Ултра лято в Албена 2010 (тема 6)

• 49 997
  • 685
  •   1
Отговори
# 435
  • В.Търново
Роси,
предпочитам на втория линк Grinning, вие кога пътувате?
Така или иначе поне вторник - сряда няма да стават за плаж, в колкото и сайта вече да гледах Sad
На 27 август до 1 септември.Направо ще съм на тръни като дойде другата седмица -30август,че и по националните телевизии казват захлаждане и валежи от тогава,не искам да го вярвам това. Sad

# 436
И ние се завърнахме от хотел Алтея.Не писах досега,понеже вече едва ли някой очаква мнение за да резервира.Пък и не искам да си спомням за престоя си там-пълна скръб.Според мен хотела изобщо не е три звезди.А отностно ресторант Хоризонт,който ползвахме,незнам откъде му измислиха тези две звезди.Според мненията на всички почиващи е кръгла нула.Посещението на такова място само може да депресира човек.Загубваш желание изобщо да се храниш!
Въпреки всичко това си изкарахме добре.Албена,според мен е най-хубавия и уреден курорт в България.Много красиво и зелено.Плажа и морето,алеите за разходка и чудната панорама за мен са неповторими.Вече съм нетърпелива за догодина.Със сигурност сме пак там!Дай боже финансово благополучие,за да изберем и по-хубаво място.

# 437
За времето да допълня и ще ви пусна два линка да видите разликата...ха,кажете сега на кого да вярваме..... newsm78
Вижте периода от 30.08 до 2.09.
http://sinoptik.bg/?lid=1
http://www.vremeto.bg/city.php?city=45050

Не се тормози толкова за времето, каквото е - такова, не можеш да го промениш.

# 438
Определено в Орхидея могат да се постараят повече с чистотата! Жената която чистеше нашата стая първите 3 дни дори ни беше оставила във вазичката една много хубава и ароматна роза, и минаваше първо през нашата стая сутрин като излизахме! После обаче май почиваше и другата жена минаваше да чисти след 2-3ч следобяд! Децата спяха по това време и ние само подавахме кошовете и това беше! Банята ни беше нова, правена може би преди 2-3 години не повече!Нямам забележки освен това, че все не успявах да почистя пода!
Млякото беше наистина гадно! Леко сивеещо чак и полупрозрачно! Имаше вкусни яйца на очи за закуска и кроасаните много ми харесаха! Един ден синът ми видя един апетитен какаов кекс си поиска, но той беше вече свършил! И докато търсехме поне едно парченце с него видях как изнасят за хвърляне едни препълнени чинии с кекс и други сладкиши!

Като цяло замисълът за ол инклузив е добър, но в изпълнението нещо куца! Въпреки това се чувствахме добре и догодина с удоволствие бихме почивали пак на Албена!

# 439
  • Mostly in my mind
за евтините продукти на шведската маса и в Компас беше така
ужасен сок
от най-евтиния салам
млякото само вода-пусках от машината за кафе-пак е сухо,но по-концентрирано
виното не било добро също,но аз си го пийвах
но сякаш аз не съм очаквала друго

а за Орхиея си мислех,че е по-добре-поне така изглежда отвън
о да, саламът беше отвратителен...или поне вида му. не си направихме труда изобщо да го опитаме.
на мен ми направи впечатление , че много хора, идвайки на вечеря, си носеха чашките с безалкохолното от лобито под ресторанта, което е. иначе соковете на Присан бяха добри.

# 440
  • България
Лятото си отива от понеделник-http://dnes.dir.bg/.
Е, на това му се вика "късмет".

Добре, че от прочетените отзиви за Орлов разбирам, че детската анимация е добра.

Искам да попитам мамите били там има ли наистина детска градина, както пише в сайта им.

# 441
  • В светлината на слънцето
Аз време гледам винаги от този сайт.
http://bulgarian.wunderground.com/global/stations/15552.html

За мен там дават най-точната информация. Много е подробна, следят със сателити и на всеки два часа променят инфото, съобразно движенията на въздушните маси.

Криси, не съм питала за детска градина, но точно до детската площадка има детски клуб -просторно помещение с играчки, масички и разни неща за занимания на закрито. Като беше топло изнасяха масичките и играчките пред него. Всеки ден има по две момичета - детски аниматорки, които се занимават с децата. Започват сутрин от 10 до към 12 часа и после от 16 часа. Детската дискотека е вече на сцената или пред нея, където е амфитеатъра, и започва от 20 ч. В клубчето организират всеки ден и нещо тематично: имаха пиратски ден, в който търсеха скрито съкровище, индиански ден, ден за рисуване по лицата и телата със специални боди бои, ден, в който нанизваха герданчета и гривнички от ръчно оцветени от тях макарони и други фигурки, ден, в който рисува собствени тениски с текстилни бои - по шаблон или по собствено вдъхновение според възрастта на детето. Момичетата не раздават четки и боички, след които да седнат със скръстени ръце, а постоянно помагат на децата, закачат ги, измислят им разни занимавки за разсейване, пеят песнички, танцуват и т.н. Страшно са мили. Това всичко ти влиза в ОИ, тоест не се налага да плащаш допълнително. Заплаща се само тениската, която се рисува, защото все пак тя струва някакви пари. Няма идея обаче дали в хотела имат готовност за индивидуална бавачка за много малки деца. newsm78
Катка, и моята дъщеря се снима със същата рокля, която виждам и на аватара ти. Grinning
http://lulumba.snimka.bg/children/na-more-s-tedi-i-sashko.527812.20234533

Последна редакция: ср, 25 авг 2010, 11:26 от lulumba

# 442
Когато ние се върнахме от Орхидея и се изказах отрицателно, всички ме нападнаха, сега съм спокойна, всичко казано от мен се потвърди от всички. Не съм се префърцунила, тъй си и знаех,ама...взех да се съмнявам в себе си даже.     Wink

Доста преди теб оплюх Орхидея Wink и не ми е пукало кой за каква ще ме мисли Peace

# 443
  • България
lulumba, благодаря за бързия отговор   bouquet
Интересувах се за детска градина, защото дават времето лошо и няма да става нито за плаж, нито за басейн. През май бяхме в х-л Боряна и там имаше две аниматорки, но те отговаряха и за големите и за малките. Радвам се, че в Орлов ще има повече забавления, че нашия малък мъж е много палав.

# 444
  • Пловдив
Дай боже финансово благополучие,за да изберем и по-хубаво място.

на това се надяваме всички-дано!

Албена е невероятно място за семейна почивка и ние искаме пак там другото лято.Само ще изберем хотел на първа линия и при възможност с повече звезди  Mr. Green

# 445
lulumba,тази година май всяко момиченце се превърна в принцеса.А нашите наистина са с еднакви рокли-ретро фото Валентино.Както и почти нямаше девойка без плитки.Дъщеря ми също много искаше,но се отказа буквално в последната минута.Обещаха ни отстъпка като за българи,избрахме от каталога и тогава тя реши,че сигурно много ще я скубе и не иска плитки.

# 446
  • Sofia
Аз да напиша само за статистиката, че като ви чета, май Магнолия се оказа по-добрия хотел от Орхидея, тази година. Дали ще е меродавно за следващота лято, обаче съвсем не е сигурно.

Тези, които следят темата знаят за драмите ми къде да резервирам, как ще бъде, що ще бъде, дали изобщо да не отменя резервацията, кой от двата хотела, после и други имаха същата дилема, това е защото са от един ценови клас /Магнолията, даже беше малко-по евтина/ и един до друг.

Е, та мойте хора там, при всички мрънкания, за които вече съм писала, хич и не щат да се прибират Mr. Green само си удължават почивката и тормозят мацката от рецепцията да прави комбинации така, че да не си сменят стаята  Mr. Green

Доволни са от чистотата, особено от камериерката, от закуската и от скарата и пържените картофи- вече повече от 12 дни се изхранват само с тях  Joy. Здрави са. За разлика от мен. Хванах си ентеровирус в София. Общо взето им е гот и майка ми отсега умува за догодина дали иска първа линия или пак прохладен горски хотел с по-спокоен плаж. Предполагам няма да откаже Калиакра  Grinning

# 447
И ние сме на мнение, че Албена е чудесно място за нас. Дано да имаме възможност да отседнем в хотел на 1-ва линия (Орлов или Добротица). Hug

# 448
И аз на доклад ... Вече втори ден сме в Албена  Grinning

Само добро, че и прекрасно мога да кажа  Peace  Освен, че времето е прекрасно - слънчево през деня, с лек ветрец по обяд, прохдално нощем ...Идеално!

Предварително ни казаха, че хотелът е препълнен, но сравнен с миналата година, не мисля че е така. Сутрин на закускна свободни маси има и в салона и на терасата на ресторанта ... Отново всичко е чистичко и спретнато, колосани кърпи, блестящи от чистота и изгладени покривки и карета по масите.  Чиниите са затоплени, храната разнообразна повече отколкото можем дори и да опитаме. Отсервира се всеки свободен прибор.
Имахме някалко "молбички" ... нали сме капризници  Mr. Green ... за допълнителни възглавници, допълнителни хавлии в банята, смяна на ютията ... нямам забележки ... само с едно единствено обяждане за каквото и да било и камериерките се появяват като с вълшебство, а ютията ми смениха след 17:30 ч - приятно е, че не са до 14 ч  Peace Благодарна съм за отношението и любезността, с която се отнасят към нас и децата.
Само за статистиката: отново да похваля организацията в хотела, при настанявахме помолих на рецепция, апартамента да се почиства и зарежда до 13 ч.
Вече втори ден точно в интервала, когато сме на закуска, пак като с вълшебство всичко е подредено, почистено и заредено. Огромни благодарности, отново на любезните и трудолюбиви камериерки!

Препоръчвам с чиста съвест на всеки, които още не е бил ваканция или се колебае - Албена е прекрасно място за семейна ваканция!
И да не забравя да благодаря на Таис и другите майки, които тормозех с въпросчета и бяха мили и търпеливи да ми дават актуална инфо  bouquet
И друго да не забравя - за децата - циркът с животните е пак тук! Нямам търпение да видя грейналите от радост личица на дечицата когато ги заведем на представление  Heart Eyes

Ако мога да бъда полезна на някой - с удоволствие, има нет навсякъде, в апартаментите и стаите също, така че продължавам да ви чета с удоволствие  Grinning

# 449
Радвам се, че си изкарвате добре! Ако добре помня, бяхте във Фламинго, нали? Питам, за да затвърдя първата позиция за догодина.  Laughing

Май само аз се радвам на прогнозите за прохладно време идната седмица. Идеално ще е за разходки, сякаш сме си го поръчали.

Някой може ли да ми каже, от кога започват ранните записвания? Април или по-късно?

Последна редакция: ср, 25 авг 2010, 18:33 от _Hope_

Общи условия

Активация на акаунт