благодаря ви за отговорите.Това ,че съм на платана борса само 4 месеца и после пак съм на работа няма ли значение.Не са ми прекъсвани осигуровките.

# 7
  • София
Най-добре питай в подфорум Майки, тема Майчинство счетоводно - имаше някакво изискване за последните три месеца преди излизане в майчинство, но не съм много на ясно  Peace

# 8
  • у дома
Не видях,че е на 10 мес.-до 1 г.получаваш 90%от брутното си възнаграждение,върнато 12 мес.назад.От навършване на 1 год.на детето е 240 лв.
Пак ти казвам,не трябва да си на борса,независимо платена или не.
Оправяй се на ТД от сега-казвам ти го от опит.

# 9
  • София
   Освен това на делото могат да се заядат, ако нямаш работа, та по-добре да те назначи веднага.

# 10
  • у дома
   Освен това на делото могат да се заядат, ако нямаш работа, та по-добре да те назначи веднага.
Катри ,много силно казано,защо да се заядат(не че те знаят дали си на работа),да не е престъпление да си безработен?
Проблема тук е не дали си безработен,а че ако си на борса,нямаш право на майчинство.

# 11
  • София
    Защото в Софийския съд насрочиха второ дело, само защото жената, на която делото беше след нас не беше подала пълен последен месец за доходи, а до 20-то число, защото делото беше в края на месеца (това преди 3 седмици), а на мен лично преди 20 дни ми поиска документ за доходи за месеца между първото и второто дело, но аз го носех, защото се запасих с всички документи, които ми хрумнаха).
   Това беше в Софийския съд. В другия съд не ми искаха почти никакви документи.

Последна редакция: чт, 26 авг 2010, 17:15 от katri

# 12
  • у дома
Това да не е ново изискване?
Не са ни искали документи за доходи,а и аз не бях оведомила социалните,че съм напуснала работа.

# 13
  • София
Явно зависи от съда - в СГС и на мен ми искаха документ за дохода - на първото заседание, на второто заседание и на третото заседание, нали се точиха 4 месеца  Peace

# 14
Е, Фокси, "моя любим съд" нищо не ми иска, ама за сметка на това се точи 5 месеца. За едно единствено заседание. Представяш ли си ако бяха повече newsm78 Детето ми щеше да тръгне на училище Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт